X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie październik 2019
Odpowiedz

Mamusie październik 2019

Oceń ten wątek:
  • Kookosowa Autorytet

Wysłany: 18 września 2019, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Atyde tak duzo na samopoczucie dziala sposob lekarza i jak sie odnosi. Jak patrze na tych lekarzy to ich mina mówi wszystko.

Bartuś 19.09.2019 20:14
    37 tydzien 1 dzien :)
    Witaj synku
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 września 2019, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca 2021, 22:19

• Uwemhe Autorytet

Wysłany: 18 września 2019, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    brunetka91 wrote:
    Mam już dość, serio.. Położna wprost do mnie, że nie wiedzą co mi jest.. Mam przezwisko Gruźlica i jak idą do mnie to mówią, że do izolatki. Robiąc mi popołudniu KTG lekarz pyta jak się czuje. To mówie, że bez zmian, a on na to : no właśnie widzę, że Pani jest już spocona.. Ze oni nic więcej mi nie mogą dać, bo jestem w ciąży. Tylko te witaminka co dają, miałam to oklepywanie ale serio, trwało to może z 2 minuty? 🤦‍♀️I gardło pkukac woda utleniona rozcienczona z wodą.. Jak nic mi już nie mogą dać to niech mnie puszcza do domu i to wszystko w domu będę brała, bo na co mam tu dłużej leżeć.. 🤷‍♀️☹️
    Brunetka a sprawdzali cię w kierunku krztuśca? Teraz ponoć dużo osob choruje.

• Uwemhe Autorytet

Wysłany: 18 września 2019, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kookosowa wrote:
    Atyde tak duzo na samopoczucie dziala sposob lekarza i jak sie odnosi. Jak patrze na tych lekarzy to ich mina mówi wszystko.
    Kokosowa no przykro mi bardzo. A czy ty możesz iść do innego szpitala czy tak się nie da? Oby sie wszystko dobrze skończyło. Pewnie jest chamem ale wie co robi wiec przynajmniej dobrze sie tobą zajmie. Szkoda bo to powinien być pełen pakiet. Szacunek empatia i wiedza i rozmowa z pacjentem. Lekarze z syndromem Boga tak często mają:-(

• ManiaM Autorytet

Wysłany: 18 września 2019, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    brunetka91 wrote:
    Mam już dość, serio.. Położna wprost do mnie, że nie wiedzą co mi jest.. Mam przezwisko Gruźlica i jak idą do mnie to mówią, że do izolatki. Robiąc mi popołudniu KTG lekarz pyta jak się czuje. To mówie, że bez zmian, a on na to : no właśnie widzę, że Pani jest już spocona.. Ze oni nic więcej mi nie mogą dać, bo jestem w ciąży. Tylko te witaminka co dają, miałam to oklepywanie ale serio, trwało to może z 2 minuty? 🤦‍♀️I gardło pkukac woda utleniona rozcienczona z wodą.. Jak nic mi już nie mogą dać to niech mnie puszcza do domu i to wszystko w domu będę brała, bo na co mam tu dłużej leżeć.. 🤷‍♀️☹️

Ja w szpitalu dostawalam antybiotyk dozylnie 3x dziennie i wcale tak mocno chora nie byłam jak Ty , raczej przeziębiona. Nie rozumiem czemu nie mogą ci podac czegoś silniejszego

oar843r8hxms7jm7.png
  • japonka Autorytet

Wysłany: 18 września 2019, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kookosowa wrote:
    A no i wod mam mvp 18 cm.

Nuska tak mi tez woda wchodzi do smokow. Poprostu wyciskam i tyle
    To faktycznie masz sporo, u mnie ta najgłębsza kieszeń ma 8,2 cm...jutro mam wizytę u ordynatora z MSWiA i może się dowiem jaki jest u nas pomysł na poród, w terminie bądź nie. Chociaż myślę że te 37t skończone to się uda. Zawsze jest jakieś zwiększone ryzyko przy wielowodziu.

a5526252e0.png

38 lat | 5,5 r starań, 1 strata 5.2017 (Adaś,LBWC,16t)| JA: MTHFR 677T homo, IO, NK 20%, INF ⬆️, KIR Bx, AMH 1,3; ON: 4%, fDNA 32% | 3x IUI, 3 x ICSI (6 transferów, 8 zarodków, 4*)
  • Kookosowa Autorytet

Wysłany: 18 września 2019, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uwemhe juz tu zostane. Licze ze jutro czegos sie dowiem. Bo narazie leze i tyle.
    I wkoncu poszedł szanowny maz kolezanki z sali. Juz myślałam ze bedzie spal z nami na wolnym łóżku.
    Córka placze w domu. Niby za tata ale od nocy juz czuła ze cos sie dzieje bo budzila sie i spala ze mna. Na szczęście bajki i slodycze moga byc na chwile pocieszeniem. Mam nadzieje nie lezec tydzień czasu bez żadnych decyzji.

