X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie październik 2019
Odpowiedz

Mamusie październik 2019

Oceń ten wątek:
  • Kookosowa Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2019, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adella trzymam kciuki. Wszystko bedzie dobrze. Jesli ma ci pomóc to płacz. :)

Monalisa skoro główka ładna to nie ma co sie martwic. Kazdy ma ulubione pozycje do spania.

Bartuś 19.09.2019 20:14
    37 tydzien 1 dzien :)
    Witaj synku
  • Uwemhe Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2019, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej

Też mam rozejscie miesni prostych. By to sprawdzić kladziesz sie na plecach. Nogi podkurczone i unosisz głowe z wyprostowanymi rekoma jakbys chchiala brzuszki zrobić. To wszystko na wydechu i sprawdzasz czy masz rozejscie miesni. Czy mozesz tam palec włozyć. W necie tez są instrukcje jak to sprawdzić. Moje rozejscie jest na 6 cm
    Wiec chodze do fizjo co 2 tyg i mnie tejpuje takimi plastrami.

I mam specjalne cwiczenia.dzis bylam wogole pierwszy raz ma spinningu:-)

Co do brzucha moj wyglada na 4 miesiąc ciązy. Te miesnie nie trzymają brzucha wiec nie ułatwia mi to zadania.

Dziewczyny jak wasze libido?dajecie bawic sie cyckami mezowi?
    Moje libido jest rowne zero. Po corkach mialam wieksze i piersi nadal były sexulane. Mąż nie ssał bo mleko ale chociaz mogl dotknąć. Teraz są cały czas poobgryzane i drażni mnie nawet jak karmie a on blisko mnie siedzi. Z córkami mam tak samo. Taka obawa ze dotkną albo cos. Normalnie psychoza.

A i jakie zabezpieczenie uźywacir? U mnie 3 dziecko wiec nie ryzykuje. Mąz nadal nad tą wazektomią myśli ale sam musi dojrzeć.wiec prezerwatywy. Gin dał mi tabletki ale ja już nie chce brać. Ile można sie hormonami szprycować.

• Uwemhe Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2019, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też musze zmienic biustonosz. Te z hm bede miala juz na noc. Freya ma fajne. Drogie i wogole ale porządnie zagarniają biust z pod pach plecow itd. Wiec będe inwestowała:-).moje piersi po młodych były nadal ładne. Ale mialam.25 i 26 lat. Teraz nie wiem jak to sie skończy. Bo mały ich wogole nie szanuje:-). Atakuje je jak zwierzak.

wiktoriaa lubi tę wiadomość

• wiktoriaa Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2019, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uwemhe wrote:
    Ja też musze zmienic biustonosz. Te z hm bede miala juz na noc. Freya ma fajne. Drogie i wogole ale porządnie zagarniają biust z pod pach plecow itd. Wiec będe inwestowała:-).moje piersi po młodych były nadal ładne. Ale mialam.25 i 26 lat. Teraz nie wiem jak to sie skończy. Bo mały ich wogole nie szanuje:-). Atakuje je jak zwierzak.
    Sorki lubię za ostatnie zdanie ☺ moja robi to samo rzuca się na cycka z taką agresją nieraz jakby nic nie widziała. Szarpie jak Reksio szynkę.

Myśmy z mężem jeszcze nie próbowali, ale nie wyobrażam sobie że miałby dotknąć piersi jak one po sesji z młoda są takie obolałe.
    I też nie wiem co z zabezpieczeniem, o córkę staraliśmy się 3.5 roku więc było cały czas bez, teraz nie wyobrażam sobie wrócić do gumek ale tabletek też nie chce z siebie pchać. Dość przez ten cały czas najadłam się hormonów

syy26iye928jhyb7.png
  • Monalisa88 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2019, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uwemhe z zabezpieczeń my zawsze na prezerwatywa h i tak pewnie zostanie. Tez juz mi trójka starczy.

Co do dotykania piersi to moje są antydotyk już od początku ciąży. I póki karmie też dotknąć nie pozwolę. Ogółem też myślę że mam jakąś psychoze bo mnie odrzuca jak karmie i mąż jest za blisko małe to samo a jak w tv się ktoś całuję to już wogole🙄 cycu się są dla Karolinki i tyle. Kiedyś mi to minie. Przy obu corach też tak miałam i dość długo po zaprzestaniu karmienia nie mogłam się odblokować na to że można je piescic...

