X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie październik 2019
Odpowiedz

Mamusie październik 2019

Oceń ten wątek:
  • paulina2811 Autorytet

Wysłany: 22 września 2019, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milanka wrote:
    Paulinko, na którą jutro jedziesz do USK? Będę trzymać kciuki, żeby przyjęcie poszło sprawnie, bez jakiś niepotrzebnych stresów. Jutro mają tępy dyżur więc powinien być spokój🙂
    Jutro o 8 rano, mam nadzieję, że pójdzie sprawnie.. Dziękuję 😘 boję się cholernie, jak nigdy w życiu. Za dużo się dziś naczytałam o krwotokach po cc jak jest niska krzepliwosc i siedzę cały dzień jak zombie

Paulina m3sxdzu5cirt3gl0.png
  • Aguuula;2525 Autorytet

Wysłany: 22 września 2019, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paulina2811 wrote:
    Jutro o 8 rano, mam nadzieję, że pójdzie sprawnie.. Dziękuję 😘 boję się cholernie, jak nigdy w życiu. Za dużo się dziś naczytałam o krwotokach po cc jak jest niska krzepliwosc i siedzę cały dzień jak zombie
    No nieeee, co Ty czytasz? Nie katuj się. Ja tydzien temu odstawiłam neoparin na rozrzedzenie krwi, który brałam przez 9mcy. Mimo iż wyniki (z wiadomych powodów) wskazywały na bardzo rozrzedzoną krew to lekarka mówiła ze i przy takich cc sie robi. Teraz pewnie jest troszke lepiej.
    Wszystko bedzie dobrze. Nie mówię ze ja sie nie denerwuję bo jutro rano pewnie bedzie apogeum stresu ale damy rade :*

Wrzesień 2019, urodził się synuś 💙
    Czerwiec 2022, urodziła się córcia❤
    4xIUI :( ,3x transfer :( ,1x crio :( ,1x transfer -biochemiczna :( , 1x crio :), drugi crio :)
  • Konieczynka Autorytet

Wysłany: 22 września 2019, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carbera Gratulacje. Szybkiego powrotu do formy. I zdrówka dla was.
    Milanka wrote:
    Psychicznie jedynie odciaganie wchodzi w grę i podawanie butelka, ale chyba tak długo nie pociagniemy, a w szpitalu też raczej będą się burzyć na taką opcję... Naprawdę chcę dla malucha tego co najlepsze, ale nie dam rady przystawiac do piersi.

Zupełnie nie pojmuje. Dla mnie KP było raczej obowiązkiem a nie przyjemnością. Walka o każdą krople. To Twoje pierwsze dziecko, nie zapiera się że nie dasz rady.
    I dość dziwnie brzmi stwierdzenie że chcesz dla dziecka jak najlepiej a od razu chcesz dawać sztuczne mleko. I nie dasz rady przystawiac do piersi? Nie pojmuje. Kwestia obrzydzenia, w czym rzecz? Lepiej dać mleko które leci z wymienia krowy? Lepiej używać tylko laktatora który jest jak dojarka. Zupełnie nie pojmuje.
    Nie neguje mm jeśli brak swego pokarmu. Coś dziecko musi jeść. Ale nie rozumiem co tobą kieruje że czujesz taki opór żeby pozwolić dziecku ssać pierś.

sunshine03, przedszkolanka:), kasia1518 lubią tę wiadomość

Owulacja w 37dc zakończona ciąża - KACPER 4040g i 58cm.

starania od grudnia 2017, 26.09. 2019 córeczka :)
    23.07.2015 - synek

event.png
  • Sarrrra Autorytet

Wysłany: 22 września 2019, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Konieczynka wrote:
    Carbera Gratulacje. Szybkiego powrotu do formy. I zdrówka dla was.

