X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie październik 2019
Odpowiedz

Mamusie październik 2019

Oceń ten wątek:
  • Dominika32 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2019, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ManiaM jak twoje bole brzucha dzisiaj?
    Wgl dlaczego tak szybko odstawilas dupka?

w57vrjjgdjn1sode.png

qdkkkqi1yy4kqg9a.png

lprkcwa1u3xyt21v.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 marca 2019, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ta pacjentka nie byla jego. Trafila tam bo dosc szybko mozna siw dostac bez kolejki. Sama siw do szpitala od razu nie wybrala. Nie wiem za wiele nie chce tu reszty dopowiadac. Niby czesto sobie kobitki robia usg ale to sa jednak jakies fale ktore mecza maluszka..niekoniecznie morduja. Musi to jakos dzialac. Nie wazne zostawmy ten temat. A mysle ze lekarzem nie jest zlym skoro pacjentek ma multum w poczekalni, mimo ze jest tez drugi lekarz przyjmujacy w innych godzinach.

Dzwonilam do Gyncentrum. Badania mam 8 kwietnia. Nie wiem kto bedzie robił byle dobrze ;)

Wczoraj powiedzialam o ciazy mojej babci, i rodzenstwu. Siostra ma 15 lat.. Ryczala jak bóbr :)

• ManiaM Autorytet

Wysłany: 16 marca 2019, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dominika32, dzięki, dziś ok nie ma problemu :) wiesz lekarz kazał tylko 2 opakowania wybrać, nie ma plamien itd.
    Nawet posprzątałam I hybryde wreszcie zrobiłam sobie :)
    A jak tam wasze samopoczucie dziewczyny ?

oar843r8hxms7jm7.png
  • Jupik Autorytet

Wysłany: 16 marca 2019, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie idzie w dobrą stronę :-) mdłości mniejsze, powoli wraca apetyt, nie wymiotowałam już ze 4 dni (choć wczoraj znów mnie męczyło..). Ale chyba najgorsze za mną :-)

moni05 lubi tę wiadomość

dxomf71x292hw6jw.png
    f2wlj44j36x6tmua.png
  • ManiaM Autorytet

Wysłany: 16 marca 2019, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja apetyt mam spory przez cały czas, już czuje że przytylam ale zważe się na wizycie za tydzień :)

oar843r8hxms7jm7.png
  • Kiniorek91 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2019, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj wymiotowalam sokiem i kawa poziej :/ nie wiem ile to jeszcze potrwa...

f2w3dqk3m66a9e1d.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 marca 2019, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 marca 2021, 00:25

• przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 16 marca 2019, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie zależy od dnia,ale jak jem to też lepiej. Za to boli mnie brzuch,leżę od 2h po no spie i wzięłam magnez.

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • Dominika32 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2019, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dzisiaj super nic nie boli,nie mdli:)
    I spalo też się ulegancko na nowej podusi:)

w57vrjjgdjn1sode.png

qdkkkqi1yy4kqg9a.png

lprkcwa1u3xyt21v.png

• kasia1518 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2019, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny. Melduję się po wizycie. Dzidzius ma 18mm, serce pięknie bije 176/min. Usg prenatalne mam 18.04.

Dostałam luteine dopochwowo ze względu na skracająca się szyjka w pierwszej ciąży. Szyjka póki co zamknięta 36mm. No i dr od razu powiedziała że będzie CC ze względu na krótką przerwę między ciazami .

sunshine03, Kookosowa, Dominika32, Kiniorek91, wiktoriaa, Jupik, mia4444, nuśka91, Cabrera lubią tę wiadomość

kasia1518

relg8iikdgf37yhc.png
    3i49ej280kg4r0lc.png
  • Karooo93 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2019, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też oki, dobrze się czuję, aczkolwiek już grubo 🤷
    Niby na wadze nic nie przybiera, a czuje się jakbym już gdzieś
    W 5 miesiącu była ...

Kasia1518 - pierwsza też miałaś CC ?

6ff2db1f3a.png
    e787fc5cda.png
  • Kiniorek91 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2019, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mialam cc. I tez cos wspominal ze raczek na tym zostanie chociaz wolalabym miec sn. U mnie nie bylo postepu w porodzie...

f2w3dqk3m66a9e1d.png
  • Karooo93 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2019, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje koleżanka pierwsza miała cc, po 2 latach rodziła już naturalnie i bardzo sobie chwalila 😉

6ff2db1f3a.png
    e787fc5cda.png
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 16 marca 2019, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wy bedziecie wiedziec bo sprawdzacie pewnie codziennie. Mam detektor angelsounds ale taki zwykly bez pulsow itp. Znalazlam serduszko po prawej stronie mniej wiecej gdzie blizna po cc ok 5 dni temu. Przez 2 dni pod rzad bylo serduszko. Za drugim razem znalezione juz bez problemu w tym samym miejscu. Teraz juz 3ci dzien nie umiem usluszec malucha. Slusze tylko moje tetno. Ostatni raz slyszalam 3 dni temu rano a wieczorem juz nie. Czy tez tak ktoras miala ze bylo slyszac a potem kilka dni nie ?
    Ciaza od poczatku bezproblemowa ( brak krwawien, krwiakow itp) od poczatku o 3 dni do przodu. Co mam myslec ? Prenatalne mam 28.03 .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 marca 2019, 17:18

