Mamusie październik 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Cześć dziewczyny, czytam cały czas, ale jakoś brakowało weny żeby coś napisać.
Ja biorę skojarzone. Teściowa jest pielęgniarką i mówi, że one są trochę lepiej oczyszczone niż te na nfz.
Tylko nad rotawirusami się zastanawiam, bo w sumie lekarz rodzinny trochę odradza. Tzn mówi, że to i tak jest na kilka szczepów a nie na wszystkie sraczki świata. I że rota to nie są śmiertelne choroby tylko właśnie sraczki.
Wy szczepicie na rota czy nie?Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 października 2019, 14:25
-
U nas noc fatalna
nie wyrabiam juz. Mały jak sie obudzoł o 23.40 to zasnął dopiero o 5 rano... na godzine! I znow pobudka. Bolał go brzuszek znowu. Zasnął na mnie o 6 do 9. Jestem wykończona.
To pneumokoki można na NFZ ściągnąć?
Wrzesień 2019, urodził się synuś 💙
Czerwiec 2022, urodziła się córcia❤
4xIUI,3x transfer
,1x crio
,1x transfer -biochemiczna
, 1x crio
, drugi crio
-
nick nieaktualnyJa pozdrawiam znowu z małej podróży
ale tym razem wycieczka jednodniowa 😊
My z polecenia znajomych lekarzy szczepimy: Hexacima + Prevenar 13 + Rota.
Meningokoki przerzucamy na po 5 miesiącu, bo tam ponoć mala luka w szczepionkach jest.
Ale niestety lekarka jest na urlopie i zaszczepimy dopiero w Ok 7/8 tyg.
-
Aguuula;2525 wrote:U nas noc fatalna
nie wyrabiam juz. Mały jak sie obudzoł o 23.40 to zasnął dopiero o 5 rano... na godzine! I znow pobudka. Bolał go brzuszek znowu. Zasnął na mnie o 6 do 9. Jestem wykończona.
To pneumokoki można na NFZ ściągnąć?Paulina -
nuśka91 wrote:Cześć dziewczyny, czytam cały czas, ale jakoś brakowało weny żeby coś napisać.
Ja biorę skojarzone. Teściowa jest pielęgniarką i mówi, że one są trochę lepiej oczyszczone niż te na nfz.
Wy szczepicie na rota czy nie?
Tylko nad rotawirusami się zastanawiam, bo w sumie lekarz rodzinny trochę odradza. Tzn mówi, że to i tak jest na kilka szczepów a nie na wszystkie sraczki świata. I że rota to nie są śmiertelne choroby tylko właśnie sraczki.
Wy szczepicie na rota czy nie?2017 #1
2019 #2
-
nick nieaktualnyNuska ja szczepię na rota.
Dzieci znajomych, którzy nie zaszczepili lądowali z dziećmi w szpitalu w kiepskim stanie.
Ci, ktorzy zaszczepili to dzieci przechodziły bardzo łagodnie, a sami rodzice ledwie żyli tak ich pogonilo
Wiadomo, że przed całym złem świata i chorobami nie da się uchronić, ale przed tymi, którymi się da to zaszczepię -
ManiaM, ja pierwsze dziecko szczepilam 5w1 i teraz też zamierzam. I ze względu na liczbę ukłuć i inne aspekty. Ta szczepionka nie jest bardziej niebezpieczna, bo w większej ilości- technologia jej wytworzenia jest inna, nowsza, i z tego co się dowiadywałam kiedyś mi się wydaje bardziej bezpieczena. Ponadto do mnie przemawia fakt, że to nią się szczepi w Europie Zachodniej, i ja jakoś nie chcę dawać dziecku tego co jest na rynku od 30 lat. No a liczba ukłuć- przy maluchu nie odczułam (była w miarę spokojna) ale im dziecko starsze tym gorzej znosi, i dla takiego starszego to już tą liczba ma duuuze znaczenie.
