X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie październik 2019
Odpowiedz

Mamusie październik 2019

Oceń ten wątek:
  • Kiniorek91 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2019, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam karte taka skalda a :D i teczuszke na papiery.
    Pobijam rekordy w cisnieniu :|
    Sobie leze i leze i tak 2 razy pomiar mialam. Raz 95/57/88 a drugi 97/60/98 :| ja takiego niskiego cienia nie panietam

A jak usiadlam to 128/78 :| moze byc taka roznica jak sie lezy a jak siedzi czy powinno byc w miare stale?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2019, 15:13

f2w3dqk3m66a9e1d.png
  • ManiaM Autorytet

Wysłany: 15 marca 2019, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiniorek91, Ja mam takie ciśnienie normalnie na siedząco, aż boję się ile bym miała jakbym się położyła haha :)

Nuśka91, no ja mam takie bóle i też nie wiem czemu...

oar843r8hxms7jm7.png
  • Kookosowa Autorytet

Wysłany: 15 marca 2019, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emikey i taką kartę bym chciała mieć. Wszystko w jednym miejscu. A ja noszę teczkę. W niej każde badanie drukowane plus karta ciąży i USG. U nas się nie starają. Lekarz też maże w tej karcie że ja to czasem nie otwieram bo jestem pedantka. Pisze id linijki a tu tak jakby go kto gonił.

Bartuś 19.09.2019 20:14
    37 tydzien 1 dzien :)
    Witaj synku
  • meerici Autorytet

Wysłany: 15 marca 2019, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    przedszkolanka:) wrote:
    Paolka koniecznie trzeba iśc!
    Ja karte ciąży mam juź od serduszka ;)

A która ma aktywny abonament? Ciekawi mnie co oznacza serduszko dzisiaj (10+6) i jutro (11+0) :D
    10+6 ze mija okres największego zagrożenia, 11 ze mozesz juz wykonać badania prenatalne, następne to podziel sie wiadomością o ciąży ze znajomymi bo brzuszek juz widoczny ;)

moni05, przedszkolanka:) lubią tę wiadomość

🤵🏽‍♀️34
    ahm <0,1 / KIR BX, kilka nieobecnych / Allo mlr 0%
    🤵🏻‍♂️34 ⭐
    2019 - Angelius GM - amh 0,14;
    bakteria, po wyleczeniu -> Cud 👶💗
    2022 - Angelius MP - amh leci, omnitrope, androtop, cycloprogynova
    ✨ 11.2023 DuoStim -> 2 komórki
    -> ❄ 5BB -> ET ❌
    ✨ 9.2024 Stymulacja -> punkcja -> lipa
    ✨ 11.2024 Stymulacja przerwana (poor responder)
    ✨ 2.2025 Stymulacja -> punkcja -> lipa
    Decyzja o AZ 🔮
    Czeka na nas 3BB 🌼-> maj 2025 ?
  • Kiniorek91 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2019, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meerici mialam jakis czas dostep do kalendarza a pozniej mi ucieli :p fajnie wiedziec ze jest w miare bezpiecznie :) myslalam ze tak po 12tyg jest juz ok.

f2w3dqk3m66a9e1d.png
  • przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 15 marca 2019, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meerici dziękuję ;) to tak lekko oddycham z ulga ;) zwłaszcza, że zmuliło mnie po naleśniku ;p

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • japonka Autorytet

Wysłany: 15 marca 2019, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, trochę boję się tu dołączać ale podczytuję od jakiegoś czasu, więc chyba czas się oficjalnie ujawnić. Jestem z Warszawy, to moja druga ciąża ale pierwsze dziecko (straciłam synka 2 lata temu w 16 tygodniu przez wady letalne), udało się w 3 procedurze in vitro przy 6 transferze. Termin na ten moment dość ruchomy, według wieku zarodka 28.10, według USG 27.10, a z ostatniej miesiączki 25.10 więc mam w czym wybierać :) Lekarz na razie kazał liczyć wiek ciąży z OM bo fasola na USG podgoniła o kilka dni. Na razie byłam 2 razy na badaniu, widziałam bijące serce, 16.04 mam badania prenatalne, których strasznie się boję, bo to wtedy dowiedzieliśmy się w poprzedniej ciąży, że synka nie da się uratować... A z drugiej strony wierzę, że dostaliśmy drugą szansę i teraz będzie dobrze. Trzymajcie kciuki a ja będę za Was ❤️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2019, 16:20

nuśka91 lubi tę wiadomość

a5526252e0.png

38 lat | 5,5 r starań, 1 strata 5.2017 (Adaś,LBWC,16t)| JA: MTHFR 677T homo, IO, NK 20%, INF ⬆️, KIR Bx, AMH 1,3; ON: 4%, fDNA 32% | 3x IUI, 3 x ICSI (6 transferów, 8 zarodków, 4*)
  • wiktoriaa Autorytet

