Mamusie październik 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
wiktoriaa wrote:Dziewczyny kiedy należy szczepić?
My szczepilismy pod koniec 7 tygodnia 5 w 1 a w 8 tygodniu na pneumokoki. Nastepne szczepienia w styczniu.
Termin powinna ustalic lekarka na wizycie noworodkowej
Bartuś 19.09.2019 20:14
37 tydzien 1 dzien
Witaj synku -
Dziewczyny, co mogę poradzić na to, że maly robi od jakiegoś czasu kupkę co 2 dni? Przez to tak strasznie płacze, bo jak zrobi to już jest spokój. Wiem, że są jakieś czopki, ale to raczej rozwiązanie jednorazowe, a mi chodzi, żeby zaczął normalnie codziennie robić kupki..
-
Ja też od wczoraj okres, po kilku dniach po skonczonym krwawieniu pologowym
przynajmniej tak mi się wydaje, że to to, bo nic mnie w sumie nie boli ale kolor tego zywoczerwony, więc nie pozostawia złudzeń.
U nas szczepienie 6w1 i pneumo było w 6+1. Następne takie samo plus rota w styczniu. U nas przychodnia sama dzwoni i zawiadamia o terminie szczepienia..
Olek też wyrywa mi włosy, szczypie w rękę i cyc jak go karmię, wsadza piąstki do buzi etc. Czasem złapie mnie cała piąstka za sutka aż łzy mi stają w oczach
Mieliśmy dziś kolejne odwiedziny. Tym razem moja paczka licealna z drugimi połówkami. Młody dał popis elokwencji jak to zawsze przy obcych.
W zeszłym tygodniu była moja przyjaciółka jednoczesną sąsiadka z dzieciństwa i świadkowa na ślubie - w połowie wizyty popłakała się ze wzruszenia nad Małym. I jak ona ryczy to i ja.. :p ale jakoś przeżyliśmy te szlochy
JAK DOBRZE, ZE KTOS WYMYSLIL OKAP!! Od kilku dni, kiedy Olek marudzi włączamy to ustrojstwo i jak ręką odjął. Jedynie co do spania mamy zastrzeżenia, bo dalej śpi na nas. Odkładanie kończy się coraz szybszym wybudzeniem. Powoli poprostu przestaje go odkładam z szczególnie w nocy, bo szkoda mojego zachodu. Przestalam widzieć sens w tym i wolę go mieć na sobie i spokojnie przespać te 4 godziny. Ale powtarzam sobie, że niedługo będziemy tęsknić za bólem karku, który teraz nam doskwiera, bo źle się ulozymy:) jakoś tak optymistycznie patrze na to wszystko. Myślę o tym jak to będzie, gdy pojawi się więcej dziecimoni05 lubi tę wiadomość
-
I jeszcze tak sobie myślę, ze wspólnym mianownikiem tego, że nie chce być odkładany i tego, że ryczy mi w wózku jest to, że leży wtedy na plecach. Kurde, muszę chyba spróbować go kłaść na brzuch. Oczywiście to tylko w dzień wchodzi w rachubę ale zawsze coś
-
Ja okres bardzo lekki mialam dzien po połogu. Rowno 6 tygodni i 1 dzien. Wtedy jeszcze odciagalam pokarm. Jak skonczylam to dostalam 2 tygodnie pozniej mega okres. Krwawienje 7 dni z czego 5 to byl potop.
37 tydzien 1 dzien
Witaj synku -
Olliiii wrote:Dziewczyny, co mogę poradzić na to, że maly robi od jakiegoś czasu kupkę co 2 dni? Przez to tak strasznie płacze, bo jak zrobi to już jest spokój. Wiem, że są jakieś czopki, ale to raczej rozwiązanie jednorazowe, a mi chodzi, żeby zaczął normalnie codziennie robić kupki..Paulina
-
Olliiii wrote:Dziewczyny, co mogę poradzić na to, że maly robi od jakiegoś czasu kupkę co 2 dni? Przez to tak strasznie płacze, bo jak zrobi to już jest spokój. Wiem, że są jakieś czopki, ale to raczej rozwiązanie jednorazowe, a mi chodzi, żeby zaczął normalnie codziennie robić kupki..
-
nick nieaktualnyOlii, a ty nadal dajesz tez pierś?
Bo jedli tylko mm, to może wprowadzić troszke wody...
