X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie październik 2019
Odpowiedz

Mamusie październik 2019

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 września 2019, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuje Dziewczyny, niestety już trzecia decelaracja się pojawiła :/
    Boże, jak dobrze, ze tu przyjechaliśmy...a moje serce staje za każdym razem jak tętno delikatnie nawet mu spada...

Neroli lubi tę wiadomość

• kasia1518 Autorytet

Wysłany: 22 września 2019, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lena198808 wrote:
    Kasia czyżby miala szczepienie ma odre rozyczke swinke?
    Moja 3 dni po tym szczepieniu 39 gorączki i kaszel krtaniowy..
    Ja do noska uzywam wodę morska i odkurzacz jesli jest w miare ten katar. Czasami uzywam Nasivin baby ale staram sie max 3 dni. Masc majerankowa i plastry aromactiv zeby lepiej jej sie oddychalo. Teraz kupilam masc Vicks baby, nie polecam kiepski efekt.

Co do sn i cc ja sie bardzo boje cc. Co prawda poród sn mialam ciezki bo nie urodzilam lozyska doszlo do krwotoku to chce rodzic sn. Pamietam ze 30 min jest na urodzenie łożyska 25 min leciala zlecialo sie duzo ludzi i uspili mnie... Trzeba zaufac poloznej i lekarzowi.

Mnie w nocy obudzil bol miesiaczkowy 😱 ale zasnelam dalej, mysle ze moze tez za dlugo na plecach spalam i temu.. Nic trochę wystraszona jestem zwlaszcza ze jak aplikuje luteine to wszystko tam takie miękkie i wielkie.. 😂

Cabrera to czekamy na rozwój wydarzeń ;)
    Tak odra , świnka, rożyczka. U nas ja ją zarazilam bo mnie w piątek tak rozłożyło, tylko ja mogę krople i się wysmarkac A ona biedna się męczy. Wyczytałam że nasivin Kids jest od roku. Zobaczę czy kupię- widzę że inhalacje najlepiej działają. Najgorsze te noce bo się bardzo męczy. Aromactiv mam ale średnio daje radę- mam masc, moze plastry będą lepsze, bo się strasznie rzuca w nocy i zasłania piżama klatkę piersiową

kasia1518

relg8iikdgf37yhc.png
    3i49ej280kg4r0lc.png
  • Atyde Autorytet

Wysłany: 22 września 2019, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cabrera wrote:
    Boże, jak dobrze, ze tu przyjechaliśmy...a moje serce staje za każdym razem jak tętno delikatnie nawet mu spada...
    To dlaczego nie zrobią cc, wiadomo dlaczego to tętno spada?

Nasza kochana córeczka Jagódka
    20.02.2018r. - 01.03.2018r.

27.06. 2018r. - ciąża pozamaciczna

Zostałam mamą!
    Oliwia 🥰 27.09.2019r.

Zosia 🥰 17.05.2021r.
  • Olliiii Autorytet

Wysłany: 22 września 2019, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarrrra wrote:
    A u mnie od 2 h silne bóle jak na okres ale boli w sposób ciągły. Czytam że gdy nie przejdzie do 4 h to też powinnam jechac do szpitala. Wzięłam 2 spazmoliny i zobaczymy. Męczę się niesamowicie a może próg bólu mam tak słaby :(
    U mnie taka sama sytuacja. Chociaż nie wiem czy z takiego ciągłego bólu może coś być.. Nawet się tego liczyć nie da jak skurcze normalne.

12.01.2018r. - 2 Aniołki [*] 8tc 👼🏻👼🏻
    06.09.2018r. - Aniołek [*] 5tc 👼🏻
    18.10.2019 r. - Synek 👶🏼❤
    30.10.2021r. - Aniołek [*] 5tc 👼🏻

07.12.2021r. - ⏸️ hej maluchu 😍❤

🔸️Mthfr C677T hetero
    🔸️Mthfr A12986 hetero
    🔸️Pai-1 4G homo

3jgx43r8z5x07y20.png
  • Sarrrra Autorytet

Wysłany: 22 września 2019, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olliiii wrote:
    U mnie taka sama sytuacja. Chociaż nie wiem czy z takiego ciągłego bólu może coś być.. Nawet się tego liczyć nie da jak skurcze normalne.
    No nie da się. Mi gin mówiła że jak nie przejdzie to jechać do szpitala. Też czytałam o tym ale znowu boję się że mnie wysmieja i odesla a ta droga mnie dobija bo to 25 min

km5sgu1rnzh3xzcx.png

zem320mmiu4xizmw.png
  • emikey Autorytet

Wysłany: 22 września 2019, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milanka wrote:
    Emikey, z porodem jak z karmieniem maluszka, zawsze ktoś się znajdzie kto wytknie. Mojej sąsiadce teściowa wukrzyczala, że jest do dupy matka, skoro nie karmi piersią🤦‍♀️ czy to jest jakiś wyznacznik?

