X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie październik 2019
Odpowiedz

Mamusie październik 2019

Oceń ten wątek:
  • Jupik Autorytet

Wysłany: 25 września 2019, 01:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinga, Paula, też gratuluję synków :-)

Przyznam, że zaczęłam się stresować wielkością małego, bo obie rodzilyscie ok.tydzien przed terminem i chłopaki duże..
    A ja zaraz dociągne do terminu i nie wiem jsk bym wypchnęła 4 kilo, jak Kinia miała 3300 i ledwo dałam radę.. już zaczynam się zastanawiać czy jeszcze na usg nie polecieć sprawdzić ile waży, ale nie wiem, czy to by nie była przesada..

dxomf71x292hw6jw.png
    f2wlj44j36x6tmua.png
  • japonka Autorytet

Wysłany: 25 września 2019, 01:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to chyba dziś nie pośpię bo robię powódź w łóżku mimo wielkich wkładek, na szczęście na podkłady... Powiedzieli mi, że dopóki nie urodzę to te wody będą mi tak szły i na razie nic. Mały się rusza więc pewnie nadal ma tam zapas. Byle do rana :/

kasia1518, mia4444 lubią tę wiadomość

a5526252e0.png

38 lat | 5,5 r starań, 1 strata 5.2017 (Adaś,LBWC,16t)| JA: MTHFR 677T homo, IO, NK 20%, INF ⬆️, KIR Bx, AMH 1,3; ON: 4%, fDNA 32% | 3x IUI, 3 x ICSI (6 transferów, 8 zarodków, 4*)
  • Konieczynka Autorytet

Wysłany: 25 września 2019, 05:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Japonka trzymam kciuki za rozkrecenie akcji i szybki poród. Mi jak odeszły wody zaraz pojawiły się skurcze. Jakkolwiek to brzmi życzę żeby i u Ciebie się zaczęły. A może już akcja ruszyła?

Jupik mam tak samo jak ty :)
    Teraz w piątek wizyta i ostatnie USG więc wagę będę miała sprawdzona. Tylko widzisz jak to z tymi szacunkami wagi +/-0,5kg na tym etapie więc to tylko poglądowo czy bliżej 3 czy 4 kg. A u nas znaczenie miała raczej główka i jej wielkość. Długość ciałka też ma znaczenie a tego na usg nje sprawdza. Bo co innego jak dzidziuś waży te 4kg przy 50cm a co innego przy 60cm.
    Damy radę!!! Ponoć drugie to już samo wyskakuje. ;)

Macie jakiś patent na spanie albo na bezsenne noce. Ja normalnie śpię może co 3 lub 4 noc. Normalnie tzn z pobudka na siku i ponownym zaśnięciem. Dziś od 3.30 walam się po łóżku szukając pozycji, zrobiłam już herbatę i nie wiem co teraz.

Jupik lubi tę wiadomość

Owulacja w 37dc zakończona ciąża - KACPER 4040g i 58cm.

starania od grudnia 2017, 26.09. 2019 córeczka :)
    23.07.2015 - synek

event.png
  • japonka Autorytet

Wysłany: 25 września 2019, 05:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Coś mi się pisze na ktg co jakiś czas (nawet 60-90) ale ja to odczuwam bardziej jak stawianie się brzucha jak przy skurczach BH. Tyle że teraz co taka rzecz się dzieje to lecą mi wody. Nie wiem ile ja tego mam jeszcze. Dziś w nocy poszło mi 6 takich wielkich podpasek poporodowych i przemoczyłam jedną parę bielizny i koszulę jak zaczęło nagle lecieć mocniej. Mąż musi mi dowieźć. Tak więc ogólnie wielowodzie - nie polecam :/

a5526252e0.png

38 lat | 5,5 r starań, 1 strata 5.2017 (Adaś,LBWC,16t)| JA: MTHFR 677T homo, IO, NK 20%, INF ⬆️, KIR Bx, AMH 1,3; ON: 4%, fDNA 32% | 3x IUI, 3 x ICSI (6 transferów, 8 zarodków, 4*)
  • paulina2811 Autorytet

Wysłany: 25 września 2019, 06:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milanka wrote:
    No to tu możemy mieć problemik😕 ale nie myślę o tym. Poki co plan zakłada dostanie się do USK na oddział i pomyślnie przeprowadzone cc. A potem co bedzie
    Naprawdę na jestem pod wrażeniem wielkim usk, nie wiem co będzie, jak się będę czuła itp ale personel jest na wagę złota. Nie ma nikogo kto by nie pomógł. Pielęgniarki są niesamowicie pomocne. Nie mówiąc o ekipie przed cc bo dzięki nim stres odszedł na dobre. Na połogu teraz Panie dają przeciwbólowe bez problemu, zmieniają podkłady itp.

