Mamusie październik 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
moni05 wrote:Uwemhe, KasiaP jak ubieranie maluchy do chusty na dwór? Macie te specjalne kurtki czy ochraniacze czy normalnie rozpięta Wasza plus polarkowy miś jak do wózka?
moni05 lubi tę wiadomość
-
Koniczynka i Nova wszystkiego co najlepsze! Zdrówka i samych spokojnych dni i nocy 😉😊
Ja ubieram body z krótkim, bluzeczka, spodenki i kombinezonki taki miś, czapka plus kocyk 😉
Jeśli chodzi o krwawienia to ja już z tydzień mam takie no brązowe powiedzmy, ale czasami pojawi się i jasno czerwony, także jak bym chyba z tym na spokojne póki co.
Dziewczyny Julii zaczyna ropieć oczko. Poza przemywaniem chyba nic się z tym nie robi ? 🤔Konieczynka, _nova lubią tę wiadomość
-
Karooo regularnie czyść oko gazikiem z solą fizjologiczna. Jak będzie się problem nasilać trzeba zastosować krople z antybiotykiem. Ropa podobno może zatkać kanaliki.
My przerobiliśmy już dwa antybiotyki i póki co efekty średnieWiadomość wyedytowana przez autora: 4 listopada 2019, 14:51
-
Dziękuje za odpowiedzi 😊 doszliśmy do tej szkoły, ale to tyle. Już dzisiaj jest dramat
tzn mam już kryzys zmęczeniowe i boli mnie wszystko, plecy, ręce... uwieczniła jedyne 15 minut spokoju dzisiaj:
Taki słodki, a tak wymagający...wiktoriaa, Kookosowa, Konieczynka, przedszkolanka:), Cabrera, kkkaaarrr, sandrina22, Goemi, _nova, nuśka91, KasiaP, aga_ni, kasia1518 lubią tę wiadomość
Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
2017-2018: 3CB
Prawie trzy lata starań 2016-2019
❌ Hashimoto, PCOS, niedoczynność tarczycy, tachykardia zatokowa
Alicja - 22.02.2012
Remigiusz - 05.10.2019 -
wiktoriaa wrote:Hej w piątek minęło 2tyg od cc i czasem po całym dniu z prawej strony mam ból, dyskomfort i takie ciągniecie. Na jeden dzień znikły mi odchody myślałam że już koniec, a na drugi dzień pojawiły się ze zdwojoną siłą. Jest ich więcej po karmieniu piersią, albo po randce z laktatorem.
Moja mała wczoraj od 20do23 dała tak popalić że masakra. Ciągle płacz ale taki że mało się nie zaszła. Nie wiem co było powodem ale już myślałam że będę wyć z nią. Noc niespokojna, ciągle by tylko wisiała na cycku, rano wstała i dopiero koło południa po wielkich krzykach udało się uśpić, ale już miała 2 pobudki. Normalnie padam na ryj. Nawet zęby mam do tej pory nie umyte. Ona by ciągle jadła boję się że ją przekarmie, buzia jej się już taka okrągła zrobiła. Zobaczymy ile waży jak przyjdzie położna.
W sobotę odpadł pępek i pomału będziemy wchodzić w pampersy 1.
Myślałam że to wszystko będzie dużo łatwiejsze, czasem wydaje mi się że jestem za stara, nie umie się dobrze zająć własnym dzieckiem albo już nie dam rady. Jak mąż wróci do pracy to nie wiem jak ja to ogarnę
Wiktoria jakbym czytała o sobie. Mam dzisiaj kryzys. Mój mąż wraca do pracy w czwartek a mi się się płakać chce. Kolki co dzień to gorszej i dłuższe23.10.2019 urodził się Władek ❤️
starania od 2016: PCO, KIR AA, teratozoospermia, 2017 - 4x IUIICSI 1 - 01.2018
ICSI 2 - 08.2018
IMSI 3 - 01.2019 - 27.01 szczęśliwy transfer! -
Uwemhe wrote:Tak u mnie tez troche twarde.
