X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie październik 2019
Odpowiedz

Mamusie październik 2019

Oceń ten wątek:
  • nowa na dzielni Autorytet

Wysłany: 17 marca 2019, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chyba waśnie spróbuje posłuchać tylko bez podłączania do aplikacji, ale za kilka dni. Jutro idę jednak na ta dodatkowa wizytę sprawdzić, czy wszystko ok, dam znać :).

Ja mam właśnie bardzo szczupły brzuch ale mam bardzo płytko tętnice brzuszna, już mówiłam ze mi cały brzuch skacze w tempo tętna i na całym brzuchu bardzo słyszę swoje tętno :D boje się, ze to może zagłuszać

A chciałam zwad zapytać o zaparcia :D. Wszędzie piszą, ze powinno się mieć zaparcia, u mnie nie dość, ze nie ma kompletnie to powiedxialabym, ze jest odwrotnie - jest ze tak powiem nawet luźniej w temacie :P Macie zaparcia?

2019 początek - strata, 10 tc

Lato 2019 - druga ciąża, tym razem wszystko ok, synek z nami ❤️❤️

Obniżone AMH. Męski: Mała ilość, brak szybkiego ruchu postępowego | 2,5 r. starań

Wysłany: 17 marca 2019, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Druga sprawa, zaczynam mniec naprawdę więcej energii, doczytałam, ze w 10 tygodniu zaczyna się dorabiać dodatkowa krew przez działanie łożyska i gdzieś słyszałam, ze energii dostaje się waśnie dzięki dodatkowej krwi ale nie mogę nigdzie znaleźć jakiegoś źródła gdzie jest więcej o tej dodatkowej krwi, jak i w którym momencie to się dzieje, trafiliście na coś takiego?

Chodzi mi o to, ze wywnioskowałam ze moment krysywowy jest w momencie włączenia łożyska, a nagła poprawa samopoczucia jest związana z tym, ze to łożysko już zaczęło powoli funkcjonować na poważnie. Teraz szukam źródeł bo nie wiem czy tej teorii nie wymyśliłam ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 marca 2019, 08:29

Obniżone AMH. Męski: Mała ilość, brak szybkiego ruchu postępowego | 2,5 r. starań
  • moni05 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2019, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowa - poprawa samopoczucia w drugim trymestrze wiąże się raczej z tym, że poziom beta HCG już nie przyrasta, później zaczyna spadac, stabilizuje się (tyle wiem co do mdłości) :) krwi więcej moze i tak być, bo w 12tyg zaczyna funkcjonowac łożysko i przez nie też już wszystko do maluszka idzie :)
    Zaparć nie mam :) wszystko dziala normalnie.

Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
    2017-2018: 3CB
    Prawie trzy lata starań 2016-2019
    ❌ Hashimoto, PCOS, niedoczynność tarczycy, tachykardia zatokowa

Alicja - 22.02.2012
    Remigiusz - 05.10.2019
  • Ani0nka Autorytet

Wysłany: 17 marca 2019, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja zaczynam 9 tydzień ciąży :) ❤️ Mniej się tu udzielam mimo te termin na październik ale czuje się tu taka najmłodsza :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 marca 2019, 09:51

Aleksander ur.17.10.2019 ❤️
    Nadia ur. 1.06.2023 🩷
    age.png

Sierpień 22 Ciąża biochemiczna 💔
    25.01.22 Poronienie zatrzymane 6w6d💔Nikodem👼poronienie farmakologiczne
  • Kiniorek91 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2019, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie strach ogarnia. Jutro prenatalne i boje sie zeby wszystko sie udalo i zeby malenstwo bylo zdrowe. Juz dzisiaj glupi sen mialam. Ze maz wolal zostac przed gabinetem. Ze jakis krwiak byl. Ze serce wolno bilo :( masakra... A do 12:30 jutro tyle czasu...

f2w3dqk3m66a9e1d.png
  • Kiniorek91 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2019, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anionka trzeba sie odzywac zeby sie nie stracic :)

Ze mnie wzdecia schodza... 3 dni sie meczylam. I strasznie mnie bolal zeladek z tego bo cala napuchnieta...

A jak tam u was objawy "naoczne"? Ja mam ciemniejsze juz brodawki i zaczelo znowu wyskakiwac wypryski... A brzuszek wydaje mi die ze bez zmian

f2w3dqk3m66a9e1d.png
  • Karooo93 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2019, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie z takich naocznych to właśnie brzuch, nie cały czas, ale
    Czasami jest naprawdę wielki 😱
    Piersi nic, a nic. W ogóle mnie nie bolą ani żadnych zmian.
    Ogólnie moim takim w sumie pierwszym z objawów to bóle brzucha
    I ewidentnie twardy brzuch.

6ff2db1f3a.png
    e787fc5cda.png
  • Aguuula;2525 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2019, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nowa na dzielni wrote:
    Ja chyba waśnie spróbuje posłuchać tylko bez podłączania do aplikacji, ale za kilka dni. Jutro idę jednak na ta dodatkowa wizytę sprawdzić, czy wszystko ok, dam znać :).

