Mamusie październik 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Podpinam się o pytania co do rozstępu!
Olii ja daję różnie. Tzn.zawsze na noc, cycek ma w nocy non stop ,ale jak widze że wisi to daję butlę. W dzień na ogół cycek i do dopicia mm,ale to akurat dzisiaj tak było bo tak to cycek.
Monia kciuki,opisz wrażenia -
Olii ja daję cyca i raczej zawsze po nim mm bo nie jest najedzony. Chyba ze przy cycu juz przysypia to nie daję mm.
Co do rozejscia mięśnia to mi połozna tez mowiła zeby jeszcze w czasie połogu pójść ale nie miałam czasumały jest tak absorbujący ze nie raz nie mam czasu czegokolwiek zjeść. Jak juz zasnie to ogarniam dom, pranie, sprzątanie itp. Pod koniec ciąży sie nudziłam za to teraz nadrabiam.
Wrzesień 2019, urodził się synuś 💙
Czerwiec 2022, urodziła się córcia❤
4xIUI,3x transfer
,1x crio
,1x transfer -biochemiczna
, 1x crio
, drugi crio
-
sandrina22 wrote:Uwemhe a na rozstęp mięśni dostałaś ćwiczenia do domu czy fizjo ci masaże robi?
Ja muszę się zebrać w sobie i iść też, ale tak mi się nie chce 😭 jak byłam u fizjo w ciąży to mówiła, że jeszcze w połogu trzeba przyjść bo wtedy są dobre efekty..
sandrina22 lubi tę wiadomość
-
Kkaarrr ja nawet nie wiem gdzie Piotrek parkuje bo wchodza do nas na chwile ja wychodze z Bartkiem wozkiem na dol. Buzi rzeczy i wracamy. Nie chce zeby Judka dlugo była w szpitalu. Zreszta to nie szpital tylko galeria handlowa.
Co do plotki to moze tak być. Duzo dzieci lezy na obserwacji. I jak dobrze to wypis i poczekamy. Co do lekarzy to kazdy chwali tutejszych kardiologow. Sama śmietanka lekarska i ciesze sie ze Bartek tu trafil.
Ja robie herbatkę w socjalnym a obiad biore na wynos z akwarium. Porcje daja jak dla chlopa. Jedzenie mam na obiad i kolacjękkkaaarrr lubi tę wiadomość
Bartuś 19.09.2019 20:14
37 tydzien 1 dzien
Witaj synku -
Ja póki co to co odciagne z laktatora daje małemu i potem mm, bo po 10 min jest krzyk tylko właśnie się boję czy tak mu żołądka nie rozepcham jeśli tyle będzie dostawał w krótkim czasie, a już i tak ma ogromny apetyt. Może też znajdę jakąś cdl, żeby poradziła co i jak.
Mi właśnie położna w zaleceniach po porodzie napisała, żeby się wybrać do fizjoterapeuty, ale nie wiem czy mi pomoże w kwestii nietrzymania moczu.. -
Uwemhe wrote:Dziewczyny bylam u fizjoterapeuty bo mam rozstęp miesni prostych brzucha i by popravowac z blizną po cc. Bo to się masuje itd
I ona zajmuje się kobietami po.porodach cc i naturalnych
Nietrzymaniem.moczu, bolen itd. I ponoc ma maszynke ktora wklada do pochwy i sprawdza stan miesni i pracuje z nimi. Powiedziala mi ze kazda kobieta powinna to kontrolowac po ciązy. Ze w Francji to.jest czesc pakietu po porodowego. Wiec oliii umow sie do fizjo jipik ty tez. Ale takiemu co pracuje z tymi miesniami. Warto.
No mnie natchnęłaś - właśnie napisałam maila do fizjoterapeutki (miałam kontakt już ze szkoły rodzenia przy 1 ciąży i wiem, że dziewczyna jest dobra), żeby się umówić na taką wizytę. Na jej stronie też jest napisane, że pracuje właśnie z kobietami we wczesnym połogu, z blizną po CC, nietrzymaniem moczu itd., tak więc super, w dodatku kiedyś przyjmowała na drugim końcu miasta, a teraz widzę, że mam ją bliżej. Tak więc dzięki za inspirację, trzeba się wziąć w końcu za siebie -
Olliiii wrote:Ja póki co to co odciagne z laktatora daje małemu i potem mm, bo po 10 min jest krzyk tylko właśnie się boję czy tak mu żołądka nie rozepcham jeśli tyle będzie dostawał w krótkim czasie, a już i tak ma ogromny apetyt. Może też znajdę jakąś cdl, żeby poradziła co i jak.
