X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie październik 2019
Odpowiedz

Mamusie październik 2019

Oceń ten wątek:
  • Kookosowa Autorytet

Wysłany: 24 września 2019, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kkkaaarrr za to jakie powodzenie beda mialy forumowe dziewuszki :) same chlopaki to bedzie miał kto torebki nosic za damami :)

Milanka, kkkaaarrr lubią tę wiadomość

Bartuś 19.09.2019 20:14
    37 tydzien 1 dzien :)
    Witaj synku
  • emikey Autorytet

Wysłany: 24 września 2019, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kkkaaarrr wrote:
    Jak patrze na nasza pierwsza strone to jak nic chyba bedzie wojna, same chlopaki! Hihihi, Nina będzie miała w czym wybierać :)
    Chyba, że nasze chłopaki będą szukać młodszych roczników :P

Kookosowa lubi tę wiadomość

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • Konieczynka Autorytet

Wysłany: 24 września 2019, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Atyde wrote:
    A ja po wizycie, Oliwia ma już 3200, mam już rozwarcie niewielkie i malutka jest już bardzo nisko, idealnie ułożona do porodu. Cc mam na 30 września, ale lekarz powiedział, że może się wydarzyć i wcześniej :)

Ładna waga, a Oliwka niech grzecznie czeka do 30.09. I trochę mnie pociesza waga twojej córki, mam nadzieję że i moja nie urodzi się koło 4kg. Bo jak pamiętam w 32tc miały podobna wagę a termin mamy na ten sam dzień. Tylko u mnie powinien być poród SN. Taki przynajmniej ja mam plan. Lekarz mnie straszył duża waga.

Paulina Gratulacje. Duży chłopczyk. Od razu jest co nosić. Wcześniej rodziły się kruszynki do 3000 ;)
    Niech zdrowo rośnie. Odpoczywajcie.

A ja dziś umieram na katar. Przeziębienie i mnie dopadło. Muszę szybko się kurowac bo za 2 tygodnie w planach poród. A katar leczony czy nie to min tydzień.
    Mam dość już bycia w ciąży. W weekend wirusówka, teraz przeziębienie. A w międzyczasie inne przyjemności jak popuchniete stopy, bolące dłonie, hemoroidy, ból spojenia i bolesne straszaki Bh.

Owulacja w 37dc zakończona ciąża - KACPER 4040g i 58cm.

starania od grudnia 2017, 26.09. 2019 córeczka :)
    23.07.2015 - synek

event.png
  • Milanka Ekspertka

Wysłany: 24 września 2019, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarrrra wrote:
    Dokładnie tak chce zrobić. To ortopeda czy chirurg robi?

Sara, u mnie jest specjalista od radiodiagnostyki. Mój "pan od usg" pracuje normalnie w szpitalu onkologicznym, a w prywatnej poradnio - szpitalu robi m.in. Usg kopytek, rąk, ale też np. Jamy brzusznej itd.
    PS. U mnie to wyglada tak: https://www.omeda.pl/poradnie,44,usg---rtg.html

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 września 2019, 19:06

• Milanka Ekspertka

Wysłany: 24 września 2019, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Konieczynko, kuruj się Kochana. Jadłam czosnek, piłam sok z cytryny i niestety miód (choć jak mierzylam cukier nie miałam przekroczonych) może nie zaszkodziłam bobasowi🙄

No i oczywiście amol.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 września 2019, 19:24

• Dreamer Autorytet

Wysłany: 24 września 2019, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny. Ale się tu dzieje. Gratuluje wszystkim słodkich bobasów.

Mój wagowo nadrobił. W piątek 38t 0d miał wagę 3100. Tylko nóżki krótkie. Czy Wam lekarze podają długość kosci udowej ? Jeśli tak to napiszcie bo mi np w poniedziałek wyszło 730mm a 4 dni później 690mm. No i się martwię bez sensu.

U mnie dla odmiany zapalenie zatok. Bolą ręce, nogi, kręgosłup. Czy jak ręce bolą bardziej rano głównie w zgięciach palców to jest cieśń czy coś innego ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 września 2019, 19:44

• Milanka Ekspertka

Wysłany: 24 września 2019, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dreamer wrote:
    Czesc dziewczyny. Ale się tu dzieje. Gratuluje wszystkim słodkich bobasów.

Mój wagowo nadrobił. W piątek 38t 0d miał wagę 3100. Tylko nóżki krótkie. Czy Wam lekarze podają długość kosci udowej ? Jeśli tak to napiszcie bo mi np w poniedziałek wyszło 73 mm a 4 dni później 69 mm. No i się martwię bez sensu.

