Mamusie październik 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej dziewczyny
ja tylko na szybko melduję, że żyje 😉 ciężko przejść w nowy tryb życia, jak mały śpi to się zastanawiam co zrobić w pierwszej kolejności, bo wiem, że mam limit czasu do następnego karmienia który tyka jak bomba zegarowa ☺️
U nas wszystko dobrze. Z laktacją było ciężko, na początku nie było mleka, potem przeszłam słynny nawał pokarmu, który trwał dwa dni i zdążył mi przyozdobić piersi rozstępami... A teraz wszystko się unormowało. Maluszek jest kochany ❤️ wiadomo, jak to niemowlę - jest wymagający, ale zrobiłbym dla niego wszystko 😊
Gratuluje wszystkich nowych maluszków ❤️❤️❤️
Nie widzę na pierwszej stronie Moni co mnie martwi... Kochana myślę o Tobie ciągle o mocno trzymam kciuki każdego dnia ✊
Dobrze, że w szpitalu zaczęłam pisać dla Was post z relacją z porodu, bo już teraz nie pamiętałabym chyba wszystkiego. Muszę dokończyć i Wam wrzucę ☺️
Powodzenia dla wszystkich nierozpakowanych ✊✊✊moni05, Klaudia2016, meerici, Cabrera, wiktoriaa, Jupik, mia4444, aga_ni lubią tę wiadomość
-
U mnie nic. Mam nadzieje, że w nocy się ruszy. Bo jak nie to ja już nie wiem...
znów pewnie oksytocynę będą we mnie lać
Boli tylko podbrzusze i w środku, ale skurcze to to nie są... brak mi sił.
Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
2017-2018: 3CB
Prawie trzy lata starań 2016-2019
❌ Hashimoto, PCOS, niedoczynność tarczycy, tachykardia zatokowa
Alicja - 22.02.2012
Remigiusz - 05.10.2019 -
Kiniorek jak bylam w szpitalu to jeden maluszek tez bardzo przybieral I lekarka wtedy powiedziala ze dobrze bo to nie czas na odchudzanie, wiec sie nie martw
Ja na ktg tez musialam przyciskac jak czulam ruchy a innym razem nie wiec chyba nie ma reguly.
My na spacery ubieramy: pajac, kombinezon taki ocieplany, kocyk I rozek no I czapka jak jest ciepli to pozbywam sie rozka jak zimno I wieje to nakladam, tak samo z czapka. -
Dziewczyny, możecie mi poradzic jak się zabrać za wyparzanie butelek i smoczkow? Trzeba je wcześniej umyć? Jeśli tak to można w normalnym płynie? Wrzucić do wrzątku i normalnie gotować?
-
brunetka91 wrote:XYZ89 Gratulacje 😘 Rodziłas w miejskim na Szpitalnej tak? Położne są w miarę przyjemne? Jak trafiłaś? Kto Ci cesarke robił? Jak znajdziesz chwilkę to z góry dzięki za info. Ja mam już powoli takiego pietra, że masakra 😱
HejWybacz, że dopiero teraz, ale u nas ostatnio ciężki czas
Parę spraw się nakłębiło i tu nie zaglądałam
Tak jak za pierwszym razem, jak tam rodziłam, to odczucia miałam mieszane, tak teraz było tak, że mogłabym polecićWszystko zależy na jaką zmianę się trafi
Co do CC to miałam farta, bo akurat dyżur zaczął mój ginekolog prowadzący ciążę
brunetka91 lubi tę wiadomość
-
Sandrina, gratulacje 😊💐 pewnie minęliśmy się gdzieś na zapisie.
Update: coś się zaczyna. Krzyż, spięcia brzucha i obolała strasznie szyjka i wszystko w środku. Oby w nocy!wiktoriaa, KasiaP, Konieczynka, Klaudia2016, kalcia, Jupik, silent, mia4444, przedszkolanka:), ManiaM, Karooo93, kkkaaarrr, _nova, ammarylis, Aaga, JaSzczurek, sandrina22, Cabrera, Goemi lubią tę wiadomość
Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
2017-2018: 3CB
Prawie trzy lata starań 2016-2019
❌ Hashimoto, PCOS, niedoczynność tarczycy, tachykardia zatokowa
Alicja - 22.02.2012
Remigiusz - 05.10.2019 -
Sandrina gratulacje i duzo zdrowka dla Henia
Emikey mowilam zaplanuj coś a dziecko ci plany zmieni. Powodzenia i czekam na dzidziusia
Moni kciuki za ciebie. Biedna nasza jesteś. Juz niedlugo
Bartek dzis dostal pierwsze mleko przez buzie do żołądka. 5 ml. Troche buzia troche sonda. To jest taki spioch ze nie dało sie go obudzic. Tez bez odruchu ssania. A smoka wypluwa. Pani kardiolog byla robic echo. Operacja nas nie ominie ale mowi ze jest w szoku bo jak na jego wady radzi sobie az zaskakująco dobrze. No i waży juz 3500ja mleko mam ale zobaczymy jak dlugo jeszcze z takim trybem życia.
