X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie październik 2019
Odpowiedz

Mamusie październik 2019

Oceń ten wątek:
  • Kookosowa Autorytet

Wysłany: 24 września 2019, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kkkaaarrr za to jakie powodzenie beda mialy forumowe dziewuszki :) same chlopaki to bedzie miał kto torebki nosic za damami :)

Milanka, kkkaaarrr lubią tę wiadomość

Bartuś 19.09.2019 20:14
    37 tydzien 1 dzien :)
    Witaj synku
  • emikey Autorytet

Wysłany: 24 września 2019, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kkkaaarrr wrote:
    Jak patrze na nasza pierwsza strone to jak nic chyba bedzie wojna, same chlopaki! Hihihi, Nina będzie miała w czym wybierać :)
    Chyba, że nasze chłopaki będą szukać młodszych roczników :P

Kookosowa lubi tę wiadomość

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • Konieczynka Autorytet

Wysłany: 24 września 2019, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Atyde wrote:
    A ja po wizycie, Oliwia ma już 3200, mam już rozwarcie niewielkie i malutka jest już bardzo nisko, idealnie ułożona do porodu. Cc mam na 30 września, ale lekarz powiedział, że może się wydarzyć i wcześniej :)

Ładna waga, a Oliwka niech grzecznie czeka do 30.09. I trochę mnie pociesza waga twojej córki, mam nadzieję że i moja nie urodzi się koło 4kg. Bo jak pamiętam w 32tc miały podobna wagę a termin mamy na ten sam dzień. Tylko u mnie powinien być poród SN. Taki przynajmniej ja mam plan. Lekarz mnie straszył duża waga.

Paulina Gratulacje. Duży chłopczyk. Od razu jest co nosić. Wcześniej rodziły się kruszynki do 3000 ;)
    Niech zdrowo rośnie. Odpoczywajcie.

A ja dziś umieram na katar. Przeziębienie i mnie dopadło. Muszę szybko się kurowac bo za 2 tygodnie w planach poród. A katar leczony czy nie to min tydzień.
    Mam dość już bycia w ciąży. W weekend wirusówka, teraz przeziębienie. A w międzyczasie inne przyjemności jak popuchniete stopy, bolące dłonie, hemoroidy, ból spojenia i bolesne straszaki Bh.

Owulacja w 37dc zakończona ciąża - KACPER 4040g i 58cm.

starania od grudnia 2017, 26.09. 2019 córeczka :)
    23.07.2015 - synek

event.png
  • Milanka Ekspertka

Wysłany: 24 września 2019, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarrrra wrote:
    Dokładnie tak chce zrobić. To ortopeda czy chirurg robi?

Sara, u mnie jest specjalista od radiodiagnostyki. Mój "pan od usg" pracuje normalnie w szpitalu onkologicznym, a w prywatnej poradnio - szpitalu robi m.in. Usg kopytek, rąk, ale też np. Jamy brzusznej itd.
    PS. U mnie to wyglada tak: https://www.omeda.pl/poradnie,44,usg---rtg.html

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 września 2019, 19:06

• Milanka Ekspertka

Wysłany: 24 września 2019, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Konieczynko, kuruj się Kochana. Jadłam czosnek, piłam sok z cytryny i niestety miód (choć jak mierzylam cukier nie miałam przekroczonych) może nie zaszkodziłam bobasowi🙄

No i oczywiście amol.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 września 2019, 19:24

• Dreamer Autorytet

Wysłany: 24 września 2019, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny. Ale się tu dzieje. Gratuluje wszystkim słodkich bobasów.

Mój wagowo nadrobił. W piątek 38t 0d miał wagę 3100. Tylko nóżki krótkie. Czy Wam lekarze podają długość kosci udowej ? Jeśli tak to napiszcie bo mi np w poniedziałek wyszło 730mm a 4 dni później 690mm. No i się martwię bez sensu.

U mnie dla odmiany zapalenie zatok. Bolą ręce, nogi, kręgosłup. Czy jak ręce bolą bardziej rano głównie w zgięciach palców to jest cieśń czy coś innego ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 września 2019, 19:44

• Milanka Ekspertka

Wysłany: 24 września 2019, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dreamer wrote:
    Czesc dziewczyny. Ale się tu dzieje. Gratuluje wszystkim słodkich bobasów.

Mój wagowo nadrobił. W piątek 38t 0d miał wagę 3100. Tylko nóżki krótkie. Czy Wam lekarze podają długość kosci udowej ? Jeśli tak to napiszcie bo mi np w poniedziałek wyszło 73 mm a 4 dni później 69 mm. No i się martwię bez sensu.

