X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie październik 2019
Odpowiedz

Mamusie październik 2019

Oceń ten wątek:
  • Milanka Ekspertka

Wysłany: 24 września 2019, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paulina2811 wrote:
    Milanka, wzięłam 1 na noc, 2 rano ale jeden po drugim. Najgorsze to to, że od 24 nie można pić. Myślałam, że padne z pragnienia. Jak narazie patologia, cc na 6+, niesamowici ludzie, bardzo pomocni. Na położnictwie do tej pory też są w porządku, nie ma nikogo nie miłego, niepomocnego

Dobrze, że wszystko idzie po Twojej (i mojej😉) myśli. Ze ludzie i warunki są ok. To bardzo ważne, bo spokój wewnętrzny jest nam potrzebny. Już wiesz kto jest Twoim opiekunem (on też Ciebie ciął?)?

• paulina2811 Autorytet

Wysłany: 24 września 2019, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milanka wrote:
    Dobrze, że wszystko idzie po Twojej (i mojej😉) myśli. Ze ludzie i warunki są ok. To bardzo ważne, bo spokój wewnętrzny jest nam potrzebny. Już wiesz kto jest Twoim opiekunem (on też Ciebie ciął?)?
    Dr Redźko, i co do kp to jednak w usk namawiają do tego, starają się pomagać

Milanka lubi tę wiadomość

Paulina m3sxdzu5cirt3gl0.png
  • Atyde Autorytet

Wysłany: 24 września 2019, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i zapomniałam wam napisać, co do tego że teraz cesarki po cesarce nie można żądać, to mam w skierowaniu napisane : poród przez cięcie cesarskie z wyboru ( planowany). O82.0
    C3tc38p2 stan po cięciu cesarskim

Z tego wynika, że można żądać cc jeżeli wcześniej się miało, u mnie szpital koźle

Nasza kochana córeczka Jagódka
    20.02.2018r. - 01.03.2018r.

27.06. 2018r. - ciąża pozamaciczna

Zostałam mamą!
    Oliwia 🥰 27.09.2019r.

Zosia 🥰 17.05.2021r.
  • przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 24 września 2019, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina super ,że jesteś zadowolona :)
    japonka kurcze,dobrze,że Cię nie zdążyli puścić ..trzymaj się!
    Karoo a widzisz u nas jest inaczej (czyt.idiotycznie). Jak wody odchodzą i nie ma akcji to robią co 8h morfo,ktg i czekaja 48h i dopiero wywołują.. i to nie jest tak,że wody odchodzą i ich nie ma,produkują się cały czas tylko nie w takich ilościach ( rozmawiałam z położną na ten temat ,bo mnie zszokowała) .

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • silent Autorytet

Wysłany: 24 września 2019, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Atyde wrote:
    A i zapomniałam wam napisać, co do tego że teraz cesarki po cesarce nie można żądać, to mam w skierowaniu napisane : poród przez cięcie cesarskie z wyboru ( planowany). O82.0

Z tego wynika, że można żądać cc jeżeli wcześniej się miało, u mnie szpital koźle

Hmm u mnie też tak jest napisane, choć w ogóle nie prosiłam. Właściwie to była bardziej sugestia lekarza. Więc nie wiem czy ten tekst nie oznacza tylko, ze jest to planowane cc, z wyboru np. lekarza (ale niekoniecznie naszego... )

3uqruv0.png
  • japonka Autorytet

Wysłany: 24 września 2019, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karooo93 wrote:
    Japonka - nie wiem czy nie ma jakiegoś określonego czasu po odpłynięciu wód na urodzenie malucha. Nie wiem czy nie po 24h od chwili odpłynięcia wód musisz urodzić. Mozlwie,że dostaniesz oxy, a jak to nie pomoże to cc.
    Trzymaj się! Michalek już na pewno sobie poradzi, spokojnie! 😘
    Odzywaj się!
    No przez wielowodzie mam jeszcze masę, nie wiem ile mi odpłynęło ale powiedzieli po usg że nadal mam dużo. Skurcze się wyciszyły i na razie nie wiem co będzie... zjeść pozwolili i mam dostać antybiotyk.

a5526252e0.png

38 lat | 5,5 r starań, 1 strata 5.2017 (Adaś,LBWC,16t)| JA: MTHFR 677T homo, IO, NK 20%, INF ⬆️, KIR Bx, AMH 1,3; ON: 4%, fDNA 32% | 3x IUI, 3 x ICSI (6 transferów, 8 zarodków, 4*)
  • Zimri Autorytet

Wysłany: 24 września 2019, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Japonka miałyśmy razem w MSWiA rodzic 😊
    Jaki lekarz Ciebie badał, przyjmował?
    Ja przerażona jestem, że chcą poród posladkowy u mnie tzn lekarz z przychodni przyszputalnej.
    Powodzenia i trzymam kciuki, w dobrych rękach jesteś 😊

tb738ribhpbf794l.png
    lprkcwa1ivv4h570.png
  • Kookosowa Autorytet

Wysłany: 24 września 2019, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    japonka wrote:
    Jednak wody potwierdzili o 17:00 (już mi po nogach leciało). Leżę na patologii, skurcze raz są co kilka minut a raz wcale. Na usg synu głową w dół, szyjka bez zmian. No chyba muszę czekać i tyle :/ 9 dni zabrakło i bym donosiła

Japonka teraz najwazniejsze zeby dzidzius wyszedl caly i zdrowy. Skoro sie rodzi to znaczy ze gotowy na spotkanie z mama.
    Od odplyniecia wod moze minac max doba. Chociaz jak mi odplynely to lekarze mówili ze po 17 beda ingerowac. A po 12 zaczelo spadac tetno i cc mimo ze brakowalo 2 cm.
    Zalezy od lekarza ale dlugo trzymac nie beda. W szczegolnosci ze tu bylo wielowodzie. Inaczej skurcze moga isc i macica jest o wiele bardzirj rozciagnieta.

