Mamusie październik 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Cabrera wrote:Ja kupiłam wersje smart nigdy oryginalna (z ich strony) za Ok 150 pln.
A serducho słyszę dokładnie na lini pępek-spojenie, mniej więcej w 1/3 patrząc od dołu (stosunkowo nisko).
Mi w sumie sam dźwięk przez słuchawki wystarcza (jest boski), ale wkurza mnie jak cos nie działa tak jak powinno
No nic, wstaje i jade do sklepu po chyba pierwszy zakup ciążowy (szok!) - wygodne i eleganckie spodnie do pracy. W rajstopach brzuch mnie gniecie, wygodne są tylko dresy i luźne jeansy, a w nich do pracy raczej nie pójdę
Męczyłam się cały tydzień siedząc za biurkiem w uwierajacych ciuchach.Cabrera lubi tę wiadomość
-
Noo, tylko widzę, ze to urządzenie wyglada inaczej niż oryginał, nie ma serduszka i w internecie widzę, ze to nawet różnymi nazwami markują
no nic, tam gdzie mówisz mam gdzieś 160 i coś nawet puka ale to dalej nie to, no nic, póki co mnie to nie stresuje ale wkurza mnie ze prawdopodobnie kupiłam jakiś lekki szmelc
http://cdn.shopify.com/s/files/1/1676/1339/products/angel_sound_baby_monitor_2_1024x1024.jpg?v=1484064279 Taki mam2019 początek - strata, 10 tc
Lato 2019 - druga ciąża, tym razem wszystko ok, synek z nami ❤️❤️
Obniżone AMH. Męski: Mała ilość, brak szybkiego ruchu postępowego | 2,5 r. starań -
nick nieaktualnyMi tez lekarz kazał juz zapisac sie na prenatalne. Niestety nie refundowane. Czy wiecie ile to bedzie kosztowac ?? Kazał wybrac Provite lub Gyncentrum w Katowicach.. Ktoras z Was byla tam ?
Moje malutkie serduszko bije a ja chorakaszel oskrzelowy jak byk. Teraz bede sie ciagle martwic. W dodatku wczoraj po wejsciu do gabinetu tak mnue lekarz zdenerwował, ze szok. Ja czekałam na usg bo piewsze mialam w 7 tyg a on mi mowi ze nie zrobi bo to jest za czesto i nie jest to wskazane dla dziecka tak go grzac. Po mojej minie chyba poznal, ze zaraz wybuchne i sie zgodził. 27go mam kolejna wizyte, musze zrobic glukoze itp i powiedzial ze nie bedzie usg wtedy. Po 10 kwietnia mam miec prenatalne.
Powiedzial ze wyslal wlasnie pacientke do szpitala w 25 tyg ciazy z krwawieniem bo do tej pory zafundowała sobie 30 fotek prywatnie.
Ja wam mowie, ze jak on by mi wczoraj nie pokazal mojego dziecka to poszlabym gdzie indziej. Wiem ze chcial dobrze aleee sane wiecie -
nick nieaktualnyNeroli wrote:Powiedzial ze wyslal wlasnie pacientke do szpitala w 25 tyg ciazy z krwawieniem bo do tej pory zafundowała sobie 30 fotek prywatnie.
Ja wam mowie, ze jak on by mi wczoraj nie pokazal mojego dziecka to poszlabym gdzie indziej. Wiem ze chcial dobrze aleee sane wiecieusg w ciąży jest bezpieczne, a płód nagrzewa doppler, a nie usg. Twój lekarz jest na bakier z nauką
co to w ogóle za bzdury, że krwawienie u pacjentki od 30 usg
załamka po prostu, żeby lekarz takie głupoty gadał
Wszystkie babki ginekolożki, co chwilę sobie robią podgląd ciąży na usg, bo mogą, a ten z takimi bzdurami wyskakuje.
Chyba się za bardzo na usg nie zna albo nie chce mu się ruszyć tyłka, żeby zrobić -
Neroil, ja w zeszłej ciąży robiłam w gyncentrum w Kato. Byłam bardzo zadowolona. Teraz też jestem tam zapisana, ale do jakieś babeczki. Chciałam do dra Ilskiego, bo w poprzedniej ciąży właśnie on m.in. mi robił i wszystko wytłumaczył, pogadał, ale termin mi nie odpowiadał. Pracuje tam jeszcze dr Szwaczka. Też super lekarz. Miałam z nim do czynienia na patologii ciąży. Nie polecam dra Baboli, miałam u niego ostatnie prenatalne i ciągle miałam wrażenie, że ktoś go goni :,p
Tak jak Kiniorek91 mówi, jeżeli mieszkasz na Śląsku, to właśnie w Gyncentrum zrobią Ci prenatalne za darmo w ramach programu Zdrowa mama z UE.Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 marca 2019, 10:19
-
Neroli wrote:Powiedzial ze wyslal wlasnie pacientke do szpitala w 25 tyg ciazy z krwawieniem bo do tej pory zafundowała sobie 30 fotek prywatnie.