Zupełnie nie pojmuje. Dla mnie KP było raczej obowiązkiem a nie przyjemnością. Walka o każdą krople. To Twoje pierwsze dziecko, nie zapiera się że nie dasz rady.
    I dość dziwnie brzmi stwierdzenie że chcesz dla dziecka jak najlepiej a od razu chcesz dawać sztuczne mleko. I nie dasz rady przystawiac do piersi? Nie pojmuje. Kwestia obrzydzenia, w czym rzecz? Lepiej dać mleko które leci z wymienia krowy? Lepiej używać tylko laktatora który jest jak dojarka. Zupełnie nie pojmuje.
    Nie neguje mm jeśli brak swego pokarmu. Coś dziecko musi jeść. Ale nie rozumiem co tobą kieruje że czujesz taki opór żeby pozwolić dziecku ssać pierś.
    Konieczynka chociażby miała to być tylko wygoda to sprawa milanki. Znam kobiety które karmiky 7 tyg i przestały bo tak, bo chodzi o piersi lub inne wydawałoby się powierzchowne przyczyny. Ja sama dałam radę 5 miesięcy i jak przestałam byłam szczęśliwa. Karmilam z piersi z butelki moim mlekiem, czasami mm. Mm to nie jest sztuczne mleko tak na marginesie. Warto poczytać.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2019, 21:01

Aaga, Milanka lubią tę wiadomość

km5sgu1rnzh3xzcx.png

zem320mmiu4xizmw.png
  • Milanka Ekspertka

Wysłany: 22 września 2019, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    przedszkolanka:) wrote:
    Milanka a mogę wiedzieć skąd takie zdecydowane nie na kp? ja ryczałam jak odstawiałam Polę po prawie 3 latach :D

Przedszkolanko, nie mam pojeca☹️ coś się zablokowalo. Może jak zobaczę swoją dzidzie to coś się zmieni. Laktator i podawanie odciągniętego mleka - tak, pierś - nie dam rady 😱

• paulina2811 Autorytet

Wysłany: 22 września 2019, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aguuula;2525 wrote:
    No nieeee, co Ty czytasz? Nie katuj się. Ja tydzien temu odstawiłam neoparin na rozrzedzenie krwi, który brałam przez 9mcy. Mimo iż wyniki (z wiadomych powodów) wskazywały na bardzo rozrzedzoną krew to lekarka mówiła ze i przy takich cc sie robi. Teraz pewnie jest troszke lepiej.
    Wszystko bedzie dobrze. Nie mówię ze ja sie nie denerwuję bo jutro rano pewnie bedzie apogeum stresu ale damy rade :*
    Mam nadzieję Kochana, że podołamy i za tydzień będziemy już w domu :) 😘 właśnie ten internet jest najgorszy, jak człowiek nie myśli to jest inaczej a wchodzę tylko na pierwsze strony, które widzę i same czarne scenariusze

Milanka lubi tę wiadomość

• Aaga Autorytet

Wysłany: 22 września 2019, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carbera ogromne gratulacje, witamy Stasia na.swiecie! :)

A ja nie neguje wyborow mm czy kp, czemu kp ma byc koniecznoscia? To tak jak z wyborem sn czy cc na zadanie. Kazdy moze miec swoje zdanie I poglady, a zycie I tak zawsze weryfikuje.

Ja zaczynam walczyc z butelka bo waga ladnie przyrasta I teraz tylko karmienie z wzmacniaczem bedzie z mleka odciagnietego reszta z piersi. Mamy wage wiec zobaczymy czy przyrost jest zachowany. Jak sie uda to bede najszczesliwsza na swiecie I zapomne o wyparzaniu na przynajmniej kilka dobrych miesiecy!

Milanka lubi tę wiadomość

• Milanka Ekspertka

Wysłany: 22 września 2019, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paulina2811 wrote:

Będzie Kochana dobrze! Czekamy we wtorek na Twojego Synka. Wiem, że łatwo mi mówić, ale u mnie mąż stawia do pionu i zakazał złego myślenia, więc przekazuję Ci jego i moje dobre myślenie. Tekst mojego męża z dzisiaj: masz takie ładne rzeczy do szpitala, wszyscy tam na Ciebie czekają i płaczesz? Podobnie babcia odprowadzając mnie do przedszkola mówiła😍

Zatem Paulinko, masz taką ładną walizkę (resztę rzeczy pewnie też), i tam na Ciebie czekają!! ☺️

• Karooo93 Autorytet

Wysłany: 22 września 2019, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carbera gratulacje! 😍
    Basiu - ale czas leci. Filipek ma już miesiąc! Niech zdrowo rośnie i szybko przybiera,abyście jak najszybciej byli razem w domu.
    Aga - nie zazdroszczę sytuacji z zachłyśnięciem... Oby się już nie powtórzyła!

