X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie październik 2019
Odpowiedz

Mamusie październik 2019

Oceń ten wątek:
  • Uwemhe Autorytet

Wysłany: 25 września 2019, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny:-)

Ja jutro mam się na czczo zgłosić i wtedy będzie cięcie albo w piątek. Więc to już ostatnie dni gdzie chodzę jak pingwin:-) bardzo mnie to cieszy. Pozniej tylko przetrwać bol pi cesarce i obkurczaniu się macicy. To akurat przy 1 porodzie nie boli, przy drugim już i wiele bardziej wiec przy 3 dziecku nastawiam sie na mega bolesne obkurczanie. No ale trzeba to przeżyć.

Dziewczyny po cs jak się już czujecie?. JA pamiętam że po tygodniu było już fajnie. Ale jak miałam operacje na macicy 2 lata temu - też podobnie bo wycinali mi.blizne nawet po cesarce to bolało na maxa i się zastanawiałam jak ja w takim stanie dziecko.ogarniałam. ale może to kwestia hormonow:-)

przedszkolanka:) lubi tę wiadomość

• Kookosowa Autorytet

Wysłany: 25 września 2019, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cabrera bede u niego po 10 to sie dowiemy co cie przez noc zmienilo. Narazie idziemy codzien do przodu :)

Zdjec mam sporo ale pelno kabli i rurek. Wstawie juz takie gdzie bedzie mniej okablowany :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 września 2019, 08:31

moni05, Dominika32, KasiaP, Milanka, Cabrera lubią tę wiadomość

Bartuś 19.09.2019 20:14
    37 tydzien 1 dzien :)
    Witaj synku
  • Atyde Autorytet

Wysłany: 25 września 2019, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uwemhe masz rację, samopoczucie po cesarce jest inne niż po operacji chyba przez te przeżycia i adrenalinę, ja wypisalam się że szpitala 2 dni po cc i codziennie w jedną stronę jezdzilam 1,5 h do córki no i potem spowrotem. I powiem Ci nie pamiętam żeby mnie jakoś strasznie bolało :)

Nasza kochana córeczka Jagódka
    20.02.2018r. - 01.03.2018r.

27.06. 2018r. - ciąża pozamaciczna

Zostałam mamą!
    Oliwia 🥰 27.09.2019r.

Zosia 🥰 17.05.2021r.
  • ammarylis Autorytet

Wysłany: 25 września 2019, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Japonka trzymam kciuki niech się coś rozkręci. Aguula trzymaj się dzielnie - dziś Wasz wielki dzień!
    Ja zbieram się na wizytę do mojego gina.Pewnie będzie kazał zrobić hbs, HIV , morfologię i tyle.Musze się kłócić, że chcę następną wizytę jeszcze mieć bo w tamtej ciąży olał mnie totalnie i w 9- tym miesiącu nie umówił mi wcale wizyty tylko kazał przyjść dopiero po porodzie. Szczęśliwego dnia dla wszystkich. Uwemhe super, że CC już może nawet jutro. Ostatnie chwile w dwupaku😊

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 września 2019, 09:21

• aga_ni Autorytet

Wysłany: 25 września 2019, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry!

Witam się po nocy przespanej bez przerwy 9 godzin. Potrzebowałam tego! Moje dłonie mnie tak bolą ze po obudzeniu muszę odczekać dość długo żeby zrobic cokolwiek, palce się w ogóle noe zginają. Stopy troszkę lepiej ale dojście rano do toalety tez bolesne. Konieczynka Ty chyba tez tak miałaś? Jak u Ciebie?

Japonka kciuki, dawaj znać jak sytuacja!

Aguuula za Ciebie tez kciuki. Już przyznam że trochę straciłam rachubę kto jest na jakim etapie, ale kibicuje nam wszystkim. Kokosowa, super że dzisiaj odwiedzanie Bartusia, dawaj znać czy jakieś nowe wieści od lekarzy.

Idę dzisiaj na wizytę i mam wielka nadzieje ze pani powie ze wszystko ok i ze Władek niedługo wyjdzie z własnej woli. Stresuje się, na tym etapie te 2 tygodnie od ostatniej wizyty jakoś mi się dłużyło.

23.10.2019 urodził się Władek ❤️
    starania od 2016: PCO, KIR AA, teratozoospermia, 2017 - 4x IUI :( ICSI 1 - 01.2018 :( ICSI 2 - 08.2018 :(
    IMSI 3 - 01.2019 - 27.01 szczęśliwy transfer!
  • Jupik Autorytet

Wysłany: 25 września 2019, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, dzięki za odpowiedzi. Chyba jednak sobie już to usg daruje..
    Ja już też nie mam wizyty u prowadzącej, kazała przyjść już po porodzie. Zastanawiam się coraz bardziej co jak nie urodzę do 1.10- do wtedy mam zwolnienie i pytanie czy od razu mam się kłaść w szpitalu (tak zasugerowała prowadząca) czy co. Bo wcale położenie się i wywoływanie mi się nie uśmiecha.. no zobaczymy.

