WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie październik 2019
Odpowiedz

Mamusie październik 2019

Oceń ten wątek:
  • sandrina22 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2019, 06:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki za odp odnośnie ubierania.
    Założyłam małemu na spacer pajaca, czapeczkę i misia. Przykryłam gondolę osłoną i było ok. Ale jak patrzyłam jak inne dzieci były pokrywane w wózkach to mi się słabo robiło. Zapakowane jak na mróz.

l22n8rib4ir19qsz.png

dqpr9vvjd8qbaglu.png
  • moni05 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2019, 06:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sandrina ja już widziałam śpiworki zimowe... 😬
    Ja go ubieram jak siebie plus jedna warstwa, wiec ma body plus spodenki, na to miś i czapeczka plus kocyk (to ta dodatkowa warstwa), ale taki dziergany od mamyginekolog. Jak jest mniej niż te 10 stopni to daje ciut grubszy.

Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
    2017-2018: 3CB
    Prawie trzy lata starań 2016-2019
    ❌ Hashimoto, PCOS, niedoczynność tarczycy, tachykardia zatokowa

Alicja - 22.02.2012
    Remigiusz - 05.10.2019
  • emikey Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2019, 06:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sandrina22 wrote:
    Mój dzisiaj wyjątkowo zasnął po jedzeniu o 23:30 i obudził się dopiero przed 3cią. Już miałam nadzieję na przespaną noc, ale od 3ciej kwęka i rzuca się po łóżeczku.
    Boszzzz....nie wezmę go do siebie bo wieczorem obrzygal mnie i łóżko, i nie dał się utulić.
    Nie mam pojęcia o co mu chodzi.

Podobno jak się ileś godzin ciągiem nie śpi ma się zwidy 😄 ja mam takie zmęczenie materiału, że jestem na dobrej drodze.
    To ja jak przez małego nie spałam na początku (bo 1h snu dziennie się nie liczy) bo on ciągle chciał cycka to po paru dniach przestałam w ogóle czuć się śpiąca. Normalnie jak na haju.

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • Konieczynka Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2019, 07:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moni współczuję. Lidia obudziła się o północy i do 1 były piski ale nie wrzaski, potem 3 i pomogła suszarka. A o 5 obudził mnie starszak.
    Syn od wczoraj przeżywał że mama ma urodziny, więc trzeba było mamę zbudzić. Dostałam karnet na pół roku na basen, nawet wspominałam że chce zacząć chodzić po połogu. I chyba bardziej cieszy mnie sam fakt regularnego wyjścia z domu niż pływania. 😃 Zawsze to będzie można uciąć sobie drzemke w jacuzzi.

Ja też ubieram podobnie. Choć w te pogodę przyznam że głupieje. Bo czasem biorę 2 kocyki ale przykrywa jednym, a drugi w pogotowiu.
    I pamiętam jak kiedyś będąc w Hiszpanii zastanawiałam się kto źle ubrał swoje dziecko. 20'w kwietniu i mój syn wtedy 8mkesiecy w wózku w długich spodniach i t-shirt plus czapka z daszkiem. A obok matka z dzieckiem w wózku w kombinezonie, grubej czapce, szaliku i z rekawiczkami.

moni05 lubi tę wiadomość

Owulacja w 37dc zakończona ciąża - KACPER 4040g i 58cm.

starania od grudnia 2017, 26.09. 2019 córeczka :)
    23.07.2015 - synek

event.png
  • przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2019, 07:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia współczuję..

Aga ni ale miła wizyta!! Wręcz marzenie!

U nas wieczór 19-22:15 mój <3 karmienie,przebranie i spał dalej (odłożyłam,pokrecil się i zasnal). W nocy jedna pobudka ale dlatego że kupa🙈 i nad ranem się kręcił,ale już odsypia.
    Dzisiaj pewnie drzemka na spacerze i zobaczymy jak będzie,ale mam nadzieję że się już tak przestawi 🥰 wytrzymam marudne dni (bo spiacy):D

moni05, aga_ni lubią tę wiadomość

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • moni05 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2019, 07:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga, życzę Ci samych takich odwiedzin! Ja do dziś pamietam jak w ostatniej chwili uchroniłam Ale przed babcia mojego byłego, zamoczyła jej smoczek w wiśniówkę bo... nie zasnęła od razu po mleku tylko leżała i się śmiała 🤦🏻‍♀️