Jeśli chodzi o porody i karmienie to też uważam,że każda z nas ma jakieś zadanie na te tematy i nie ma kogoś przekonywać do tego czy tamtego 😉
    Moja siostra cioteczna miała CC na żądanie, mnie też namawiała chociaż ja
    Od razu mowilam,za będę próbowała naturalne. W czasie porodu były chwilę,że chciałam CC, ale znieczulenie mnie uratowało i było oki. Na CC na żądanie nie
    Zdecydowałabym sie.
    Co do formy karmienia to też nie ma co się oszukiwać,że kp jest łatwe i przyjemne. Myślę,że zarówno kp jak i mm ma swoje zalety i wady.
    Każda wybiera co dla siebie i dziecka jest dobre 😉

Aaga, Milanka lubią tę wiadomość

6ff2db1f3a.png
    e787fc5cda.png
  • paulina2811 Autorytet

Wysłany: 22 września 2019, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milanka wrote:
    Będzie Kochana dobrze! Czekamy we wtorek na Twojego Synka. Wiem, że łatwo mi mówić, ale u mnie mąż stawia do pionu i zakazał złego myślenia, więc przekazuję Ci jego i moje dobre myślenie. Tekst mojego męża z dzisiaj: masz takie ładne rzeczy do szpitala, wszyscy tam na Ciebie czekają i płaczesz? Podobnie babcia odprowadzając mnie do przedszkola mówiła😍

Zatem Paulinko, masz taką ładną walizkę (resztę rzeczy pewnie też), i tam na Ciebie czekają!! ☺️
    Bardzo Ci dziękuję 😘mam nadzieję, że we wtorek po południu odezwę się juz jako mama :) pewnie będę długo dochodziła do siebie bo znieczulenie ogólne. Jutro napisze tez jak patologia w USK bo chyba patologia i położnictwo to dwie różne części oddziału?

• Spirit Autorytet

Wysłany: 22 września 2019, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny,za rok nikt nawet nie będzie pamiętał która jak rodziła ani jak karmiła czy dalej karmi,tylko będziemy rozmawiać który bobas co pierwszego śmiesznego powiedział,także dajmy spokój z tematami czy lepiej rodzic tak czy tak albo dlaczego ktoś karmi tak czy inaczej. wiadomo że każdy uważa że robi jak najlepiej więc takie tematy są bez sensu :p jakby ktoś uważał że robi źle to by tak nie robił :p

silent, Aguuula;2525, Kookosowa, Aaga, Atyde, sandrina22, kasia1518, pOla34, mia4444, Jupik lubią tę wiadomość

2017 #1
    2019 #2
    :D
  • przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 22 września 2019, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milanka wrote:
    Przedszkolanko, nie mam pojeca☹️ coś się zablokowalo. Może jak zobaczę swoją dzidzie to coś się zmieni. Laktator i podawanie odciągniętego mleka - tak, pierś - nie dam rady 😱
    Mam nadzieję,że dasz sobie i dziecku szansę doznać tego uczucia jakim jest karmienie piersią. Że się odblokujesz. Nie mów z góry "nie dam rady", powiedz sobie"spróbuję". To bardzo dużo.

Karooo łatwe,przyjemne i ja dodam jeszcze- najtańsze :D :D no i zawsze gotowe i na miejscu :P

sunshine03, pOla34 lubią tę wiadomość

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • Kinga82 Ekspertka

Wysłany: 22 września 2019, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Całą ciążę starałam się nie czytać dr google żeby się nie nakręcać ,ale dziś jak tą głupią zaczęłam czytać i oglądać filmiki😣wiem głupia jestem😒ale powtarzam sobie że nie ma wyjścia jakoś dam radę i musi być dobrze!to było nasze motto i teraz muszę sobie go głośno powtarzać.

