X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie październik 2019
Odpowiedz

Mamusie październik 2019

Oceń ten wątek:
  • Monalisa88 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2019, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny w jakim termi ie szczepiliscie maluszki?
    Dzwonilam dziś do przychodni żeby mała umówić na przyszły tydzień. 2 miesiące skończy 10grudnia. Pielęgniarka umówił nas na 5.12 że może ewentualnie zaszczepić te 5 dni prędzej ale prędzej kręciła nosem że to za szybko. Tylko ostatecznie nas tak umówiła bo nastepny tydzień ma popołudniowa zmianę i nie miałby i tak kto małej zaszczepić. 🙄 W necie czytałam że można szczepić po skończonym 6 tyg. Ona mówi że lepiej w necie za dużo nie czytać bo głupoty pisza😅

Karolina 10.10.2019💞
    Lena 8.11.2012💞
    Samantha 27.10.2009💞

• Karooo93 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2019, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli chodzi o staniki to ja kupiłam na Ali najtańsze na sprawdzenie i super podtrzymują piersi ( zapłaciłam za 2 bodajże 10zl 😉)
    Ja mam zdecydowanie jedna pierś wieksza, a druga mniejszą. W lewej jest dużo mniej mleczka, w ogóle z Julia wolimy się karmić z prawej, z Jasiem było tak samo.
    Ja teraz mam nawet oki piersi, nie mam rozstępów, na brzuchu w sumie też nie. Ale po skończonym karmieniu Jasia to był dramat. Tak jak u Moni, nie wiem czy to nawet ledwo A bylo ... No ale 😏

Moja pani już się pięknie uśmiecha ♥️ i waży 4kg 😱💪
    Walczymy z pleśniawki, ale mam nadzieję,że tym razem uda się wyjść z tego całkowicie.
    My mamy szczepienie 11 grudnia, Julia będzie miała 7 tygodni. U nas zapisuje na szczepienie po 6 tygodniu.
    Adella - trzyma kciuki za Czarka! Dawaj znać koniecznie.

Ja mam takie pytanie nie dzieciowe. Ruszacie gdzie na Sylwestra? 😁😈

6ff2db1f3a.png
    e787fc5cda.png
  • adella1 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2019, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karoo- u mnie będzie Sylwester z trójką😉 I tym razem mąż będzie w domu, więc może napijemy się piccolo i o 22 zasniemy( jak nie wcześniej😀). Poza tym Paweł 1 idzie na 7 do pracy.
    Czarek jest po badaniu. Dzielny był bardzo. Jest zwężenie moczowodu, nie ma zastoju moczu. Informacje dobre. W poniedziałek będą mu sprawdzać jak działają nerki.

Aaga, Karooo93, Monalisa88, aga_ni, Cabrera, nuśka91, Jupik lubią tę wiadomość

• Aaga Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2019, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uwemhe ja mam laktator medela mini. Mi sie sprawdza super, sciagam nim juz 3miesiace przynajmniej 4 razy dziennie. Kupilam uzywke za 150zl ale byly tez za 100zl tylko bez zestawu (ja mam cale pudlo czesci I butelek wymiennych). Mnie na poczatku bolalo sciaganie ale piersi sie zahartowy I jest ok.

Co do piersi flapow u mnie nieraz sa flapami a mleko leci wiec to nie musi byc wyznacznik. Mloda tez sie czesto o cycka upomina I tez nie wiem ile tam jej leci ale ladnie przybiera wiec sie nie przejmuje.