Bartuś 19.09.2019 20:14
    37 tydzien 1 dzien :)
    Witaj synku
  • silent Autorytet

Wysłany: 24 września 2019, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Japonka, trzymaj się. To może potrwać z dobę, jeśli akcja się nie rozkręci (miałam ostatnio w rodzinie dwa takie przypadki z wodami i lekarze czekali około doby, akcja się nie rozkręciła i wtedy zrobili cc). Mamy różnicę jednego dnia w terminie, mocno kibicuję :)

3uqruv0.png
  • Sarrrra Autorytet

Wysłany: 24 września 2019, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    japonka wrote:
    Nie ma koloru ani zapachu, na pewno nie mocz. Jak siedzę to co jakiś czas pocieknie, jak chodzę albo stoję to dużo więcej. No nie ogarniam tego. Biorę jeszcze luteinę ale od 6 tygodni i nic ze mnie nie leciało... Czekam na ktg, ktoś jest przede mną w środku. Gorzej ze miejsc na patologii chyba za bardzo nie ma bo przywieźli z dwie kobitki karetką pilnie, są babki na cesarki a ja też z ulicy...
    To są wody. Nie ma szans że mocz. Muakabys wpływ na niego. Na wody nie masz. Co oni za bzdury ci powiedzieli. Nue daj się odesłać do domu. Powinii przez indukcja zrobić żebyś naturalnie rodziła a jsk nie to 2 dni i cc.

km5sgu1rnzh3xzcx.png

zem320mmiu4xizmw.png
  • Atyde Autorytet

Wysłany: 24 września 2019, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    silent wrote:
    Hmm u mnie też tak jest napisane, choć w ogóle nie prosiłam. Właściwie to była bardziej sugestia lekarza. Więc nie wiem czy ten tekst nie oznacza tylko, ze jest to planowane cc, z wyboru np. lekarza (ale niekoniecznie naszego... )
    Kurcze chyba nie, bo jak pytalam lekarza nie mając jeszcze skierowania, co będzie jeśli trafie do szpitala i będą kazali rodzic mi naturalnie to powiedział, że mam prawo nie wyrazić na to zgody. Więc już w sumie głupia z tego jestem.

Nasza kochana córeczka Jagódka
    20.02.2018r. - 01.03.2018r.

27.06. 2018r. - ciąża pozamaciczna

Zostałam mamą!
    Oliwia 🥰 27.09.2019r.

Zosia 🥰 17.05.2021r.
  • Spirit Autorytet

Wysłany: 24 września 2019, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Atyde wrote:

Na każdych dniach otwartych w różnych szpitalach mówili mi że teoretycznie decyduje lekarz który ma dyżur ale w praktyce nie podważa skierowania bo gdyby coś poszło nie tak to jest na niego

2017 #1
    2019 #2
    :D
  • Sarrrra Autorytet

Wysłany: 24 września 2019, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    japonka wrote:
    Jednak wody potwierdzili o 17:00 (już mi po nogach leciało). Leżę na patologii, skurcze raz są co kilka minut a raz wcale. Na usg synu głową w dół, szyjka bez zmian. No chyba muszę czekać i tyle :/ 9 dni zabrakło i bym donosiła
    Mi jeszcze wcześniej wyciekły 8 wszystko skończyło się dobrze. Mały zdrowy 35 t i 1 dzien ale wcześniak. Teraz przerosl swoich rówieśników.

km5sgu1rnzh3xzcx.png

zem320mmiu4xizmw.png
  • Uwemhe Autorytet

Wysłany: 24 września 2019, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Japonka.
    Dobrze że jesteś w szpitalu. Będzie dobrze. Ściskam nocno.

• Milanka Ekspertka

Wysłany: 24 września 2019, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paulina2811 wrote:
    Dr Redźko, i co do kp to jednak w usk namawiają do tego, starają się pomagać

No to tu możemy mieć problemik😕 ale nie myślę o tym. Poki co plan zakłada dostanie się do USK na oddział i pomyślnie przeprowadzone cc. A potem co bedzie

• emikey Autorytet

Wysłany: 24 września 2019, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli całe wody odejdą to 24h. Ale jeśli tylko ciekna to monitoruje i tyle. Moja bratowa chodziła z cieknacymi 3 dni a dużo wód nie miała. Po 3 dniach dostała skurczy i cc bo dziecko głową w górę

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • nuśka91 Autorytet

Wysłany: 24 września 2019, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje dzisiejszych dzieciaczków Maćka i Stasia 😊❤️

Japonka trzymaj się... Kurcze co za idioci, co innego może lecieć jeżeli to nie mocz. Dobrze, że już się Tobą zajęli. Wszystko będzie dobrze ❤️

• kasia1518 Autorytet

Wysłany: 24 września 2019, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinga, Paulina GRATULACJE- niech maluchy zdrowo rosną 🤗 Paulina synuś duży chłopak.

Japonka kciuki✊✊✊- dobrze że pojechałaś do szpitala i teraz wszystko monitorują.

kasia1518

relg8iikdgf37yhc.png
    3i49ej280kg4r0lc.png
  • silent Autorytet

Wysłany: 24 września 2019, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinga, Paulina wielkie gratulacje :) Rety, ale się rozkręca. Już zaczynam tracić rachubę komu gratulowałam a komu nie :P

3uqruv0.png
  • Sarrrra Autorytet

Wysłany: 24 września 2019, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jutro i w czw są jakieś cc?

km5sgu1rnzh3xzcx.png

zem320mmiu4xizmw.png
‹‹ 1228 1229 1230 1231 1232 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