Witaj synku
  • kasia1518 Autorytet

Wysłany: 18 września 2019, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kokosowa trzymaj się, może jak lekarz chciał już ciąć, to niedługo będziesz tulić Bartka , bo zakładam, że dadzą Ci go na jakiś czas, a potem zabiorą do drugiego szpitala na operację. Trzymaj się - na pewno godzina zero już niebawem 🤗

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 września 2019, 21:03

Kookosowa lubi tę wiadomość

kasia1518

relg8iikdgf37yhc.png
    3i49ej280kg4r0lc.png
  • Kinga82 Ekspertka

Wysłany: 18 września 2019, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kokosowa trzymaj się tam!współczuję tego oczekiwania jak by coś postanowili to chociaż byś wiedziała na czy stoisz😕mam nadzieję i trzymam mocno za to kciuki żebyś już niedługo mogła przytulac Bartka i wszystko pomału się poukładało✊

m6jvh4cdtelsgr6u.png
  • moni05 Autorytet

Wysłany: 18 września 2019, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kokosowa, mam nadzieje, że nie będziesz długo czekać na synka... trzymam kciuki żeby zdecydowali co dalej jak najszybciej się da... ✊🏻✊🏻

Brunetka; nie daj się w ten sposób traktować! Jak nie wiedza co Ci jest to niech Cię wypuszcza do lepszego szpitala...

Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
    2017-2018: 3CB
    Prawie trzy lata starań 2016-2019
    ❌ Hashimoto, PCOS, niedoczynność tarczycy, tachykardia zatokowa

Alicja - 22.02.2012
    Remigiusz - 05.10.2019
  • sandrina22 Autorytet

Wysłany: 18 września 2019, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kokosowa, jak rozumiem "dziad" przyjmuje w tym szpitalu, w którym jesteś?
    Jeśli tak to pewnie Cię długo nie będą tam trzymać tylko szybko jakieś decyzje będą podejmować.

l22n8rib4ir19qsz.png

dqpr9vvjd8qbaglu.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 września 2019, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca 2021, 22:19

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 września 2019, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kokoosowa, współczuje...mam nadzieje, ze w końcu podejmą jakieś dalsze decyzje, bo na razie to tylko cię straszą (mam nadzieje, ze niepotrzebnie), a nic nie robią...:/

Brunetka, ja bym w szpitalu na pewno nie wyzdrowiała...tylko domowe pielesze, rosołek i odpoczynek...zapytaj może, jaki maja plan??

• Kookosowa Autorytet

Wysłany: 18 września 2019, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sandrina22 wrote:
    Kokosowa, jak rozumiem "dziad" przyjmuje w tym szpitalu, w którym jesteś?
    Jeśli tak to pewnie Cię długo nie będą tam trzymać tylko szybko jakieś decyzje będą podejmować.

No właśnie najgorsze ze on skierowanie daje a potem nawet sie nie interesuje.

Byl obchód. W koncu jakas fajna babeczka i normalna lekarka. Dowiedzialam sie dopiero od niej ( bo na izbie nawet nie wspomnieli) ze juz mam rozwarcie. Jutro rano mam byc badana i pani ordynator ma decydowac. Czy wypuszczają wody i zaczynamy rodzic czy tniemy i kiedy.
    Bede wszystko wiedzieć rano o ile do tej pory natura sama nie zadecyduje

przedszkolanka:), sandrina22, ManiaM, silent, moni05, kasia1518, KasiaP, Milanka, Dominika32, _nova, Cabrera, Jupik, japonka, aga_ni, mia4444, nuśka91 lubią tę wiadomość

Witaj synku
  • przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 18 września 2019, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nadrabiam,ale ogólnie..mój "żalpost
    nadal chodzę po ścianach, nie czuję nic prócz bólu prawej strony głowy łącznie z uchem,szczęką i szyją..
    Dostałam się do polecanego lekarza,który zajrzał do buzi po czym stwierdził,że to standardowe i stówę skasował. Mam duomox przepisany,którego nie poleca póki co (jutro mam jeszcze zapytać gina), płukanki i tyle. Kupiłam jeszcze żel na noc. Apap się poddał i nie daje rady na ból. Zimne okłady też nie,wręcz mam wrażenie że mi po nich gorzej .Szyja boli jak przy węzłach,posmarowałam ze strachu lekko amolem.