My po neurologu, wszystko super I corka zrobila nam niespodzianke u lekarza. W momencie jak poinformowalam ze nie podnosi glowki na brzuchu to ja przepieknie podniosla I sobie patrzyla raz w lewo raz w prawo :D

Cabrera, nuśka91 lubią tę wiadomość

• aga_ni Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2019, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monalisa88 wrote:
    Dziewczyny w jakim termi ie szczepiliscie maluszki?
    Dzwonilam dziś do przychodni żeby mała umówić na przyszły tydzień. 2 miesiące skończy 10grudnia. Pielęgniarka umówił nas na 5.12 że może ewentualnie zaszczepić te 5 dni prędzej ale prędzej kręciła nosem że to za szybko. Tylko ostatecznie nas tak umówiła bo nastepny tydzień ma popołudniowa zmianę i nie miałby i tak kto małej zaszczepić. 🙄 W necie czytałam że można szczepić po skończonym 6 tyg. Ona mówi że lepiej w necie za dużo nie czytać bo głupoty pisza😅

Nam pediatra kazała sie zapisać jak najszybciej po 6 tygodniach od szczepień które młody dostał w szpitalu.

23.10.2019 urodził się Władek ❤️
    starania od 2016: PCO, KIR AA, teratozoospermia, 2017 - 4x IUI :( ICSI 1 - 01.2018 :( ICSI 2 - 08.2018 :(
    IMSI 3 - 01.2019 - 27.01 szczęśliwy transfer!
  • Kookosowa Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2019, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uwemhe ja mam babyono elektryczny i jest super. Po recznym byla mega ulga. Zero bólu i super sobie radzil.

Bartuś 19.09.2019 20:14
    37 tydzien 1 dzien :)
    Witaj synku
  • Monalisa88 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2019, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aga_ni wrote:
    Nam pediatra kazała sie zapisać jak najszybciej po 6 tygodniach od szczepień które młody dostał w szpitalu.
    To chyba tylko u mnie się uparla że musi być idealnie jak skończy 2 miesiace😒

Karolina 10.10.2019💞
    Lena 8.11.2012💞
    Samantha 27.10.2009💞

• nuśka91 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2019, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ammarylis wrote:
    Ollii ja tak mam niestety. Lewa pierś ma zawsze mniej mleka i jest mniejsza. Przestawiam co 2 h i nic to nie daje. W ogóle ta moja laktacja jest do d...mam już momentami załamkę. Ciągle Femaltiker, słód, herbatka a i tak ciągle dziecko opróżnia piersi i po 1.5 h jak chce znowu a cycki flaki. Do tego te ulewania, co wypije to uleje i chce znowu...rece opadają. I teksty mojej mamy typu"to dziecko wygląda na wiecznie głodne”- tylko, że je widzi godzinę w tygodniu, to na prawdę się może wypowiedzieć. Co do seksu to sobie jeszcze nie wyobrażam i nie wiem co z zabezpieczeniem bo tabletek na pewno nie chcę.

Jedyne co możesz to chyba przystawiać jak najczęściej. Mój w ciągu dnia je nawet co 1-1,5h 😱 w nocy co 3-4h. A tu już od wczoraj dwa miesiące skończone, podobno miał jeść rzadziej 😒 Może od częstego przystawiania cyce w końcu zaczną produkować więcej. A i też mam flapy a mleko i tak jest, bo słyszę że pije i przełyka. Nie martw się, u mnie na każde zapłakanie od razu pada od kogoś tekst "A może on jest głodny?". Nawet 10 min po karmieniu 😉

ammarylis lubi tę wiadomość

• nuśka91 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2019, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karooo z sylwestrem to jak to mówią - idziemy na białą sale hehe 😀

wiktoriaa, przedszkolanka:) lubią tę wiadomość

• ammarylis Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2019, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nuśka dziękuje. Przynajmniej wiem, że nie tylko u mnie tak to wygląda z tym karmieniem . Przestawiam często,ssie i przełyka też ładnie,a nieraz chce się po prostu przytulić i w sumie już nie mam pomysłu co jeszcze zrobić.