Z blizną trzeba pracowac u fizjoterapeuty. Ja już byłam 2 razy. I widze ze są super efekty.
A ta praca polega na masażu? Nie wiesz może kiedy mogę zacząć? Tzn po jakim czasie od cc?23.10.2019 urodził się Władek ❤️
ICSI 2 - 08.2018
Aga_ni, na ulotce ze szpitala, ktora dostalam bylo napisane, ze ok 4 tyg po cc.
Tak, jest to rodzaj masażu, rozbijania, "łamania" blizny. Postaram sie pozniej wrzucic fotke tej ulotki, ale nadal polecam fizjo, jak robilam to sama z ulotki to zupelnie coninnego jak choc raz pojdzie sie do fizjoni choc popatrzy jak on to robi, z jaka sila itd.aga_ni lubi tę wiadomość
-
Moni, ale cudne oczyska 😍
My dzisiaj byliśmy na sesji noworodkowej i już wiemy, że nasz syn na żadną inną na pewno nie pojedzie 😅 mały zrobił tyle 💩, że wylało się z pampersa i mąż był cały brudny, na mnie zwymiotował i na dodatek całą sesję był ryk 😂moni05, aga_ni, Jupik, przedszkolanka:), nuśka91 lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny, kiedy zaczelyscie lub zamierzacie zabierać maluchy do wiekszych marketów lub centrów handlowych?
-
nick nieaktualnyOlliiii wrote:Dziewczyny, kiedy zaczelyscie lub zamierzacie zabierać maluchy do wiekszych marketów lub centrów handlowych?
W miarę możliwości staram się unikać takich wyjść, ale nie planuję zamknąć się z dzieckiem w domu i nigdzie nie wyjść.
W markecie też byłam ze 2x, ale takim, gdzie prawie nie ma ludzi i nie ma kolejek.
Jest okres choroby to prawda, ale większość chorób przenosi się jednak po kontakcie z inną osobą, więc staram się, żeby nikt mi na dziecko nie chuchał, nie kichał ani nie kasłał. Mycie rak przy wizycie u nas obowiązkowe. Bo nie jest tak, że wirusy i bakterie fruwają same w powietrzu i powietrze w markecie i galerii skażoneOlliiii lubi tę wiadomość
-
Oli, cudne, cudne. Ale nie śpi prawie 9h, mógłby je zamknąć na trosKe 😋😴
Do galerii? Haha 😂 zamknęłoby mnie za znęcanie się... darłby się wniebogłosy. To ja się do biedrony boje iść 😅Olliiii lubi tę wiadomość
Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
2017-2018: 3CB
Prawie trzy lata starań 2016-2019
❌ Hashimoto, PCOS, niedoczynność tarczycy, tachykardia zatokowa
Alicja - 22.02.2012
Remigiusz - 05.10.2019 -
Moni jakie piękne oczy😍😍😍 aż trudno uwierzyć że tak płacze taki zadowolony słodziak. Ja jak patrzę na Władka śpiącego jak aniołek to sama nie wierze ze jest zdolny do takich histerii
moni05 lubi tę wiadomość
23.10.2019 urodził się Władek ❤️
ICSI 2 - 08.2018
aga_ni wrote:Wiktoria jakbym czytała o sobie. Mam dzisiaj kryzys. Mój mąż wraca do pracy w czwartek a mi się się płakać chce. Kolki co dzień to gorszej i dłuższe
-
Olliiii wrote:Moni, ale cudne oczyska 😍
My dzisiaj byliśmy na sesji noworodkowej i już wiemy, że nasz syn na żadną inną na pewno nie pojedzie 😅 mały zrobił tyle 💩, że wylało się z pampersa i mąż był cały brudny, na mnie zwymiotował i na dodatek całą sesję był ryk 😂
Hahaha, koniecznie pochwal się rezultatemOlliiii lubi tę wiadomość
23.10.2019 urodził się Władek ❤️
ICSI 2 - 08.2018
IMSI 3 - 01.2019 - 27.01 szczęśliwy transfer!