X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie październik 2019
Odpowiedz

Mamusie październik 2019

Oceń ten wątek:
  • moni05 Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2019, 03:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczorajszy dzień? Jednym słowem - masakra.
    Mały miał najgorszy napad tej dyschezja w swoim życiu. Wyczuwam apogeum jutro, bo ten nie skończył się kupą tylko gazami. Darł się z 1,5h ciągiem. Pomogło dopiero odgazowanie go za pomocą rurki windi. Potem wziął go mąż, ja przysnelam z godzinę na kanapie, później przełożyłam się tylko w pościele i tym sposobem spałam ciągiem z 5h.
    Ale jest DRAMAT. Przeziębienie, migrena, która nie siedziałam skad się wzięła i paskudne nudności a na to wszystko... okres. Tak, dostałam pierwsza @ w tym roku. 🙈
    Nie wiem jak dam radę sama w ciągu dnia.
    Pola, jesteś moja bohaterką. Ja mam tylko dwójkę, w tym jedno na tyle samodzielne, że nie zginie beze mnie...

Tez mam dostawkę - kołyskę, ale z takiego usypiania nici. Musimy tulić... może od 3 miesiąca wprowadzę zmiany. Może on tego potrzebuje i niepotrzebnie chce go odseparować?

I ja wrzucam moją bubę:
    7faa27790d1d.jpg

ManiaM, wiktoriaa, nuśka91, _nova, sandrina22, Aaga, przedszkolanka:), Kookosowa, Goemi, eemmiilliiaa, Karooo93, Cabrera, ammarylis, Monalisa88, Konieczynka, Jupik, brunetka91 lubią tę wiadomość

Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
    2017-2018: 3CB
    Prawie trzy lata starań 2016-2019
    ❌ Hashimoto, PCOS, niedoczynność tarczycy, tachykardia zatokowa

Alicja - 22.02.2012
    Remigiusz - 05.10.2019
  • wiktoriaa Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2019, 03:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moni ależ on jest słodki !!!!!

syy26iye928jhyb7.png
  • aga_ni Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2019, 04:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moni jestem wielką fanką jego oczu😍😍

U nas jak jest histeria to staje z nim pod okapem w kuchni, kołysze tez na piłce. A wczoraj przyszedł termofor mr B. Fajnie zadziałał, widać ze rozgrzanie brzucha przynosi mu ulgę.

23.10.2019 urodził się Władek ❤️
    starania od 2016: PCO, KIR AA, teratozoospermia, 2017 - 4x IUI :( ICSI 1 - 01.2018 :( ICSI 2 - 08.2018 :(
    IMSI 3 - 01.2019 - 27.01 szczęśliwy transfer!
  • sandrina22 Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2019, 05:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moni jak on ładnie główkę trzyma!! Mój to taka leniwa ameba, że nawet w połowie drogi do czegoś takiego nie jest😂

przedszkolanka:) lubi tę wiadomość

l22n8rib4ir19qsz.png

dqpr9vvjd8qbaglu.png
  • przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2019, 07:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia taki słodziak z niego,że nie chce się wierzyć,że taki wymagający..;)
    A ta główka Wow!!

Sandrina u nas to samo 😂😂 chociaż wczoraj już dłużej trzymał brodę centymetr nad pieluchą😁😁

sandrina22 lubi tę wiadomość

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • Kinga82 Ekspertka

Wysłany: 15 listopada 2019, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny pomocy:(mój synek jak wstaje po nocy to ma straszny katar charczy mu w nosku,odciagam i kupiłam wczoraj nawilżacz żeby trochę powietrze się zmieniło.Chcualam iść dziś do lekarza żeby sprawdził czy to tylko katar od suchego powietrza i nic mu nie spływa (bo naczytałam się że u takich maluszków to chwila i oskrzela zajęte)ale dziś tylko przyjmują u mnie chore dzieci😒i nie pójdę bo jeszcze coś przywleczony.Mam pytanie czy mogę z soli fizjologicznej zrobić mu inchalacje po nocy żeby mu trochę ulżyć?całą ampułkę mam wlać?nigdy tego nie robiłam więc potrzebuje pomocy doświadczonych mam.

m6jvh4cdtelsgr6u.png

Wysłany: 15 listopada 2019, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinga mój miał dzisiaj nos zawalony,Pola codziennie to samo. Dzisiaj małemu kropilam w nocy woda i wyciagalam kozy bo mu przeszkadzały. U nas to niestety wilgoć i pleśń..