• Jupik Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2019, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monalisa88 wrote:
    To chyba tylko u mnie się uparla że musi być idealnie jak skończy 2 miesiace😒

To przesadzają u Ciebie, bo faktycznie szczepi się po ukończeniu 6 tyg- a tak naprawdę 6 tyg.po pierwszym szczepieniu, które u większości jest w szpitalu zaraz po urodzeniu.
    U mnie w przychodni przesadzają z meningokokami, więc będę drukować ulotkę i iść dyskutować, bo nie chcę z tym czekać do 8 mca, a u mnie nie chcą szczepić, bo niby nie można 🤷

dxomf71x292hw6jw.png
    f2wlj44j36x6tmua.png
  • Jupik Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2019, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas dziś była ostatnia wizyta położnej. Feli waży 5,5 kg 😲 jego siostra tyle ważyła jak była miesiąc starsza 🙉
    Znów usłyszałam, że z takimi dziećmi to nic tylko rodzić. Felo jest tak spokojny i grzeczny, a jeszcze doszły jego promienne uśmiechy, że tylko podbija serca. Wczoraj pierwszy raz od urodzenia obudził się z jakimś płaczem, zdziwiona wzięłam go na ręce- od razu przeszło. Może mu się coś przyśniło 😛😂

moni05, nuśka91, Cabrera, Monalisa88 lubią tę wiadomość

dxomf71x292hw6jw.png
    f2wlj44j36x6tmua.png
  • Sarrrra Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2019, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jupik wrote:
    To przesadzają u Ciebie, bo faktycznie szczepi się po ukończeniu 6 tyg- a tak naprawdę 6 tyg.po pierwszym szczepieniu, które u większości jest w szpitalu zaraz po urodzeniu.
    U mnie w przychodni przesadzają z meningokokami, więc będę drukować ulotkę i iść dyskutować, bo nie chcę z tym czekać do 8 mca, a u mnie nie chcą szczepić, bo niby nie można 🤷
    Ja nie miałam jeszcze szczepień będą 2 miesiące i 7 dni od urodzenia. Kurde coś pozno

km5sgu1rnzh3xzcx.png

zem320mmiu4xizmw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 listopada 2019, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ahhh, ciężko mi dziś po wizycie u pediatry :(
    Wysypka na buzi w połączeniu z problemami brzuszkowymi, które i u nas się pojawiły to tak jak podejrzewałam najprawdopodobniej alergia na mleko. Dostaliśmy receptę na nutramigen w pierwszej kolejności, ew. Bebilon pepti lub jeszcze jakieś trzecie...szukamy tego, które będzie najbardziej młodemu pasowało + ja na dietę skoro dokarmiam...
    Do tego szukamy dobrego fizjoterapeuty, bo asymetria jest znaczna (jednak intuicja matki jest niezawodna).
    A katar nie jest katarem, a pochodna/wynikiem refluksu...

I tak nam się wszystko skumulowało :/
    Ale najważniejsze, ze to są problemy do udźwignięcia, poza nimi młody jest zdrowym i dorodnym już chłopcem (lekarka nie mogła się nadziwić, jak ładnie mały przybrał na wadze i urósł ☺️).

• Jupik Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2019, 00:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cabrera, i inne dziewczyny które mają dzieci z problemami brzuszkowymi tudzież alergicznymi- poczytajcie o tym mleku co kiedyś pisałam- Capri Care (dostępne tylko w aptekach internetowych). Kinia nie miała problemów brzuszkowych i wprowadzałam mleko po 6 mcu, ale ze względu na bardzo dobry skład wybrałam właśnie to. Nie zawiera oleju palmowego, jest lekkostrawne, i przede wszystkim jest to mleko kozie, a nie krowie. Poczytajcie opinie na necie, np.na Ceneo. Wydaje mi się, że warto spróbować. Ja zamieniłam to mleko na Bebilon dopiero jak mi Kinga zaczęła się w nocy budzić (8 mc) bo potrzebowałam coś ciężej strawnego, żeby lepiej spała 😜 Felkowi kupiłam teraz Capri Care 1, ale nie użyłam jeszcze, bo cyc starcza. Poczytajcie, wielu pediatrów (szczególnie starej daty) w ogóle nie zna tego mleka.