Zadziwiacie mnie dziewczyny z tym okresem, szczególnie przy kp
U nas mały je z piersi naprawdę niewiele i nieregularnie, odciagam max 3 x dziennie, a @ nie było (choć brzuch boli okresowo). No ale na kontroli u gina i z cytologii wyszedł stan zapalny, może to dlatego...
A my dziś po chrzcinach, mały był przekochany (mimo tego bolącego brzuszka), do wszystkich się uśmiechał i praktycznie cały dzień nie płakał 😊
No i dzięki cateringowi naprawdę się nie napracowaliśmy, a wszystko było pięknie przygotowane 😍 (naprawdę gorąco polecam takie rozwiązanie przy większej ilości osób).ammarylis lubi tę wiadomość
-
wiktoriaa wrote:U nas na wsi nie dzwonia pewnie trzeba będzie się przejść. A na pneumo brałyście ja płatna?
My dostaliśmy te płatne ale w refundacji z racji wady serca. Podobno skład sanepidowskich szczepionek jest gorszy dla sercowcow.
37 tydzien 1 dzien
Witaj synku -
Pierś daje już tylko 1-2 razy dziennie. Wodę próbujemy dawać, ale zazwyczaj całą zwraca 😐 nie wchodzą mu takie lekkie rzeczy. Ulewał nawet po mleku z zagęszczaczem. Wiem, że co 2 dni to nie jakoś super rzadko dlatego się nie martwiłam, ale naprawdę widać, że się męczy. Po kupce dosłownie w kilka sekund jest cisza i spokój.
-
Od 20 spałam 2 x 15min. Najpierw córcia się obudziła po kwadransie. A jak już usnela o 22 to starszak się obudził z kaszlem. Masakra. Oboje teraz śpią to i ja mówię dobranoc bo za godzinę pewnie karmienie...
-
A ja właśnie wróciłam z imprezy
a teraz pojechał tam mój mąż. Jutro ja będę niewyspana bo dopiero się kładę a zaraz pewnie karmienie, a mój mąż pewnie będzie skacowany. Ale jak przyjemnie było wyjść do znajomych nie na kawkę w dzień tylko na prawdziwa imprezę 😍 dobranoc
A, my szczepienie mamy w 6tyg +5dni. Szczepimy 6w1 i oneuomokoki - właśnie tez nie wiem czy wziąć odpłatna czy nie.Spirit lubi tę wiadomość
23.10.2019 urodził się Władek ❤️
starania od 2016: PCO, KIR AA, teratozoospermia, 2017 - 4x IUIICSI 1 - 01.2018
ICSI 2 - 08.2018
IMSI 3 - 01.2019 - 27.01 szczęśliwy transfer! -
U nas też piąstki ciągle w buzi i wszystko obślinione. I jeszcze kciuk tak śmiesznie ssie, że ma otwartą całą dłoń i trzyma ją na twarzy 😀 Jupik a dlaczego trzeba wyciągać te ręce z buzi?
No i przez to ssanie słyszę jeszcze z 3 razy częściej "on jest głodny, on jest głodnyyyy" 😒 i tak daje cyca bardzo często i mój już na bank ma 7 kg 😮 z resztą dowiem się dokładnie w poniedziałek, bo jedziemy do pediatry na kontrolę skóry przy tej niby skazie białkowej.
No i tak, natura niestety nie jest dla mnie łaskawa, od trzech dni mam okres. Równiutko dwa miesiące po porodzie, mimo częstego karmienia. Krwawienie takie sobie średnie a dolegliwości bólowych brak. Kurcze byłam przekonana, że dłużej będę się cieszyć wolnością 😒
Poza tym muszę obczaić te maty edukacyjne. Będę kupować w tym tygodniu, bo na bank się przyda ☺️
Czy Wasze dzieci też tak nie śpią w dzień? Mój bardzo mało śpi już od jakiegoś czasu w ciągu dnia. Ma dosłownie z 3-4 drzemki 10-15 min max. Za to w nocy śpi bardzo dobrze.
Wrzucam Wam mojego dwumiesięcznego Bubusia 😊 jak się śmieje to ma oczka jak lisek 😻 kocham go do szaleństwa i strasznie cieszy mnie obserwowanie jak się rozwija i staje się coraz bardziej świadomy ❤️ Nie cytujcie, później usunę ☺️
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 grudnia 2019, 19:54
Aaga, Karooo93, adella1, ammarylis, wiktoriaa, kasia1518, moni05, Kookosowa, Jupik, Cabrera, Konieczynka, Goemi lubią tę wiadomość