Mamusie październik 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyTa pacjentka nie byla jego. Trafila tam bo dosc szybko mozna siw dostac bez kolejki. Sama siw do szpitala od razu nie wybrala. Nie wiem za wiele nie chce tu reszty dopowiadac. Niby czesto sobie kobitki robia usg ale to sa jednak jakies fale ktore mecza maluszka..niekoniecznie morduja. Musi to jakos dzialac. Nie wazne zostawmy ten temat. A mysle ze lekarzem nie jest zlym skoro pacjentek ma multum w poczekalni, mimo ze jest tez drugi lekarz przyjmujacy w innych godzinach.
Dzwonilam do Gyncentrum. Badania mam 8 kwietnia. Nie wiem kto bedzie robił byle dobrze
Wczoraj powiedzialam o ciazy mojej babci, i rodzenstwu. Siostra ma 15 lat.. Ryczala jak bóbr -
nick nieaktualny
-
Hej Dziewczyny. Melduję się po wizycie. Dzidzius ma 18mm, serce pięknie bije 176/min. Usg prenatalne mam 18.04.
Dostałam luteine dopochwowo ze względu na skracająca się szyjka w pierwszej ciąży. Szyjka póki co zamknięta 36mm. No i dr od razu powiedziała że będzie CC ze względu na krótką przerwę między ciazami .sunshine03, Kookosowa, Dominika32, Kiniorek91, wiktoriaa, Jupik, mia4444, nuśka91, Cabrera lubią tę wiadomość
kasia1518
-
Dziewczyny wy bedziecie wiedziec bo sprawdzacie pewnie codziennie. Mam detektor angelsounds ale taki zwykly bez pulsow itp. Znalazlam serduszko po prawej stronie mniej wiecej gdzie blizna po cc ok 5 dni temu. Przez 2 dni pod rzad bylo serduszko. Za drugim razem znalezione juz bez problemu w tym samym miejscu. Teraz juz 3ci dzien nie umiem usluszec malucha. Slusze tylko moje tetno. Ostatni raz slyszalam 3 dni temu rano a wieczorem juz nie. Czy tez tak ktoras miala ze bylo slyszac a potem kilka dni nie ?
Ciaza od poczatku bezproblemowa ( brak krwawien, krwiakow itp) od poczatku o 3 dni do przodu. Co mam myslec ? Prenatalne mam 28.03 .Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 marca 2019, 17:18
-
XxMoniaXx wrote:Dziewczyny wy bedziecie wiedziec bo sprawdzacie pewnie codziennie. Mam detektor angelsounds ale taki zwykly bez pulsow itp. Znalazlam serduszko po prawej stronie mniej wiecej gdzie blizna po cc ok 5 dni temu. Przez 2 dni pod rzad bylo serduszko. Za drugim razem znalezione juz bez problemu w tym samym miejscu. Teraz juz 3ci dzien nie umiem usluszec malucha. Slusze tylko moje tetno. Ostatni raz slyszalam 3 dni temu rano a wieczorem juz nie. Czy tez tak ktoras miala ze bylo slyszac a potem kilka dni nie ?
Ciaza od poczatku bezproblemowa ( brak krwawien, krwiakow itp) od poczatku o 3 dni do przodu. Co mam myslec ? Prenatalne mam 28.03 .
Ja też mam angelsaunds i wczoraj chcialam przez okno wyrzucać,ja nie sprawdzam codziennie ale co kilka dni. Do tej pory wszystko z nim było ok,a wczoraj zeswirowal.Czytalam że te detektory lubią sprawiać klopoty,na spokojnie spróbuj znowu za jakiś czas...XxMoniaXx lubi tę wiadomość
-
Cześć dziewczyny!
Jestem tegoroczną wrześniówką, ale od czasu do czasu przeglądam inne "bliskie" miesiące:)
Akurat trafiłam na wpis o detektorze i nie mogę tego tematu przemilczeć, gdyż jeszcze do niedawna sama postrzegałam ten sprzęt jako przydatny.
Kilka dni temu pozyczyłam detektor od znajomej i od razu z narzeczonym przystąpilismy do słuchania, dodam, że był to 12 tydzień. Oczywiście słyszeliśmy to co uważaliśmy za tętno dziecka i byliśmy wniebowzięci!
Po dwóch dniach pojechaliśmy na usg prenatalne i tam narzeczony zapytał panią doktor o zdanie na temat tego sprzętu. I całe szczęście, że o to zapytał! W odpowiedzi usłyszeliśmy, że to kolejna rzecz, którą troskliwe przyszłe mamy kupują i niestety ale mogą gorzko tego pożałować... Mianowicie pani doktor opowiedziała nam historię kobiety, która będąc już w zaawansowanej ciązy, martwiąc się, ze nie czuje ruchów dziecka, sprawdziła detektorem, że jednak z dzieckiem jest dobrze i uspokojona tym faktem poszła spać. Na drugi dzień, nadal nie czując ruchów postanowiła pojechać do lekarza. Niestety okazało się, że dziecko już nie żyje...Gdyby przyjechała wieczorem, KTG wykazałoby problemy i można by było już na tym etapie wykonać cesarskie cięcie i uratować malucha.
Pani doktor wytlumaczyła nam dokładnie zasady działania detektora i KTG i dlatego ja detektor juz oddałam, gdyż jest to sprzęt fałszywie uspokajający przyszłe mamy. Z każdym brakiem ruchów najlepiej udac się do lekarza czy na pogotowie i mieć pewność co dzieje sie z dzieckiem.
I druga rzecz to taka, że wg pani doktor na etapie 12 tyg. to raczej nie słychać tętna malucha tylko własne.
Oczywiscie kazda z nas robi jak uważa, ale czułam potrzebę, żeby podzielić się z Wami wiedzą, którą mam w tym temacie.
Miłego wieczoru!XxMoniaXx, Kotecki, Karooo93, Dominika32, Awaria_90, moni05, meerici, kasia1518, nuśka91, mia4444 lubią tę wiadomość
Zakochałam się w kimś, kogo jeszcze nie spotkałam ... Mikołaj:)