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • Kookosowa Autorytet

Wysłany: 16 marca 2019, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też po CC i liczę na sn. Ale podekscytowana wizyta zapomniałam zapytać. Myślę że po 3 i pół roku to już raczej nie ma przeciwwskazań

Bartuś 19.09.2019 20:14
    37 tydzien 1 dzien :)
    Witaj synku
  • Dominika32 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2019, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    XxMoniaXx wrote:
    Dziewczyny wy bedziecie wiedziec bo sprawdzacie pewnie codziennie. Mam detektor angelsounds ale taki zwykly bez pulsow itp. Znalazlam serduszko po prawej stronie mniej wiecej gdzie blizna po cc ok 5 dni temu. Przez 2 dni pod rzad bylo serduszko. Za drugim razem znalezione juz bez problemu w tym samym miejscu. Teraz juz 3ci dzien nie umiem usluszec malucha. Slusze tylko moje tetno. Ostatni raz slyszalam 3 dni temu rano a wieczorem juz nie. Czy tez tak ktoras miala ze bylo slyszac a potem kilka dni nie ?
    Ciaza od poczatku bezproblemowa ( brak krwawien, krwiakow itp) od poczatku o 3 dni do przodu. Co mam myslec ? Prenatalne mam 28.03 .

Ja też mam angelsaunds i wczoraj chcialam przez okno wyrzucać,ja nie sprawdzam codziennie ale co kilka dni. Do tej pory wszystko z nim było ok,a wczoraj zeswirowal.Czytalam że te detektory lubią sprawiać klopoty,na spokojnie spróbuj znowu za jakiś czas...

XxMoniaXx lubi tę wiadomość

w57vrjjgdjn1sode.png

qdkkkqi1yy4kqg9a.png

lprkcwa1u3xyt21v.png

• Karooo93 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2019, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kookosowa - przyjaciółki lekarz prowadzący nie zgadzal się na poród sn,
    Ale ze porod odbywał się bez owego lekarza rodziła naturalnie. Myślę,że
    To dużo zależy od lekarza/ położnej na których się trafi na porodówce 😉

Kookosowa lubi tę wiadomość

6ff2db1f3a.png
    e787fc5cda.png
  • Kiniorek91 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2019, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzis sie zastanawialam nad tym detwkrotem ale widzd ze wiecej z nim stresu niz bez wiec odpuszcze :D

Awaria_90, Karooo93 lubią tę wiadomość

f2w3dqk3m66a9e1d.png
  • Jupik Autorytet

Wysłany: 16 marca 2019, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja polecam swój, jest dwa razy droższy, ale przynajmniej wiarygodny i nie mam z nim żadnych problemów.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 marca 2019, 20:00

dxomf71x292hw6jw.png
    f2wlj44j36x6tmua.png
  • miczitanka Ekspertka

Wysłany: 16 marca 2019, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny!
    Jestem tegoroczną wrześniówką, ale od czasu do czasu przeglądam inne "bliskie" miesiące:)

Akurat trafiłam na wpis o detektorze i nie mogę tego tematu przemilczeć, gdyż jeszcze do niedawna sama postrzegałam ten sprzęt jako przydatny.
    Kilka dni temu pozyczyłam detektor od znajomej i od razu z narzeczonym przystąpilismy do słuchania, dodam, że był to 12 tydzień. Oczywiście słyszeliśmy to co uważaliśmy za tętno dziecka i byliśmy wniebowzięci!
    Po dwóch dniach pojechaliśmy na usg prenatalne i tam narzeczony zapytał panią doktor o zdanie na temat tego sprzętu. I całe szczęście, że o to zapytał! W odpowiedzi usłyszeliśmy, że to kolejna rzecz, którą troskliwe przyszłe mamy kupują i niestety ale mogą gorzko tego pożałować... Mianowicie pani doktor opowiedziała nam historię kobiety, która będąc już w zaawansowanej ciązy, martwiąc się, ze nie czuje ruchów dziecka, sprawdziła detektorem, że jednak z dzieckiem jest dobrze i uspokojona tym faktem poszła spać. Na drugi dzień, nadal nie czując ruchów postanowiła pojechać do lekarza. Niestety okazało się, że dziecko już nie żyje...Gdyby przyjechała wieczorem, KTG wykazałoby problemy i można by było już na tym etapie wykonać cesarskie cięcie i uratować malucha.
    Pani doktor wytlumaczyła nam dokładnie zasady działania detektora i KTG i dlatego ja detektor juz oddałam, gdyż jest to sprzęt fałszywie uspokajający przyszłe mamy. Z każdym brakiem ruchów najlepiej udac się do lekarza czy na pogotowie i mieć pewność co dzieje sie z dzieckiem.
    I druga rzecz to taka, że wg pani doktor na etapie 12 tyg. to raczej nie słychać tętna malucha tylko własne.

Oczywiscie kazda z nas robi jak uważa, ale czułam potrzebę, żeby podzielić się z Wami wiedzą, którą mam w tym temacie.

Miłego wieczoru!

XxMoniaXx, Kotecki, Karooo93, Dominika32, Awaria_90, moni05, meerici, kasia1518, nuśka91, mia4444 lubią tę wiadomość

Zakochałam się w kimś, kogo jeszcze nie spotkałam ... Mikołaj:)
    88c5skjoy7r3oxfc.png
‹‹ 229 230 231 232 233 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