A czy ja gdzieś napisałam że tylko sn jest wyznacznikiem bycia matka? Mówię tylko że nie rozumiem po co mówić innym że np in vitro jest wskazaniem Do cc jak ty to zrobiłaś jeśli żadnym medycznym wskazaniem nie jest. Tak samo jak wiek 35+ czy wcześniejsze poronienie. To są cc na żądanie i nie wiem czemu kobiety nie potrafią się po prostu do tego przyznać mówiąc chce cc na żądanie bo się boję albo bo coś innego. A cc robi z kobiety matkę. Ja nie mam oporów mówić, że moje dziecko będzie na mm nawet jeśli będę mieć mleko. Chcę karmić mieszanie moja decyzja ale nie będę nikomu wsiskac że mm jest lepsze od KP.

Podziwiam np Dominike która otwarcie powiedziała że 1 poród był dla niej trauma i teraz będzie błagać o cc bo trauma sama w sobie też medycznym wskazaniem nie jest.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2019, 13:36

przedszkolanka:), nuśka91, sunshine03, Dominika32, Jupik lubią tę wiadomość

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • adella1 Autorytet

Wysłany: 22 września 2019, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasia1518 wrote:
    Tak odra , świnka, rożyczka. U nas ja ją zarazilam bo mnie w piątek tak rozłożyło, tylko ja mogę krople i się wysmarkac A ona biedna się męczy. Wyczytałam że nasivin Kids jest od roku. Zobaczę czy kupię- widzę że inhalacje najlepiej działają. Najgorsze te noce bo się bardzo męczy. Aromactiv mam ale średnio daje radę- mam masc, moze plastry będą lepsze, bo się strasznie rzuca w nocy i zasłania piżama klatkę piersiową

Kasia, nawilzaj też powietrze gdzie mała śpi. I tymi kroplami eukanosol można skropić np. pieluszke czy chusteczkę i powiesić/ położyć blisko miejsca gdzie dziecko śpi. Ja jeszcze przy katarze dzieci dodaje kroplę, dwie olejku Olbas do kąpieli. Tylko nie wiem od którego roku życia on jest.

kasia1518, Kala lubią tę wiadomość

• przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 22 września 2019, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cabrera zaciskam kciuki!!jesteś w dobrych rękach!

japonka lubi tę wiadomość

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • nuśka91 Autorytet

Wysłany: 22 września 2019, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cabrera wszystkie kciuki dziś za Was, będzie dobrze! ✊✊✊

Basiu wszystkie ciocie forumowe cieszą się, że Filipek robi takie postępy. Też uważam, że w przyszłości nie będzie nawet śladu po tym, że był wcześniakiem ☺️

ManiaM, moni05 lubią tę wiadomość

• kasia1518 Autorytet

Wysłany: 22 września 2019, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cabrera wrote:

Kurde, to czemu nie robią CC? U mnie tętno jak leciało podali mi coś w zastrzyku i tętno wróciło, ale jeden lekarz upierał się że ma być CC bo sytuacja będzie się powtarzać i tętno będzie spadać.

Mówią coś dlaczego nie ma cięcia?
    W sumie lekarze wiedzą co robią, każda sytuacja jest inna i nie ma co porównywać. Kciuki Cabrera 🤗

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2019, 13:49

kasia1518

relg8iikdgf37yhc.png
    3i49ej280kg4r0lc.png
  • _nova Autorytet

Wysłany: 22 września 2019, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cabrerra kciuki!!!

Kasia 1518 mój maluch też się pochorował. Mieliśmy ciężką noc. Pobudki co pół godziny, bo nie umiał oddychać przez ten katar :/ ja robię inhalacje z soli fizjologicznej i przed snem kropie nasivin baby. Nie mam pomysłu, co jeszcze mogę zrobić :/
    Jaki preparat jeszcze stosujecie przy inhalacji?

• Kookosowa Autorytet

Wysłany: 22 września 2019, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cabrera kciuki. U nas tez kilka razy czekali. Ale juz jak mi szedl puls a Bartkowi lecial to cc byla w 15 minut.

Bylan u tege mojego gargamela. Jednaj udali się na chwile judke zostawic z babcia.

Atyde, Milanka, aga_ni lubią tę wiadomość

Bartuś 19.09.2019 20:14
    37 tydzien 1 dzien :)
    Witaj synku
  • emikey Autorytet

Wysłany: 22 września 2019, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja stwierdziłam dziś, że Daniel nie wyjdzie aż go nie zmusza. I wiem czemu. Gabriel go przestraszył. Ma znów okres, że drze się non stop bez powodu, nie da się ubrać, nie da zmienić pampersa, nie śpi w nocy nie śpi w dzień, nie je. I ciągle jest yyyy yyy yyyy. Na miejscu Daniela też bym nie wylazila. Na swoim bym Chciała leżeć w szpitalu.

moni05 lubi tę wiadomość

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • pOla34 Autorytet

Wysłany: 22 września 2019, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Caberera kciuki, mam nadzieje, ze skoro sytuacja tak wysglada, jesteś już po wszystkim

• KasiaP Autorytet

Wysłany: 22 września 2019, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cabrera, kciuki mocne!