U mnie dla odmiany zapalenie zatok. Bolą ręce, nogi, kręgosłup. Czy jak ręce bolą bardziej rano głównie w zgięciach palców to jest cieśń czy coś innego ?

Kochana, obstawiam hormony🙂 blisko porodu wszystko się rozluźnia

• Spirit Autorytet

Wysłany: 24 września 2019, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milanka wrote:
    Konieczynko, kuruj się Kochana. Jadłam czosnek, piłam sok z cytryny i niestety miód (choć jak mierzylam cukier nie miałam przekroczonych) może nie zaszkodziłam bobasowi🙄

No i oczywiście amol.
    Myślę że bardziej szkodzi przeziębienie niż cukier po miodzie także spokojnie ;)

2017 #1
    2019 #2
    :D
  • paulina2811 Autorytet

Wysłany: 24 września 2019, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak więc tak, miałam mieć cc o 12, przyszli po mnie okolo 10, dali mi kroplowke na nawodnienie, antybiotyk, wprowadzili xewnik (okropne!!!) i zawiezli na salę operacyjna. Personel mega, jak w prywatnej klinice. Umyli brzuch, nakryli i podali mi znieczulenie ogólne, po sekundzie odleciałam. Obudziłam się na sali po 1,5 h od początku całej ceremonii, byłam świadoma od razu, zero nudności itp. Brzuch bolał ale tak jak na okres mocny, dostałam przeciwbólowe i później o 15 znowu bo zaczynał boleć. Panie pomagają zmieniać podkłady itp, podkłady są na salach ale warto mieć więcej swoich. Stasia widziałam przez chwilę, został na badaniach, mąż go odwiedzał i nosił, ja jutro jak będę mogła się podnieść trochę.

KasiaP, moni05, Goemi, Jupik, silent, Kookosowa, nuśka91, kasia1518 lubią tę wiadomość

Paulina m3sxdzu5cirt3gl0.png
  • pOla34 Autorytet

Wysłany: 24 września 2019, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluje nowym mamusiom. Za kolejne porodu trzymam kciuki.
    Ja nieogarniam- od rana rollercoaster emocjonalny, ale generalnie boli triche w sumie już całkiem na chodzie. Chłopaki od popołudnia są ze mną, Nikoś na noc jeszcze wraca na neonaty. Mąż dzisiaj był pół dnia i we dwójkę mieliśmy co robić, naprawdę mam w nim mega wsparcie. Nie wiem jeszcze ile tu zostaniemy, ale ogólnie chłopaki prezentują die dobrze, wiec chyba bliżej niż dalej. Trzymajcie się. Nadrobię chyba za 18 lat ;)

sunshine03, Cabrera, KasiaP, Goemi, sandrina22, lena198808, Jupik, Kookosowa, nuśka91, kkkaaarrr lubią tę wiadomość

• Milanka Ekspertka

Wysłany: 24 września 2019, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spirit wrote:
    Myślę że bardziej szkodzi przeziębienie niż cukier po miodzie także spokojnie ;)

Tak to sobie usprawiedliwiam🙂

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 września 2019, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinga, Paulina gratulacje ❤️❤️

Japonka, tez mi się cos wydaje, ze to wody...daj znać, jak tam sytuacja się rozwinęła??

• Milanka Ekspertka

Wysłany: 24 września 2019, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paulina2811 wrote:
    Tak więc tak, miałam mieć cc o 12, przyszli po mnie okolo 10, dali mi kroplowke na nawodnienie, antybiotyk, wprowadzili xewnik (okropne!!!) i zawiezli na salę operacyjna. Personel mega, jak w prywatnej klinice. Umyli brzuch, nakryli i podali mi znieczulenie ogólne, po sekundzie odleciałam. Obudziłam się na sali po 1,5 h od początku całej ceremonii, byłam świadoma od razu, zero nudności itp. Brzuch bolał ale tak jak na okres mocny, dostałam przeciwbólowe i później o 15 znowu bo zaczynał boleć. Panie pomagają zmieniać podkłady itp, podkłady są na salach ale warto mieć więcej swoich. Stasia widziałam przez chwilę, został na badaniach, mąż go odwiedzał i nosił, ja jutro jak będę mogła się podnieść trochę.

Paulinko, dzielna jesteś mega! Super, że już jesteście we trojeczke, a tata też spisał się na medal!

