X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie październik 2019
Odpowiedz

Mamusie październik 2019

Oceń ten wątek:
  • KasiaP Autorytet

Wysłany: 25 września 2019, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moni, oja, doczekałaś się! Trzymam kciuki mocno mocno!
    Agula, jak u Was, już po porodzie? Daj znać coś!
    Aga _ni, ja Cię rozumiem, ta końcówka jest taka stresująca a 2 tyg to faktycznie wieczność się wydaje. Wpis temu się z cukrzycy cieszyłam bo dzięki temu mam za tydzień wizytę a nie za 2 :p
    Sandrina,ja z Tobą zostanę, u mnie wciąż cisza i spokój. Chyba zacznę sobie wizualizować otwieranie szyjki, może coś da ;)

moni05 lubi tę wiadomość

• silent Autorytet

Wysłany: 25 września 2019, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milanka wrote:
    Dziewczyny po cc, które już urodziły i te które już mają podchodowane dzieci. Czy na blizne stosowalyscie jakieś mazidla ew. plastry, np. Cepan, sutricon.

U mnie odpukać do tej pory wszelkie rany, poparzenia, szycia ładnie się goily. Nic się nie wybrzusza, itd. Ale może warto kupić i stosowac?

Ja nie stosowałam i teraz żałuję, bo mam tendencję do bliznowców i oczywiście mi się zrobił. Lekarka powodziala, że wytną mi po drugiej cesarce. Tym razem na pewno muszę o czymś pomyśleć...

Milanka lubi tę wiadomość

3uqruv0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 września 2019, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jupik wrote:

Sunshine, nie wiedziałam, że teraz tydzień po terminie jeszcze się chodzi. Sama nie wiem, czy to dobrze czy źle. Z jednej strony miałam nadzieję, że max. do 2.10 będzie po wszystkim, a teraz się okazuje, że w najgorszym razie i 8.10 mogę dopiero rodzić. Z drugiej strony - skoro dziecko nie chce wyjść, to znaczy, że jeszcze nie gotowe. Ech. Może się urodzi w moje urodziny i mi zrobi prezent na 35 ;-) (7.10).

No właśnie od tego roku są takie zalecenia wprowadzone, właśnie z tą ustawą o standardach opieki okołoporodowej. Jak się coś zaczyna dziać złego to wiadomo, że wywołują wcześniej, ale jak wszystko ok to dopiero między 41+0 a 42+0. Dla mnie brzmi to przerażająco, że jeszcze tyle czasu w ciąży :O jedno jest pewne, że do 14 dni po terminie ciąża musi być już rozwiązana, dłużej czekać nie mogą, zresztą to już by było strasznie niebezpieczne :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 września 2019, 15:46

Jupik lubi tę wiadomość

• kkkaaarrr Autorytet

Wysłany: 25 września 2019, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milanka wrote:
    Dziewczyny po cc, które już urodziły i te które już mają podchodowane dzieci. Czy na blizne stosowalyscie jakieś mazidla ew. plastry, np. Cepan, sutricon
    Ja nie na swoimnprzykladzie a syna moge powiedziec, ze cepan jest absolutnie do niczego, smierdzi okrutnie i nic nie daje. Natomiast sutricon plastry czynia cudenka. Tyle tylko, ze aby stosowac cokolwiek to i tak trzeba ok 4-6tyg zaczekac, wiec eraz na pewno nie warto nic kupowac, okaze sie pozniej jak to wyglada i czy warto

eVspp2.png
    SBwKp2.png
    - Olga [*] 8.11.2015 [26tc] - mama Cię kocha córeczko -
  • Jupik Autorytet

Wysłany: 25 września 2019, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sandrina22 wrote:
    Milanka on w tatusia się wdał - wiecznie spóźniony, więc nie oczekuję niespodzianek :D

Hmm, jak mój też wda się w tatusia to jeszcze sobie trochę poczekam, bo u mojego męża nie ma czegoś takiego jak punktualność :-P

dxomf71x292hw6jw.png
    f2wlj44j36x6tmua.png
  • Olliiii Autorytet

Wysłany: 25 września 2019, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karooo93, ooo nie, przez Ciebie będę musiała zjeść takiego loda 🙈

Widzę, że nie tylko mój mąż jest taki punktualny 😄 w takim razie ja też sobie poczekam na naszego malucha 😂

12.01.2018r. - 2 Aniołki [*] 8tc 👼🏻👼🏻
    06.09.2018r. - Aniołek [*] 5tc 👼🏻
    18.10.2019 r. - Synek 👶🏼❤
    30.10.2021r. - Aniołek [*] 5tc 👼🏻