Karolina 10.10.2019💞
    Lena 8.11.2012💞
    Samantha 27.10.2009💞

• Kookosowa Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2019, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nawet nie wiem czy mam rozejscie miesni. Pewnie tak. Moj brzuch po wielowodziu to masakra. Po corce mialam duzy ale ładnie sie wchłoną a skora była gladka i napieta. Teraz to jest cos obrzydliwego. Skora jest cala jak gąbka. Jest jej bardzo dużo. Wchłania sie powoli. Ale narazie nie mysle o cwiczeniach. Po nowym roku. Bedzie akurat 3 miesiace. Szwy sie rozpuszcza i bede miala wiecej odwagi. Diete trzymam ciagle

Witaj synku
  • Aguuula;2525 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2019, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mój Kamilek ma 9 tyg. Czy mogę go zaszczepic jeszcze na meningokogi??

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 listopada 2019, 11:36

Wrzesień 2019, urodził się synuś 💙
    Czerwiec 2022, urodziła się córcia❤
    4xIUI :( ,3x transfer :( ,1x crio :( ,1x transfer -biochemiczna :( , 1x crio :), drugi crio :)
  • eemmiilliiaa Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2019, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas Olek też się łapie za włosy, pediatra mówi, że luz z tym :)
    My w niedzielę pierwszy raz mamy za sobą - ogólnie spoko, tylko że wszystko na szybko, bo Młody się już kręcił i zaczęłam się zastanawiać że teraz już będzie tak czesto.. :P
    U mnie na brzuchu nie ma rozstępów, ciut wisi skóra, ale liczę, że się wchłonie. A jakiś specyfik na nadmiar skóry jest? :)
    Chciałam też ćwiczenia po nowym roku zacząć. Najpierw w domu, może Olek będzie już ciut starszy i chętniej sam się sobą zajmie albo będzie wolał spać gdzieś indziej niż na mnie :) Na wagę jeszcze nie stanęłam, bo w domu nie mam.
    My dziś po ortopedzie - biodra i stopy ok. Następna wizyta mniejszy 5i6 miesiącem a potem jak będzie chodzić.
    Zadzwoniłam też do punktu szczepień. Nie wiem co myśleć, muszę przeszukac blog mamy pediatry. W zeszłym tygodniu mieliśmy 6w1 i pneumo. Pediatra mówiła, że rota zrobimy za dwa tyg. Dziś zadzwoniłam i babka od szczepień mówiła, że między szczepieniami nic nie umawiamy. Rota zrobimy od kolejnej wizyty i na spokojnie wyrobimy się do pół roku Olka, bo taki niby jest max termin. A jak zapytałam o meningo, to powiedziała, że to robią dopiero po ukończeniu roku. Dziwne, że pediatra i pani robiąca szczepienia mają różne zdania..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 listopada 2019, 11:39

q5nLp2.png
    FKUbp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 listopada 2019, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry, ja dziś tylko na szybko, bo ogarniam dom przed tymi chrzcinami 😱
    Na rozstępy gorąco polecam Elancyl - drogi, ale mi bardzo dobrze służy :) mimo skłonności do rozstępów, w ciąży uniknęłam pesedopodobnie dzięki niemu nowych!

Staniki do karmienia: Freya i Alles - drogie ale dobre :)

I u nas niestety mocna preferencja prawej strony...ja sobie mogę układać główkę ile chce, a ten i tak na swoją stronę. Wszystkie zabawki ma po przeciwnej stronie - nic to nie daje :/
    U nas niestety główka już ma delikatna asymetrię- pokazywałam to dwóm lekarzom i żaden nic nie zalecił...
    Idziemy jeszcze jutro prywatnie do pediatry, to zapytam. U młodego na buźce mamy dość mocna wysypkę (jak okaże się to alergia, to się załamie...nie dość, ze podaje mm, to będę musiała pewnie zmienić na jakieś apteczne paskudztwo 😢).