U mnie dla odmiany zapalenie zatok. Bolą ręce, nogi, kręgosłup. Czy jak ręce bolą bardziej rano głównie w zgięciach palców to jest cieśń czy coś innego ?

Kochana, obstawiam hormony🙂 blisko porodu wszystko się rozluźnia

• Spirit Autorytet

Wysłany: 24 września 2019, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milanka wrote:
    Konieczynko, kuruj się Kochana. Jadłam czosnek, piłam sok z cytryny i niestety miód (choć jak mierzylam cukier nie miałam przekroczonych) może nie zaszkodziłam bobasowi🙄

No i oczywiście amol.
    Myślę że bardziej szkodzi przeziębienie niż cukier po miodzie także spokojnie ;)

2017 #1
    2019 #2
    :D
  • paulina2811 Autorytet

Wysłany: 24 września 2019, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak więc tak, miałam mieć cc o 12, przyszli po mnie okolo 10, dali mi kroplowke na nawodnienie, antybiotyk, wprowadzili xewnik (okropne!!!) i zawiezli na salę operacyjna. Personel mega, jak w prywatnej klinice. Umyli brzuch, nakryli i podali mi znieczulenie ogólne, po sekundzie odleciałam. Obudziłam się na sali po 1,5 h od początku całej ceremonii, byłam świadoma od razu, zero nudności itp. Brzuch bolał ale tak jak na okres mocny, dostałam przeciwbólowe i później o 15 znowu bo zaczynał boleć. Panie pomagają zmieniać podkłady itp, podkłady są na salach ale warto mieć więcej swoich. Stasia widziałam przez chwilę, został na badaniach, mąż go odwiedzał i nosił, ja jutro jak będę mogła się podnieść trochę.

KasiaP, moni05, Goemi, Jupik, silent, Kookosowa, nuśka91, kasia1518 lubią tę wiadomość

Paulina m3sxdzu5cirt3gl0.png
  • pOla34 Autorytet

Wysłany: 24 września 2019, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluje nowym mamusiom. Za kolejne porodu trzymam kciuki.
    Ja nieogarniam- od rana rollercoaster emocjonalny, ale generalnie boli triche w sumie już całkiem na chodzie. Chłopaki od popołudnia są ze mną, Nikoś na noc jeszcze wraca na neonaty. Mąż dzisiaj był pół dnia i we dwójkę mieliśmy co robić, naprawdę mam w nim mega wsparcie. Nie wiem jeszcze ile tu zostaniemy, ale ogólnie chłopaki prezentują die dobrze, wiec chyba bliżej niż dalej. Trzymajcie się. Nadrobię chyba za 18 lat ;)

sunshine03, Cabrera, KasiaP, Goemi, sandrina22, lena198808, Jupik, Kookosowa, nuśka91, kkkaaarrr lubią tę wiadomość

• Milanka Ekspertka

Wysłany: 24 września 2019, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spirit wrote:
    Myślę że bardziej szkodzi przeziębienie niż cukier po miodzie także spokojnie ;)

Tak to sobie usprawiedliwiam🙂

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 września 2019, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinga, Paulina gratulacje ❤️❤️

Japonka, tez mi się cos wydaje, ze to wody...daj znać, jak tam sytuacja się rozwinęła??

• Milanka Ekspertka

Wysłany: 24 września 2019, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paulina2811 wrote:
    Tak więc tak, miałam mieć cc o 12, przyszli po mnie okolo 10, dali mi kroplowke na nawodnienie, antybiotyk, wprowadzili xewnik (okropne!!!) i zawiezli na salę operacyjna. Personel mega, jak w prywatnej klinice. Umyli brzuch, nakryli i podali mi znieczulenie ogólne, po sekundzie odleciałam. Obudziłam się na sali po 1,5 h od początku całej ceremonii, byłam świadoma od razu, zero nudności itp. Brzuch bolał ale tak jak na okres mocny, dostałam przeciwbólowe i później o 15 znowu bo zaczynał boleć. Panie pomagają zmieniać podkłady itp, podkłady są na salach ale warto mieć więcej swoich. Stasia widziałam przez chwilę, został na badaniach, mąż go odwiedzał i nosił, ja jutro jak będę mogła się podnieść trochę.

Paulinko, dzielna jesteś mega! Super, że już jesteście we trojeczke, a tata też spisał się na medal!