Sunshine o której jutro wizytujesz?
    Kokosowa obyś już szybko wyszła rozwiązana..podobnie jak Moni i Brunetka i inne szpitalne..
    Widzę,że pozytywnie po dzisiejszych wizytach. Coś się dzieje u każdej,tylko czekać która rozwiąże wór i poleci :D ja myślę,że dotrwam do terminu 5.10 :P

Kiniorek laktacja się rozkręci, przystawiaj jak najczęściej, pij herbatki i pozytywnie się nastaw!!

moni05 lubi tę wiadomość

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • wiktoriaa Autorytet

Wysłany: 18 września 2019, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    brunetka91 wrote:
    Nie dają pewnie antybiotyku, bo nie mam gorączki. A przy krztuscu chyba jest gorączka.. Pod tym kątem mnie nie badali.. Ten szpital jest ponoć najlepszy? 🤷‍♀️ Ja już nie mam naprawdę sił, siedzę na łóżku i ryczę 😭
    A badali Ci crp?

syy26iye928jhyb7.png
  • sandrina22 Autorytet

Wysłany: 18 września 2019, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    brunetka trzymaj się !! jak podejrzewają, że to jakaś wirusowa infekcja to za wiele nie mogą Ci już dać. A trzymają Cię pewnie dlatego, żeby mieć dzidziusia pod kontrolą i szybko reagować.

l22n8rib4ir19qsz.png

dqpr9vvjd8qbaglu.png
  • sandrina22 Autorytet

Wysłany: 18 września 2019, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    przedszkolanka a próbowałaś ciepłych okładów? bo jak to z przeziębienia, to mi pomagało przykładanie do ucha i szczęki ciepłego termofora.

kokosowa to może i lepiej, że go nie ma - przynajmniej ludzi nie denerwuje. Trzymam kciuki za jutrzejsze decyzje :)

Moni a czy u Ciebie już coś wiadomo więcej? czy jeszcze na wyniki czekasz ostatnie?

l22n8rib4ir19qsz.png

dqpr9vvjd8qbaglu.png
  • Konieczynka Autorytet

Wysłany: 18 września 2019, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kokosowa są ludzie i ludziska niestety w każdej branży. U Ciebie dziś magiczne 37tc więc mów Bartkowi że czas na ewakuacje, czas najmu na lokal się skończył. A masz przeciwwskazania do SN. Czy jak się zacznie to możesz tak bezpiecznie rodzic czy tylko cc? Życzę spokojnej nocy, oby jutro było wszystko wiadomo i żebyś mogła już tulic Maluszka. Bo mam nadzieję że będziesz miała na to chwilę.

Brunetka a osluchowo czysto? Jak masz leżeć z przeziębieniem w szpitalu to całkowicie bez sensu. W domu szybciej dojdziesz do siebie. I łączę się w płaczu, ja dziś chyba z 3 razy się rozkleilam.

Trzymam kciuki za wszystkie szpitalne dziewczyny.

A ja stanęłam na wagę i mam już +18!!!
    Pytam się skąd? Aż się popłakałam. W ciągu ostatniego miesiąca doszło mi 5kg. Aż nie wierzę że tyle tłuszczu mi doszło. Ale aż tak opuchnieta nie jestem... Wyjaśnia to trochę moje bóle kręgosłupa. W pierwszej ciąży przytyłam 10 a teraz będzie dwa razy tyle :(

Owulacja w 37dc zakończona ciąża - KACPER 4040g i 58cm.

starania od grudnia 2017, 26.09. 2019 córeczka :)
    23.07.2015 - synek

event.png
  • ManiaM Autorytet

Wysłany: 18 września 2019, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    726957e1eee8.jpg

Dziewczyny pomocy! Jest bardzo źle? Teraz przeglądam wyniki i jestem przerażona. Czy to możliwe że przez luteine dopochwowo taki wynik ? Nie zagraża to maluchowi? Dawno nie mialam badanego moczu ale Zawsze było ok... martwię się. Jutro zadzwonię do lekarza

oar843r8hxms7jm7.png
‹‹ 1178 1179 1180 1181 1182 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