07.12.2021r. - ⏸️ hej maluchu 😍❤

🔸️Mthfr C677T hetero
    🔸️Mthfr A12986 hetero
    🔸️Pai-1 4G homo

3jgx43r8z5x07y20.png
  • nuśka91 Autorytet

Wysłany: 25 września 2019, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moni ale super! 😀😀😀 pomyśl, że koniec szpitala jest blisko! Dawaj znać jak coś będzie ruszać. Ale mam emocje, jakbym sama rodziła 😘

A ja chciałabym zamówić na rodzenie piątek, bo 27 to moja ulubiona liczba 😂 czuje się jakby inaczej, ale to chyba z tych emocji, że teraz już o każdej porze może zdarzyć się wszystko 🙈 może ten czop mi będzie odchodził, bo zauważam jakieś zmiany w śluzie. No i młody tak mi nawala boleśnie po szyjce, że mam wrażenie, że ten worek z wodami może tego nie wytrzymać zbyt długo.

Karooo jak możesz, teraz ja też bardzo chce 😛

moni05 lubi tę wiadomość

• ammarylis Autorytet

Wysłany: 25 września 2019, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ammarylis, u Japonki póki wody są to chcą trzymać dziecko jak najdłużej, bo mimo wszystko nie jest to jeszcze ciąża donoszona, tak więc ja rozumiem podejście i Japonka, tłumacz sobie, że ten tydzień Twojego dyskomfortu to kroki milowe ku dobremu dla dziecka.
    Jupik ja to rozumiem i życze Japonce i jej maleństwu jak najlepiej. Dlatego się martwię bo mialam znajomą w podobnej sytuacji i niestety bardzo złe doświadczenia.Trzymam kciuki w takim razie żeby się szybko rozręciło.

• ammarylis Autorytet

Wysłany: 25 września 2019, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karooo ja jestem z wielkopolski a studiowałam w Bydgoszczy.

moni05 lubi tę wiadomość

• kasia1518 Autorytet

Wysłany: 25 września 2019, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milanka wrote:
    Dziewczyny po cc, które już urodziły i te które już mają podchodowane dzieci. Czy na blizne stosowalyscie jakieś mazidla ew. plastry, np. Cepan, sutricon.

U mnie odpukać do tej pory wszelkie rany, poparzenia, szycia ładnie się goily. Nic się nie wybrzusza, itd. Ale może warto kupić i stosowac?
    Contratubex- bardzo dobra maść, ale dopiero jak już tam ładnie podeschnie wszystko i się zagoi w miarę. Wcześniej tylko szare mydło w płynie, oksanisept i wietrzenie .

kasia1518

relg8iikdgf37yhc.png
    3i49ej280kg4r0lc.png
  • ammarylis Autorytet

Wysłany: 25 września 2019, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasia1518 wrote:
    Contratubex- bardzo dobra maść, ale dopiero jak już tam ładnie podeschnie wszystko i się zagoi w miarę. Wcześniej tylko szare mydło w płynie, oksanisept i wietrzenie .
    Ja też stosowałam . Jest o.k.

• kasia1518 Autorytet

Wysłany: 25 września 2019, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moni kciuki za Was ✊✊✊

moni05, Kinga82 lubią tę wiadomość

kasia1518

relg8iikdgf37yhc.png
    3i49ej280kg4r0lc.png
  • Milanka Ekspertka

Wysłany: 25 września 2019, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kookosowa wrote:
    Milanka ja po pierwszym cc nic. Od zdjecia szwow i chwile po zwykle wietrzenie. Spanie bez majtek i koszula wysoko. Potem normalne nawilżanie razem z brzuchem normalnymi kremami. Blizna byla prawie nie widoczna. Jasna jak skora. Bardzo nisko więc spokojnie nie widac jakbyś chciała poszalec na plazy :)

Ja na plaży w jednoczęściowym. Bardziej mi chodzi o to, żeby się dobrze goilo, bez komedii

• kasia1518 Autorytet

Wysłany: 25 września 2019, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przedszkolanko mocno Cię te dłonie i stopy swędziały?

I badania jakie robiłaś to ALT, AST, Bilirubina i kwasy żolciowe?

Jutro chyba pojadę na badania bo i mnie swędzą ale nie jest to mocne swędzenie

kasia1518

relg8iikdgf37yhc.png
    3i49ej280kg4r0lc.png
  • _nova Autorytet

Wysłany: 25 września 2019, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moni kciuki zaciśnięte!!!