Ja wam mowie, ze jak on by mi wczoraj nie pokazal mojego dziecka to poszlabym gdzie indziej. Wiem ze chcial dobrze aleee sane wiecie
U mnie z powodu plamień od samego początku, podejrzenia ciąży pozamacicznej i krwiaka mam dość często robione USG i lekarka zapewniła mnie, że jest to bezpieczne dla maluszka - inaczej lekarze by nie wykonywali tego badania gdyby zagrażało dziecku. A diagnoza, że właśnie wysłał pacjentkę do szpitala z tego powodu to na jakiej podstawie? Zapewne nie potrafił jej zdiagnozować więc musiał coś wykombinować. Mało tego pewnie jak pacjentka trafiła do szpitala to pierwsze co zrobili to USG... -
_nova wrote:Neroil, ja w zeszłej ciąży robiłam w gyncentrum w Kato. Byłam bardzo zadowolona. Teraz też jestem tam zapisana, ale do jakieś babeczki. Chciałam do dra Ilskiego, bo w poprzedniej ciąży właśnie on m.in. mi robił i wszystko wytłumaczył, pogadał, ale termin mi nie odpowiadał. Pracuje tam jeszcze dr Szwaczka. Też super lekarz. Miałam z nim do czynienia na patologii ciąży. Nie polecam dra Baboli, miałam u niego ostatnie prenatalne i ciągle miałam wrażenie, że ktoś go goni :,p
Tak jak Kiniorek91 mówi, jeżeli mieszkasz na Śląsku, to właśnie w Gyncentrum zrobią Ci prenatalne za darmo w ramach programu Zdrowa mama z UE.mam za darmo, ale dostałam skierowanie od lekarza, u którego leczyłam się w angeliusie cały czas. Także tak „z ulicy” to chyba tylko gyncentrum Ci zostaje Neroli (oczywiście mówię o wersji bezpłatnej).
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 marca 2019, 10:53
🤵🏽♀️34
ahm <0,1 / KIR BX, kilka nieobecnych / Allo mlr 0%
🤵🏻♂️34 ⭐
2019 - Angelius GM - amh 0,14;
bakteria, po wyleczeniu -> Cud 👶💗
2022 - Angelius MP - amh leci, omnitrope, androtop, cycloprogynova
✨ 11.2023 DuoStim -> 2 komórki
-> ❄ 5BB -> ET ❌
✨ 9.2024 Stymulacja -> punkcja -> lipa
✨ 11.2024 Stymulacja przerwana (poor responder)
✨ 2.2025 Stymulacja -> punkcja -> lipa
Decyzja o AZ 🔮
Czeka na nas 3BB 🌼-> maj 2025 ? -
Dominika zobacz naforum.zapodaj.net
Ja miałam tylko USG na prenatalnych pierwszy raz przez brzuch ale potem zmienił na sondę dopochwową bo był problem żeby dobrze złapać małego. -
Dominika to jest chyba ten oryginalny
. Ja dla testu przykładałam do nogi, klatki piersiowej, wszędzie
. Tętno 150-160 łapie tylko na podbrzuszu ale dzięki to jak dla mnie nie serduszko dziecka tylko moje + inne szumy
. Nie wiem czy sam pomiar bez wyraźnego bardzo szybkiego pukania jest na tym etapie ok, ale tak jestem zmuszona przyjąć
.
2019 początek - strata, 10 tc
Obniżone AMH. Męski: Mała ilość, brak szybkiego ruchu postępowego | 2,5 r. starań -
Dominika32 wrote:emikey jak Ty wstawilas tutaj zdjecie swojej karty ciazy?
Wybieram największą rozdzielczość, wybieram plik i ładuje. Potem wybieram ostatni z 3 linków które się pokażą. I wstawiam tuDominika32 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyNowa, daj sobie chwile i spróbuj może najpierw na samych słuchawkach (tak skupisz się tylko na tym, co słyszysz) i może dopiero potem uruchom aplikacje...ja tez nie słyszę od razu, potrzebuje chwilkę w danym miejscu i muszę mieć głośno ustawione słuchawki
-
Wiesz co, nie będę się chyba już bawić, jednak w 100% nie ufam, ze ta chińszczyzna jest bezpieczna
. Spróbuje może znowu za kilka dni. A Ty swoje tez mocno słyszysz? Ja mam wrażenie, ze moje tętno póki co zagłusza, ja mam taka tętnice na brzuchu ze brzuch mi bardzo podskakuje w rytm tętna
to jest naprawdę widoczne. Dam maluchowi chwile odpocząć o będę próbować za jakiś czas. Ja słyszę coś słyszę i to jest szybsze niż serce, ale dalej wolniejsze niż wygooglalam, ze powinno być
. Na razie dam sobie spokój
2019 początek - strata, 10 tc
Obniżone AMH. Męski: Mała ilość, brak szybkiego ruchu postępowego | 2,5 r. starań