Paulina m3sxdzu5cirt3gl0.png
  • moni05 Autorytet

Wysłany: 25 września 2019, 06:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Japonka, kurczę, jak oni to powstrzymają to szacun. Ja myślę, że będziecie się tulić już niebawem 😊 zobaczysz, wszystko będzie dobrze ✊🏻✊🏻😘

W Toruniu jest masakra z miejscami poporodowymi. Odsyłają z izby do Chełmży. Wątpię, że zaczną wywoływać mój poród i przysporzą sobie dodatkowego „problemu”. Białka mam najwiecej jak do tej pory - 8,54g/l.

Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
    2017-2018: 3CB
    Prawie trzy lata starań 2016-2019
    ❌ Hashimoto, PCOS, niedoczynność tarczycy, tachykardia zatokowa

Alicja - 22.02.2012
    Remigiusz - 05.10.2019
  • przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 25 września 2019, 06:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Japonka kurczę,jesteś pod opieką,może zaraz się coś rozkręci. Kciuki!

Ja niedługo się zbieram do poradni i też decyzja co ze mną. Chyba włączył mi się lekki stres..

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • KasiaP Autorytet

Wysłany: 25 września 2019, 06:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry! Kciuki dziś za Agulę i kto wie, kto wie, Japonka może dziś urodzi :)
    Ja mam dziś swoje pierwsze ktg. Cieszę się bo te 2 tygodnie co minęły od wizyty jakoś się strasznie denerwuję. Chciałabym, żeby Mała się ciągle ruszała i dawała znak że wszystko ok, może bym była spokojniejsza. A tak to wiecie jak jest.
    Miłego dnia wszystkim

• Dominika32 Autorytet

Wysłany: 25 września 2019, 07:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień Dobry
    Paulina,Kinga Gratulacje:-)
    Japonka pewnie dziś utulisz swojego bobaska:-)
    Przedszkolanko kciuki;-)

Jeszcze 2 dni;-)

KasiaP, moni05, przedszkolanka:) lubią tę wiadomość

w57vrjjgdjn1sode.png

qdkkkqi1yy4kqg9a.png

lprkcwa1u3xyt21v.png

• Kookosowa Autorytet

Wysłany: 25 września 2019, 07:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry :)

Kciuki dziewczyny. Japonka no niestety wod jest duzo i oni nie łapia. Porod to pierwszy etap. Potem jeszcze zostaje polog a po wielowodziu no niestety super nie jest. Ja mam obwisly brzuch ze musze sobie go czasem podtrzymywac. Mam tam duzo miejaca zanim to wszystko sie wchłonie i poustawia. No ale z dnia na dzien lepiej

Bartuś 19.09.2019 20:14
    37 tydzien 1 dzien :)
    Witaj synku
  • moni05 Autorytet

Wysłany: 25 września 2019, 07:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przedszkolanka, daj znać. Trzymam kciuki ✊🏻✊🏻

przedszkolanka:), meerici lubią tę wiadomość

Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
    2017-2018: 3CB
    Prawie trzy lata starań 2016-2019
    ❌ Hashimoto, PCOS, niedoczynność tarczycy, tachykardia zatokowa

Alicja - 22.02.2012
    Remigiusz - 05.10.2019
  • adella1 Autorytet

Wysłany: 25 września 2019, 07:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry.
    Widzę że się u nas sporo dzieje😮

• wiktoriaa Autorytet

Wysłany: 25 września 2019, 07:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Japonka mocne kciuki za Ciebie, przedszkolanko samych dobrych wieści na wizycie!

Moja noc nawet w miarę, spałam ale przed zaśnięciem byłam chyba z 5 razy w wc! Młoda tak się wierciła i waliła w pęcherz, myślałam że się na łóżku zsikam! Codziennie jak buszuje w brzuchu to czuje ją wysoko ponad pępkiem A wczoraj przeniosła się niżej pępka i tam mi robiło takie guzy jak się wypychała. Ból był, myślałam że zaraz wystawi rękę. Od rana już jest normalnie w górze. Co za wiercipięta.
    Dziś w planach zrobić leczo cukinii i galerie, chociaż nie wiem czy dam radę bo plecy i krocze mocno bolą po dłuższym wysiłku. Miłego dnia!

przedszkolanka:), kasia1518 lubią tę wiadomość

syy26iye928jhyb7.png
  • Monalisa88 Autorytet

Wysłany: 25 września 2019, 07:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry dziewczyny
    Japonka trzymam kciuki byś dziś już tulila maleństwo.

