X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie październik 2019
Odpowiedz

Mamusie październik 2019

Oceń ten wątek:
  • kkkaaarrr Autorytet

Wysłany: 22 września 2019, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinga82, pionizacja po 8h. Choc u mnie pierwsza proba podniesienia skonczyla sie tym, ze zrobulo mi sie slabo i polozyli mnie jeszcze na 1h i kazali wypic herbaty z kilogramem cukru. Za drugim podejsciem bylo juz ok.

eVspp2.png
    SBwKp2.png
    - Olga [*] 8.11.2015 [26tc] - mama Cię kocha córeczko -
  • KasiaP Autorytet

Wysłany: 22 września 2019, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinga, powodzenia, pojutrze przytulisz swojego Dzidziusia <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2019, 17:25

• Milanka Ekspertka

Wysłany: 22 września 2019, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinga, będzie dobrze. Wszystkie będziemy kciuki trzymać i czekać na wieści ze szpitala. Pomysł, że już we wtorek będzie dzidzius😀

• Milanka Ekspertka

Wysłany: 22 września 2019, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kkkaaarrr wrote:
    Kinga82, pionizacja po 8h. Choc u mnie pierwsza proba podniesienia skonczyla sie tym, ze zrobulo mi sie slabo i polozyli mnie jeszcze na 1h i kazali wypic herbaty z kilogramem cukru. Za drugim podejsciem bylo juz ok.

Kkkaaarrr, a jak opieka nad dzidzia. Dopóki nie wstałaś było z poloznymi, czy przy Tobie i np. Mąż dogladal?

• Kookosowa Autorytet

Wysłany: 22 września 2019, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinga mnie postawili 7 rano. Bo to byla noc. Ale wszystkie babki stawiaja po 6 godzinach. Kazały sie ruszac jak sie lezy. Nogami czy biodrami.
    Kinga ja tez się stresowalam. Oj nawet lekka histeria była ale po wyjeciu juz ulga i spokoj. Tylko beda dreszcze. Mnie telepalo ze 4 godziny. Az mi tlen daly na pooperacyjnej bo nie moglam gleblko oddychac.

Bartuś 19.09.2019 20:14
    37 tydzien 1 dzien :)
    Witaj synku
  • Aaga Autorytet

Wysłany: 22 września 2019, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carbera trzymamy kciuki, wszystko bedzie dobrze! Ciecie moze byc w kazdej chwili I wszystko kontroluja, nie pozwola zeby Wam sie stala krzywda!

Ja wczoraj przezylam najgorsza chwile w zyciu... Julia zakrztusila sie mlekiem w trakcie karmienia I to tak ze nie umialam jej odkrztusic. Bogu dzieki maz byl w domu I dal rade ja odkrztusic, ja w miedzy czasie wezwalam pogotowie. Szybko sie uspokoilo I ratownicy juz tylko osluchali malutka, ale to bylo cos okropnego... totalnie sie wczoraj rozbilam. Mamy juz chyba 6-7 roznych smoczkow, butelek I zadna poki co nie podpasowala... albo leci z niej jak z kranu albo wcale I mala sie zniecheca do jedzenia. Mam nadzieje ze uda nam.sie calkiem orzejsc na piers a nie tylko dokarmiac...

• Milanka Ekspertka

Wysłany: 22 września 2019, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulinko, info od mamy która rodziła 5 lat temu. Nie było można mieć swojego laktator, można było skorzystać ze szpitalnego. Ale nie pamięta, kto go potem myl... Czy się zostawialo i oni go przygotowywali odpowiednio dla kolejnej mamy, czy jej mama myla

• Milanka Ekspertka

Wysłany: 22 września 2019, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaga, to straszne co napisałaś. Kurcze, aż płakać się chce. Taki maluszek, panika, pogotowie.

Niby człowiek wie jak pomóc, ale nie wiem czy dałabym radę pomoc swojemu dziecku.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2019, 17:39

• Aguuula;2525 Autorytet

Wysłany: 22 września 2019, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milanka, wydaje mi się ze jesli cc jest do południa to położne później na noc zabierają maluszka. Tak chyba jest u nas. Wydaje mi się ze położna mówiła że można o to poprosić. W nocy bedzie ciężko nam wstawać mimo wszystko.

Kinga, ja tez juz zaczynam miec stresa. Mam nadzieję ze we wtorek też będę jedną z pierwszych. Jutro to czekanie jeszcze...
    Ja jadę tak koło 7 rano już na IP.

Milanka lubi tę wiadomość

Wrzesień 2019, urodził się synuś 💙
    Czerwiec 2022, urodziła się córcia❤
    4xIUI :( ,3x transfer :( ,1x crio :( ,1x transfer -biochemiczna :( , 1x crio :), drugi crio :)
  • paulina2811 Autorytet

Wysłany: 22 września 2019, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milanka wrote:
    Paulinko, info od mamy która rodziła 5 lat temu. Nie było można mieć swojego laktator, można było skorzystać ze szpitalnego. Ale nie pamięta, kto go potem myl... Czy się zostawialo i oni go przygotowywali odpowiednio dla kolejnej mamy, czy jej mama myla
    A ja właśnie przygotowuje laktator do szpitala :) w razie czego będę miała w samochodzie u męża. No właśnie z tego co ja slyszalam od znajomych to u nas raczej nie zachęcają do karmienia piersią, wolą nakarmić same niż pokazywać. Może w tych prywatnych jest jakieś podejście do kp ale w usk wątpię

Paulina m3sxdzu5cirt3gl0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 września 2019, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca 2021, 20:15

• Atyde Autorytet

Wysłany: 22 września 2019, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brunetka ja i lekarzwg USG, ponieważ w początkowej fazie ciąży beta i usg pokrywały się idealnie i prawdopodobnie miałam późniejsza owulacje.