• Sarrrra Autorytet

Wysłany: 22 września 2019, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też trzymam za Was Cabrera kciuki

km5sgu1rnzh3xzcx.png

zem320mmiu4xizmw.png
  • Milanka Ekspertka

Wysłany: 22 września 2019, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emikey wrote:
    Mówię tylko że nie rozumiem po co mówić innym że np in vitro jest wskazaniem Do cc jak ty to zrobiłaś jeśli żadnym medycznym wskazaniem nie jest. Tak samo jak wiek 35+ czy wcześniejsze poronienie. To są cc na żądanie i nie wiem czemu kobiety nie potrafią się po prostu do tego przyznać mówiąc chce cc na żądanie bo się boję albo bo coś innego

Emikey, przepraszam źle doczytalas. Odnośnie tego, że invitro jest wskazaniem do cc to był skrót myślowy i poprawiłam się w następnej wypowiedzi. Invitro nie jest wskazaniem (było chyba jeszcze jakiś czas temu, podobnie jak wiek) ale po invitro inaczej się taka pacjentke postrzega. Wczoraj pojawił się temat invitro i napisałam, że u mnie dziewczyny po ciężkich staraniach i po udanych transferach miały sugerowane cc. Co nie jest moim zdaniem niczym złym, a wręcz przywraca wiarę w innego człowieka, tu lekarza, że potrafi wczuć się w sytuację i okazac empatię. Popieram cc na życzenie, bo tak naprawdę za każdym takim wyborem coś stoi - lęk, wczesniejsze doświadczenie, względy może estetyczne, nie nam to oceniać.

Ale sama, jakbym była w takiej sytuacji i poprosiłbym lekarza o cc (przelamalabym swoje skrępowanie, ewentualnie męża bym ustawiła odpowiednio, aby on rozmawial😉) to otwarcie nie przyznałabym się do tego. Chodzi mi o przypadek - panie doktorze ja chcę bo..., a on tego "bo" nie może wpisać w skierowanie czy kartę ciąży i musi wymyślec coś co kwalifikuje. Nie uważasz, że w ten sposób wkopuje się lekarza? On wykazuje zrozumienie, zgadza się a potem info że ten i ten, tu i tu robi cc na życzenie - a takie kwiatki można usłyszeć i znaleźć, łącznie z tym u kogo załatwić i jak wskazania jak poloznik się nie zgadza! A nie daj Boże, ktoś sobie dopowie wiecej, kasa, prezent?? (chodzi o państwowe placówki).

Tak, jak pisalysmy wczoraj z Dziewczynami liczy się cel, czyli zdrowe dziecko i zdrowa matka, a nie droga do tego celu. I tego się trzymajmy. Ale z chwaleniem i przyznawaniem się byłabym ostrożna.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2019, 16:31

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 września 2019, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milanka myślę, że temat jest do zamknięcia, bo wywołuje dyskusję zmierzającą w kierunku, w którym do tej pory na naszym październikowym wątku udało się uniknąć.

A presja w szpitalu na kp piersią będzie, więc się przygotuj, bo wszyscy mają na względzie przede wszystkim dobro dziecka. Karmienie mieszane, a decyzja o niepodjęciu nawet próby kp to zupełnie co innego.

moni05, Goemi, przedszkolanka:), nuśka91, Jupik lubią tę wiadomość

• paulina2811 Autorytet

Wysłany: 22 września 2019, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja myślałam, że u nas w Białymstoku wręcz przeciwnie nastawiaja się na butelkę a nie karmienie piersią. Z tego co słyszałam to zbytniej pomocy nie ma dla chcących karmić piersią i bez zgody marki dokarmiaja. Kurcze naprawdę jestem ciekawa jak jest teraz

Paulina m3sxdzu5cirt3gl0.png
  • Kinga82 Ekspertka

Wysłany: 22 września 2019, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny,ja już siedzę jak na szpilkach😣dopakowywuje rzeczy do torby i zaczynam się się bardzo stresować.Jutro na 8 mam się zgłosić do szpitala a we wtorek cesarka.Mam milion myśli w głowie nie chce się nakręcać ale jakoś mi trudno myśleć o czymś innym.Mam tylko nadzieję że będę jedna z pierwszych bo to czekanie jest najgorsze😒dziewczyny po CC po ilu h była u Was pionizacja?

KasiaP, kasia1518, przedszkolanka:), japonka, Jupik lubią tę wiadomość

m6jvh4cdtelsgr6u.png
‹‹ 1208 1209 1210 1211 1212 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