Konieczynka, wszystkiego najwspanialszego! 💐 ale masz super... toc taki basen z szatnia, kolejka, prysznicem i dojazdem to... ze trzy godziny 😱😱😱🙏🏻

Czasem tez sobie współczuje i użalam się nad sobą, ale przecież kurczę, to minie! A później będzie fajnym, komunikatywnym brzdącem. Teraz płacze, nie śpi - fakt. Ale potrzebuje przytulenia, potrzebuje mnie. A im starszy będzie tym mniej będzie chciał się do mnie kleić... cieszę się każda chwilą, skoro to ostatnie dziecko. Kolki to kilka miesięcy, spanie mam nadzieje, ze tez nadejdzie. Chrześniaczka męża ma 8 miesięcy i teraz śpi od 18 do 2:00 i to jest mleko, a po mleku do 6-7 rano już :) a wcześniej było różnie... kurde, w końcu się wyśpimy! 😬😁

Konieczynka, ManiaM, sunshine03, sandrina22, przedszkolanka:), Cabrera, aga_ni lubią tę wiadomość

Alicja - 22.02.2012
    Remigiusz - 05.10.2019
  • Goemi Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2019, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eemmiilliiaa wrote:
    Pytanko do Dziewczyn po cesarkach. We wtorek minie równo 4 tyg od mojej cesarki a dziś mam bardzo duży dyskomfort w prawym boku. Boli mnie przy schylaniu podnoszeniu, śmiechu. Znowu chodze zgięta. Ma tak może któraś z Was?
    Niestety ja też czuję prawą stronę. Szczególne po całym bardzo aktywny dniu to wręcz boli. Od początku miałam problem bo blisko dwa tygodnie nie dałam rady wstać na tą stronę i byłam u gina, ale mówi że wszystko jest ok. Tylko to już dość długo trwa.

• paulina2811 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2019, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejku dziewczyny to naprawdę Was długo trzyma ból po cc, mnie już tydzień po nic nie bolało ani nie ciągnęło a miesiąc po już zapomniałam, że miałam. Bolało tylko przez 5 dni jak wstawalam

Paulina m3sxdzu5cirt3gl0.png
  • aga_ni Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2019, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Goemi wrote:
    Niestety ja też czuję prawą stronę. Szczególne po całym bardzo aktywny dniu to wręcz boli. Od początku miałam problem bo blisko dwa tygodnie nie dałam rady wstać na tą stronę i byłam u gina, ale mówi że wszystko jest ok. Tylko to już dość długo trwa.

A jak wyglada Wasz brzuch? Ja mam nad blizna taka bardzo twarda skore, wypukłą, taka jakby narośniętą.Boli w dotyku, jak nie dotykam to raczej nie. Minęło u mnie 12 dni od cc. Zastanawiam się czy to normalne czy isc do lekarza.

23.10.2019 urodził się Władek ❤️
    starania od 2016: PCO, KIR AA, teratozoospermia, 2017 - 4x IUI :( ICSI 1 - 01.2018 :( ICSI 2 - 08.2018 :(
    IMSI 3 - 01.2019 - 27.01 szczęśliwy transfer!
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 listopada 2019, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzę, że mamy zupelnie inne strategie ubierania na spacer :D

Ale mój się drze przy zakladaniu każdej dodatkowej warstwy :D więc idziemy na spacer w body+spodenkach i cienkiej bluzie i na to cienki kocyk i gruby kocyk :D

Ja już chodzę w zimowej kurtce, bo jestem zmarzluchem, więc śpiworek zimowy już zamówiony do wózka 😂

• ManiaM Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2019, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli chodzi o blizny, po ilu rozpuscily się szwy mamą po porodzie sn? U mnie już 3 tyg minęły w sobotę i tylko 2 szwy wypadły/ rozpuscily się i 2 nadal są. Nie wiem czy zgłosić się do ginekologa wcześniej niż po 6 tyg od porodu... dalej macie sporo odchodów połogowych ? Jak z jolorem i zapachem ?
    Sory że tak w porze śniadania 🤭

oar843r8hxms7jm7.png
  • olala2910 Koleżanka

Wysłany: 4 listopada 2019, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ManiaM u mnie w środę minie 3 tygodnie, już nie krwawię i od kilku dni został tylko śluz w kolorze bezowym. Po pierwszym porodzie tez u mnie tyle to trwało. Ale odchody mogą być i całe 6 tygodni. Jeśli chodzi o szwy to nie pomogę, bo nie miałam.
    Pozdrawiam wszystkie nieśpiące mamy - nasze nocki to tez max 3x1 godzina snu.. cyca je praktycznie co godzinę przez cała dobę, smoczek i butelka powoduje odruch wymiotny 🤦‍♀️

