Mamusie październik 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
To ja zaczęłam brać tabsy, bo lekarz powiedział, że nie ma sensowniejszego zabezpieczenia przy kp. To są takie specjalnie tabletki dla kobiet karmiących z bardzo małą ilością hormonów. Tak małą, że codziennie trzeba brać praktycznie co do minuty, bo można sobie obniżyć skuteczność. I trzeba tydzień zaczekać żeby zaczęły działać na 100%. Tylko u nas przy tym pierwszym seksie nie było jeszcze tygodnia zażywania i na początku zapomniałam też o dokładnej godzinie brać. Ale w sumie mam okres więc chyba nie zaszłam xD
Z piersiami też mam duży problem... O ile brzuch ma szansę być lepszy jeśli będę ćwiczyć to na cycki raczej nic nie pomoże. I w czasie seksu też czuje dużą blokadę psychiczną (ze względu na wygląd a nie na kp), ale nie zrobiłam zakazu dotykania, bo to nie poprawi sytuacji. Chociaż w głowie mam samoocene - 1000... -
Nuska, a możesz podać nazwę tych tabletek, poczytalabym sobie najpierw o nich w necie.
A samoocena to że względu na piersi czy co? Bo ja tylko nie mogę przeboleć brzucha- nie wchłoniętego+parę kilo za dużo, ale jeśli chodzi o piersi mój mąż z rozbrajającą szczerością przeprosił, że nie patrzy mi w oczy tylko na cycki, bo oczy mam zawsze takie same, a widokiem takich piersi (napełnionych mlekiem) musi się nacieszyć póki może 😂😂😂Konieczynka lubi tę wiadomość
-
Ja dziś miałam wizytę kontrolną u gina. Na szczęście wszystko ok. Zrobił usg więc głowa spokojna za pół roku mam przyjść na kontrolę pewnie bardziej cytologię.
Jako antykoncepcje polecał wkładkę domaciczną.
Biustonosz zamówiłam na początku tygodnia na aliexpress.com jak przyjdzie to napiszę co to -
nuśka91 wrote:To się nazywa Lemena. Tak, ze względu na piersi. To moje zazwyczaj wyglądają jak wiszące flaczki. A najczęściej między karmieniami to jeden flak a drugi pełny - to już w ogóle masakra 😦 i oczywiście przeorane rozstępami.
Wiszące flaczki to niestety będą (już na stałe) jak w ogóle przestaje się karmić 😲 nie myślałam, że aż tak mi się piersi zmienią po karmieniu dziecka, a Kinie karmiłam "tylko" 10 m-cy. Tak więc na razie jak wypełniają się mlekiem i robią się większe, pełne i nie wisza aż tak to nie dziwię się mężowi, że się w nie tak lampi. Wie co będzie potem 🤪🤷 Staniki stanikami ale faktycznie ja już się zastanawiam, czy z takimi flakami po wykarmieniu potomstwa to można coś zrobić 🤔 -
Goemi a jaka konkretnie, czy nie podał nazwy? Są takie miedziane bez hormonów, mój dylemat tylko taki czy zapobiegają zagnieżdżeniu zarodka. Na stronach katolickich wszystkie wkładki są poronne i koniec ale księża moim zdaniem nie mają pełnej wiedzy. Przynajmniej ten którego ja dość dobrze znam, ma wyuczone poglądy nie pokrywają e się z faktami naukowymi. A na zajęciach z etyki na studiach miałam wykładowce z seminarium który mówił że antykoncepcja to czasowa kastracja 🤪
Za to na stronie producenta jest info ze nie zwiększa ona wydalanych blastocyst z organizmu i jeśli dojdzie do zapłodnienia jest szansa na ciąże, choć skuteczność bliska antykoncepcji doustnej.
Jupik podobny tekst usłyszałam od swojego męża. Tylko mi się moje cialo nie podoba.
A po karmieniu synka 7m-cy piersi w miarę wróciły do normy. Zostaly większe bo na ślub kupowałam stanik 70B,po karmieniu 70C obecnie 70H . Przy takich rewolucjach ciężko żeby były jędrne ale bez tragedii takiej jak brzuch.Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 listopada 2019, 21:37
-
Cześć dziewczyny. A propos piersi, dzisiaj pierwszy raz odciągnęłam mleko. Całe 65 ml - lepsze to niż nic. Nawet sobie nie wyobrażacie jak mnie odstrasza laktator - masakra. Nie mogę patrzec jak naciąga brodawkę
mam jakiś bardzo stary laktator medeli, może to kwestia sprzętu, ale jak skończyłam (ok 15 minut) to brodawka była tak naciągnięta - okropnie!