Rota rozważamy. Kinia nie była szczepiona (pediatra się pomyliła a ja nie wyhaczylam i za późno przyszliśmy), teraz sama nie wiem -
U mnie id 3 dni też nice do kitu. Dnie rąk samo. Do tego starszak w ciągu dnia jest w domu i w ogóle padam.
Najgorsze jest to ze nie mam cierpliwości do małej zero. Jestem psychicznie chora. Potrafię krzyknąć w nicy żeby już przestała, krzykac obok, że mam dosyć, obrucic się plecami o zamykać uszy bo już nic nie pomaga. Nie ma wzdęcia nic poprostu ciągle się drze, płacze. W ciągu dnia zawsze dużo płakała, stekala itd ale w nocy spała. Teraz też nie śpi od 3 do rana tylko drzemki 1 h i znowu jazda. Jak słyszę to stekanie, machanie rękoma to cgxe mi się krzyczeć
Nie badaje się już. Za szybko na nowe dziecko. Ciąża mnie wykinczyla, psychika siadla. Nadaje się do psychiatry inaczej moje dziecko będzie mieć chorobę sroca. Obiecałam sobie, że jak mam już tak napięte emocje to nigdy więcej nie krzykne w pokoju tylko wyjdę i będę drzec ryja w łazience żeby tylko emocje opadły.
5 min polezala sama i znowu płaczę. Ja pierdole. Nie czuję nic ciepłego tylko wkurw. -
nick nieaktualny
-
Aguuula;2525 wrote:U nas noc fatalna
To pneumokoki można na NFZ ściągnąć?
http://mamapediatra.pl/2017/03/13/synflorix-kontra-prevenar-13/ -
Sarra a maz nie przejmuje opieki nad dzieckiem? Karmienie tez nie uspokaja? U nas karmienie jest lekiem na cale zlo. I przez to karmimy sie wiekszosc dnia ale lepsze to niz placze.
Oglaszam sukces mojej corci - kupa po 10 dniach!sandrina22, Konieczynka, moni05 lubią tę wiadomość
-
U nas właśnie po trzecim podejściu do mleka z hippa i znowu fontanna poszła ☹️ możecie polecić jakieś mleko z dobrym składem? Teraz mamy bebilon pepti dha dla alergików, akurat takie bo mąż kupował na szybko, żeby szybko dac coś małemu i takie też mu dała Pani w aptece.
-
Olliiii wrote:U nas właśnie po trzecim podejściu do mleka z hippa i znowu fontanna poszła ☹️ możecie polecić jakieś mleko z dobrym składem? Teraz mamy bebilon pepti dha dla alergików, akurat takie bo mąż kupował na szybko, żeby szybko dac coś małemu i takie też mu dała Pani w aptece.
Ja polecam cały czas Capri Care - kozie, nadaje się dla dzieci ze skazami, alergików itd., bardzo dobry skład, nic krowiego, lekkostrawne (w porównaniu do innych mm), ja Kini dawałam CapriCare2 od 6 mca, dopiero potem przeszłam na krowie. Teraz kupiłam 1 na wszelki wypadek, ale jeszcze nie musiałam użyć. -
Sarrra, Twoja córa potrzebuje ciepła, miłości i poczucia bezpieczeństwa, więc faktycznie udaj się po pomoc, bo stracisz bezpowrotnie jej niemowlęctwo, a jej nieukojony płacz i brak tego co napisałam tylko będzie pogłębiał jej niepokój i płacz
-
My szczepimy normalnymi. Zaszczepimy na wszystko bo będziemy musili po operacjach. Rota raczej nie. W żłobku juz przeszłam różne opcje i czasem szczepione dzieci gorzej przechodziły od nieszczepionych. Ale to i tak sie okaze dopiero pozniej bo przez te operacje mamy odwlecza gruzlice za to mamy podwojne wzw.