Nasza kochana córeczka Jagódka
    20.02.2018r. - 01.03.2018r.

27.06. 2018r. - ciąża pozamaciczna

Zostałam mamą!
    Oliwia 🥰 27.09.2019r.

Zosia 🥰 17.05.2021r.
  • kkkaaarrr Autorytet

Wysłany: 22 września 2019, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milanka wrote:
    Kkkaaarrr, a jak opieka nad dzidzia. Dopóki nie wstałaś było z poloznymi, czy przy Tobie i np. Mąż dogladal?
    W sumie wyszlo calkiem fajnie, bo dzieki temu, ze musialam lezec plackiem to mialam 3h zamiast 2h kontaktu skora do skory. Potem Nina spala w mydelniczce obok mnie a tuz przed pionizacja co bylo o 1-2 w nocy polozna ja przewinela, ubrala

eVspp2.png
    SBwKp2.png
  • kkkaaarrr Autorytet

Wysłany: 22 września 2019, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kookosowa wrote:
    Mnie telepalo ze 4 godziny. Az mi tlen daly na pooperacyjnej bo nie moglam gleblko oddychac.
    Taaak, mnie tez, az cale lozko chodzilo. Polozna sie smiala, ze malej karuzele robie jak na mnie lezala.

eVspp2.png
    SBwKp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 września 2019, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca 2021, 20:15

• Milanka Ekspertka

Wysłany: 22 września 2019, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina, podczytuje białostocki wsparcie rodzicielskie i narazie nic nas interesującego nie znalazłam. Będę czytać dalej🤣

paulina2811 lubi tę wiadomość

• kasia1518 Autorytet

Wysłany: 22 września 2019, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _nova wrote:
    Cabrerra kciuki!!!

Kasia 1518 mój maluch też się pochorował. Mieliśmy ciężką noc. Pobudki co pół godziny, bo nie umiał oddychać przez ten katar :/ ja robię inhalacje z soli fizjologicznej i przed snem kropie nasivin baby. Nie mam pomysłu, co jeszcze mogę zrobić :/
    Jaki preparat jeszcze stosujecie przy inhalacji?
    Daje nebu dose na inhalacje. Jeszcze zakraplam isonasin septo. Oj sąsiadki córka też katar, do tego gorączka i wymioty. Koleżanka jedna ze studiów też wczoraj nie przyjechała bo córeczka jej się pochorowala. U nas póki co tylko ten katar. Nasivin daje jakaś ulgę na noc?

kasia1518

relg8iikdgf37yhc.png
    3i49ej280kg4r0lc.png
  • Olliiii Autorytet

Wysłany: 22 września 2019, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, powiedzcie że też macie teraz na końcówce taki apetyt 🙈 ja pochłaniam chyba większe porcje od męża, nie wspominając o stosie słodyczy dzień w dzień. Tak jak ostatnio mały miał wagę dosyć małą tak teraz do porodu go utuczę jak nie wiem 😂

12.01.2018r. - 2 Aniołki [*] 8tc 👼🏻👼🏻
    06.09.2018r. - Aniołek [*] 5tc 👼🏻
    18.10.2019 r. - Synek 👶🏼❤
    30.10.2021r. - Aniołek [*] 5tc 👼🏻

07.12.2021r. - ⏸️ hej maluchu 😍❤

🔸️Mthfr C677T hetero
    🔸️Mthfr A12986 hetero
    🔸️Pai-1 4G homo

3jgx43r8z5x07y20.png
  • kasia1518 Autorytet

Wysłany: 22 września 2019, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinga82 wrote:
    Cześć dziewczyny,ja już siedzę jak na szpilkach😣dopakowywuje rzeczy do torby i zaczynam się się bardzo stresować.Jutro na 8 mam się zgłosić do szpitala a we wtorek cesarka.Mam milion myśli w głowie nie chce się nakręcać ale jakoś mi trudno myśleć o czymś innym.Mam tylko nadzieję że będę jedna z pierwszych bo to czekanie jest najgorsze😒dziewczyny po CC po ilu h była u Was pionizacja?
    W szpitalu w którym rodze jest po 12h, ale ja zaczęłam po 8h bo bardzo chciałam iść zobaczyć córeczke- nie pokazali mi jej przy CC. Do momentu jak usiadłam na łóżku poszło bardzo sprawnie, niestety jak stanęłam na nogi, to czarno przed oczami i jeszcze tak ze 2h zanim wstałam i poszłam z mężem do łazienki się umyć.

kasia1518

relg8iikdgf37yhc.png
    3i49ej280kg4r0lc.png
  • _nova Autorytet

Wysłany: 22 września 2019, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasia1518 wrote:
    Daje nebu dose na inhalacje. Jeszcze zakraplam isonasin septo. Oj sąsiadki córka też katar, do tego gorączka i wymioty. Koleżanka jedna ze studiów też wczoraj nie przyjechała bo córeczka jej się pochorowala. U nas póki co tylko ten katar. Nasivin daje jakaś ulgę na noc?
    Jednym słowem sezon chorobowy w pełni :/ aż już się boję tych odwiedzin po porodzie...
    Moim zdaniem nasivin pomaga. Nic lepszego jeszcze nie znalazłam. Tylko staram się go stosować max 3-4 dni. No i zawsze oprócz nasivinu przyklejam jeszcze arpmactiv na piżamkę.

kasia1518 lubi tę wiadomość

‹‹ 1209 1210 1211 1212 1213 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