X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie październik 2019
Odpowiedz

Mamusie październik 2019

Oceń ten wątek:
  • pukola Ekspertka

Wysłany: 25 września 2019, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Wszystkim :) Nie piszę na co dzień, ale czytam Was na bieżąco. Mam termin na 3.10, cukrzyca niestety na nocnej insulinie i jeśli do poniedziałku nic nie ruszy to czeka mnie indukcja. Mam się zgłosić właśnie 30.09 i będziemy wywoływać. Powiem Wam,że wszystkim byłam tak przerażona, całym porodem i opieką nad maleństwem (pierwsza ciąża) że o niczym innym nie myślałam, ale teraz z dnia na dzień coraz bardziej nie mogę się doczekać. Dalej troszkę się martwię czy sobie ze wszystkim poradzę, ale jak Was czytam to nakręcam się pozytywnie,że za kilka dni synek będzie już z nami :). Trzymam za Was Wszystkie kciuki!

ManiaM, Milanka, nuśka91, mia4444 lubią tę wiadomość

• przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 25 września 2019, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaczyna docierać do mnie 🙈 Moni rodzimy razem co? ;)
    Mnie pociesza,ze jutro akurat dyzur ma mój kochany lekarz,wiec zamiast meza mam jego hihi :)

Dziś z Polą spędzam dzień a popołudniu jeszcze mamy ciotki bo przyjechały akurat w odwiedziny na kilka dni.
    Pliki dużo smaruj-pod prysznicem na mokro oliwka ,poczekaj aż trochę wsiąknie,wytrzyj lekko i balsam. I tak 2x dziennie minimum.

moni05, mia4444 lubią tę wiadomość

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • KasiaP Autorytet

Wysłany: 25 września 2019, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przedszkolanko nie płacz, to dobre wieści :) będziemy trzymały kciuki jutro za Ciebie :) Uwehme za Ciebie też kciuki.
    Ja po wizycie, na ktg żadnych skurczy, z Małą w porządku, 2830g czyli dalej drobiazg ale lekarz mówi że to ok. Za tydzień kolejna wizyta (to już w szpitalu są, u prowadzącego ostatnią miałam w 36+0 i teraz po porodzie dopiero). W sumie cieszę się że mam tą cukrzycę bo tak to dopiero za 2 tyg by była wizyta, a to już za długo dla mojej głowy na tym etapie. I procedura wygląda tak, że przy braku insuliny wywołują dopiero 10 dni po terminie. Także oby się samo wcześniej zaczęło :)

kasia1518, przedszkolanka:), nuśka91, mia4444 lubią tę wiadomość

• moni05 Autorytet

Wysłany: 25 września 2019, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przedszkolanka pewnie, że razem! 😋 tylko u mnie doba balonika najpierw. Ta sama sytuacja, jutro ma być mój lekarz i się za mnie „zabrać”, ale jak dalej taka sytuacja tutaj będzie to wątpię 😞 oby nie było tak zle 🙏🏻 W piątek chce urodzić, bo jak patrzyłam w kalendarz to od razu mi się rzuciła w oczy ta data... nie wiem dlaczego.

Dominika32, KasiaP, Milanka, kasia1518, sunshine03, aga_ni, przedszkolanka:), Kookosowa, nuśka91, mia4444 lubią tę wiadomość

Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
    2017-2018: 3CB
    Prawie trzy lata starań 2016-2019
    ❌ Hashimoto, PCOS, niedoczynność tarczycy, tachykardia zatokowa

Alicja - 22.02.2012
    Remigiusz - 05.10.2019
  • adella1 Autorytet

Wysłany: 25 września 2019, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wy tu o porodach, a u mnie to jeszcze daleka droga...🤔

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 września 2019, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To będą emocje jutro 🥰

Uwemhe, dla mnie pierwsze doby były Ok (pionizacja musiała być szybka, bo miałam w nocy malucha ze sobą, który uraczył mnie kupami i przystawialam go...
    Przyznaje, ze dziś jest najgorszy dzień, już całkiem bez leków przeciwbólowych...łatwo nie jest, ale ja się z każdej kupy cieszę (a przed chwila mieliśmy kombinacje kupy, ulania i podczas przewijania na koniec obsikał matkę...jak ja kocham tego Szkraba 😍)
    Aaa, tylko ja mam cięcie pionowe od pępka do spojenia (nie było czasu na inne), a to może mieć zapewne wpływ na samopoczucie...
    Ale reasumując wszystko jest do przeżycia ;)

moni05, przedszkolanka:), Kookosowa, mia4444 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 września 2019, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jupik teraz od razu w terminie porodu do szpitala nie kładą na wywołanie.
    Przez tydzień się chodzi na ktg i usg co 2 dni i o ile wszystko jest ok to dopiero od 41+0 kładą do szpitala na obserwacje i wywołanie, bo do 42+0 ciąża musi być rozwiązana wg ustawy ze stycznia 2019 ;)

Ja idę jutro na wizytę, mam nadzieję, że coś będzie widać, że się ruszy na horyzoncie, bo po 40+0 będę kłębkiem nerwów już :( nie uśmiecha mi się to chodzenie na IP ani wywoływanie po terminie :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 września 2019, 12:51

Jupik lubi tę wiadomość

• Spirit Autorytet

Wysłany: 25 września 2019, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    adella1 wrote:
    Wy tu o porodach, a u mnie to jeszcze daleka droga...🤔
    Wyścig zamykam ja;)

ammarylis, nuśka91 lubią tę wiadomość

2017 #1
    2019 #2
    :D
  • paulina2811 Autorytet

Wysłany: 25 września 2019, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milanka wrote:
    Paulinko,

Mam każdych po 1 paczce, może dorzucić po 2🙄 mąż będzie w szpitalu codziennie, to może nie ma sensu z zapasami jechać.