Mi właśnie położna w zaleceniach po porodzie napisała, żeby się wybrać do fizjoterapeuty, ale nie wiem czy mi pomoże w kwestii nietrzymania moczu..
Jak masaz dna miednicy, itd. Ta moja jest specjalistką tez od nietrzymania moczu. I asnie z fizjo sie pracuje nie lekarzem bo ci na zabieg kierują. A ponoć w 90 procentach wystRczą cwiczenia. Wazne by sprawdzic dziewczyny. -
Jupik wrote:No mnie natchnęłaś - właśnie napisałam maila do fizjoterapeutki (miałam kontakt już ze szkoły rodzenia przy 1 ciąży i wiem, że dziewczyna jest dobra), żeby się umówić na taką wizytę. Na jej stronie też jest napisane, że pracuje właśnie z kobietami we wczesnym połogu, z blizną po CC, nietrzymaniem moczu itd., tak więc super, w dodatku kiedyś przyjmowała na drugim końcu miasta, a teraz widzę, że mam ją bliżej. Tak więc dzięki za inspirację, trzeba się wziąć w końcu za siebie
Jupik lubi tę wiadomość
-
Uwemhe ja też się poczułam zmotywowana i wysłałam prośbę online o termin.
Muszę przestać udawać, że nie ma problemu i że się samo naprawi:(
A z pozytywnych rzeczy- moje dziecko po kilku dniach zrobiło kupę życia. Wietrzę mieszkanie, nic to że smog za oknem 😂 aż starego zawołałam do pomocy bo nie szło samemu ogarnąć.
To dziwne jakie rzeczy człowieka cieszą jak ma się dziecko.moni05, Kookosowa, Goemi, Uwemhe, Cabrera, ManiaM, nuśka91, mia4444 lubią tę wiadomość
-
Cześć ciocie, wczoraj skończyłam 2 tygodnie.
Strasznie szybko czas leci.
Rzadko się odzywam ale w wolnej chwili podczytuje
Jak wasze maleństwa? Moje pochłania już 100 ml i zaczyna dostawać fałdek tu i ówdzie 🤱😊
Mamy problem z odbijaniem, ulewaniem , ale plus jest taki że już coraz lepiej i efektywniej ssie, choć i tak głównie karmimy się butelka.
Sandrina, to cieszy ale jak zrobi 2 kupy pod rząd to ja też wietrze bo nie idzie wyrobić 🤣
Pytanie do szczepionek: któraś też bierze skojarzone żeby było mniej ukłuć ?
meerici, wiktoriaa, Cabrera, nuśka91, Jupik, Kookosowa lubią tę wiadomość
-
ManiaM wrote:Cześć ciocie, wczoraj skończyłam 2 tygodnie.
Strasznie szybko czas leci.
Rzadko się odzywam ale w wolnej chwili podczytuje
Jak wasze maleństwa? Moje pochłania już 100 ml i zaczyna dostawać fałdek tu i ówdzie 🤱😊
Mamy problem z odbijaniem, ulewaniem , ale plus jest taki że już coraz lepiej i efektywniej ssie, choć i tak głównie karmimy się butelka.
Sandrina, to cieszy ale jak zrobi 2 kupy pod rząd to ja też wietrze bo nie idzie wyrobić 🤣
Pytanie do szczepionek: któraś też bierze skojarzone żeby było mniej ukłuć ?Paulina -
U nas chyba pierwszy skok. Olek tak jak cały piątek przespał tak dwie noce i wczorajszy dzień nie (A on śpioch jest!). Wczoraj tylko 2.5h! Teraz się zdrzemnąl 1.5h i już wisi.
