Mamusie październik 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny placuchy na oko,np.jogurt,banan zgnieciony(1/2),jajko i maka do konsystencji. Jak kaszą manną to ja zalewam wodą aż wsiaknie i np.na tarce tre buraczka,plus jajo i na patelnię
Mój uwielbia jajecznicę ze szczypiorkiem, kanapki są codziennie,ale i ziemniak solony czy małosolne ogorki też. Nie jest to ilosc hurtową,kontrolowana -
wiktoriaa wrote:Majka teraz rusza buzią przez te zęby jakby ciągle coś jadła. I zagryza górną dwójkę o dolna jedynkę i zgrzyta okropnie. Ale te dziąsła biedne mega czerwone ciekawe kiedy te górne jedynki się przebija. Chciałabym chodź jedną noc nie budzić się co godzinę, dwie
U nas 2 dzień masakra, ciągle jęczy, w nocy 6 pobudek i 2 takie konkretne po godzinie. Też już tych górnych jedynek nie mogę się doczekać. Dziś słabo spala w dzień, to pewnie i kiepska noc się szykujekasia1518
-
Dziewczyny, wiecie może w jaki sposób mogę obniżyć ph moczu u dziecka?
Gdzieś od około 2 tyg czuje mocno Gabrysi mocz , dziś w nocy to był normalnie straszny smród ( takich kwaśnych jabłek) , więc złapałam rano mocz w woreczek i oddałam do badań. Na posiew czekamy jeszcze, a analiza moczu wyszła ok. Ph też ok ale w górnej granicy ( norma do 8 a Gabrysia ma 7.5 ph i sobie tak myślę że może przez to tak czuje ten mocz 🤔 albo zmienili coś w składzie pieluszek... bo innego pomysłu nie mam, dla mnie to jest smród... Jak dziś dałam powąchac mężowi to stwierdził że jak ciepłe bułeczki z piekarni 😂😂😂 myślałam że padnę ze śmiechuWiadomość wyedytowana przez autora: 22 lipca 2020, 21:44
kasia1518
-
Oli, masakra, a ja mam tylko jednego psa 🙈 żre za trzech teraz.
Czy którejś maluch bije?
Odkad nauczył się robić i mówić "bam" o wszystko, bębenek czy jak piłką rzuca to też jest bam, to bam robi również otwartą ręką w moją twarz... Żadne "nie", "nie wolno" nie pomaga... Ubaw nieziemski 😑
My dzisiaj nocka słaba. Górne dwójki w natarciu... Dół nawet nie wiem kiedy wyszedł, ale Góra... Dramat.Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
2017-2018: 3CB
Prawie trzy lata starań 2016-2019
❌ Hashimoto, PCOS, niedoczynność tarczycy, tachykardia zatokowa
Alicja - 22.02.2012
Remigiusz - 05.10.2019 -
kasia1518 wrote:Też macie dolne jedynki i górną dwójkę?
U nas 2 dzień masakra, ciągle jęczy, w nocy 6 pobudek i 2 takie konkretne po godzinie. Też już tych górnych jedynek nie mogę się doczekać. Dziś słabo spala w dzień, to pewnie i kiepska noc się szykujekasia1518 lubi tę wiadomość
-
Dreamer wrote:Czy któreś z dzieci tez tak ciumka jakby udawało rybę ? O co chodzi ?
Nie wiem o co chodzi, mój mąż robi tak razem z nim i bardzo ich to bawi23.10.2019 urodził się Władek ❤️
starania od 2016: PCO, KIR AA, teratozoospermia, 2017 - 4x IUI ICSI 1 - 01.2018 ICSI 2 - 08.2018
IMSI 3 - 01.2019 - 27.01 szczęśliwy transfer! -
Zimri wrote:U nas zębów brak, a nie przeszkadza aby połówkę czereśni w buzi mieć i po jakimś czasie wypluć sama skórkę 😋
Słoiczki niestety nie cieszą się powodzeniem, a czasami chciałabym otworzyć, dać i mieć z głowy gotowanie.