Bartuś 19.09.2019 20:14
37 tydzien 1 dzien
Witaj synku -
Olliiii wrote:U nas właśnie po trzecim podejściu do mleka z hippa i znowu fontanna poszła ☹️ możecie polecić jakieś mleko z dobrym składem? Teraz mamy bebilon pepti dha dla alergików, akurat takie bo mąż kupował na szybko, żeby szybko dac coś małemu i takie też mu dała Pani w aptece.
My tez mamy pepti ale sklad ma kijowy. Nie wiem czemu lekarze je przepisuja. Ale corka ma bebilon profutura i on ma dobry sklad.Olliiii lubi tę wiadomość
37 tydzien 1 dzien
Witaj synku -
Jupik wrote:Ja polecam cały czas Capri Care - kozie, nadaje się dla dzieci ze skazami, alergików itd., bardzo dobry skład, nic krowiego, lekkostrawne (w porównaniu do innych mm), ja Kini dawałam CapriCare2 od 6 mca, dopiero potem przeszłam na krowie. Teraz kupiłam 1 na wszelki wypadek, ale jeszcze nie musiałam użyć.
-
Olliiii wrote:No właśnie myślę spróbować coś dla alergików. Ja jak się urodziłam miałam skaze białkowa i zastanawiam się czy może mały też nie ma tego po mnie.. Nie słyszałam nigdy o Capri Care ale sprawdzę 😊
Mi poleciły też dziewczyny z kwietniowek- szukałam mleka z najlepszym składem, żeby jak najdłużej uchronić dziecko przed mm (no wiem, że to nie trucizna, ale chciałam jak najdłużej ją przetrzymać od krowiego).
Poczytaj
https://m.ceneo.pl/49588131Olliiii lubi tę wiadomość
-
Sarra pewnie nie powiem nic nowego ale dziecko czuje twoje emocje. Ona poprostu nie wie czemu jestes zla. Boi sie i nie czuje bezpieczenstwa. Musisz spotkac sie z terapeta albo popros kogos o pomoc. Odpocznij sobie. Wyspij sie. Idz sama na spacer. Na kawę do kolezanki.
37 tydzien 1 dzien
Witaj synku -
Cześć Dziewczyny. Nadrobiłam w końcu.
Kookosowa, trzymam kciuki za Bartusia niezmiennie!
Ale Wam współczuje tych wrzasków, płaczu j nieprzespanych nocy. U nas Władek pierwsza noc w domu całkiem ok tzn budził się w nocy co 2,5 - 3 godziny, jadł k szedł spac. Tylko ten rytuał jedzenia trwa u nas godzinę: jedna piers, przewijanie, druga pierś i ewentualnie dokarmianie butelka. Ile u Was trwa nocne karmienie?
Sarra wydaje mi się ze potrzebujesz fachowej pomocy i nie ma się co męczyć tylko pójść po pomoc. A możesz liczyć na wsparcie rodziny jakieś? Na pewno dobrze by ci zrobiło wyjście z domu na chwilke.
Mam wrażenie ze nic nie ogarniam, moje dziecko ma dopiero 4 dni a ja już się zadręczam a to ze nie popatrzyłam jak tam jego rączka po szcelieniu a to że jeszCze nie wykąpany itp. Mój mąż cudowny, nie dość ze tylko on przewija młodego, to jesCze ogarnia całe mieszkanie, formalności w urzędzie, wizytę położnej, lekarza itp. Chodzi po domu i mówi do Władka jaki kest śliczny i jak go kocha itp. A ja mam baby bluesa chyba bo rozczula mnie dużo bardziej mój mąż niż dziecko i zamiast się cieszyć, wszystko mnie smuci. Płacze co chwilę.Kookosowa lubi tę wiadomość
23.10.2019 urodził się Władek ❤️
starania od 2016: PCO, KIR AA, teratozoospermia, 2017 - 4x IUIICSI 1 - 01.2018
ICSI 2 - 08.2018
IMSI 3 - 01.2019 - 27.01 szczęśliwy transfer!