Dorosły się chyba poczuł bo dzisiaj kończy miesiąc 💕💕KasiaP, Cabrera, Kookosowa lubią tę wiadomość
-
moni05 wrote:Adella, powiesz coś więcej w wolnym czasie?
najważniejsze, że już po 😊
Dziewczyny, miejcie nas w myślach, jadę do teściów... trzymajcie kciuki żeby mnie nie trafił większy szlag niż rano 😬
Pobyt w szpitalu jest dobijajacy😟
Poród ekspresowy. Od 16 skurcze co 5-2 minuty. O 18 byliśmy na porodowce. A o 19.20 Czarek wyskoczył😉 4 skurcze parte i już. Bez nacinania się obyło, tylko pęknięcie. Także ok, bez traumy. Ale to i tak ostatnie dziecko.
wiktoriaa, KasiaP, Cabrera, kkkaaarrr, Karooo93, nuśka91, lena198808, Goemi, Jupik, ManiaM, Kookosowa, mia4444 lubią tę wiadomość
-
adella1 wrote:Pobyt w szpitalu jest dobijajacy😟
Poród ekspresowy. Od 16 skurcze co 5-2 minuty. O 18 byliśmy na porodowce. A o 19.20 Czarek wyskoczył😉 4 skurcze parte i już. Bez nacinania się obyło, tylko pęknięcie. Także ok, bez traumy. Ale to i tak ostatnie dziecko.
Dziewczyny, zmieniała któraś mleko mm? Wczoraj zaczęliśmy zmieniać mleko z bebilon na hipp combiotic. Daliśmy raz i mały ciągle ulewał strasznie. Dzisiaj znowu sprobowalismy i znowu wszystko poszło. Czy to normalna reakcja? Czy już wiadomo, że po prostu go nie przyjmuje?
A i dzisiaj pierwszy raz od szpitala spróbowałam karmić piersią. Na początku nie chciał, ale się udało. Zapomniałam jakie to super uczucie ❤️ mam nadzieję, że uda nam się z karmieniem mieszanym.Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 października 2019, 10:09
-
nick nieaktualnyOlliiii wrote:Gratuluję kolejnym mamusiom
Ja nie wiem, niby dziecko na przemian tylko je i śpi, a człowiek nie ma czasu nawet na forum wejść 😅
Mam pytanie do mam, które karmią mieszanie. Jak to robicie, tzn ile kamień piersią a ile butelka? Czy jakoś na przemian? Ja jestem po mega nawale pokarmu, mały jest tylko na mm, bo nie byłam w stanie go przystawic, ale chciałabym wrócić do karmienia piersią, ale na pewno musi być też mm, bo po moim mleku w ogóle nie jest najedzony.
I druga sprawa, czy któraś z Was ma po porodzie problem z nietrzymaniem moczu? Nie wiem czy to kwestia ciężkiego porodu czy cewnika, ale już 3 razy nie zdążyłam do toalety ☹️ nie wiem czy to ustąpi czy muszę iść do lekarza.. ☹️
Trzeba się tym zająć, bo samo się niestety nie naprawi -
Hej ciocie:-)
U nas dzisiaj miesiąc,jak to zleciało:)
Misia waży już 4,100 czyli 900g wiecej
url=https://naforum.zapodaj.net/d64562227f88.jpg.html][/url
Mam do was pytanie,o termometr godny polecenia,napewno byla o tym rozmowa ale oczywiście umknelo mi,wiem że ktoś polecał brauna ale jaki model?
Miłej niedzieli:-)Cabrera, KasiaP, Karooo93, Aaga, Jupik, moni05, Kookosowa, mia4444, przedszkolanka:), wiktoriaa lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyManiaM ja biorę skojarzone szczepionki też
Dominika32 ja mam braun thermoscan 7.
Jak ja miałam ostatnio gorączkę to pokazywał tak samo z jednego i drugiego ucha, więc zdał egzaminWiadomość wyedytowana przez autora: 27 października 2019, 10:18
-
Już się odezwalam do fizjo, czekam na kontakt. Mam nadzieję, że pomoże bo tak mnie ten poród i połóg przeczołgał, że nie zniosę kolejnego problemu 😭