Wysłany: 15 marca 2019, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a ma któraś, albo miała segregator ciążowy ze strony mama ginekolog?

syy26iye928jhyb7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 marca 2019, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    japonka wrote:
    Cześć dziewczyny, trochę boję się tu dołączać ale podczytuję od jakiegoś czasu, więc chyba czas się oficjalnie ujawnić. Jestem z Warszawy, to moja druga ciąża ale pierwsze dziecko (straciłam synka 2 lata temu w 16 tygodniu przez wady letalne), udało się w 3 procedurze in vitro przy 6 transferze. Termin na ten moment dość ruchomy, według wieku zarodka 28.10, według USG 27.10, a z ostatniej miesiączki 25.10 więc mam w czym wybierać :) Lekarz na razie kazał liczyć wiek ciąży z OM bo fasola na USG podgoniła o kilka dni. Na razie byłam 2 razy na badaniu, widziałam bijące serce, 16.04 mam badania prenatalne, których strasznie się boję, bo to wtedy dowiedzieliśmy się w poprzedniej ciąży, że synka nie da się uratować... A z drugiej strony wierzę, że dostaliśmy drugą szansę i teraz będzie dobrze. Trzymajcie kciuki a ja będę za Was ❤️
    trzymamy kciuki!!! :) musi być dobrze <3

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 marca 2019, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiktoriaa wrote:
    ja mam zwykły segregator i porobiłam sobie sama zwykłe zakładki. Trochę szkoda mi było kasy na ten od mamyginekolog :)

• Kookosowa Autorytet

Wysłany: 15 marca 2019, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Japonka będzie dobrze. :)

Kiniorek gdzieś czytałam że po 8 tygodniu spada prawdopodobieństwo poronienia, potem po 10 a w 12 tygodniu jest 1% ryzyka. Najgorszy okres to ten do 8 tygodnia. I chyba do tego okresu też mogą rozwinąć się jakiekolwiek wady. Potem już dzidziol tylko rośnie i rozwija narządy :)

Karooo93 lubi tę wiadomość

Witaj synku
  • kkkaaarrr Autorytet

Wysłany: 15 marca 2019, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kookosowa wrote:
    Emikey i taką kartę bym chciała mieć. Wszystko w jednym miejscu. A ja noszę teczkę. W niej każde badanie drukowane plus karta ciąży i USG. U nas się nie starają. Lekarz też maże w tej karcie że ja to czasem nie otwieram bo jestem pedantka. Pisze id linijki a tu tak jakby go kto gonił.
    Aaaa, jak ja cie rozumiem. Mialam ochote nakrzyczec na polozna jak sie pomylila i mi wynik badania wpisala w zlej linijce i jeszcze date porodu z wrzesnia na pazdziernik przerabiala. Nagryzmolone strasznie, w oczy mnie kuje!

Kookosowa lubi tę wiadomość

eVspp2.png
    SBwKp2.png
    - Olga [*] 8.11.2015 [26tc] - mama Cię kocha córeczko -
  • Kiniorek91 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2019, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kokosowa uspokoilas mnie :)
    Ja sie boje poniedzialku. Nie wiem. Duzo dziewczyn dowiaduje sie ze jest cis nie tak.
    A pamietacie jak wczoraj pialam o tych znajomych w szpitalu?
    Jedna urodzila (ta niby znajoma). Syn. 3pkt apgar. Problem z oddychanien. Moga dlugo nie wyjsc ze szpiatal.
    A byly moj poslala mi dzisiaj zdjecie. Tez syn. W inkubatorze. Pelno kabelkow ale walczy dzielnie i silny jest.