Znow pytania, przepraszam za te intymne...
    • dałaś radę sama z goleniem, czy położna pomogła? Ja depiluje się kremem i zrobię to w donu, ale pewnie jakieś mikro się pojawia... A nie wiem czy sama się w szpitalu maszynka ogarnę, bo "nic nie widze“🤭
    •Czy po cesarce nakładają Ci majtki i ten majtkowy podklad, czy leżysz bez bielizny w koszuli na tym podkładzie na łóżko?
    • czy po porodzie nakładaja normalna koszule nocna, czy leżysz w tej pooperacyjnej i dopiero jak sama się ogarniesz, wykapiesz to nakladasz swoja?
    • czy po porodzie trafilas na inny oddział, czy wracasz na salę na której byłaś przed cc? Chodzi o to co z walizka i czy w dniu przyjęcia do szafeczki coś wkładać.
    • czy można swój laktator (rozmawiałyśmy chyba w niedzielę i pamiętam że mówiłaś, że bierzesz, mi dziewczyna mówiła że swojego nie mozna).
    Z goleniem dałam radę sama pod prysznicem, nie było źle. Po cc lezysz w łóżku w koszuli porodowej tej cienkiej, cały dzień w niej i tylko pomiędzy nogami podkłady i wkładki. Dopiero na kolejny dzień można założyć majtki takie siatkowe. Po porodzie trafisz na inny oddział. W dniu porodu trzeba się spakować na patologii i postawić swoje rzeczy gdzieś na boku pokoju. I później jak po cc znajdą Ci sale na położnictwie to mąż idzie na patologie po Twoje rzeczy. Czy laktator można nie wiem. Dopytam :)

Milanka lubi tę wiadomość

Paulina m3sxdzu5cirt3gl0.png
  • kasia1518 Autorytet

Wysłany: 25 września 2019, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przedszkolanko głowa do góry, zaraz będziesz miała Olka przy sobie. Dziś się relaksuj i spędzaj dzień z Pola 🤗

przedszkolanka:) lubi tę wiadomość

kasia1518

relg8iikdgf37yhc.png
    3i49ej280kg4r0lc.png
  • Karooo93 Autorytet

Wysłany: 25 września 2019, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie teoretycznie miesiąc do po porodu ( mam nadzieję,że będzie nieco szybciej) 😉 a prezentujemy się tak :

b6bc5f87adb3.jpg

ammarylis, silent, Cabrera, sandrina22, aga_ni, Jupik, Dominika32, przedszkolanka:), Kookosowa, adella1, brunetka91, moni05, KasiaP, Atyde, nuśka91, kasia1518, wiktoriaa, mia4444 lubią tę wiadomość

6ff2db1f3a.png
    e787fc5cda.png
  • japonka Autorytet

Wysłany: 25 września 2019, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie znowu się skurcze zatrzymały, na ktg może z 20 i wręcz dołki do zera zamiast górek jak wcześniej. Lekarka na obchodzie powiedziała że generalnie albo czekamy na to aż się samo rozkręci albo poleżę sobie do 37 tygodnia i wtedy wywołają. Wody mi cały czas ciekną, ale na pewno całe nie odeszły, dostaję dożylnie antybiotyk i generalnie tak to wygląda na teraz... Więc może być szybko a może być i pod koniec przyszłego tygodnia. Niby fajnie byłoby dać młodemu więcej czasu ale nie będę ukrywać że tak siedzieć i cieknąć jest bardzo niekomfortowe, dziś w nocy zużyłam 7 podpasek poporodowych :/

a5526252e0.png

38 lat | 5,5 r starań, 1 strata 5.2017 (Adaś,LBWC,16t)| JA: MTHFR 677T homo, IO, NK 20%, INF ⬆️, KIR Bx, AMH 1,3; ON: 4%, fDNA 32% | 3x IUI, 3 x ICSI (6 transferów, 8 zarodków, 4*)
  • ammarylis Autorytet

Wysłany: 25 września 2019, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po wizycie. Mała waży 3 kg. Za tydzień mam iść do ordynatora umowić się na cc. Nogi mu się moje nie podobają,że niby za9 mocno spuchnięte jak na tą godzinę więc jutro pilnie mocz znowu do zrobienia. Oczywiście wizyty kolejnej mi nie ustalił ani nawet ktg, tylko wyniki na telefon i tyle.