Teraz odpoczywaj i nabieraj sił, jutro dzień przytulaskow z synkiem😍

Kochana, a jak historia z tymi czopkami? 2 za jednym zamachem,?

• japonka Autorytet

Wysłany: 24 września 2019, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jednak wody potwierdzili o 17:00 (już mi po nogach leciało). Leżę na patologii, skurcze raz są co kilka minut a raz wcale. Na usg synu głową w dół, szyjka bez zmian. No chyba muszę czekać i tyle :/ 9 dni zabrakło i bym donosiła

a5526252e0.png

38 lat | 5,5 r starań, 1 strata 5.2017 (Adaś,LBWC,16t)| JA: MTHFR 677T homo, IO, NK 20%, INF ⬆️, KIR Bx, AMH 1,3; ON: 4%, fDNA 32% | 3x IUI, 3 x ICSI (6 transferów, 8 zarodków, 4*)
  • Milanka Ekspertka

Wysłany: 24 września 2019, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    japonka wrote:
    Jednak wody potwierdzili o 17:00 (już mi po nogach leciało). Leżę na patologii, skurcze raz są co kilka minut a raz wcale. Na usg synu głową w dół, szyjka bez zmian. No chyba muszę czekać i tyle :/ 9 dni zabrakło i bym donosiła

Trzymaj się japonko! Będzie dobrze! Kciuki sa🤛🤜.

Kurcze, dlaczego w szpitalach zdarzają się tacy niekompetentni ludzie?! Przecież mówiłaś im że to wody...

japonka lubi tę wiadomość

• paulina2811 Autorytet

Wysłany: 24 września 2019, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milanka wrote:
    Paulinko, dzielna jesteś mega! Super, że już jesteście we trojeczke, a tata też spisał się na medal!

Teraz odpoczywaj i nabieraj sił, jutro dzień przytulaskow z synkiem😍

Kochana, a jak historia z tymi czopkami? 2 za jednym zamachem,?
    Milanka, wzięłam 1 na noc, 2 rano ale jeden po drugim. Najgorsze to to, że od 24 nie można pić. Myślałam, że padne z pragnienia. Jak narazie patologia, cc na 6+, niesamowici ludzie, bardzo pomocni. Na położnictwie do tej pory też są w porządku, nie ma nikogo nie miłego, niepomocnego

Milanka lubi tę wiadomość

Paulina m3sxdzu5cirt3gl0.png
  • japonka Autorytet

Wysłany: 24 września 2019, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milanka wrote:
    Trzymaj się japonko! Będzie dobrze! Kciuki sa🤛🤜.

Kurcze, dlaczego w szpitalach zdarzają się tacy niekompetentni ludzie?! Przecież mówiłaś im że to wody...
    Paskiem wyszło, że nie, ja nie wiem jak... za drugim razem po 2h tak

a5526252e0.png

38 lat | 5,5 r starań, 1 strata 5.2017 (Adaś,LBWC,16t)| JA: MTHFR 677T homo, IO, NK 20%, INF ⬆️, KIR Bx, AMH 1,3; ON: 4%, fDNA 32% | 3x IUI, 3 x ICSI (6 transferów, 8 zarodków, 4*)
  • Atyde Autorytet

Wysłany: 24 września 2019, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Japonka trzymaj się tam, dużo tych wód ci ubyło?

Nasza kochana córeczka Jagódka
    20.02.2018r. - 01.03.2018r.

27.06. 2018r. - ciąża pozamaciczna

Zostałam mamą!
    Oliwia 🥰 27.09.2019r.

Zosia 🥰 17.05.2021r.
  • Karooo93 Autorytet

Wysłany: 24 września 2019, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Japonka - nie wiem czy nie ma jakiegoś określonego czasu po odpłynięciu wód na urodzenie malucha. Nie wiem czy nie po 24h od chwili odpłynięcia wód musisz urodzić. Mozlwie,że dostaniesz oxy, a jak to nie pomoże to cc.
    Trzymaj się! Michalek już na pewno sobie poradzi, spokojnie! 😘
    Odzywaj się!

6ff2db1f3a.png
    e787fc5cda.png
  • Spirit Autorytet

Wysłany: 24 września 2019, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak,dziecko rozważa bez wód ileś tam godzin,pewnie czekają na skurcze jak nie będzie to oks. Obstawiam że czekali na nocną zmianę żeby już nie zaczynać i iść do domu

2017 #1
    2019 #2
    :D
‹‹ 1227 1228 1229 1230 1231 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