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • moni05 Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2019, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Taki słodziak z niego, że aż nie ma możliwości się frustrować zbyt mocno za to zmęczenie i zniewolenie 😋 dzięki dziewczyny 😊 moja córka tak unosiła się jak miała 3-4 miesiące. Wcześniej mowila niż chodziła, ja tak samo. Ale może tu trafiło mi się dziecko „motoryczne” a nie „komunikatywne”, kto wie :)

Ten okres po połogu to jakaś masakra. Nie dość, że brzuch boli to jeszcze strasznie mocny jest i obfity. Gina mam w poniedziałek. To będzie dokładnie 6 tygodni odkąd jesteśmy w domu 😱

Dobrze, że mogę się faszerować aspiryna i gripexami, bo inaczej chyba bym umarła. Współczuje mamom kp i przeziębionym :(

Alicja - 22.02.2012
    Remigiusz - 05.10.2019
  • moni05 Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2019, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinga82 wrote:
    Dziewczyny pomocy:(mój synek jak wstaje po nocy to ma straszny katar charczy mu w nosku,odciagam i kupiłam wczoraj nawilżacz żeby trochę powietrze się zmieniło.Chcualam iść dziś do lekarza żeby sprawdził czy to tylko katar od suchego powietrza i nic mu nie spływa (bo naczytałam się że u takich maluszków to chwila i oskrzela zajęte)ale dziś tylko przyjmują u mnie chore dzieci😒i nie pójdę bo jeszcze coś przywleczony.Mam pytanie czy mogę z soli fizjologicznej zrobić mu inchalacje po nocy żeby mu trochę ulżyć?całą ampułkę mam wlać?nigdy tego nie robiłam więc potrzebuje pomocy doświadczonych mam.
    Ja mojemu zakraplam nosek a po paru minutach ściągam, bo trochę rozmiekną te gile. Jemu zasycha od kaloryferów itd, kataru nie ma. Ma po starym krzywą przegrodę raczej, bo już widać. Chrapią mi oboje... 🤦🏻‍♀️

Alicja - 22.02.2012
    Remigiusz - 05.10.2019
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 listopada 2019, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moni, rzeczywiście patrząc w te oczęta trudno się domyślić, ze mały taki wymagający jest ;)
    Mój szkrab dopiero główkę przekłada z jednej strony na druga leżąc na brzuszku, za to leżąc na klacie pięknie ja trzyma 😊

współczuje @

My tez na gole mamy zaleconą kropelkę soli do noska i po chwili odciąganie.

moni05 lubi tę wiadomość

• Olliiii Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2019, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moni, współczuję bo z takimi oczami nawet nie można się na niego gniewać 😍

U nas też codziennie rano idzie w ruch aspirator, ale ja zganiam na to ulewanie, bo czasem i noskiem pójdzie. A może to powietrze nie takie, nie wiem.

Od wczoraj mam taki hardcore przez kolki, że w życiu się tak nie cieszylam na weekend 🙏🏻 a te wszystkie delicole, espumisany można w buty sobie wsadzić, nic nie pomaga 😭

moni05 lubi tę wiadomość

12.01.2018r. - 2 Aniołki [*] 8tc 👼🏻👼🏻
    06.09.2018r. - Aniołek [*] 5tc 👼🏻
    18.10.2019 r. - Synek 👶🏼❤
    30.10.2021r. - Aniołek [*] 5tc 👼🏻

07.12.2021r. - ⏸️ hej maluchu 😍❤

🔸️Mthfr C677T hetero
    🔸️Mthfr A12986 hetero
    🔸️Pai-1 4G homo

3jgx43r8z5x07y20.png

Wysłany: 15 listopada 2019, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moni05 wrote:
    Taki słodziak z niego, że aż nie ma możliwości się frustrować zbyt mocno za to zmęczenie i zniewolenie 😋 dzięki dziewczyny 😊 moja córka tak unosiła się jak miała 3-4 miesiące. Wcześniej mowila niż chodziła, ja tak samo. Ale może tu trafiło mi się dziecko „motoryczne” a nie „komunikatywne”, kto wie :)

Ten okres po połogu to jakaś masakra. Nie dość, że brzuch boli to jeszcze strasznie mocny jest i obfity. Gina mam w poniedziałek. To będzie dokładnie 6 tygodni odkąd jesteśmy w domu 😱

Dobrze, że mogę się faszerować aspiryna i gripexami, bo inaczej chyba bym umarła. Współczuje mamom kp i przeziębionym :(
    Kwestia przyzwyczajenia :D u mnie okres ciąża i kp z Pola to prawie 4 lata,przez ten czas nie miałam ani jednego antybiotyku, Gripex,ibupromu itp. Tylko naturalne sposoby i z przyzwyczajenia już mam tak do dziś. Nie licząc tych duomoxow teraz na ósemke 😏

