Mamusie październik 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
No niestety mamy realna szanse zalapac sie na kwarantanne.. choc to troche glupie, bo na Gran Canarii od poczatku epidemii bylo ok 650 przypadkow, ale kogo to obchodzi, w koncu to terytorium Hiszpanii i slupki musza sie zgadzac.
U nas tez juz kucyk od okolo miesisca, bo podobnie jak u Zimri grzywka do nosa -
Dreamer wrote:Zimri no to ładna fryzura. Mnie tez te włosy nad uszami wkurzają. A wiecie dlaczego się nie obcina do roku ? To jakieś znowu zabobony ?
-
Wiktoria, to by młody nadal słońca nie widział, bo chrzciny robimy z roczkiem 😅
Remi ma kilka włosów na krzyż, ale już się boję strzyżenia 😳.Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
2017-2018: 3CB
Prawie trzy lata starań 2016-2019
❌ Hashimoto, PCOS, niedoczynność tarczycy, tachykardia zatokowa
Alicja - 22.02.2012
Remigiusz - 05.10.2019 -
moni05 wrote:Wiktoria, to by młody nadal słońca nie widział, bo chrzciny robimy z roczkiem 😅
Remi ma kilka włosów na krzyż, ale już się boję strzyżenia 😳.przedszkolanka:) lubi tę wiadomość
-
Zostawiam Wam na chwilę moją rozrabiare. Trochę włosów na górze, ale jedynie co się da zrobić to Irokeza podczas kąpieli
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 sierpnia 2020, 17:50
ammarylis, Karooo93, aga90, Konieczynka, kasia1518, Kookosowa, Aaga, Zimri, moni05 lubią tę wiadomość
-
Zazdroszczę włosków! I nas nic nie rosną. Ja mam całe życie gęste i długie włosy także mam nadzieję, że dla Laury jest jeszcze szansa na warkocza😀 A to mój łysolek
Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 lipca 2020, 16:32
wiktoriaa, Konieczynka, kasia1518, Kookosowa, Aaga, aga90, moni05, Karooo93 lubią tę wiadomość
-
Dreamer - też myślę,że to zabobony po prostu 😉 ja miałam chłopca w żłobku, duży, grubszy, długie włosy, pocił się strasznie, a oni zamiast obciąć mu to właśnie jakieś kucyki wiązali,bo do roku się nie obcina 🙈
Julka ma akurat mało włosów w sumie, ale jakby była chłopcem z bujną czuprynka to bym obcięła 😉
My jedziemy w przyszłym tygodniu na Mazury i się zastanawiam czy to dojdzie do skutku patrząc na to co mówią w telewizji co do ponownego zaostrzenia obostrzeń 🙈 -
Straszne glupoty z tymi zabobonami, jak w dzisiejszych zasach lufzie moga wierzyc w takie brednie!
Ja owszem wiaze kucyka, ale zanim to zaczelam robic grzywke 3 razy przycinalam, pierwszy raz jak Nina miala ok 4msc. Teraz podjelam decyzje, ze cce jej wloski zapuscic, bo ma sporo i jak przejdziemy przez etap wiazania palmy na srodku to moze za kilka miesiecy bedzie normalny kucyk z tylu. Syna strzyglam normalnie u fryzjera, pierwszy raz jak mial ok 10msc. -
U nas włoski teraz bardziej gęstnieja niż rosną. Na ten moment i tak ma więcej niż siostra w jej wieku 🙂
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 sierpnia 2020, 22:33
Konieczynka, wiktoriaa, Kookosowa, ammarylis, Aaga, aga90, moni05 lubią tę wiadomość
kasia1518
-
Dziewczyny - jakie ładne dzieci urodziłyśmy 😍
Moja też lysa.