Ps. Adella, kciuki za Czarka ✊✊✊

• Uwemhe Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2019, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monalisa88 wrote:
    Uwemhe z zabezpieczeń my zawsze na prezerwatywa h i tak pewnie zostanie. Tez juz mi trójka starczy.

Co do dotykania piersi to moje są antydotyk już od początku ciąży. I póki karmie też dotknąć nie pozwolę. Ogółem też myślę że mam jakąś psychoze bo mnie odrzuca jak karmie i mąż jest za blisko małe to samo a jak w tv się ktoś całuję to już wogole🙄 cycu się są dla Karolinki i tyle. Kiedyś mi to minie. Przy obu corach też tak miałam i dość długo po zaprzestaniu karmienia nie mogłam się odblokować na to że można je piescic...
    Oja z tym całowaniem w tv mam to samo hehehhe.

• Uwemhe Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2019, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aguuula;2525 wrote:
    Dziewczyny mój Kamilek ma 9 tyg. Czy mogę go zaszczepic jeszcze na meningokogi??
    Ja wczoraj zaszczepilam. Mały ma 8 tyg i 4 dni.

• kasia1518 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2019, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aguuula;2525 wrote:
    W przypadku meingokokow można je podać zawsze , nie ma ograniczenia czasowego- jedynie od wieku dziecka zależy ilość dawek i odstęp czasu w podawaniu- wszystko jest w ulotce.

eemmiilliiaa lubi tę wiadomość

kasia1518

relg8iikdgf37yhc.png
    3i49ej280kg4r0lc.png
  • kasia1518 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2019, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam wiszaca skórę nad blizna mimo że schudłam 14kg. Zaczęłam nosić pas i liczę że to się pięknie wchłonie- tak przynajmniej miałam po pierwszej ciąży, choć wtedy tej wiszacej skóry było mniej.

My jak ostatnio próbowaliśmy ❤ ( co nic z tego nie wyszło bo mnie strasznie bolalo ) to wskoczylam na męża a tu mi mleko z piersi... kap, kap, kap - od razu mi się wszystkiego odechciało.

W kwestii zabezpieczeń to ja chce spiralę ale to chyba się zakłada po miesiączce, a jak KP to nie wiadomo kiedy dostane, więc myślę nad plastrami... pogadam z gin w sobotę, bo jak mąż się do mnie zbliża to ja mam w głowie ... jejku żebym tylko nie zaszła w ciążę. A prezerwatywy i tabletki odpadają

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 listopada 2019, 13:12

kasia1518

relg8iikdgf37yhc.png
    3i49ej280kg4r0lc.png
  • moni05 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2019, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiu, niestety evra nie jest dozwolona przy kp. Jedynie jednoskładnikowe tabletki o ile dobrze pamietam.

Jestem zła... przegielam nosidło w stelaż wózka zebywyjsc w spokoju na te pół h... chwile wył, ale przynajmniej wyszedł na dwór. I działa najlepiej ze wszystkiego :(

Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
    2017-2018: 3CB
    Prawie trzy lata starań 2016-2019
    ❌ Hashimoto, PCOS, niedoczynność tarczycy, tachykardia zatokowa

Alicja - 22.02.2012
    Remigiusz - 05.10.2019
  • Konieczynka Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2019, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boziu ukradłam wodę z Tesco 🤦‍♀️włożyłam na dół wózka i zorientowałam się w domu. Jutro idę jeszcze raz to za nią zapłacę. Ale wstyd... I jest black weekend w Tesco - 10% od zakupów powyżej 100zl.

My po połogu kochalismy się aż 2razy. Szaleństwo. 😋A zawsze bardzo lubiłam sex i teraz mi go brakuje, z drugiej strony sił nie mam przy moim krzykaczu. Ostatnio niby grzeczniejsza ale jak śpię w nocy na raty łącznie 6h to ostatnie o czy myślę to sex.
    Dobrze ze piszecie o tych piersiach. Myślałam że tylko ja tak mam. Wolę jak za bardzo ich nie dotyka, ale zakazu kategorycznego jeszcze nie ma. Po pierwszym dziecku miałam tak że po zakończeniu karmienia cycki w końcu były tylko MOJE i mąż miał zakaz dotykania a nawet patrzenia w ich stronę. Teraz mam takie mieszane uczucia :z jednej strony takie matczyne karmienie i instynkt rodzicielski a z drugiej ta sexualna strona. Gryzie się to we mnie.