Karooo93, KasiaP, nuśka91, kasia1518, mia4444 lubią tę wiadomość

• Milanka Ekspertka

Wysłany: 25 września 2019, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paulina2811 wrote:
    Z goleniem dałam radę sama pod prysznicem, nie było źle. Po cc lezysz w łóżku w koszuli porodowej tej cienkiej, cały dzień w niej i tylko pomiędzy nogami podkłady i wkładki. Dopiero na kolejny dzień można założyć majtki takie siatkowe. Po porodzie trafisz na inny oddział. W dniu porodu trzeba się spakować na patologii i postawić swoje rzeczy gdzieś na boku pokoju. I później jak po cc znajdą Ci sale na położnictwie to mąż idzie na patologie po Twoje rzeczy. Czy laktator można nie wiem. Dopytam :)

Dziękuję!!! Jesteś moją skarbnica wiedzy!!!

• ammarylis Autorytet

Wysłany: 25 września 2019, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Japonka na co ten antybiotyk dostajesz? Ja bym się chyba upierała o cc jeśli się samo nie rozkręci. Jak można tak trzymać z lecącymi wodami!

• ammarylis Autorytet

Wysłany: 25 września 2019, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karooo slicznie wyglądasz. Normalnie jakbym Cię skąś znała😃

Karooo93 lubi tę wiadomość

• silent Autorytet

Wysłany: 25 września 2019, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ammarylis wrote:
    Japonka na co ten antybiotyk dostajesz? Ja bym się chyba upierała o cc jeśli się samo nie rozkręci. Jak można tak trzymać z lecącymi wodami!

Jeśli tylko się sączą i jeszcze sporo wód zostało, to pewnie chcą jak najdłużej trzymać, bo każdy dzień w brzuchu jest na wagę złota.

3uqruv0.png
  • aga_ni Autorytet

Wysłany: 25 września 2019, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    japonka wrote:
    U mnie znowu się skurcze zatrzymały, na ktg może z 20 i wręcz dołki do zera zamiast górek jak wcześniej. Lekarka na obchodzie powiedziała że generalnie albo czekamy na to aż się samo rozkręci albo poleżę sobie do 37 tygodnia i wtedy wywołają. Wody mi cały czas ciekną, ale na pewno całe nie odeszły, dostaję dożylnie antybiotyk i generalnie tak to wygląda na teraz... Więc może być szybko a może być i pod koniec przyszłego tygodnia. Niby fajnie byłoby dać młodemu więcej czasu ale nie będę ukrywać że tak siedzieć i cieknąć jest bardzo niekomfortowe, dziś w nocy zużyłam 7 podpasek poporodowych :/

Wyobrażam sobie ze to bardzo niekomfortowe :/ pewnie nie spałaś za dobrze:( Ale to ze skurcze się nie piszą to chyba bardzo dobra wiadomość, co? Super by było jakby młody posiedział jeszcze z tydzień chociaż. Trzymam kciuki w takim razie żeby wody przestały tak wyciekać.

23.10.2019 urodził się Władek ❤️
    starania od 2016: PCO, KIR AA, teratozoospermia, 2017 - 4x IUI :( ICSI 1 - 01.2018 :( ICSI 2 - 08.2018 :(
    IMSI 3 - 01.2019 - 27.01 szczęśliwy transfer!
  • japonka Autorytet

Wysłany: 25 września 2019, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ammarylis wrote:
    Żeby się infekcja nie wdała po pęknięciu pęcherza płodowego. Plus 3-4 razy dziennie ktg żeby zobaczyć jak się młody ma i mi badania krwi żeby zobaczyć czy się nie rozwija infekcja. Ogólnie to jak odejdą całe wody w terminie to większość kobiet rodzi w 24-48h i się tego nie przyspiesza, dziecko na tym etapie nie oddycha wodami i też produkują się nowe cały czas. Dopóki z młodym wszystko ok to mogę leżeć chociaż to strasznie męczące jest.

a5526252e0.png

38 lat | 5,5 r starań, 1 strata 5.2017 (Adaś,LBWC,16t)| JA: MTHFR 677T homo, IO, NK 20%, INF ⬆️, KIR Bx, AMH 1,3; ON: 4%, fDNA 32% | 3x IUI, 3 x ICSI (6 transferów, 8 zarodków, 4*)
  • Kookosowa Autorytet

Wysłany: 25 września 2019, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bartek zrobil kupe. Jutro pierwsze jedzonko :)

Japonka trzymam kciuki. Zaraz cos sie ruszy.

Przedszkolanka trzymam kciuki. Nie ma co płakać.

Karoo śliczny brzuszek. :)

Cabrera pierwsze dni najgorsze. Możesz brac paracetamol jak mocno dokucza.

przedszkolanka:), _nova, Dominika32, KasiaP, nuśka91, Atyde, Goemi, kasia1518, japonka, mia4444, Cabrera lubią tę wiadomość

Bartuś 19.09.2019 20:14
    37 tydzien 1 dzien :)
    Witaj synku
‹‹ 1231 1232 1233 1234 1235 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