Konieczynka, moje noce jak u Ciebie, dziś na szczęście była na przespana- wstałam tylko raz. Ale wczoraj np.wstawalam chyba co godzinę, wszystko bolało i jakoś do 4.30 to w ogóle oka nie zmrużyłam. Śmieje się do męża, że mam nadzieję, że się wyśpię, jak się w końcu mały urodzi ;-)

dxomf71x292hw6jw.png
    f2wlj44j36x6tmua.png
  • kkkaaarrr Autorytet

Wysłany: 25 września 2019, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jupik, w planowanym dniu porodu zdaje sie, ze i taknpowinnas pojsc na ktg na IP i tam lekarz wypisze ci zwolnienie do kolejnego ktg jakie wyznaczy za np 2-3 dni

Jupik lubi tę wiadomość

eVspp2.png
    SBwKp2.png
    - Olga [*] 8.11.2015 [26tc] - mama Cię kocha córeczko -
  • przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 25 września 2019, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uwemhe to rodzimy razem.
    Wracam do domu. Jutro 8-9 stawiam się na ip i wywołujemy,chyba że coś samo się zacznie. Rozwarcie 2-3 cm. Dla bezpieczeństwa Olka musimy go wyganiać już.
    Siedzę w aucie i wyje, tyle myśli i emocji 🙈

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • Atyde Autorytet

Wysłany: 25 września 2019, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przedszkolanka będzie dobrze!! 😁 Grunt, że pod okiem specjalistów, więc nie ma czym się przejmować!! Kurcze ja chyba sama zostanę na końcu :)

Nasza kochana córeczka Jagódka
    20.02.2018r. - 01.03.2018r.

27.06. 2018r. - ciąża pozamaciczna

Zostałam mamą!
    Oliwia 🥰 27.09.2019r.

Zosia 🥰 17.05.2021r.
  • Dominika32 Autorytet

Wysłany: 25 września 2019, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przedszkolanka SUPER
    Jutro przywitasz synusia,przecież ciaza donoszona,będziesz w szpitalu,czego tu płakać?:-)
    Pewnie w weekend już wyjdziesz do domu:-)

w57vrjjgdjn1sode.png

qdkkkqi1yy4kqg9a.png

lprkcwa1u3xyt21v.png

• ammarylis Autorytet

Wysłany: 25 września 2019, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przedszkolanka nie płacz! Ciąża donoszona, rozwarcie się robi! Będzie dobrze! Aga jakbym czytała o swoich rękach!Po nocy jest masakra! Wszystko sztywne i boli, chociaż w nocy wstaje i trochę nimi ruszam.

• Olliiii Autorytet

Wysłany: 25 września 2019, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przedszkolanko, w końcu zobaczysz swojego synka, nie ma co płakać 😊

Dziewczyny pomóżcie, rozstępy zaczęły mi wychodzić jak szalone i zaraz zadrapie się na śmierć 😭 co mogę zrobić żeby tak nie swędziało, to jakiś koszmar po prostu 😩

12.01.2018r. - 2 Aniołki [*] 8tc 👼🏻👼🏻
    06.09.2018r. - Aniołek [*] 5tc 👼🏻
    18.10.2019 r. - Synek 👶🏼❤
    30.10.2021r. - Aniołek [*] 5tc 👼🏻

07.12.2021r. - ⏸️ hej maluchu 😍❤

🔸️Mthfr C677T hetero
    🔸️Mthfr A12986 hetero
    🔸️Pai-1 4G homo

3jgx43r8z5x07y20.png
  • mia4444 Autorytet

Wysłany: 25 września 2019, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przedszkolanka nie martw się będzie dobrze wszystko ,zobaczysz synusia;)

74diwn15bdy1nj9o.png ❤❤❤.
  • Milanka Ekspertka

Wysłany: 25 września 2019, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paulina2811 wrote:
    Naprawdę na jestem pod wrażeniem wielkim usk, nie wiem co będzie, jak się będę czuła itp ale personel jest na wagę złota. Nie ma nikogo kto by nie pomógł. Pielęgniarki są niesamowicie pomocne. Nie mówiąc o ekipie przed cc bo dzięki nim stres odszedł na dobre. Na połogu teraz Panie dają przeciwbólowe bez problemu, zmieniają podkłady itp.

Bardzo przyjemnie się czyta takie opinie😍 dawno nie widziałam takich komplementow! Super, że państwowe placówki się ogarniaja i zaczyna być normalnie.

Kochana, a jak czujesz się póki co? Chodzi mi fizycznie, bo w głowie pewnie mega euforia😀 już Ci zapowiedzieli ile spędzisz czasu w szpitalu?