Ja mam właśnie bardzo szczupły brzuch ale mam bardzo płytko tętnice brzuszna, już mówiłam ze mi cały brzuch skacze w tempo tętna i na całym brzuchu bardzo słyszę swoje tętno :D boje się, ze to może zagłuszać

A chciałam zwad zapytać o zaparcia :D. Wszędzie piszą, ze powinno się mieć zaparcia, u mnie nie dość, ze nie ma kompletnie to powiedxialabym, ze jest odwrotnie - jest ze tak powiem nawet luźniej w temacie :P Macie zaparcia?
    Co zaparć to ja mam prawie od samego początku. Lekarz polecił mi syrop po którym jest ok, ale np wczoraj nie wypiłam i dziś klapa... Juz mam tego dosyć. Co do samopoczucia to ja bym najchetniej nic nie robiła. Nawet obiadu mi się nie chce zrobic :/

Wrzesień 2019, urodził się synuś 💙
    Czerwiec 2022, urodziła się córcia❤
    4xIUI :( ,3x transfer :( ,1x crio :( ,1x transfer -biochemiczna :( , 1x crio :), drugi crio :)
  • Dominika32 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2019, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiniorek91 A jakbyś miala dzisiaj obstawiać to jak czujesz chłopiec czy dziewczynka?

w57vrjjgdjn1sode.png

qdkkkqi1yy4kqg9a.png

lprkcwa1u3xyt21v.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 marca 2019, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 marca 2021, 00:25

• Kiniorek91 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2019, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dominika32 wlasnie czulam od poczatku ze dziewczynka. Ale teraz sama nie wiem. ;) Chociaz ta ciaza jest o 180• inna niz z mlodym. I nie wiem czy to organizm starszy bo 8lat jak urodzilam, czy rzeczywiscie plec :) z mlodym wysypalo mnie jak urodzilam a tu mam od poczatku wypryski.

Dominika32 lubi tę wiadomość

f2w3dqk3m66a9e1d.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 marca 2019, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj mnie strasznie piersi bolały odsamego chodzenia całe, a dziś juz tylko sutki. W sumie sutki bola mnie zawsze. Mdlosci wieczorami przychodzą i to jest koszmar.
    Bardzo sie boje bo mam okropnie silny kaszel. Doatalam syropki od lekarza itp.
    Jak sadzicie jest to bardzo niebezpieczne? Jestem w 10 tyg i sie martwie :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 marca 2019, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dołączam do tych z ogromnym problemem z zaparciami. Dziś na przykład pół nocy nie przespałam tak mnie brzuch bolał.
    A dietę mam raczej zdrowa: owsianki z otrębami i ziarnami, warzywa, owoce, w miarę regularne jedzenie. Jem tak naprawdę mniej już przeć ciąża, a brzuch ogromny, waga idzie w górę, czuje w jelitach z piec kilo :/ naprawdę fatalnie się pod tym względem czuje...zaczynam zmuszać się do jedzenia, bo najchętniej nic bym nie jadła...

Aguula, co to za syropek???

• Kookosowa Autorytet

Wysłany: 17 marca 2019, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie wczoraj luz z wieczornym mulenie. A zaparcia miałam parę dni. Potem już wcale. Wzdęcia lekkie bo czasem zjem bagietkę a to gluten. Reszta w normie. Za to ciągle cierpne. Chwilę poleżę w jednej pozycji to zaraz ręce drętwe. Muszę zmieniać pozycję i układac się sto razy żeby było wygodnie. A co będzie z wielkiej brzuchem to nie wiem. Będę spać jak koń oparta o sciane

Bartuś 19.09.2019 20:14
    37 tydzien 1 dzien :)
    Witaj synku
  • Dominika32 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2019, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiniorek91 jestem mega ciekawa czy jutro się dowiesz jaka płeć nosisz pod sercem:)
    Ty masz 8 I to dużo Ja 13 to tak jakbym pierwszy raz w ciazy była...

Jestem w 11+0 tc. A suwaczek się nie przesuwa..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 marca 2019, 11:21

w57vrjjgdjn1sode.png

qdkkkqi1yy4kqg9a.png

lprkcwa1u3xyt21v.png

• APrzybylska Autorytet

Wysłany: 17 marca 2019, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiniorek kciuki za badania. Na pewno wszystko będzie dobrze 😘

Dominika mi suwaczek z fajnamama.pl też się nie przesuwał.

U mnie mdłości są falami. Raz większe, raz mniejsze. Nie zdarzyło mi się wymiotować. Ale jestem głodna zawsze! Dziś w nocy zjadłam owocki córeczki. I zimno mi strasznie.

14.10.2019 - Helena - zakochani od nowa
    29.03.2018 - Zuzanna - miłość naszego życia
    19.05.2017 - maleństwo 8 tydzień [*]

Wysłany: 17 marca 2019, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj właśnie drugi raz prawie zemdlałam, raz jak szybko wstałam zrobiło mi się totalnie ciemno przed oczami, teraz po dłuższym staniu. Czuje się bardzo dobrze ale no naprawdę zakręciło się z głowie, ciemno i prawie poleciałam. Miałyście tak? Niby bywa w pierwszym trymestrze ;/

• XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 17 marca 2019, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jest ! Po 4 dniach uslyszalam ❤
    Ile ja sie strachu najadlam :*

Dominika32, moni05, APrzybylska, Kookosowa, sunshine03, Jupik, kasia1518 lubią tę wiadomość

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • Dominika32 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2019, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    XxMoniaXx wrote:
    Dziewczyny jest ! Po 4 dniach uslyszalam ❤
    Ile ja sie strachu najadlam :*

No widzisz:)
    A jak to zrobiłaś?

w57vrjjgdjn1sode.png

qdkkkqi1yy4kqg9a.png

lprkcwa1u3xyt21v.png

• XYZ89 Ekspertka

Wysłany: 17 marca 2019, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    brunetka91 wrote:
    Wracam właśnie od lekarza. Mamy już 2,27 cm szczęścia, serduszko bije 158 bmp :) Termin mam na 18 października i raczej się nie zmieni :) Więc jeśli można to poproszę o zmianę terminu ;)
    Ja jestem z Maksymilianowa, obok Bydgoszczy :)
    O super :D ze ktoś z moich okolic :) Ja z Bydgoszczy :)

‹‹ 231 232 233 234 235 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