Udanego dnia wszystkim i kciuki za porody😊

Karolina 10.10.2019💞
    Lena 8.11.2012💞
    Samantha 27.10.2009💞

• emikey Autorytet

Wysłany: 25 września 2019, 07:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jupik wrote:

Przyznam, że zaczęłam się stresować wielkością małego, bo obie rodzilyscie ok.tydzien przed terminem i chłopaki duże..
    A ja zaraz dociągne do terminu i nie wiem jsk bym wypchnęła 4 kilo, jak Kinia miała 3300 i ledwo dałam radę.. już zaczynam się zastanawiać czy jeszcze na usg nie polecieć sprawdzić ile waży, ale nie wiem, czy to by nie była przesada..
    Mi w szpitalu na ostatnim usg powiedzieli, że już pod koniec łatwo o pomyłkę. I jeśli dziecko wychodzi duże to raczej może być pomyłka zawyzajaca wagę a nie odwrotnie. Po co się więc stresować :P jeśli nie dasz rady go wypchnac to albo pomogą albo zrobią cc. Mój już raczej ma 4kg :P

Jupik lubi tę wiadomość

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • Spirit Autorytet

Wysłany: 25 września 2019, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja byłam na patologi na końcówce przenoszonej prawie dwa tygodnie i szczerze mówiąc nikt nawet nie mierzył mi wtedy dziecka :p i nie tylko mi bo inna dziewczyna z sali urodziła tak duże dziecko że z szoku jej powiedziałam żeby mi je pokazała bo nie wierzę :p ale nie pamiętam już ile miało :p

2017 #1
    2019 #2
    :D
  • paulina2811 Autorytet

Wysłany: 25 września 2019, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emikey wrote:
    Mi w szpitalu na ostatnim usg powiedzieli, że już pod koniec łatwo o pomyłkę. I jeśli dziecko wychodzi duże to raczej może być pomyłka zawyzajaca wagę a nie odwrotnie. Po co się więc stresować :P jeśli nie dasz rady go wypchnac to albo pomogą albo zrobią cc. Mój już raczej ma 4kg :P
    U mnie wyszło na ostatnim usg w szpitalu 4400 a jest 4580 więc mogą też zanizac :)

Paulina m3sxdzu5cirt3gl0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 września 2019, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)
    Japonka, trzymam kciuki, w sumie chyba bezpieczniej byłoby, gdyby akcja się już rozpoczęła...
    Agula, dziś Wasz wielki dzień, powodzenia ✊
    Przedszkolanko, mam nadzieje, ze diagnoza nie zaburzy Wam pięknego, naturalnego i szybkiego porodu :) daj znać po wizycie!

Moni, a Ty powinnaś chyba otrzymać medal za cierpliwość...naprawdę mam nadzieje, ze niedługo już przywitasz syna ❤️

Kokoosowa, Basia, a jak nasi forumowi Wojownicy?? Prosimy o aktualizacje z odpowiednia dokumentacja fotograficzna najlepiej ;)

Ps. Ja dziś napisałam mężowi już oficjalnie, ze kocham innego mężczyznę ❤️ ❤️❤️

KasiaP, moni05, Kookosowa, ammarylis, Aaga, przedszkolanka:), Jupik, Klaudia2016, silent, mia4444, nuśka91, kasia1518 lubią tę wiadomość

• sandrina22 Autorytet

Wysłany: 25 września 2019, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry wszystkim

Japonka trzymam kciuki, żeby wszystko dobrze się skończyło.

Moni porażka z tym szpitalem :(

Mnie jutro czeka ostatnie ktg w przychodni. A od 3 dni boli mnie głowa, masakra. Muszę jutro położnej przy okazji zapytać czy jest sens się tym martwić czy to tylko stres...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 września 2019, 08:19

l22n8rib4ir19qsz.png

dqpr9vvjd8qbaglu.png
  • Atyde Autorytet

Wysłany: 25 września 2019, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jupik wrote:

Wydaje mi się, że przed porodem ci jeszcze sprawdzą wagę małego ( mi sprawdzali) . Ale każde dziecko rośnie inaczej, moja miała 3222 i powiedział że do tego 39 tyg powinna na 3500 dobić :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 września 2019, 08:23

Jupik, kasia1518 lubią tę wiadomość

Nasza kochana córeczka Jagódka
    20.02.2018r. - 01.03.2018r.

27.06. 2018r. - ciąża pozamaciczna

Zostałam mamą!
    Oliwia 🥰 27.09.2019r.

Zosia 🥰 17.05.2021r.
‹‹ 1229 1230 1231 1232 1233 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