I uwaga uwaga - moje dziecko przemówiło. Wychodzi jej Mam Mama Ma Mama Mam i tak w kółko 🥰😍
Co do zabobonów to nie wiem skąd się wzięło te niestrzyżenie do roku. A z chrzcinami to wydaje mi się że ma to podłoże w czasach gdzie śmiertelność noworodków była ogromna. I wierzono że lepiej nie wychodzi z domu do chrztu, który robiono jak tylko szybko się dało, żeby dziecko nie zmarło nie będąc ochrzczone. Żeby miało miejsce w niebie. Takie przekonania naszych babć przetrwały gdzieniegdzie.
Moja daleka kuzynka urodziła jakieś 4m temu córeczkę. Spotkałam ją na spacerze i pytam co tam słychać. A ona mi mówi że mała Milena musiala zostać urzeknieta przez kogoś, ktoś źle spojrzał, bo tak płakała dzień wcześniej że ona musiała wianki palić. Nawet czerwona wstążeczka nie pomogła. Aż strach wychodzić z dzieckiem. 🤦♀️
Patrzyłam na nią jak na wariatkę i tak mnie zamurowało że nie byłam w stanie nic jej odpowiedzieć.
Tak się tu u nas żyje na Podlasiu 🤣🤣🤣Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 sierpnia 2020, 23:04
kasia1518, wiktoriaa, Kookosowa, ammarylis, Aaga, aga90, moni05 lubią tę wiadomość
-
Ja ostatnio jak byłam u teściowej to wpadła jej koleżanka pooglądać wnusie i mówi "Ale śliczna" i tfu tfu, splunęła parę razy przez lewe ramię żeby jej uroków nie dać. A koleżanki matka chciała dziecko pod świnią przeciągnąć twierdząc że ktoś krzywo popatrzył i dał uroki dziecku 😳 to dopiero jest sztos. I to jest podkarpacie
Aaga, ammarylis, kasia1518, moni05, Karooo93 lubią tę wiadomość
-
U nas duzo, dlugich wloskow, ale nie obcinam tylko dlatego ze mega mi sie podobaja I zapuszczamy. Spinam spineczkami albo robie kucyczek.
O matko z tymi zabobonami to mnie zabilyscie. Nie slyszalam o tym nigdy wczesniej - swinia wygrala 😂😱
Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 lipca 2020, 22:24
Konieczynka, kasia1518, wiktoriaa, ammarylis, aga90, Zimri, moni05, przedszkolanka:), Karooo93, Kookosowa, Aguuula;2525 lubią tę wiadomość
-
Śliczne te Wasze dziewczyny. A chłopacy gdzie się pochowali?Konieczynka Twoja to stoi jakby roczek już co najmniej miała😀Z tymi zabobonami to śmiech na sali...no ale widać jest to zakorzenione nadal głęboko nie tylko wśród starszego pokolenia. Widoczie tak łatwiej wytłumaczyć niektòrym na przykład płacz dziecka niż poszukać logicznego wytłumaczenia. Jakieś dwa lata temu był taki przypadek w sąsiednim mieście, że kilkumiesięczne dziecko połknęło otwartą agrafkę ktòrą przypięta była czerwona wstążka do wôzka...także w tym przypadku to akurat te zabobony przyniosły odwrotny skutek.
-
Aaga zakochałam się w Twojej niuni 😍😍😍!!! Boże jakie ma cudne oczy i śliczne włosy! (Tfu tfu, tylko nie próbuj akcji ze świnią 😂😂) Marzę o takich u Majki. Ja i mąż ciemne włosy A tu jakiś blondas u nas rośnie. Mąż się śmieje że to nie po nim, ale nie wyprze się, skóra zdarta z ojca
Aaga lubi tę wiadomość
-
Karooo93 a gdzie jedziecie? My w czwartek pod Augustów na tydzień.
Tu moja panienka 😊 na chwilę
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 sierpnia 2020, 14:43
Konieczynka, kasia1518, wiktoriaa, moni05, ammarylis, Aaga, aga90, Karooo93 lubią tę wiadomość