Czyli nie tylko u nas brak zębów ja się już zaczynam zastanawiać czy tego z kimś nie skonsultować ale daje mu jeszcze miesiąc23.10.2019 urodził się Władek ❤️
starania od 2016: PCO, KIR AA, teratozoospermia, 2017 - 4x IUI ICSI 1 - 01.2018 ICSI 2 - 08.2018
Olliiii wrote:Nasz tez odstawia jakies dziwne rzeczy z buzią, nie wiadomo o co mu chodzi 😅
U nas posiłki wyglądają tak:
6.00- 180ml mm
9.00- śniadanie (placki i owoce, jajecznica i chlebek, owsianka z owocami, kaszka z owocami)
12.00- owoce z jogurtem i 90-150ml mm
16.00- obiad (makaron/kasza/ryż, mięso i warzywa)
19.00- 180ml mm
Wszystko je sam, wiec moge w świętym spokoju sobie jesc razem z nim
Moni, u nas to samo z psami 😂 cała trójka siedzi pod krzesłem i czeka, a młody rozdaje każdemu po kawałeczku i ma ubaw, że mu psy jedzą z ręki 🙈
Olii je sam łyżeczka? Np jogurt albo kaszkę?Olliiii lubi tę wiadomość
23.10.2019 urodził się Władek ❤️
aga_ni wrote:Olii je sam łyżeczka? Np jogurt albo kaszkę?
-
Olii, podziwiam i zazdroszcze! Bardzo bym chciala, aby Nina jadla sama, ale za kazdym razem wizja sprzatania powoduje, ze ide na latwizne i ja karmie. W sumie to daje jej do samodzielnego jedzenia baaardzo rzadko cokolwiek i jestem na siebie o to strasznie zla, codzinnie powtarzam sobie, ze jutro zje costam sama, a potem siadamy donposilku i ja wizualizuje sprzatanie i... karmie sama. Brawo dla ciebie!
aga90 lubi tę wiadomość
-
kkkaaarrr wrote:Olii, podziwiam i zazdroszcze! Bardzo bym chciala, aby Nina jadla sama, ale za kazdym razem wizja sprzatania powoduje, ze ide na latwizne i ja karmie. W sumie to daje jej do samodzielnego jedzenia baaardzo rzadko cokolwiek i jestem na siebie o to strasznie zla, codzinnie powtarzam sobie, ze jutro zje costam sama, a potem siadamy donposilku i ja wizualizuje sprzatanie i... karmie sama. Brawo dla ciebie!
-
Ja najpierw daje zeby zjadla sama ale zazwyczaj sie tym bawi I rozgniata wiec po jakims czasie ja zaczynam karmic. Nie wiem kiedy ogarnie ze jedzenie jest do jedzenia.
Aga_ni tez sie martwilam poznym zabkowaniem a jak ruszylo to juz 3 zeby na wierzchu a kolejne trzy lada moment beda.
Mamy skierowanie do alergologa, wczoraj mala bawila sie czystym patyczkiem po lodzie I od razy wysypka na twarzy. Pediatra juz nam powiedziala ze szczepienie na odre/rozyczke itd bedzieny miec odroczone ze wzgledu na to napiecie no I alergie na jajko. Ponoc ta szczepionka jest na kurzych zarodkach. Moze lepiej ze to wyszlo w taki sposob a nie po szczepieniu.
Kasia mi tak smierdzi jak zmienie pieluchy na inny rozmiar albo inna firme. Nie zmienialas nic? -
kkkaaarrr wrote:Olii, podziwiam i zazdroszcze! Bardzo bym chciala, aby Nina jadla sama, ale za kazdym razem wizja sprzatania powoduje, ze ide na latwizne i ja karmie. W sumie to daje jej do samodzielnego jedzenia baaardzo rzadko cokolwiek i jestem na siebie o to strasznie zla, codzinnie powtarzam sobie, ze jutro zje costam sama, a potem siadamy donposilku i ja wizualizuje sprzatanie i... karmie sama. Brawo dla ciebie!
kkkaaarrr lubi tę wiadomość