moni05, Cabrera lubią tę wiadomość

dxomf71x292hw6jw.png
    f2wlj44j36x6tmua.png
  • Jupik Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2019, 00:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://m.ceneo.pl/49588131/opinie-1;0160-1

dxomf71x292hw6jw.png
    f2wlj44j36x6tmua.png
  • nuśka91 Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2019, 00:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ammarylis niemowlaki tak właśnie mają, że potrzebują tego przytulenia do cyca 😉 na początku tego nie rozumiałam i próbowałam na siłę karmić rzadziej, ale to nie było dobre. Dziecko było zdenerwowane. A jak ktoś mówi, żeby nie przyzwyczajać to jest to gadanie bez sensu. Nie da się dziecka przyzwyczaić do braku bliskości, bo to jedyne co jest mu znane i potrzebne ☺️ Jakoś przetrwamy. Czas szybko mija, już niedługo będziemy za tym tęsknić 😉

ammarylis lubi tę wiadomość

• Aaga Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2019, 02:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nuska ja tez przestalam walczyc widocznie tego potrzebuje I tyle. A o ile lepiej przebiega nam podroz jak stanieny i sie dokarminy jak zaczyna sie placz. Jeszcze tylko nie wiem jak to ogarnac w trakcie spaceru zeby dali sie wyjsc nieci dalej bez histerii.

Dziewczyny czy Wasze maluchy tez w kolko wciskaja piastki do, buzi? U nas juz zaczela lapac za palec I ssac. Nie wiem czy to normalne w tym wieku czy juz z tym walczyc zeby na przyszlosc nie bylo problemow.

• moni05 Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2019, 04:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga, to normalne :) poznaje rączki 😊 następne będzie świadome chwytanie przedmiotów przed sobą. My też przerabiamy piąstkę w buzi, ponadto straszliwie się ślini. Próbuje chcąc tez moje palce, ramie i brodę. Jakby zęby chciał mieć.

Pewnie, że przetrwamy 😬 ja się pogodziłam z sytuacja i obejrzałam serial wczoraj na komputerze „przy okazji”, a jak jest w chuście to i książkę czytam na piłce. Staram się zmienić nastawienie. Na takie właśnie, ze będę za tym tęsknić. Bo bede na bank. Zostało nam kilka, kilkanaście miesięcy i będzie etap „ja siam”...
    Ale teraz, po 3:00 dałam mu viburcol wreszcie, bo od 1:30 rzucał się 2h w łóżeczku... a ja tam spałam. Zobaczymy czy pośpi choć dwie h...

Cabrera, czyli mleko się mu gdzieś zatrzymuje? U nas też sapka. Ostatnio się nasiliła i dostaliśmy nasivin baby, po 1 kropelce do noska, bo w sezonowa grzewczym śluzówka jeszcze puchnie i dodatkowa trudność sprawia, a nasivin ma substancje z grupy tych obkurczajacych śluzówkę ;) tylko jest powyżej 3 mięs, viburcol zreszta tez, no i my z zalecenia.

Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
    2017-2018: 3CB
    Prawie trzy lata starań 2016-2019
    ❌ Hashimoto, PCOS, niedoczynność tarczycy, tachykardia zatokowa

Alicja - 22.02.2012
    Remigiusz - 05.10.2019
  • Jupik Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2019, 07:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Felo początkowo pchał piastke, a potem skumał, że można palca i najlepiej kciuka i teraz pcha już do buzi tylko kciuka i go ssie. W kółko muszę mu wyjmować i wsadzać smoczka, a on często wypluwa smoczek i dalej kciuk. Położna mówi, żeby wyjmować zawsze jak widzę i jeszcze ćwiczyć z nim rączki jak mi leży na kolanach, czyli nimi machać w różne strony. Kinia tak nie robiła 🤷

dxomf71x292hw6jw.png
    f2wlj44j36x6tmua.png
‹‹ 1452 1453 1454 1455 1456 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