Dziś już wysciskasz mocno swojego synka 🤗

Aha... Jakie podkłady są ważniejsze (wziąć więcej że sobą, a maz i tak dowiezie, jak zabraknie) te do majtek czy te na łóżko?

• paulina2811 Autorytet

Wysłany: 25 września 2019, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milanka wrote:
    Bardzo przyjemnie się czyta takie opinie😍 dawno nie widziałam takich komplementow! Super, że państwowe placówki się ogarniaja i zaczyna być normalnie.

Kochana, a jak czujesz się póki co? Chodzi mi fizycznie, bo w głowie pewnie mega euforia😀 już Ci zapowiedzieli ile spędzisz czasu w szpitalu?

Dziś już wysciskasz mocno swojego synka 🤗

Aha... Jakie podkłady są ważniejsze (wziąć więcej że sobą, a maz i tak dowiezie, jak zabraknie) te do majtek czy te na łóżko?
    Podkłady weź te i te, są w szpitalu ale jak masz swoje jest lepiej. Czuję się dziś fizycznie kiepsko bo już mam wstawać. Nie spodziewałam się takiego bólu, mimo kroplowek boli jak cholera podczas każdego ruchu.. W szpitalu po normalnym cc dziewczyny wychodzą po 2 dobach, ja pewnie koło weekendu

Milanka lubi tę wiadomość

Paulina m3sxdzu5cirt3gl0.png
  • silent Autorytet

Wysłany: 25 września 2019, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paulina2811 wrote:
    Podkłady weź te i te, są w szpitalu ale jak masz swoje jest lepiej. Czuję się dziś fizycznie kiepsko bo już mam wstawać. Nie spodziewałam się takiego bólu, mimo kroplowek boli jak cholera podczas każdego ruchu.. W szpitalu po normalnym cc dziewczyny wychodzą po 2 dobach, ja pewnie koło weekendu

W większości szpitali chyba jednak wychodzi się w 3 dobie po cc. To sprawa indywidualna, Ja wyszłam w 4 lub 5, tak fatalnie się czułam :( także łączę się w bólu,bo wiem co czujesz.

3uqruv0.png
  • nuśka91 Autorytet

Wysłany: 25 września 2019, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przedszkolanko będziesz miała już swojego dzidziusia przy sobie ❤️ wszystko będzie dobrze, dziś zrób sobie dzień księżniczki ostatni z brzuszkiem 😊

Japonka kciuki nieustannie, dawaj znać co tam, czy coś się może samo rozkręci.

Moni tak bardzo Ci życzę żeby już zakończyli sprawę...

• moni05 Autorytet

Wysłany: 25 września 2019, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przedszkolanka, wiec jest szansa, ze jutro zaczniemy z tym razem! Zobaczysz, będzie dobrze a indukcja to nie jest nic złego. Bez niej wcale chyba bym nie urodziła mojej Ali. Po wszystkim będzie już tylko szczęście ✊🏻✊🏻😘

Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
    2017-2018: 3CB
    Prawie trzy lata starań 2016-2019
    ❌ Hashimoto, PCOS, niedoczynność tarczycy, tachykardia zatokowa

Alicja - 22.02.2012
    Remigiusz - 05.10.2019
  • Milanka Ekspertka

Wysłany: 25 września 2019, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulinko,

Mam każdych po 1 paczce, może dorzucić po 2🙄 mąż będzie w szpitalu codziennie, to może nie ma sensu z zapasami jechać.

Znow pytania, przepraszam za te intymne...
    • dałaś radę sama z goleniem, czy położna pomogła? Ja depiluje się kremem i zrobię to w donu, ale pewnie jakieś mikro się pojawia... A nie wiem czy sama się w szpitalu maszynka ogarnę, bo "nic nie widze“🤭
    •Czy po cesarce nakładają Ci majtki i ten majtkowy podklad, czy leżysz bez bielizny w koszuli na tym podkładzie na łóżko?
    • czy po porodzie nakładaja normalna koszule nocna, czy leżysz w tej pooperacyjnej i dopiero jak sama się ogarniesz, wykapiesz to nakladasz swoja?
    • czy po porodzie trafilas na inny oddział, czy wracasz na salę na której byłaś przed cc? Chodzi o to co z walizka i czy w dniu przyjęcia do szafeczki coś wkładać.
    • czy można swój laktator (rozmawiałyśmy chyba w niedzielę i pamiętam że mówiłaś, że bierzesz, mi dziewczyna mówiła że swojego nie mozna).

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 września 2019, 11:10

• Milanka Ekspertka

Wysłany: 25 września 2019, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulinko, może poproś o silniejsze przeciwbólowe? Żeby mocno się nie męczyć.

‹‹ 1230 1231 1232 1233 1234 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