kalcia, KasiaP, mia4444, aga_ni, Aaga, sandrina22, Cabrera lubią tę wiadomość
Bartuś 19.09.2019 20:14
37 tydzien 1 dzien
Witaj synku -
Moni oby
U mnie dziś cały dzień skurcze, bóle z krzyza i dół brzucha boli jak na miesiączkę. Godzinę temu na majtkach dużo śluzu zabarwionego krwią... oby coś się rozkręcało.moni05, Jupik, Kookosowa, silent, wiktoriaa, mia4444, KasiaP, przedszkolanka:), kkkaaarrr, brunetka91, _nova, ammarylis, Aaga, Cabrera lubią tę wiadomość
10dpo-18,5 beta, 12dpo-94,6 beta
24 lata -
Sarrrra wrote:Dziewczyny moja mała a mega sucha skure. Czy nam kąpać w emoilientach? Ale czym mam smarować? Syna niczym nie smarowalam
Sara moja corka miala mega suche stopy jak miała kilka dni. Położna kazala wykąpać w emolium. I dwa dni i przeszło. Potem juz nie uzywalam. Gdyby kąpiel nie wystarczyła to posmaruj dobrym balsamem.Kamilka lubi tę wiadomość
Bartuś 19.09.2019 20:14
37 tydzien 1 dzien
Witaj synku -
Konieczynko Piję femaltiker i herbatkę,ale jak doradzasz słód to chyba się skuszę bo po femaltikerze widzę poprawę ale jeszcze bez takiego szalu.
Ale jak widzę ile Wasze jedzą.. mój wybudzany pociumka co 3-4h i tyle. W nocy chce nadrobić to pokarm nie nadąża i błędne koło trochę. Boję się że nie przybiera..
Ja już po ściągnięciu szwów, czuję się idealnieWizytę patronażową mamy w środę
aa i mamy w końcu kupki ! Częste przystawianie dało rezultat
Moni,Kalcia trzymam kciuki by weekend był Wasz! Jutro miał być mój termin porodu i chętnie komuś go przekażę
Saaarrraa w szpitalu dziewczyna miała ten problem. Pediatra mówiła by smarować np. emolientem,ale nie codziennie bo to jednak mimo wszystko chemia sie wchłania. Tak co 2-3 dzień w razie wyższej konieczności. -
Olliiii wrote:Dziewczyny, możecie mi poradzic jak się zabrać za wyparzanie butelek i smoczkow? Trzeba je wcześniej umyć? Jeśli tak to można w normalnym płynie? Wrzucić do wrzątku i normalnie gotować?
Olliiii, przedszkolanka:) lubią tę wiadomość
2017 #1
2019 #2
-
Uwemhe wrote:Dziewczyny jakie stroje na 1 spacer?
My mamy kocyk akrylowy- spiworek chyba pozniej co?
Kombinezon polarowy, pod pajac i np body z krotkim rekawkiem. Sadzicie ze ok? Np przy 15 stopniach?przedszkolanka:), Uwemhe, Cabrera lubią tę wiadomość
-
Sarrrra wrote:Dziewczyny moja mała a mega sucha skure. Czy nam kąpać w emoilientach? Ale czym mam smarować? Syna niczym nie smarowalam
-
Jestem
żyje
Także po krotce. Mąż wstał do pracy o 6:30 a ja kimalam dalej z Gaba. O 6:50 zachciało mi się do WC. Biegunka. Po Skończonej robocie jednak dalej bolał mnie brzuch i podejrzanie regularnie. Wyszłam z WC i zaczęłam liczyć. 3 min! Pierwsze skurcze były jeszcze spoko. Ale już po prwu musiałam się zatrzymać. Pojechaliśmy do szpitala i już w samochodzie wciskalo mnie w fotel. Na IP szybko się mną zajęli. 4cm i 20 min ktg. Potem odrazu na porodowke. Skurcze już mnie rzucały na kolana. Dostałam gaz i się nacpalam. Sufit mi się bjjal i było fajnie ale nadal ból. Niestety w pozycji na kolanach która mogłam.wytrsymwc tracili tętno dziecka więc przebicie wód bo skurcze co 2 min i założenie klipsa małemu na główkę. 5cm. No i zaczęło się. Po przebiciu wód myślałam, że umrę. Darlam się na cały szpital aż zawołał lekarza. Nie zdążyli dać mi zzo bo lekarz stwierdził że dziecko się już rodzi. No ale się zaczelam Drzec że przecież jest 5 cm nie 10. Spytał czy nie czuje partych a ja czułam że umieram tylko i to że chce mi się kupę. Kazali przec. 4 parte I mały był Na świecie. Kupa niemiałam tylko Gaz który w pewnym momencie wyrwałam że ściany z bólu. Nawet paracetamol nie zdążyli dać.
Daniel urodził się o 10:51 4.10 w nasza Rocznicę ślubu z waga 3770g (także margines błędu usg UK 4200 i pl 5000 dość spory). Nie mierzyli długości. Także cały poród Od pierwszych skurczy 4h. Miał smolke w wodach i zrobił już normalna kupę. Karmi się cgcdm ale dużo śpi i czasem ciężko go nakarmić bo jak czuje cyca pod głową to idzie w lime. Mam dużo mleka i wyciskam do strzykawki. Je na śpiocha bo każą karmić co 6h a on zasypia.
Posadsili mnie po 30 min. Wstałam Po 1h. Po 3h wzialam sama prysznic. Mam małe Pęknięcie ale nic poważnego. Sikalam już 2 razy więc już nie kontrolują ilości. Nie mam cewnika ani nic innego więc jest super. Dali mi już tosty z dżemem zaraz po porodzie i obiad z lodami na deserWiadomość wyedytowana przez autora: 4 października 2019, 20:25
przedszkolanka:), kkkaaarrr, Klaudia2016, Konieczynka, aga_ni, silent, wiktoriaa, ManiaM, lena198808, ammarylis, _nova, adella1, KasiaP, Aaga, brunetka91, Kookosowa, Karooo93, Jupik, Cabrera, Goemi, mia4444, kasia1518 lubią tę wiadomość