Mamusie październik 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Kasia1518 to faktycznie inne te pampersy. A mi się małe dziewczynki też podobają w kolczykach ale niekoniecznie takie paro miesięczne. To faktycznie dużo Ci zjadła moja te pół jajka A jajko małe było bo mamy młode kurki i parę razy bułkę do tego i tyle. Wczoraj jej chciałam dać serek bieluch to jak ją strzepało że masakra
-
Mi się podobają dziewczynki w kolczykach. Ja bym rozwazala chyba przebicie uszu. Chociaz wiem ze teraz dużo mam jest na nie w tym temacie. Co do uszu to mojemu trochę odstają. Jak śpi to się mu podwijają i chyba przez to. Myślicie ze z czasem uszy będą jeszcze bardziej odstawać czy raczej mniej ?
Próbowała któraś pieluch z pepco ? -
No i niestety mamy bardzo liczne bakterie e-coli.
Na szczęście przychodnia pierwszy raz stanęła na wysokości zadania, zadzwoniłam o 17.55 , a czynne do 18 i jeszcze lekarz zgodził się na teleporade i przepisał antybiotyk zevy weekendu nie tracić.kasia1518
-
Dreamer wrote:Mi się podobają dziewczynki w kolczykach. Ja bym rozwazala chyba przebicie uszu. Chociaz wiem ze teraz dużo mam jest na nie w tym temacie. Co do uszu to mojemu trochę odstają. Jak śpi to się mu podwijają i chyba przez to. Myślicie ze z czasem uszy będą jeszcze bardziej odstawać czy raczej mniej ?
Próbowała któraś pieluch z pepco ?
Może zakładaj mu opaskę, tak lekarz zalecał mojej szwagierce bo stwierdził że będzie się to pogłebiaćkasia1518
-
Pochwalilam przychodnie za szybko ... lekarz wpisał antybiotyk który kilka lat temu został wycofany ze sprzedaży 🤦♀️ i teraz mamy problem... przychodnie zamknięte, terminy na teleporady niedostępne na jutro, prywatny pediatra do której jeździliśmy jest poza Lublinem do niedzieli ... No jakaś masakra, wiedzialam że to byłoby zbyt piękne żeby w tej przychodzi choć raz załatwić coś bez problemukasia1518
-
kasia1518 wrote:Pochwalilam przychodnie za szybko ... lekarz wpisał antybiotyk który kilka lat temu został wycofany ze sprzedaży 🤦♀️ i teraz mamy problem... przychodnie zamknięte, terminy na teleporady niedostępne na jutro, prywatny pediatra do której jeździliśmy jest poza Lublinem do niedzieli ... No jakaś masakra, wiedzialam że to byłoby zbyt piękne żeby w tej przychodzi choć raz załatwić coś bez problemu
-
wiktoriaa wrote:Mamusie dziewczynek czy macie zamiar przekłuwać uszy? Bo wczoraj Mają miała niebieskie body i sąsiadka do mnie z tekstem no niedługo trzeba będzie uszy przebić bo włoski krótkie i nie wiadomo będzie czy chłopiec czy dziewczynka. No jak mnie wkurzyła. Nie zamierzałam teraz się bawić w żadne kolczyki bo raz patrząc na to co się dzieje a dwa nie podobają mi się kolczyki u takich małych dzieci. Bratowa też mi powiedziała że im szybciej tym lepiej bo potem będzie problem. Jak ona była ze swoją tm jej kosmetyczka powiedziała że najlepiej to z takim 4 miesięcznym maluchem 😳
A czy dziewczynki to bydło zeby je znaczyć? Cos okropnego kolczyli u takiego maluszka. A przede wszystkim niebezpieczne. Moze zaczepic, zerwac, połknąc. Jako opiekun w żłobku mowie nie. Miałam jedno dziecko ktore mialo kolczyki.
Ja mialam kolczyki od 12 roku zycia. Sama chcialam i namowilam mame. I moja córka tez będzie miala jak zechce. To jest jej ucho i ma prawo świadomie chciec tej dziurki.
Co do komemtowania urody to kazdy mnie pyta jak córeczka ma na imię. A ja mowie Bartek. I nie zetne mu włosów tylko dla tego ze ludzie sie mylawiktoriaa, kasia1518, aga_ni lubią tę wiadomość
Bartuś 19.09.2019 20:14
37 tydzien 1 dzien
Witaj synku -
wiktoriaa wrote:O kurde współczuję. I co teraz będziesz czekać do poniedziałku? Tylko przez ten zapach tak Cię tknęło na badanie moczu? Te bakterie to w posiewie wyszły?
TAK, tylko ten zapach moczu mnie skłonił do zrobienia badań, jednak istnieje intuicja matki , u mnie już nie pierwszy raz zadziałała.kasia1518
-
sandrina22 wrote:Kasia a apteka nie może zamiennika jakiegoś wydać?
Kamilka lubi tę wiadomość
kasia1518
-
kasia1518 wrote:Nie bardzo , bo na wyniku jest wskazana lista antybiotyków które nie zadziałaja. Ogólnie to to sprawiło naszemu rodzinnemu największy problem , bo sobie pod nosem nawet prowadził " jejku jakie wrażliwe dziecko na antybiotyki "
A z ciekawości co wam wypisał?
I to nie dziecko jest wrażliwe lub nie tylko bakteria w moczu. 🤦♀️
Jeśli chodzi o odstające uszy to niestety może się pogłębiać. Przynajmniej u mego syna tak było. Też jak spał to ucho mu się wywijało w drugą stronę, teraz ma 5 lat i niestety sterczą te uszy. Może jeszcze nie strasznie ale jak to będzie w wieku dojrzewania. -
Dreamer wrote:Ja tez bym nie czekała z tym antybiotykiem. Trzeba szybko działać.
Jakie pierwsze buciki kupujecie do dreptania? Tylko jakieś lekkie na lato