Mamusie październik 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
moni05 wrote:Moje dziecko śpi już dwie godziny. Odkąd cztery tygodnie jest na świecie spał za dnia max 1,5h i to dwa razy... martwię się o niego czy on chory nie jest czasem lub nie będzie. Lub/i o siebie, bo jak sobie odeśpi to chyba o 2:00 mi uśnie... 🤦🏻♀️
Moni Ty się ciesz a nie martwja jak tu ponarzekałam na moje dziecko to dzisiaj zrobiło jedna mała aferkę koło południa i tak od tego czasu śpi, budzi się tylko na karmienie. 😊
moni05 lubi tę wiadomość
23.10.2019 urodził się Władek ❤️
starania od 2016: PCO, KIR AA, teratozoospermia, 2017 - 4x IUIICSI 1 - 01.2018
ICSI 2 - 08.2018
IMSI 3 - 01.2019 - 27.01 szczęśliwy transfer! -
kalcia wrote:Ja się nie wykruszać, ja tylko nie ogarniam. Starań się czytać na bieżąco, ale u nas masakra. Córka była chora, przyniosła bakterie, Ignas dostał antybiotyk... cały tydzień sama z dwójka w domu. Ignas zrobił się strasznie płaczliwy. W nocy nie chce spać, tylko na mnie lub na mężu. Ja jestem przemęczona, sfrustrowana i drażliwa i chyba łapie mnie depresja... ciagle zamykam się w łazience i płacze
szczerze mam dość. Wczoraj płakałam razem z Ignasiem, który nie wiadomo czemu płakał nawet u mnie na rękach... z tej złości miałam ochotę dać mu mm i wyjść z domu i już nie słuchać płaczących dzieci
ICSI 2 - 08.2018
Dlaczego nie użyjecie jakiejś apki w telefonie imitującej suszarkę i inne dźwięki? U nas dobrze się sprawdza
Pierwsze dni z dwójką dzieci za nami. Jest CIĘŻKO. Starszak daje popalić jak nigdy. Robi wszystko na przekór, krzyczy, rzuca zabawkami, złośliwie tłucze się przy Gniewku. Domaga się uwagi w każdej sekundzie, leżymy i kwiczymy ze zmęczenia. Oczywiście staramy się maksymalnie poświęcać mu uwagę, żeby nie czuł się odrzucony, ale to i tak za mało. Ech. Czyli jest dokładnie tak jak wszyscy mówili. Mówią też, że już za 3 lata będzie super -
Naprawdę podziwiam te z Was, których dzieciaczki ciągle płaczą. Ja mam dość jak nasz płacze dłużej niż 5 minut. A czuje, że będzie u nas coraz gorzej, bo już nie chce tyle spać.
-
Aga, ale boje się o noc 😱
Silent, bo tylko suszarka działa przy napadzie kolki, dodatkowo ogrzewa brzuszek 😊
Jesteśmy zamotani już godzinę 😱 zaraz po jedzeniu i umylam naczynia, on tylko patrzył a teraz przysypia. Matko. Tylko mi się siku chce i co, mam iść z nim? 😂😂😂przedszkolanka:) lubi tę wiadomość
Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
2017-2018: 3CB
Prawie trzy lata starań 2016-2019
❌ Hashimoto, PCOS, niedoczynność tarczycy, tachykardia zatokowa
Alicja - 22.02.2012
Remigiusz - 05.10.2019 -
moni05 wrote:Aga, ale boje się o noc 😱
Silent, bo tylko suszarka działa przy napadzie kolki, dodatkowo ogrzewa brzuszek 😊
Jesteśmy zamotani już godzinę 😱 zaraz po jedzeniu i umylam naczynia, on tylko patrzył a teraz przysypia. Matko. Tylko mi się siku chce i co, mam iść z nim? 😂😂😂moni05, przedszkolanka:), Cabrera lubią tę wiadomość
-
Olliiii wrote:Moni, taki los matek 😂 wiem, że to zabrzmi okropnie, ale ja ostatnio robiłam siku z małym przy piersi, bo akurat jadł, a już musiałam iść, a nie chciałam go odciągać, bo za długo nam schodzi przystawianie 😂
Konieczynka lubi tę wiadomość
Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
Alicja - 22.02.2012
Remigiusz - 05.10.2019 -
silent wrote:Dlaczego nie użyjecie jakiejś apki w telefonie imitującej suszarkę i inne dźwięki? U nas dobrze się sprawdza
Pierwsze dni z dwójką dzieci za nami. Jest CIĘŻKO. Starszak daje popalić jak nigdy. Robi wszystko na przekór, krzyczy, rzuca zabawkami, złośliwie tłucze się przy Gniewku. Domaga się uwagi w każdej sekundzie, leżymy i kwiczymy ze zmęczenia. Oczywiście staramy się maksymalnie poświęcać mu uwagę, żeby nie czuł się odrzucony, ale to i tak za mało. Ech. Czyli jest dokładnie tak jak wszyscy mówili. Mówią też, że już za 3 lata będzie super
Jaka masz apke? Bo sciagnelam chyba 3 i zadna mi nie odpowiada. Na yt puszczam suszarkę, taka z 2 dziecko na czarnym tle i to się sprawdza. Ja jutro też mam wyzwanie bo mąż wraca do pracy na pełen etat. I będę musiała ogarnąć starszaka i przedszkole. Do tej pory on zawozil i odbierał.
I też sobie powtarzam że jeszcze 2 lata i powie czemu się drze. 🤣
moni05 wrote:Konieczynka o to todziękuje.
Tez już mam pierdolca. Dziś psychicznie się czuje wymemlana, wiecznie z nim na rękach i fizycznie plecy mnie bolą ze się płakać chce. Dobrze, ze mamy mężów, którzy jeszcze obracają to w żart...
Tylko mój mąż serio chyba mówił. Bo uważa że baba bez bolca dostaje pierdolca. I w moim przypadku ma rację. Swoją drogą 6 tygodni właśnie minęło więc na co ja czekam... Tylko czuje się jak dziewica. I chce i się boję. Poza tym sił brak.
A moje dziecko dziś śpi większość dnia. No chyba ktoś ją podmienił. O 9.20. Wyszliśmy do kościoła i usnela w wózku, na mszy się obudziła ale nie płakała. W drodze do moich rodziców prosto z kościoła spała, obudziłam tylko na karmienie, potem obiad u teściów. Ona cały czas spała. Obudziła się na cyca, pol godziny i znowu spała. Od 16 do 18 była aktywna. Pół godziny drzemki, zaczął się ryk, więc do kąpieli i już od godziny śpi. No nie wierzę. Jak przespi noc topojde z nią do lekarza.
Chyba że tamten tydzień to skok rozwojowy a dziś odsypia.Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 listopada 2019, 20:21
-
Konieczynka, ja tez się będę bała raczej... wiec wiem o czym mowa. Tego samego „filmiku” z dźwiękiem suszarki używam 😬 a na 5 tydzień właśnie przypada podobno skok, wiec możliwe. U nas za wczesnie, wiec taki po prostu jest 🤷🏻♀️Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
Alicja - 22.02.2012
Remigiusz - 05.10.2019 -
tak piszecie o tych szumach i przypomina mi się moja Pola
szumy,suszarki, yt,całonocny okap..masakra
teraz szumiś co najwyżej i nic więcej nie włączę
ale drugi wieczór dzieci śpią,chyba mi lepiej jak Olek śpi w dzień trochę (wózek,auto)później kimie ale w łóżeczku sie budzi i jak się przemęczy do wieczora to śpi.
-
Moje dziecko nadal śpi!!!
Polecam w czasie kolki noszenie pionowo wysoko tak żeby główka była na wysokości ramienia i podkurczać nóżki. W takiej pozycji pod włączony okap i moje dziecko odpływa. Potem jak miał kryzysowy moment zrobiliśmy mu kąpiel, po nim karmienie j do spania. Mam nadzieje ze noc tez będzie przespana.
U nas suszarka działa tylko jak młody jest jesCze spokojny. Na histerie już nie. Podobno od szumisiow lepiej działa muzyka relaksacyjna.
