WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie październik 2019
Odpowiedz

Mamusie październik 2019

Oceń ten wątek:
  • sandrina22 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2019, 05:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój spal w rożku, ale jak zaczął się rozkopywać to w cieniutkim śpiworku. Jego samego ubieram do snu w body i skarpetki. Jak będzie chłodniej to w pajaca.

W dzień jak leży to body + spodenki, i przykrywam go pieluszka flanelowa, ewentualnie cieniutkim kocykiem bawełnianym.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada 2019, 05:59

l22n8rib4ir19qsz.png

dqpr9vvjd8qbaglu.png
  • eemmiilliiaa Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2019, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas w dzień body i spodenki i kocyk a w nocy pajac i śpiworek :)
    Olek dziś skończył 28 dni i z tej okazji odbyło się ważenie poranne :D waga pokazała 4080 gdzie przy wyjściu 2620 - czułam, że jakos tak mi ciężej go trzymac :p wychodzi ponad 56 gramów na dzień od wyjścia na samej piersi.. a z moich cycków znowu tryska mi mleko, dziś obryzgalam Małemu cała twarz a pod prysznicem dopiero po czasie skapelam się, że to, co kąpie mi na stopy to nie woda ze świeżo umytych włosów :p

moni05, Jupik, wiktoriaa, nuśka91 lubią tę wiadomość

q5nLp2.png
    FKUbp2.png
  • kalcia Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2019, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie chce sobie zapeszyć, ale mój Ignas od niedzieli jak się tu wyzalilam znowu jest spokojny :) wczoraj minęły 4 tygodnie, wiec skok rozwojowy to chyba jeszcze niw to? Chociaż w sobotę wieczorem jescze jazda była, a w niedziele rano zaczął się świadomie uśmiechać do nas :) wcześniej tez były uśmiechy, ale raczej nieświadome, a teraz na nasz głos, widok i na całuska :)

Muszę podziękować za polecenie kolektora. To jest cudo! Nawet poleciłem swojej poloznej, żeby dalej mówiła o nim i tez była zachwycona :D nie pamietam kto pierwszy polecił , ale dziękuje.

Z jednej piersi karmie, a z drugiej leci mi spokojnie 60-70 ml i tak codziennie sobie ściągam dwie porcje mleka i mrożę w jena na carna godzinę. Z Kosia nie mroziłam, bo raz ze nie chciało mi się machać laktatorem, a dwa ze ona nie chciał z butli pic. A Ignas już dwa razy pił , bo robiliśmy próbę :) mamy butelkę Medeli Calma jak coś :)

moni05 lubi tę wiadomość

hchy43r8jppec09d.png
    l22ne6yd6rygrh0v.png
    i1vregz2ti2cyxol.png
    10dpo-18,5 beta, 12dpo-94,6 beta
    24 lata
  • Aguuula;2525 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2019, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny szczepicie przrciwko rotawirusom?

Wrzesień 2019, urodził się synuś 💙
    Czerwiec 2022, urodziła się córcia❤
    4xIUI :( ,3x transfer :( ,1x crio :( ,1x transfer -biochemiczna :( , 1x crio :), drugi crio :)
  • eemmiilliiaa Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2019, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aguuula;2525 wrote:
    Też jestem Ciekawa waszego podejścia do szczepień zalecanych.

q5nLp2.png
    FKUbp2.png
  • Jupik Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2019, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmm, może rozważę ten kolektor.. Feli mi dziś spał do 8 rano- 6 godz. Niby super, bo pospalam, ale ja wiem, że przy takim trybie laktacja mi zaraz siądzie i trzeba będzie ściągać laktatorem. A doszłam do wniosku, że mam taką niechęć żeby go wyjmować i używać..Przy Kini był w ruchu z 6 m-cy, ile się napocilam żeby ściągać, bo to najpierw cycki poranione, potem ściągania nocne, bo dziecko mi spało. Jak myślę że mam go włączyć to mam odrzut. Może kolektor by dał radę..

dxomf71x292hw6jw.png
    f2wlj44j36x6tmua.png
  • paulina2811 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2019, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aguuula;2525 wrote:
    Ja tak :)

Paulina m3sxdzu5cirt3gl0.png
  • Olliiii Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2019, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, jeśli malemu ciężko jest czasami puścić bąka, widać że się pręży i męczy, to czy powinnam podawać mu jakiś espumisan czy coś takiego? Jeśli tak to regularnie czy tylko jak widzę, że ma problem?

