Mamusie październik 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Dreamer wrote:A czy któraś poszalała na wyprzedażach w sinsay ?
Ja w smyku. Kupiłam 4 identyczne sukienki tylko w różnych rozmiarach dla córek kuzynów. Żadne się między sobą nie znają bo 1 z rodziny męża, 2 od strony mojego taty (rodzeństwo - muszą mieć takie same) i jedna od strony mamy 😁
Zapłaciłam po 20zl a nie 100 i na Boże Narodzenie jak znalazł 🤣
Moje dzieci miały najpierw 2ki górne a potem jedynki. Choć w sumie wyglądało to tak że 4 szły na raz tylko 2ki były pierwsze.
Ja też daje do samodzielnego jedzenia, a potem dokarmiam. To co lubi to zje. Np pierogi z jagodami dziś kartacza 😃
Boję się że przez te dietę potem nie będzie chciała jeść innych rzeczy typu jajecznica.
Sztućce też jej daje. Grzebie w talerzu o ile go nie wyrzuci, ale do buzi ręka wkłada.
Wczoraj robiłam prowokacje żółtka. Upiekłam mufinki na urodziny synka. Dałam 1 żółtko na 6 mufinek i jedna zjadłam. Młoda dziś z plama na policzku. Dalej nie prowokuje . Kurczak też nie przeszedł. A tak myślę a może nabiał prowokować? Pół plasterka sera.? Co myślicie?
Kasia może żurawinę suszona podaj.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lipca 2020, 23:18
kasia1518, wiktoriaa lubią tę wiadomość
-
Dreamer wrote:A czy któraś poszalała na wyprzedażach w sinsay ?
Za to upolowałam stacjonarnie 5pak body w c&a za 25zl.
Nie ma nigdzie bodziaków lepszej jakości. Uwielbiam.
-
Dzięki za uspokojenie z tymi zębami ale tak bardzo mam nadzieje ze się coś wykluje zanim pójdzie do żłobka w październiku.23.10.2019 urodził się Władek ❤️
starania od 2016: PCO, KIR AA, teratozoospermia, 2017 - 4x IUI ICSI 1 - 01.2018 ICSI 2 - 08.2018
IMSI 3 - 01.2019 - 27.01 szczęśliwy transfer! -
przedszkolanka:) wrote:Kkkaaarrr mnie nie rusza już bałagan po jedzeniu. Cieszę się w sumie tym że je ładnie:D
My mamy tylko 2 zęby🙈
I mieliśmy skok 2 dni (brak snu) i mam już zupełnie inne i dorosłe dziecko 😭😭
Dreamer wyprzedaż? Idę patrzeć!😁 -
W sinsay stacjonarnie są pieciopaki Body po 8 zł a trojpaki pajaców po 12. Koszulki po 2 zł. Tylko jest mało tych sklepów gdzie maja rzeczy dla dzieci. Na fb wielki handel kwitnie. Ja coś od kogoś odkupiłam ale już drożej bo sobie doliczają. Jak macie sinsay z rzeczami dl dzieci w okolicy to warto sprawdzić. Przez internet niestety nie ma tych promocji
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lipca 2020, 21:00
wiktoriaa lubi tę wiadomość
-
wiktoriaa wrote:Co znaczy inne i dorosłe?
wiktoriaa lubi tę wiadomość
-
przedszkolanka:) wrote:Wiesz co,taki mi się rozumniejszy zrobił. Więcej rozumie, zaczął się fajnie z nami bawić,w końcu ruszył mocno z "mową". Niby 2 dni A widać straszny krok do przodu.
U nas to samo. Chociaz ja już tych skokow nie weryfikuje. Ale bawi się sam. Chowa za zasłona, za ubraniem. Śmieje się cały czas. Ale coraz bardziej niegrzeczny za toprzedszkolanka:) lubi tę wiadomość
-
Aaga wrote:Ja najpierw daje zeby zjadla sama ale zazwyczaj sie tym bawi I rozgniata wiec po jakims czasie ja zaczynam karmic. Nie wiem kiedy ogarnie ze jedzenie jest do jedzenia.
Aga_ni tez sie martwilam poznym zabkowaniem a jak ruszylo to juz 3 zeby na wierzchu a kolejne trzy lada moment beda.
Mamy skierowanie do alergologa, wczoraj mala bawila sie czystym patyczkiem po lodzie I od razy wysypka na twarzy. Pediatra juz nam powiedziala ze szczepienie na odre/rozyczke itd bedzieny miec odroczone ze wzgledu na to napiecie no I alergie na jajko. Ponoc ta szczepionka jest na kurzych zarodkach. Moze lepiej ze to wyszlo w taki sposob a nie po szczepieniu.
Kasia mi tak smierdzi jak zmienie pieluchy na inny rozmiar albo inna firme. Nie zmienialas nic?
Ale tak sobie myślę... bo kupuje na allegro ze sklepu pampersa i oni mają tam 2 rodzaje, jedne takie jak w sklepach w zielonym opakowaniu a drugie takie w białym ( jakby podróbka) ,zawsze kupuje te które mają większą promocję i dłuższy czas były te oryginalne, a ostatnio wzięłam te w białych opakowaniach i to chyba będzie to ... bo mam je ze 2mc ( kupuje hurtowo ) i jeszcze 1 paczka została, następne już kupiłam w zielonych paczkach, aż się temu przyjrze , Aaga dzięki 🙂 jakoś na to nie wpadłam a to pewnie będzie to
TAK szczepionka na odre , świnkę i różyczke jest z białkiem kurzymkasia1518
-
kasia1518 wrote:TAK szczepionka na odre , świnkę i różyczke jest z białkiem kurzym
O to to....ja się boję tej szczepionki bardzo. W przypadku alergii na jajo ( u nas w przychodni) odraczaja tylko przy wstrząsie anafilaktycznym. A u nas tak silnej reakcji nie było, ale też do całego jajka nie doszliśmy. Mam nadzieję, że zdążę do października.