Teraz odpoczywaj i nabieraj sił, jutro dzień przytulaskow z synkiem😍

Kochana, a jak historia z tymi czopkami? 2 za jednym zamachem,?

• japonka Autorytet

Wysłany: 24 września 2019, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jednak wody potwierdzili o 17:00 (już mi po nogach leciało). Leżę na patologii, skurcze raz są co kilka minut a raz wcale. Na usg synu głową w dół, szyjka bez zmian. No chyba muszę czekać i tyle :/ 9 dni zabrakło i bym donosiła

a5526252e0.png

38 lat | 5,5 r starań, 1 strata 5.2017 (Adaś,LBWC,16t)| JA: MTHFR 677T homo, IO, NK 20%, INF ⬆️, KIR Bx, AMH 1,3; ON: 4%, fDNA 32% | 3x IUI, 3 x ICSI (6 transferów, 8 zarodków, 4*)
  • Milanka Ekspertka

Wysłany: 24 września 2019, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    japonka wrote:
    Jednak wody potwierdzili o 17:00 (już mi po nogach leciało). Leżę na patologii, skurcze raz są co kilka minut a raz wcale. Na usg synu głową w dół, szyjka bez zmian. No chyba muszę czekać i tyle :/ 9 dni zabrakło i bym donosiła

Trzymaj się japonko! Będzie dobrze! Kciuki sa🤛🤜.

Kurcze, dlaczego w szpitalach zdarzają się tacy niekompetentni ludzie?! Przecież mówiłaś im że to wody...

japonka lubi tę wiadomość

• paulina2811 Autorytet

Wysłany: 24 września 2019, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milanka wrote:
    Paulinko, dzielna jesteś mega! Super, że już jesteście we trojeczke, a tata też spisał się na medal!

Teraz odpoczywaj i nabieraj sił, jutro dzień przytulaskow z synkiem😍

Kochana, a jak historia z tymi czopkami? 2 za jednym zamachem,?
    Milanka, wzięłam 1 na noc, 2 rano ale jeden po drugim. Najgorsze to to, że od 24 nie można pić. Myślałam, że padne z pragnienia. Jak narazie patologia, cc na 6+, niesamowici ludzie, bardzo pomocni. Na położnictwie do tej pory też są w porządku, nie ma nikogo nie miłego, niepomocnego

Milanka lubi tę wiadomość

Paulina m3sxdzu5cirt3gl0.png
  • japonka Autorytet

Wysłany: 24 września 2019, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milanka wrote:
    Trzymaj się japonko! Będzie dobrze! Kciuki sa🤛🤜.

Kurcze, dlaczego w szpitalach zdarzają się tacy niekompetentni ludzie?! Przecież mówiłaś im że to wody...
    Paskiem wyszło, że nie, ja nie wiem jak... za drugim razem po 2h tak

a5526252e0.png

38 lat | 5,5 r starań, 1 strata 5.2017 (Adaś,LBWC,16t)| JA: MTHFR 677T homo, IO, NK 20%, INF ⬆️, KIR Bx, AMH 1,3; ON: 4%, fDNA 32% | 3x IUI, 3 x ICSI (6 transferów, 8 zarodków, 4*)
  • Atyde Autorytet

Wysłany: 24 września 2019, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Japonka trzymaj się tam, dużo tych wód ci ubyło?

Nasza kochana córeczka Jagódka
    20.02.2018r. - 01.03.2018r.

27.06. 2018r. - ciąża pozamaciczna

Zostałam mamą!
    Oliwia 🥰 27.09.2019r.

Zosia 🥰 17.05.2021r.
  • Karooo93 Autorytet

Wysłany: 24 września 2019, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Japonka - nie wiem czy nie ma jakiegoś określonego czasu po odpłynięciu wód na urodzenie malucha. Nie wiem czy nie po 24h od chwili odpłynięcia wód musisz urodzić. Mozlwie,że dostaniesz oxy, a jak to nie pomoże to cc.
    Trzymaj się! Michalek już na pewno sobie poradzi, spokojnie! 😘
    Odzywaj się!

6ff2db1f3a.png
    e787fc5cda.png
  • Spirit Autorytet

Wysłany: 24 września 2019, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak,dziecko rozważa bez wód ileś tam godzin,pewnie czekają na skurcze jak nie będzie to oks. Obstawiam że czekali na nocną zmianę żeby już nie zaczynać i iść do domu

2017 #1
    2019 #2
    :D
‹‹ 1227 1228 1229 1230 1231 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