A @ współczuję..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 listopada 2019, 10:24

moni05 lubi tę wiadomość

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • Monalisa88 Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2019, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry dziewczyny

Śliczne te Wasze maluchy. Rosną nam jak na drozdzach😍
    Moni Twój wyjątkowo ślicznie główkę trzyma. 😄 Nam to tak ładnie jeszcze nie wychodzi😂

Witam w gronie przeziębionych.
    Od wczoraj faszeruje się chociaż herbata z cytryna co i tak się bałam że coś będzie nie tak z brzuszkiem małej ale jest dobrze sieć chociaż tym się wspomaga i modlę by malutka nie złapała nic ode mnie.. 😱
    Po wczorajszej ostatniej wizycie poloznej malutka waży 3930g więc przybrała 930g od masy urodzeniowej i równy kg od masy w dniu wyjścia że szpitala. Położna mówi że ładnie przybiera. ☺️

Spokojnego dnia wszystkim zycze.

moni05 lubi tę wiadomość

Karolina 10.10.2019💞
    Lena 8.11.2012💞
    Samantha 27.10.2009💞

• sandrina22 Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2019, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dopiero dzień się zaczął a ja już ledwo żyję. Standardowo moja pościel zarzygana, a jeszcze poprzedniej nie miałam kiedy wyprać. Zaliczyliśmy jeszcze mega-kał, histerie, i trzy zmiany garderoby małego.
    I słyszę tylko jak mu w brzuchu jeździ.
    Oby to nie było nic przywleczonego z przychodni albo z pracy starego 😓

l22n8rib4ir19qsz.png

dqpr9vvjd8qbaglu.png
  • Aaga Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2019, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde Sandrina z tymi wymiotami cos jest nie tak.. wiem ze sie moze zdarzyc ale w takich ilosciach I tak czesto to moze lepiej to skontrolowac u pediatry I cos zaradzi? Chyba ze juz to konsuktowaliscie?

Moja corka od 2 godzin spi, jak nie ona I juz sama nie wiem czy sie cieszyc czy martwic.

Moni przepieknie trzyma glowke!

moni05, sandrina22 lubią tę wiadomość

• eemmiilliiaa Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2019, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wow, Moni, ale siłacz :)

moni05 lubi tę wiadomość

q5nLp2.png
    FKUbp2.png
  • sandrina22 Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2019, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaga z pediatrą doszliśmy do wniosku, że to z przeżarcia wszystko - za duże porcje na możliwości żołądka. I faktycznie od dłuższego czasu jest znaczna poprawa. A że ostatnio ciągle głodzien, to zjada więcej. I jak nie uda mi się go odbić, to tak to się kończy.
    No i po cichu mam nadzieję, że ta poranna akcja to z przeżarcia, a nie jakiś wiruch.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 listopada 2019, 16:10

wiktoriaa, moni05, eemmiilliiaa, Kookosowa, Jupik, przedszkolanka:), Monalisa88, nuśka91 lubią tę wiadomość

l22n8rib4ir19qsz.png

dqpr9vvjd8qbaglu.png
  • ManiaM Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2019, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na ile starcza wam delicol?
    Któraś z Was zmieniała go na espumisan czy to za duże obciążenie dla jelit?
    Któraś szczepi 5w1 + rotarix?

Edit: jeszcze jedno pytanie: w jaki sposób układacie dzieci do snu- na boczku czy raczej na wznak z główka na bok ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 listopada 2019, 17:39

oar843r8hxms7jm7.png
  • ammarylis Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2019, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sandrina22 u nas też problem z ulewaniem. Karmię piersią i już w ogóle nie wiem ile to moje dziecko zjada bo na dodatek mało przybiera. Także mam stres.Lekarz nie widzi problemu bo " dzieci ulewają" Sandrina jak znajdziesz jakiś patent na to to proszę napisz!

• ammarylis Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2019, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moni zdjęcie cudne, w tych oczach można się zakochać, ale zaraz mi się przypomniało, że mój syn też tak trzymał szybko główkę i mieliśmy problem z napięciem mięśniowym. Mam nadzieję, że u Was o.k. bo nie chcę broń Boże Cię straszyć. Do tego też był taki płaczek i fizjoterapeutka mówiła że te dzieci często są takie płaczące.

moni05 lubi tę wiadomość

‹‹ 1423 1424 1425 1426 1427 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