Mamusie październik 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
japonka wrote:Dziewczyny, ja jednak szpital. Wstałam do łazienki i zaczęła lecieć ze mnie dosłownie woda przy każdym kroku plus brzuch się spina ale zrobili mi tu ktg i badanie usg na fotelu i mówią że to nie wody
tyle że tego są takie ilości że kroku nie mogę zrobić bo cieknie. Czekam na powtórkę ktg i usg jakoś przed 17:00, będą decydować co dalej. Wydaje mi się że nie mam takich typowych skurczy, bardziej jak mocniejsze BH ale tak co 10-15 min, bo odkąd czekamy między badaniami to miałam z 5-6. Trzymajcie kciuki, ja bym wolała nie wychodzić w tym stanie do domu skoro nie wiadomo co się dzieje
Trzymam kciuki by wszystko było ok! Daj znać co wyszlo
Mnie od 15 męczą skurcze. Obstawiam że BH i póki co nie mierze. Mąż był w przychodni odebrać wyniki to dali HBS a GBS nie. I nie wiem czy są na tą chwilę tylko on Line czy co. Chyba muszę je z tel wydrukować by w razie czego mi zbędnie nie dawali antybiotyku.Karolina 10.10.2019💞
Lena 8.11.2012💞
Samantha 27.10.2009💞
-
japonka wrote:Dziewczyny, ja jednak szpital. Wstałam do łazienki i zaczęła lecieć ze mnie dosłownie woda przy każdym kroku plus brzuch się spina ale zrobili mi tu ktg i badanie usg na fotelu i mówią że to nie wody
tyle że tego są takie ilości że kroku nie mogę zrobić bo cieknie. Czekam na powtórkę ktg i usg jakoś przed 17:00, będą decydować co dalej. Wydaje mi się że nie mam takich typowych skurczy, bardziej jak mocniejsze BH ale tak co 10-15 min, bo odkąd czekamy między badaniami to miałam z 5-6. Trzymajcie kciuki, ja bym wolała nie wychodzić w tym stanie do domu skoro nie wiadomo co się dzieje
-
Sarrrra wrote:Jeśli nie wody to co? Mocz? Mnie wyciekły wody w 34 t i 5 dniu a też duża część była dalej w brzuchu. Myślę że tak 1/4 mi wyciekla a było tego mega dużo.
-
Mamy synka, 4500 i 60 cm, jutro napisze więcej,
_nova, Klaudia2016, moni05, przedszkolanka:), ammarylis, Goemi, Milanka, Karooo93, Kookosowa, sandrina22, Aguuula;2525, wiktoriaa, Spirit, KasiaP, Atyde, Konieczynka, kkkaaarrr, lena198808, sunshine03, Dominika32, ManiaM, silent, Jupik, mia4444, adella1, Cabrera, Kinga82, japonka, brunetka91, nuśka91, kasia1518, basia1987, Aaga lubią tę wiadomość
Paulina -
japonka wrote:Nie ma koloru ani zapachu, na pewno nie mocz. Jak siedzę to co jakiś czas pocieknie, jak chodzę albo stoję to dużo więcej. No nie ogarniam tego. Biorę jeszcze luteinę ale od 6 tygodni i nic ze mnie nie leciało... Czekam na ktg, ktoś jest przede mną w środku. Gorzej ze miejsc na patologii chyba za bardzo nie ma bo przywieźli z dwie kobitki karetką pilnie, są babki na cesarki a ja też z ulicy...
Tak jak opisujesz, to mi właśnie leciały wody... mi odeszły o 23, o 9 dali oxy, urodziłam o 13.
Kurcze, nie daj się wypuścić do domu. -
Japonka, ja też brałam luteine i leciało po niej jak nie wiem, ale zawsze był to kolor biały i było widać, że ma to konsystencję rozpuszczonej tabletki. Nie daj się zbyć, bo z wodami nie ma żartów..
-
Kinga wielkie gratulacje!ciesze się,że wszysto u Was dobrze.
Japonka ja bym obstawiała jednak wody. Mocz to raczej łatwo poznać.
Saaraa współczuję Ci tego bólu i traktowania przez lekarzy. Mi to się chirurdzy i ortopedzi w ogóle mało empatyczni wydają. Jak nic nie mogą pacjentowi wyciąć to są mało zainteresowani. Moni05 Ty sama tyle przeszłaś, leżysz w szpitalu bidulka i jeszcze mnie pocieszasz. No wstyd mi się zrobiło od razu! Dziękuję za ciepłe słowa. Po tym porannym ryczeniu przyszła biegunka, wymioty i jakieś skurcze. Ale na szczęście wszystko już przeszło. -
Agula, kciuki na jutro już trzymam🤛🤜
Sara, żeby nie to że było uderzenie/ stuknięcie to szukałabym może problemu w stawach, więzadłach(?) i ciele obcym. A wiesz co, a może jakiś Ci się tam wewnętrzny krwiaczek zrobił? Poszłabym prywatnie na usg, żeby z tymi burakami się więcej nie uzerac. Nie wiem jak w Twoim mieście, bo w Białymstoku w prywatnych poradniach ortopedycznych jest taka możliwość. Tylko uszczupla portfel ok. 100-150zl.
Japonko, i co, jak sytuacja?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 września 2019, 17:47
Aguuula;2525 lubi tę wiadomość
-
Gratulacje nowych dzieciaczków!!
A ja po wizycie, Oliwia ma już 3200, mam już rozwarcie niewielkie i malutka jest już bardzo nisko, idealnie ułożona do porodu. Cc mam na 30 września, ale lekarz powiedział, że może się wydarzyć i wcześniejKookosowa, Karooo93, mia4444, moni05, KasiaP, Cabrera, ammarylis, sunshine03, wiktoriaa, Goemi, nuśka91, kasia1518 lubią tę wiadomość
Nasza kochana córeczka Jagódka
20.02.2018r. - 01.03.2018r.
27.06. 2018r. - ciąża pozamaciczna
Zostałam mamą!
Oliwia 🥰 27.09.2019r.
Zosia 🥰 17.05.2021r. -
Milanka wrote:Agula, kciuki na jutro już trzymam🤛🤜
Sara, żeby nie to że było uderzenie/ stuknięcie to szukałabym może problemu w stawach, więzadłach(?) i ciele obcym. A wiesz co, a może jakiś Ci się tam wewnętrzny krwiaczek zrobił? Poszłabym prywatnie na usg, żeby z tymi burakami się więcej nie uzerac. Nie wiem jak w Twoim mieście, bo w Białymstoku w prywatnych poradniach ortopedycznych jest taka możliwość. Tylko uszczupla portfel ok. 100-150zl.
Japonko, i co, jak sytuacja? -
Jak patrze na nasza pierwsza strone to jak nic chyba bedzie wojna, same chlopaki! Hihihi, Nina będzie miała w czym wybierać
lena198808, Kookosowa, Klaudia2016, mia4444, Milanka, moni05, Cabrera, sunshine03, ammarylis, silent, nuśka91 lubią tę wiadomość