Byli u nas dzisiaj pradziadkowie młodego. Przywieźli maseczki, płyn do dezynfekcji rąk i fartuchy takie lekarskie, umyli ręce, nie całowali młodego, nie dotykali go, nie brali na ręce. Nie usłyszałam tez zadnej złotej rady! Babcia powiedziała ze teraz to są nowe wytyczne i ona się na tym nie zna wiec woli się nie wypowiadac. Powtórzyła milion razy żebym dzwoniła do niej jak będę potrzebowała żeby mi coś posprzątała, poprasować albo wyjść ze mną na spacer. Takie wizyty rodziny to ja lubięmoni05, Cabrera, KasiaP, przedszkolanka:), kalcia lubią tę wiadomość
ICSI 2 - 08.2018
nick nieaktualnyDobry wieczór,
Dziewczyny, ogromnie współczuje takiego mocnego i ciągłego płaczu...ja pewnie pękłabym psychicznie...także wszystkim Wam chylę czoła i trzymam kciuki, żeby ten czas szybko minął ✊✊
Moje dziecko raczej z tych śpiochów (dotychczas, mam nadzieje, ze nie zapesze 🙏🙏). Dziś nawet za dużo spal, byliśmy na imprezie rodzinnej i przespał ja cała 😱 tez mam obawy, czy będzie spał w nocy...
Po powrocie do domu kąpiel, jedzonko i leży teraz w łóżeczku z oczetami jak 5 złotych, a matka walczy z laktatorem (moze to dźwięk lakratora tak go uspokaja 😅??)
No i poproszę o kciuki, bo od jutra zostajemy sami na polu walki, eM. wyjeżdża na 3 dni 😭😭
Nie wiem jak i czy w ogóle dam radę ...
moni05 lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny bardzo Was podziwiam ze dajecie rade. Jestescie niesamowicie dzielne, trzymam kciuki zeby Wasze szkraby lada moment z tego wyrosly! A probujecie uciszac malenstwa mlekiem albo woda? U nas tez cycek albo butla jest lekiem na cale zlo. Mloda raz ma dzien spiocha a raz mega aktuwna I absorbujaca ale w porownaniu do Was to nie moge narzekac.
Ja tez ubieram normalne ciuszki np pajac, na to polarowy kombibezon I kocyk. Raz czapeczka, raz kapturek I tyle.
Kokosowa oby u Was sie nie pojawilo chorobsko! Juz za duzo nerwow Was to wszystko kosztowalo.
Ja zaczynam szukac kreacji na chrzciny dla mlodej I nic mi sie nie podoba... same tiulowe ksieczniczki za miliony monet
Carberatrzymamy kciuki, dasz rade!Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 listopada 2019, 02:05
Cabrera lubi tę wiadomość
-
No, mialam racje... „spanie” było 1,5h, później lulanie godzina, spanie godzina, lulanie dwie i spanie 40 min, już znów go bujam 😓 padam... dajcie kawy 🙏🏻Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
Alicja - 22.02.2012
Remigiusz - 05.10.2019 -
U nas narazie sielanka. Mały ma swoją godzinę ryku ok 19. Zazwyczaj wtedy ja idę usypiac starszego a mąż bierze Daniela na klate albo buja na malpke. Jak padnie to śpi w nocy ładnie. Budzi się na szame 1-2 razy. Dziś np poszedł spać o 21 a wstał na amcium o 4 dopiero. Także luz.
Dziś kończymy miesiącz tej okazji przeszliśmy na pampersy 2. Będziemy się też ważyć. Kupiliśmy wczoraj wózek tandem joie evalite. Będziemy próbować dzis.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 listopada 2019, 05:38
moni05, Cabrera lubią tę wiadomość
-
Mój dzisiaj wyjątkowo zasnął po jedzeniu o 23:30 i obudził się dopiero przed 3cią. Już miałam nadzieję na przespaną noc, ale od 3ciej kwęka i rzuca się po łóżeczku.
Boszzzz....nie wezmę go do siebie bo wieczorem obrzygal mnie i łóżko, i nie dał się utulić.
Nie mam pojęcia o co mu chodzi.
Podobno jak się ileś godzin ciągiem nie śpi ma się zwidy 😄 ja mam takie zmęczenie materiału, że jestem na dobrej drodze.