Albo może powinnam rozważyć zmianę mleka? 🤔

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada 2019, 10:44

12.01.2018r. - 2 Aniołki [*] 8tc 👼🏻👼🏻
    06.09.2018r. - Aniołek [*] 5tc 👼🏻
    18.10.2019 r. - Synek 👶🏼❤
    30.10.2021r. - Aniołek [*] 5tc 👼🏻

07.12.2021r. - ⏸️ hej maluchu 😍❤

🔸️Mthfr C677T hetero
    🔸️Mthfr A12986 hetero
    🔸️Pai-1 4G homo

3jgx43r8z5x07y20.png
  • kkkaaarrr Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2019, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jupik, jesli w dzien bedziesz czesto karmic to mleko nie zniknie. Ja Borysa przez wiele miesiecy nie karmilam w nocy jak byl juz starszy, a mleka nigdy noe zabraklo. Teraz bardzo czesto karmie ok 21 a potem kolo 3 i niedoboru zdecydowanie nie ma. Cyce sa madre, dostosuha sie do dziecka :)

Jupik lubi tę wiadomość

eVspp2.png
    SBwKp2.png
    - Olga [*] 8.11.2015 [26tc] - mama Cię kocha córeczko -
  • paulina2811 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2019, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I pamiętajcie, że miękkie piersi to oznaką ustabilizowanej laktacji a nie kryzysu czy braku mleka :)

kalcia, aga_ni, Karooo93 lubią tę wiadomość

• _nova Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2019, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mog śpi w pajaxu i w rożku.

Na rota szczepimy.

Jupik mój też śpi po 6-7 godzin bez karmienia. Częściej za to domaga się w dzień
    Laktacja hula. Póki co, jeden dzień był taki kryzysowy, że myślałam, że że mnie nie zejdzie, bo cały czas chciał jeść. Mleka mam dużo, tak jak Emilia pisze, ciągle pryskam mojemu maluchowi w twarz, a po kąpieli łazienka w kropkach mleka :p

eemmiilliiaa, Jupik lubią tę wiadomość

• Kookosowa Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2019, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aguuula;2525 wrote:

Nie szczepilam córki to i Bartka nie bede. To szczepienie nie chroni przed zachorowaniem. W żłobku mialam kilkoro dzieci nieszczepionych i kilkoro szczepionych i kazdy inaczej przeszedl. Mialam wrazenie ze ci nieszczepieni lepiej. Bo dwa dni ich meczylo i wywalili wirusa z siebie. A ci szczepienu 2 tygodnie. Nie wymiotowali za duzo ale wirus im siedzial w srodku i ich meczyl tak samo.

Bartuś 19.09.2019 20:14
    37 tydzien 1 dzien :)
    Witaj synku
  • wiktoriaa Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2019, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paulina2811 wrote:
    I pamiętajcie, że miękkie piersi to oznaką ustabilizowanej laktacji a nie kryzysu czy braku mleka :)
    Dzięki Ci kobieto za to napisałaś bo już myślałam że jak piersi miękkie to po mleku i młoda nic nie ciągnie. A w nocy ściągnęłam z takiego flaka właśnie 70 także coś tam jest 😀

syy26iye928jhyb7.png
  • KasiaP Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2019, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a w ogóle znacie sposób na uspokajanie dziecka na piłce? Może komuś się przyda. Normalnie bierzesz dziecko w ramiona i skaczesz lekko na piłce. Moja bardzo to lubi :)
    Co do spania body na długi lub pajac i śpiworek.
    Ja też strzelam tym mlekiem. Strasznie mnie to irytuje bo wszystko wiecznie brudne. W ogóle tak szczerze to to karmienie piersią to utrapienie. Ja wiem że wiele by się za to dało pokroić a ja problemów nie mam a i tak narzekam. No ale nie czuję tego. Gdyby nie to że tu czytam o problemach z brzuszkiem po sztucznym to serio nie wiem czy bym w to brnęła...