f2w3dqk3m66a9e1d.png
  • Dominika32 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2019, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja karta ciazy to też taka mala książeczka,z tym że na dwie ciaze,i założył mi odrazu na pierwszej wizycie czyli 4/6
    Właśnie wrocilam z zakupów i powiem wam że tak dziwnie mnie mnie coś kulo nawet nie wiem jak to okreslic...co jakis czas jak robiłam krok to przechodzil mi paralizujaco klujacy bol od stopy przez nogę,przez macice i kończył się aż w tyłku (sorry,ale inaczej nie umiem tego opisac)
    Trwalo to kilka razy i za kazdym razem kilka sekund...miał ktoś coś podobnego?
    Po powrocie z zakupów wzięłam cieply prysznic i narazie jest ok,martwie się trochę bo to z lewej strony,a kilka dni temu pobolewaly mnie plecy po lewej stronie tak jakby nerka..

w57vrjjgdjn1sode.png

qdkkkqi1yy4kqg9a.png

lprkcwa1u3xyt21v.png

• APrzybylska Autorytet

Wysłany: 15 marca 2019, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dominika u mnie podobny ból był przy rwie kulszowej, ale tego oczywiście Ci nie życzę.

14.10.2019 - Helena - zakochani od nowa
    29.03.2018 - Zuzanna - miłość naszego życia
    19.05.2017 - maleństwo 8 tydzień [*]
  • Karooo93 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2019, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W pierwszej ciąży lekarka mówiła,że bóle na początku ciąży
    Mogą występować dość często, bo wszystko przygotowuję się na
    Nowego lokatora plus macica się rozciąga 😉

6ff2db1f3a.png
    e787fc5cda.png
  • Kookosowa Autorytet

Wysłany: 15 marca 2019, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dopiero zobaczyłam że jest coś takiego jak segregator mama ginekolog. I chyba chce go mieć. W sumie ostatnia moja planowaną ciążą. Co będę sobie żałować idealnego porządku :)

Oj tak mój lekarz też teraz się pomylił i nakreślił, coś poprawił.

Witaj synku
  • Awaria_90 Koleżanka

Wysłany: 15 marca 2019, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiktoriaa wrote:

Ja kupiłam i bardzo mi się podoba. Oprócz tego, że można w nim mieć poukładane wszystkie wyniki badań, to ma dużo przydatnych informacji o badaniach i tym jak się do nich przygotować. Kupiłam ten bez zestawu i to w jakiejś promocji z okazji Dnia Kobiet czy coś i uważam, że jest wart swojej ceny. On jest na kartki rozmiaru zeszytowego, więc spokojnie wchodzi do każdej większej torebki.

cb7wyx8d3fx1nvty.png
  • Jupik Autorytet

Wysłany: 15 marca 2019, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie karta założona w 9 tyg, wcześniej lekarka nie zakłada, co osobiście mnie wkurza, bo nawet jakby coś się odpukac stało to przynajmniej jest ślad, że to małe było, a tak to jakby nie istniało. I jakoś milej by było dostać kartę wcześniej, chyba dla paychiki lepiej, więc fajnie, że niektórym z was lekarze zakładają już w 6 tyg.

Karta u mnie też nic specjalnego, składana tekturka. Generalnie karta jest tylko dla nas i lekarza prowadzącego, w szpitalu nikt na nią nie spojrzał. Do porodu chcą konkretne wyniki badań i tyle, nie jakąś kartę z wpisami, nikogo to nie interesuje. Ja zbierałam wszystkie wyniki do teczki i tyle, w segregatory nie chce mi się bawić, także i ten od mamy ginekolog dla mnie zbędny wydatek.

dxomf71x292hw6jw.png
    f2wlj44j36x6tmua.png
  • wiktoriaa Autorytet

Wysłany: 15 marca 2019, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Awaria_90 wrote:
    Ja kupiłam i bardzo mi się podoba. Oprócz tego, że można w nim mieć poukładane wszystkie wyniki badań, to ma dużo przydatnych informacji o badaniach i tym jak się do nich przygotować. Kupiłam ten bez zestawu i to w jakiejś promocji z okazji Dnia Kobiet czy coś i uważam, że jest wart swojej ceny. On jest na kartki rozmiaru zeszytowego, więc spokojnie wchodzi do każdej większej torebki.

Czyli masz ten z różowym albo niebieskim paskiem? Też już parę razy je oglądałam, chciałam ten brunetka ale okazało się że w środku mają wszystko tak samo tylko tymi dodatkami i cena się różnią. Może po wizycie zamówię :)

syy26iye928jhyb7.png
‹‹ 225 226 227 228 229 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