3i49cwa1vxvg0gz5.png
  • Spirit Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2019, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aga_ni wrote:
    A jak wyglada Wasz brzuch? Ja mam nad blizna taka bardzo twarda skore, wypukłą, taka jakby narośniętą.Boli w dotyku, jak nie dotykam to raczej nie. Minęło u mnie 12 dni od cc. Zastanawiam się czy to normalne czy isc do lekarza.
    To wszystko zależy bo ja np nie mam czucia tam bo przecięte nerwy więc no mnie np nie boli bo nie ma jak.

2017 #1
    2019 #2
    :D
  • sandrina22 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2019, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mania szwy nawet do 3 miesięcy mogą się rozpuszczać. Ja jestem miesiąc po porodzie i lekko krwawię nadal, ale tak jak w ostatnie dni okresu. I tylko po sesji z laktatorem lub po większej aktywności.
    13 mam wizytę u gina, zobaczymy co na to powie, bo póki co nie zanosi się na zmianę.

l22n8rib4ir19qsz.png

dqpr9vvjd8qbaglu.png
  • przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2019, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moni dokładnie. Moja Pola 3 lata ze spaniem miała jazdę,nerwy były,stres. Po kp przesypia mi noce,w końcu twardo spi i jest już taaaka duża;)

My na spacer tylko body i spodenki,na to lekki kombinezon i kocyk ;) zdecydowanie lżej niż jak Pole ubierałam;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 listopada 2019, 10:40

moni05 lubi tę wiadomość

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • kkkaaarrr Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2019, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Konieczynka, ja mieszkalam rok w Portugalii i nie moglam zima nadziwic sie widoku puchowych kurtek na -20, sniegowcow lub Emu na nogach... i to nie u dzieci a doroslych!

Aga_ni, ten zgrubialy pasek to robia sie zrosty, blizna sie przykleja, tam sa rozciete 3 warstwy: skora, powiez i miesnie i jak to sie miedzy soba zaczyna zrastac to taki efekt. Jak przestanie bolec, more less 4tyg od porodu polecam dobrego fizjo. Ja jestem po 3 zabiegach i prawie sladu po tym nie ma, ale treba to regularnie cwiczyc, samemu w domu tez pomiedzy zabiegami fizjo.

eVspp2.png
    SBwKp2.png
    - Olga [*] 8.11.2015 [26tc] - mama Cię kocha córeczko -
  • moni05 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2019, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uwemhe, KasiaP jak ubieranie maluchy do chusty na dwór? Macie te specjalne kurtki czy ochraniacze czy normalnie rozpięta Wasza plus polarkowy miś jak do wózka?

Alicja - 22.02.2012
    Remigiusz - 05.10.2019
  • ManiaM Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2019, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sandrina22 wrote:
    Mania szwy nawet do 3 miesięcy mogą się rozpuszczać. Ja jestem miesiąc po porodzie i lekko krwawię nadal, ale tak jak w ostatnie dni okresu. I tylko po sesji z laktatorem lub po większej aktywności.
    13 mam wizytę u gina, zobaczymy co na to powie, bo póki co nie zanosi się na zmianę.

Aż tyle? 😅 A ja się ludzilam że po 6 tyg będę jak nowo narodzone haha, tam na dole w sensie

oar843r8hxms7jm7.png
  • sandrina22 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2019, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mania jak ci szwy przeszkadzają to położna albo gin mogą ci wyciągnąć.

Mój mały ulewacz po kolejnym zarzyganiu całej mnie i połowy mojego łóżka, w końcu padł. Doi smoka z buzia odwrócona do ściany. chyba się obraził na mnie 😅
    I teraz nie wiem czy iść prac pościel czy w końcu się zdrzemnąć 🤔

l22n8rib4ir19qsz.png

dqpr9vvjd8qbaglu.png
  • moni05 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2019, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sandrina zamów więcej kompletów pościeli i idź spać 😋

sandrina22, aga_ni lubią tę wiadomość

Alicja - 22.02.2012
    Remigiusz - 05.10.2019
‹‹ 1395 1396 1397 1398 1399 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