Aguuula;2525, paulina2811 lubią tę wiadomość

m6jvh4cdtelsgr6u.png
  • silent Autorytet

Wysłany: 22 września 2019, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cabrera, wielkie gratulacje! Witamy kolejnego maluszka na świecie <3

3uqruv0.png
  • moni05 Autorytet

Wysłany: 22 września 2019, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cabrera, gratulacje! 😘 najważniejsze, że wszystko jest dobrze. Zdrówka ❤️ Poznawajcie się 😊

Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
    2017-2018: 3CB
    Prawie trzy lata starań 2016-2019
    ❌ Hashimoto, PCOS, niedoczynność tarczycy, tachykardia zatokowa

Alicja - 22.02.2012
    Remigiusz - 05.10.2019
  • Kookosowa Autorytet

Wysłany: 22 września 2019, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinga i paulina nie czytamy google. Tam jest wszystko przedstawione z takiej strony ze życie zabija. To co napisane o zagrozeniach cc to sa przypadki ktorw pewnie sami lekarze wcale nie widuja.
    Paulina za tydzień juz będziesz w domu z dzidziusiem.

A ja odciagam juz 60 ml mleka. Jestem w szoku bo z judyta 20 to bylo duzo. Dzis jest ciezko bo strasznie za nim tęsknię. Ale mam nadzieje ze za miesiac max a nawet wczesniej bedziemy juz w domu.

paulina2811, Aaga, przedszkolanka:), Milanka, kasia1518, KasiaP, mia4444, moni05 lubią tę wiadomość

Bartuś 19.09.2019 20:14
    37 tydzien 1 dzien :)
    Witaj synku
  • Goemi Autorytet

Wysłany: 22 września 2019, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cabrera gratulację. Odpoczywaj i cieszcie się sobą

• Aaga Autorytet

Wysłany: 22 września 2019, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kokosowa bedziecie szybciej zobaczysz!! Bartus wszystko szybko ogarnie, swietnym przykladem jest Filipek. Minal miesiac a chlopak rosnie jak na drozdzach I zaraz bedzie w domu! Jak dobrze kojarze masz tez starszaka w domu tak? Mysle ze przy tylu obowiazkach jak.starsze dziecko, odciaganie pokarmu, wizyty w szpitalu nawet nie zauwazysz jak ten czas zleci.

Dziewczyny ku pokrzepieniu pamietajcie ja mialam calkiem przyzwoity porod (chodzi o jego przebieg) wiec takie tez sie zdarzaja! A jezeli chodzi o cc to tez dacie rade!

Kiniorek jak tam u Ciebie I Remika? Udalo sie rozkrecic laktacje?

Tak mi sie teraz przypomnialo ze jedna z forumowych mam tez sie udzielala na wrzesniowkach bo u nas sie mialo pozniej wszystko rozkrecic. A tu sie jeszcze okaze ze 90% rozpakuje sie we wrzesniu :D

• Monalisa88 Autorytet

Wysłany: 22 września 2019, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cabrera wielkie gratulacje. Cieszę się że już wszystko dobrze I Staś jest już z Tobą.
    Dużo zdrówka dla Was😘

Karolina 10.10.2019💞
    Lena 8.11.2012💞
    Samantha 27.10.2009💞

• Milanka Ekspertka

Wysłany: 22 września 2019, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paulina2811 wrote:
    Bardzo Ci dziękuję 😘mam nadzieję, że we wtorek po południu odezwę się juz jako mama :) pewnie będę długo dochodziła do siebie bo znieczulenie ogólne. Jutro napisze tez jak patologia w USK bo chyba patologia i położnictwo to dwie różne części oddziału?

Proszę, daj jutro znać jak to wszystko wygląda, przyjęcie, czy to co spakowalysmy to wystarczy a może coś zostawić w domu, może coś będą mówić o rzeczach dla dziecka. Będę bardzo wdzięczna. Kciuki już sa🤛🤜

‹‹ 1211 1212 1213 1214 1215 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