Konieczynka lubi tę wiadomość

• Olliiii Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2019, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaP wrote:
    Dziewczyny a w ogóle znacie sposób na uspokajanie dziecka na piłce? Może komuś się przyda. Normalnie bierzesz dziecko w ramiona i skaczesz lekko na piłce. Moja bardzo to lubi :)
    Ja też strzelam tym mlekiem. Strasznie mnie to irytuje bo wszystko wiecznie brudne. W ogóle tak szczerze to to karmienie piersią to utrapienie. Ja wiem że wiele by się za to dało pokroić a ja problemów nie mam a i tak narzekam. No ale nie czuję tego. Gdyby nie to że tu czytam o problemach z brzuszkiem po sztucznym to serio nie wiem czy bym w to brnęła...
    Tez mam takie odczucia.. Jak nie karmiłam przez jakiś czas to brakowało mi tego widoku malucha przy piersi, ale jak już znowu karmie to widzę same wady. Piersi ciągle twarde jak za długo nie karmie, mały średnio co drugie karmienie i tak to mleko zwraca, ciągła walka z nim żeby go przystawić. Nie wspominając o mega nawale pokarmu jaki przeszłam 🙄

12.01.2018r. - 2 Aniołki [*] 8tc 👼🏻👼🏻
    06.09.2018r. - Aniołek [*] 5tc 👼🏻
    18.10.2019 r. - Synek 👶🏼❤
    30.10.2021r. - Aniołek [*] 5tc 👼🏻

07.12.2021r. - ⏸️ hej maluchu 😍❤

🔸️Mthfr C677T hetero
    🔸️Mthfr A12986 hetero
    🔸️Pai-1 4G homo

3jgx43r8z5x07y20.png
  • kalcia Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2019, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaP wrote:

Tak, skakanie na piłce świetnie sprawdza się tez przy skokach rozwojowych. Można wtedy nawet karmić delikatnie skacząc lub chodzić i karmić :)

KasiaP lubi tę wiadomość

hchy43r8jppec09d.png
    l22ne6yd6rygrh0v.png
    i1vregz2ti2cyxol.png
    24 lata
  • kalcia Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2019, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jupik, moja Kosia spała 10 godzin w nocy od 2 miesiąca i karmiłam bez problemu 1,5 roku :) nie martw się na zapas. Cycki są mądre. A po takiej nocy tym bardziej przystawiasz Felisia do jednej , a kolektor do drugiej i będziesz miej porcje :)

Jupik lubi tę wiadomość

hchy43r8jppec09d.png
    l22ne6yd6rygrh0v.png
    i1vregz2ti2cyxol.png
    24 lata
  • paulina2811 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2019, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiktoriaa wrote:
    Dzięki Ci kobieto za to napisałaś bo już myślałam że jak piersi miękkie to po mleku i młoda nic nie ciągnie. A w nocy ściągnęłam z takiego flaka właśnie 70 także coś tam jest 😀
    To mega dużo :) już pisałam, że na innym forum dziewczyna karmi rok maluszka, chciała ściągnąć i nie było nic. Po prostu piersi nie reagowały na niego. Na blogu hafjji jest fajnie napisane, że piersi to fabryka a nie magazyn, mleko się produkuje non stop :) u mnie mleka pod dostatkiem a piersi jak z waty

• Jupik Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2019, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja z Kinia miałam problemy, bo mi spała w nocy i mimo, że wstawałam odciągać to i tak mleka było mało. No ale właśnie- wtedy generalnie stawałam na głowie, żeby mieć mleko, teraz jest o tyle inaczej, że mleka mam sporo (no może mi z piersi nie kapie jak wam, ale jest). Więc faktycznie może nie mam się co martwić na zapas, szczególnie że Feli sporo je w dzień, i przybiera dobrze (dziś będzie kolejne ważenie).
    Ja uwielbiam karmić piersią, szczególnie teraz, gdzie nie mam żadnych problemów z piersiami (przy Kini pierwsze dwa miesiące płakałam). Choć na pewno będę wprowadzać stałe posiłki tak jak Kini i karmić max rok, bo fanką zbyt długiego karmienia nie jestem. Ale taki niemowlak wtulajacy się na cycusiu, no do schrupania :-)

dxomf71x292hw6jw.png
    f2wlj44j36x6tmua.png
  • Jupik Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2019, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakie kolektor polecacie?

dxomf71x292hw6jw.png
    f2wlj44j36x6tmua.png
‹‹ 1399 1400 1401 1402 1403 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