Kasia a te pieluszki ci wszystkie śmierdzą? Bo w moim odczuciu to mocz po nocy śmierdzi bardziej.
Dziewczyny pomocy! Jak zabezpieczyć komodę, żeby nie dało się otworzyć szuflad? Żadne zabezpieczenia nie pasują bądź nie spełniają funkcji. Przestawić nie ma gdzie. Boję się żeby mały sobie paluchów nie połamał 😭
-
Kasia są jeszcze w białym opakowaniu? Moja bratowa kupowała je parę lat temu i bardzo chwaliła ale już wycofali w tego co patrzyłam. Miałam teraz 3 te zielone pampers i dla mnie porażka ten rzep słabo trzymał, ale zerówki i jedynki bardzo były fajne
-
Mamusie dziewczynek czy macie zamiar przekłuwać uszy? Bo wczoraj Mają miała niebieskie body i sąsiadka do mnie z tekstem no niedługo trzeba będzie uszy przebić bo włoski krótkie i nie wiadomo będzie czy chłopiec czy dziewczynka. No jak mnie wkurzyła. Nie zamierzałam teraz się bawić w żadne kolczyki bo raz patrząc na to co się dzieje a dwa nie podobają mi się kolczyki u takich małych dzieci. Bratowa też mi powiedziała że im szybciej tym lepiej bo potem będzie problem. Jak ona była ze swoją tm jej kosmetyczka powiedziała że najlepiej to z takim 4 miesięcznym maluchem 😳
-
Mi by się nie chciało tych uszu przemywac. Poza tym po co ten ból. Uszy mogą się ropic. Nie widzę potrzeby.
A ja z swoją Lidka ubrana w różowa sukienkę, byłam na spacerze, kobieta w sklepie mi mówi że mam ślicznego synka. 🙈
Więc mój łysy Lidzik też jest brany za chłopca.
Kiedyś tez sąsiad do męża powiedział że mamy dwóch synów. Ale wtedy Lidia byla w kombinezonie po bracie, takim szaroniebieskim. 😊
Ps. Kasia jeszcze Wit c możesz podać.
-
Dziś robiłam na śniadanie jajko na parze zjadła pół. A za 40 minut cyc. I słyszę kiedy je kiedy nie. I chwilami po prostu leży i sobie Ciumka jak smoczka. Cholera jasna jak tego oduczyć? Wieczorem nie ma mowy żeby zasnęła inaczej jak przy piersi. Wiem że to moja wina i wiem że będzie ciężko eh
-
sandrina22 wrote:O to to....ja się boję tej szczepionki bardzo. W przypadku alergii na jajo ( u nas w przychodni) odraczaja tylko przy wstrząsie anafilaktycznym. A u nas tak silnej reakcji nie było, ale też do całego jajka nie doszliśmy. Mam nadzieję, że zdążę do października.
Kasia a te pieluszki ci wszystkie śmierdzą? Bo w moim odczuciu to mocz po nocy śmierdzi bardziej.
Dziewczyny pomocy! Jak zabezpieczyć komodę, żeby nie dało się otworzyć szuflad? Żadne zabezpieczenia nie pasują bądź nie spełniają funkcji. Przestawić nie ma gdzie. Boję się żeby mały sobie paluchów nie połamał 😭
Mojej koleżanki synek też miał problem z białkiem kurzym, ale stwierdzili że może przyjąć szczepionke , nic mu nie było.
Może odwrócić komode? Wiem że to ładnie nie będzie wyglądało ale jak są dzieci w domu, to wszystko jest dozwolone 😉kasia1518
-
wiktoriaa wrote:Kasia są jeszcze w białym opakowaniu? Moja bratowa kupowała je parę lat temu i bardzo chwaliła ale już wycofali w tego co patrzyłam. Miałam teraz 3 te zielone pampers i dla mnie porażka ten rzep słabo trzymał, ale zerówki i jedynki bardzo były fajne
Ja z kolei jestem z nich bardzo zadowolona, miałam przy Zosi ( bo ona już teraz majtki ogarnia , pampers tylko na noc) i przy Gabrysia też mi odpowiadają, ale teraz wiem żeby tylko te zielone kupować.kasia1518
-
wiktoriaa wrote:Mamusie dziewczynek czy macie zamiar przekłuwać uszy? Bo wczoraj Mają miała niebieskie body i sąsiadka do mnie z tekstem no niedługo trzeba będzie uszy przebić bo włoski krótkie i nie wiadomo będzie czy chłopiec czy dziewczynka. No jak mnie wkurzyła. Nie zamierzałam teraz się bawić w żadne kolczyki bo raz patrząc na to co się dzieje a dwa nie podobają mi się kolczyki u takich małych dzieci. Bratowa też mi powiedziała że im szybciej tym lepiej bo potem będzie problem. Jak ona była ze swoją tm jej kosmetyczka powiedziała że najlepiej to z takim 4 miesięcznym maluchem 😳kasia1518