Ja cały czas myślałam, że urodzę dzisiaj, ale się nie zapowiada, więc idę spać :p

Kurcze. Mój mąż to wyjątek. Punktualny aż za bardzo. Woli być pół godziny za wcześnie, niż za późno. Wkurza mnie to ;p starszak moze faktycznie się w niego wdał, bo wylazł już w 37tc. Młodszy, jak będzie podobny do mnie, to może do listopada nie wyjść 😂

moni05 lubi tę wiadomość

• Milanka Ekspertka

Wysłany: 25 września 2019, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie wszystko do tej pory ładnie się goilo. Nie mam wypietrzen, ale białe ślady zostają zawsze nawet po głupim skaleczeniu😒

Kkkaaarrr, a smarowidlo z tej firmy probowaliscie?

Dzięki Dziewczyny za info!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 września 2019, 16:53

• Kookosowa Autorytet

Wysłany: 25 września 2019, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milanka wrote:
    Ja na plaży w jednoczęściowym. Bardziej mi chodzi o to, żeby się dobrze goilo, bez komedii

Zagoilo sie bez problemu. Mycie normalnie, wietrzenie rany i tyle. W szpitalu psikali octaniseptem. Ale teraz juz niczym.

Bartuś 19.09.2019 20:14
    37 tydzien 1 dzien :)
    Witaj synku
  • Konieczynka Autorytet

Wysłany: 25 września 2019, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jupik ja dziś od tej 3.30 sobie powtarzałam że jeszcze tylko 2 tygodnie i będę bez brzucha. A czy się wyśpię? Wyspie się po śmierci jak to mawiają.
    W dzień też mi się nie udało zdrzemnac.

I chyba trochę katar mi odpuścił, wypiłam hektolitry herbaty z miodem i lipa, główkę czosnku i malinki. Może jutro będzie już całkiem nieźle.

Jeśli chodzi o dłonie to faktycznie ja mam problem. Teraz jak się przeziębilam to jeszcze bardziej stopy i dłonie spuchly. I najgorzej jest z opuszkami palców, uczucie takie jakbym je moczyla w wodzie pół dnia i straciła czucie w opuszkach. I ból przy krojeniu np.

Rozstępów ja mam cały brzuch. Fakt że mój brzuch jest naprawdę bardzo duży. Po pierwszej ciąży już wyglądało to brzydko. Teraz jest tylko gorzej. Smaruje bio Oil. Ale już się z tym pogodzilam że mój brzuch wygląda paskudnie. Mam mega kompleksy na tym punkcie, nie to że nie. Na plażę strój tylko jednoczęściowy. Robiłam zabiegi u kosmetyczki ale szczerze niewiele to dało.

Co do punktualności to córka mogłaby pójść po tatusiu. W kościele już za 10 siedzi. Nie to co ja. Wchodziłabym z księdzem. Też mnie to wkurza czasem. Ale najlepsza pod tym kątem jest teściowa. Jak zaprosisz ja na 15 to masz jak w banku że najpóźniej 14.30 będzie. I to wcale nie jest takie fajne.

I chwalilam mego męża ostatnio jak mi pomaga. W rozwieszaniu prania jest mistrzem. Same zobaczcie, nikt tak jak on tego szybciej nie ogarnie...
    ae5e83de3b6c.jpg

nuśka91, Jupik lubią tę wiadomość

Owulacja w 37dc zakończona ciąża - KACPER 4040g i 58cm.

starania od grudnia 2017, 26.09. 2019 córeczka :)
    23.07.2015 - synek

event.png
  • kkkaaarrr Autorytet

Wysłany: 25 września 2019, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milanka wrote:
    Kkkaaarrr, a smarowidlo z tej firmy probowaliscie?

Dzięki Dziewczyny za info!
    Nue, tylko plastry

eVspp2.png
    SBwKp2.png
    - Olga [*] 8.11.2015 [26tc] - mama Cię kocha córeczko -
  • nuśka91 Autorytet

Wysłany: 25 września 2019, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też mąż wszędzie przed czasem i życie według zegara, a dla mnie czas to pojęcie względne. Ale ja słucham Jasona:
    😀

438cfa403ae3.jpg

A jak teść mówi: "punktualność cechą ludzi inteligentnych", to zawsze myślę: "nosz ku*wa, obraża mnie!"

Konieczynka, Jupik, Zimri, _nova, moni05, Milanka, kasia1518, Kookosowa lubią tę wiadomość

‹‹ 1233 1234 1235 1236 1237 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