Mamusie październik 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej dziewczyny, jutro mam zacząć 8 tydz, dziś przed chwila pojawiło się u mnie plamienie - jasnoczerwona krew, niewiele, tylko na papierze... pewnie jeśli nie minie to podjade do szpitala, ale może któraś z Was miała podobnie? Co to może być? Biorę prolutex, progesteron i estrofem
-
Miśka06 wrote:Hej dziewczyny, jutro mam zacząć 8 tydz, dziś przed chwila pojawiło się u mnie plamienie - jasnoczerwona krew, niewiele, tylko na papierze... pewnie jeśli nie minie to podjade do szpitala, ale może któraś z Was miała podobnie? Co to może być? Biorę prolutex, progesteron i estrofem
Przede wszystkim się nie stresuj. U mnie takie krwawienie było wynikiem krwiaka, ale zawsze, przy każdym krwawieniu nnajlepiej sie udać do szpitala/lekarza. -
Cześć Dziewczyny, też czytam Was już od jakiegoś czasu, ale dziś postanowiłam się udzielić. To moja pierwsza ciąża, jestem ze Śląska, a termin porodu z ostatniego USG to 09.10. Natomiast prenatalne mam umówione na 03.04
Jeżeli chodzi o jasne krwawienie to również u mnie przyczyną był krwiak. Biorę Duphaston i mam leżeć a we wtorek wizyta żeby sprawdzić czy krwiak się wchłania. Na wszelki wypadek skonsultowała bym się z lekarzem i dużo wypoczywała.Kookosowa, _nova, Cabrera, nuśka91 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Miśka06 wrote:Hej dziewczyny, jutro mam zacząć 8 tydz, dziś przed chwila pojawiło się u mnie plamienie - jasnoczerwona krew, niewiele, tylko na papierze... pewnie jeśli nie minie to podjade do szpitala, ale może któraś z Was miała podobnie? Co to może być? Biorę prolutex, progesteron i estrofem
🤵🏽♀️34
ahm <0,1 / KIR BX, kilka nieobecnych / Allo mlr 0%
🤵🏻♂️34 ⭐
2019 - Angelius GM - amh 0,14;
bakteria, po wyleczeniu -> Cud 👶💗
2022 - Angelius MP - amh leci, omnitrope, androtop, cycloprogynova
✨ 11.2023 DuoStim -> 2 komórki
-> ❄ 5BB -> ET ❌
✨ 9.2024 Stymulacja -> punkcja -> lipa
✨ 11.2024 Stymulacja przerwana (poor responder)
✨ 2.2025 Stymulacja -> punkcja -> lipa
Decyzja o AZ 🔮
Czeka na nas 3BB 🌼-> maj 2025 ? -
-
U mnie był to krwiak, leż i odpoczywaj i luteiny podjezykowej dużo
kasia1518
-
nick nieaktualnyJeeeeest wszystko ok. Dzidzius ma 2.18 cm i serducho stuka. Ufff.... Moge isc spokojnie spac
)))
moni05, przedszkolanka:), Dominika32, Kookosowa, Jupik, APrzybylska, wiktoriaa, _nova, brunetka91, Cabrera, sunshine03, nuśka91, kasia1518 lubią tę wiadomość
-
Neroli to super
lepiej sie uspokoic noz schizowac
A mnie zeladek boli od kilku godzin... Czuje sie jakbym balon połknela... Nawet nospe wzielam ale nie wiem czy cos da
Do mlodego chrzestny przyjechal z rowerem :o
Znalazl na olx fajny, jeszcze dal znajomemu zeby go podkrecil gdzie trzeba i teraz tylko zeby sie ta gadzina nauczyla jezdzic bo go rower pali ogniem piekielnym odkąd go chcialam nauczyc...Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2019, 20:33
Neroli lubi tę wiadomość
-
Kiniorek, ja mam znów zawał jak moja popyla bez trzymanki, na dwóch oczywiscie. To człowiek-żywioł. W tym roku przyda jej się większą brykaGrudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
2017-2018: 3CB
Prawie trzy lata starań 2016-2019
❌ Hashimoto, PCOS, niedoczynność tarczycy, tachykardia zatokowa
Alicja - 22.02.2012
Remigiusz - 05.10.2019 -
Maniam to jest USG że wskazania. Jeśli masz wiek, jakieś przesłanki żeby zrobić to lekarz może zlecić albo sama możesz iść prywatnie.
Każdy ma między 11 a 14 tyg USG genetyczne i wtedy lekArz wszystko mierzy bada i sprawdza czy dzidzia jest zdrowa.
Bartuś 19.09.2019 20:14
37 tydzien 1 dzien
Witaj synku -
ManiaM wrote:Do tych prenatalnych mam pytania , czy robią je każdemu czy powyżej ukończenia któregoś roku życia? Jeśli chodzimy prywatnie to pewnie lekarz podczas usg sprawdzi wszystko w odpowiednim czasie ?
Ja dostałam skierowanie od mojej lekarki. Mimo, że chodzę prywatnie wypisała mi na NFZ zaznaczając, że są podejrzenia nieprawidłowości właśnie po to żebym nie musiała płacić za te badania. Normalnie chyba są odpłatne jeżeli nie ma ku temu wskazania. -
My prenatalnych nie robimy i w tej i w pierwszej ciąży. Z córką miałam skierowanie na echo serca w 28 tyg ciąży i prywatnie miałam badane całe serce dziecka przez USG i kardiologa. Mała była z ciąży mnogiej a tu są wskazania na to badanie.
Bartuś 19.09.2019 20:14
37 tydzien 1 dzien
Witaj synku -
Prenatalne są bezpłatne po 35 r.z. Dla wszystkich wskazane, niektórzy lekarze tak jak Aagi dają i tak skierowanie, że są jakieś przesłanki czy coś i wtedy można zrobić bezpłatnie bez względu na wiek.
Ja zawsze robię prywatnie, bo mam specjalistę z dobrym sprzętem, innym nie ufam. Nie znam nikogo kto by nie robił. Dla mnie to bardzo ważne badanie.