Czy myślicie, że piersi psują się po laktatorze bardziej niż po kp?
Konieczynka, marzyłabym o tym, żeby mi został większy rozmiar 😍 teraz mam piękne piersi - takie ładne jędrne duże B. Ale boje się bardzo co będzie później:(
Przez cała ciąże mówiłam ze mi obojętne czy będą rozstępy bo to tylko kreseczki na ciele. Najbardziej się boje nadmiaru skory na brzuchu. No i rozstępu nie mam ani jednego. A skóra jest:/ minęło 5tygodni od porodu wiec liczę się ze się jeszCE wchłonie trochę. a potem nie wiem co zrobię. Będę was dopytywać o ćwiczenia jak mi lekarka da zielone światło. Tak samo z seksem, czekam na wizytę najpierw.
A czy Wy śpicie w staniku? Czy można coś teraz robić żeby ujędrnić piersi?23.10.2019 urodził się Władek ❤️
starania od 2016: PCO, KIR AA, teratozoospermia, 2017 - 4x IUIICSI 1 - 01.2018
ICSI 2 - 08.2018
IMSI 3 - 01.2019 - 27.01 szczęśliwy transfer! -
Moje cycki to już też wysuszone śliwki. Mnie jako taki ratuje ich rozmiar B i to, że urosły podczas karmienia do D. Ale teraz to to chyba jest ledwo A...
Tez czekałam za wizyta z ❤️ A nawet typowo seksu nadal nie było. Coś tam jakieś podchody, ale teraz aktualnie ten skok młodemu wchodzi tak mocno, że trzecia nocka jest do dupy. Boli mnie już wszystko od noszenia cale dnie i chusty. Łeb ze zmęczenia. W weekend pospie jedna nockę to będzie mi lepiej.
Nie wiem czy przetrwam ten pierwszy rok...😅😬🙈Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
2017-2018: 3CB
Prawie trzy lata starań 2016-2019
❌ Hashimoto, PCOS, niedoczynność tarczycy, tachykardia zatokowa
Alicja - 22.02.2012
Remigiusz - 05.10.2019 -
A czy wam też się tak robi ze w jednej piersi zbiera się więcej mleka i wtedy jedna piers duża, a druga mała?
-
Olliiii wrote:A czy wam też się tak robi ze w jednej piersi zbiera się więcej mleka i wtedy jedna piers duża, a druga mała?
Ja podczas jednego karmienia daje młodemu tylko jedna piers. Wiec ta świeżo opróżniona zaraz po karmieniu jest trochę mniejsza i miękka. Jeśli przerwy między karmieniami są dłuższe to widać różnice m. Jeśli są krótkie (2 h) to ja to czuje ale różnicy nie widać.23.10.2019 urodził się Władek ❤️
starania od 2016: PCO, KIR AA, teratozoospermia, 2017 - 4x IUIICSI 1 - 01.2018
ICSI 2 - 08.2018
IMSI 3 - 01.2019 - 27.01 szczęśliwy transfer! -
Konieczynka konkretów nie podał tylko zaprosił na prywatną wizytę. Stwierdził że jak nie chce więcej dzieci to jest to najlepsze rozwiązanie i do 5 lat działa. My 6 lat bez zabezpieczeń byliśmy i tak liczyłam że będzie wpadka 😁ale nie. Na szczęście w końcu przekonałam męża i córcia. Ja też tabletek nie będę brać i tak na prawdę to jeszcze się nie zastanawiałam nad rodzajem antykoncepcji.
-
nick nieaktualny
-
Dziewczyny.
Chce sciagac codziennie mleko i dawać małemu 130 ml. Kolektorem zajmuje to wieki. Od laktatora mnie odrzuca ale ok musze kuoic.
Jakie polecacie?.medela swing? Wiem ze dobry
Ale moze inne elektryczne tansze tez na takie 1 raz dziennie ok? Teraz widzialam.canpolu. bo ja sie boje ze kupie i bedzie bolało.kupowalyscie nowe czy używki? Laktacka bangla idealnie u mnie i duzo mleka.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 listopada 2019, 09:56
-
Olliiii wrote:A czy wam też się tak robi ze w jednej piersi zbiera się więcej mleka i wtedy jedna piers duża, a druga mała?
-
nick nieaktualny
-
Cabrera wrote:Ja raczej nie miewam snów proroczych, ale dziś się zdziwiłam
Uwemhe, ja mam pożyczony laktator Lansinoh na dwie piersi (choć jak ściągasz z dwóch na raz, to słabiej ciągnie) i jest bardzo fajny.
Ale dobre słowa słyszałam tez o Canpolu.