I mam problem z antykoncepcja. Pewnie jakiś czas będzie przerywany, choć żadna to antykoncepcja. Prezerwatywy odpadają, hormonów w tabl ja nie chcę. Myślałam o mirene. Ale to nie teraz jak karmie.
    I nie wiem czy Poznam że mama owulacje 🤷‍♀️

Owulacja w 37dc zakończona ciąża - KACPER 4040g i 58cm.

starania od grudnia 2017, 26.09. 2019 córeczka :)
    23.07.2015 - synek

event.png
  • Kookosowa Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2019, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carbera sa cwiczenia dla maluszkow. Bardzo fajne i proste. Dotego podkładaj pod glowe cos zeby nie przewracal na prawo.

Cabrera lubi tę wiadomość

Witaj synku
  • Kookosowa Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2019, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Konieczynka hehe no mozg matki tak ma. Skleroza i zmeczenie. Nie przejmuj sie.

Witaj synku
  • Jupik Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2019, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia 1518, a Ty kiedy będziesz szczepila Gabrysia na meningi? Tak jak Zosię w 8 mcu? Ja się zastanawiam czy wykłócać się w przychodni, żeby zrobili mi wcześniej, czy co zrobić. Bo oni twierdzą, że 6 tyg po ostatniej dawce WZWB i koniec, a przecież nawet w ulotce jest rozpiska ile dawek szczepienia w zależności od wieku, więc można szczepić wcześniej, zresztą jest też że można łączyć. Chciałabym zaszczepić wcześniej bo raz że meningi B najczęściej łapie się do 1 r.z., a dwa że chcemy lecieć na urlop i chcę go mieć już wtedy zaszczepionego choć 1 dawką.. 🤔

dxomf71x292hw6jw.png
    f2wlj44j36x6tmua.png
  • Jupik Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2019, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tam mam duże libido, tylko u nas późnym wieczorem jeszcze często jakiś film na necie włączamy i potem do już z rozsądku mi się nie chce, bo się boję, że Felek niedługo się obudzi i się nie wyśpię. Z piersiami też nie mam problemu, chyba przy 1 ciąży miałam jakiś taki psychiczny opór, ale teraz nic.. Z tą antykoncepcja najgorzej, nie wiem co stosować, szczególnie że kp. Gumki słabo, tabsow nie chcę i pewnie nie mogę, przerywany to żadne zabezpieczenie, reszty w ogóle nie znam, nie stosowalam muszę poczytać. 7 lat o tym nie musiałam myśleć, a teraz ciężko będzie się przestawić 🙄

dxomf71x292hw6jw.png
    f2wlj44j36x6tmua.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 listopada 2019, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kookosowa wrote:
    Carbera sa cwiczenia dla maluszkow. Bardzo fajne i proste. Dotego podkładaj pod glowe cos zeby nie przewracal na prawo.

Kurcze, on jest tak silny, ze potrafi się obrócić mino, ze cos ma podłożone i potem cała buźkę ma zasłonięta (ja się strasznie boje, ze się udusi). Nie chcectez za bardzo, żeby leżał na wznak, bo się zachłystuje (czasem sesja ślina) i nie może oddechu złapać :/
    Staram się wszystko co możliwe robić „na druga stronę”, łącznie z podawaniem butelki...
    No nic, pogadam jeszcze jutro z pediatra...

No i obczaje ćwiczenia 😊

My już zaczęliśmy ❤️, po cc nie czułam żadnego dyskomfortu, poza tym, ze cały czas mam + 6 kg i bardzo zle się z tym czuje :/
    Ale tak jak ty Konieczynka chcieć bym chciała, ale sił i czasu zwyczajnie brakuje ;)
    U nas tabletki odpadają (ze względów zdrowotnych), gumek nigdy nie stosowaliśmy..będziemy musieli baardzo uważać ;)

‹‹ 1450 1451 1452 1453 1454 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