Mamusie październik 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja chyba waśnie spróbuje posłuchać tylko bez podłączania do aplikacji, ale za kilka dni. Jutro idę jednak na ta dodatkowa wizytę sprawdzić, czy wszystko ok, dam znać
.
Ja mam właśnie bardzo szczupły brzuch ale mam bardzo płytko tętnice brzuszna, już mówiłam ze mi cały brzuch skacze w tempo tętna i na całym brzuchu bardzo słyszę swoje tętnoboje się, ze to może zagłuszać
A chciałam zwad zapytać o zaparcia. Wszędzie piszą, ze powinno się mieć zaparcia, u mnie nie dość, ze nie ma kompletnie to powiedxialabym, ze jest odwrotnie - jest ze tak powiem nawet luźniej w temacie
Macie zaparcia?
2019 początek - strata, 10 tc
Lato 2019 - druga ciąża, tym razem wszystko ok, synek z nami ❤️❤️
Obniżone AMH. Męski: Mała ilość, brak szybkiego ruchu postępowego | 2,5 r. starań -
Druga sprawa, zaczynam mniec naprawdę więcej energii, doczytałam, ze w 10 tygodniu zaczyna się dorabiać dodatkowa krew przez działanie łożyska i gdzieś słyszałam, ze energii dostaje się waśnie dzięki dodatkowej krwi ale nie mogę nigdzie znaleźć jakiegoś źródła gdzie jest więcej o tej dodatkowej krwi, jak i w którym momencie to się dzieje, trafiliście na coś takiego?
Chodzi mi o to, ze wywnioskowałam ze moment krysywowy jest w momencie włączenia łożyska, a nagła poprawa samopoczucia jest związana z tym, ze to łożysko już zaczęło powoli funkcjonować na poważnie. Teraz szukam źródeł bo nie wiem czy tej teorii nie wymyśliłamWiadomość wyedytowana przez autora: 17 marca 2019, 08:29
2019 początek - strata, 10 tc
Obniżone AMH. Męski: Mała ilość, brak szybkiego ruchu postępowego | 2,5 r. starań -
Nowa - poprawa samopoczucia w drugim trymestrze wiąże się raczej z tym, że poziom beta HCG już nie przyrasta, później zaczyna spadac, stabilizuje się (tyle wiem co do mdłości)
krwi więcej moze i tak być, bo w 12tyg zaczyna funkcjonowac łożysko i przez nie też już wszystko do maluszka idzie
Zaparć nie mamwszystko dziala normalnie.
Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
2017-2018: 3CB
Prawie trzy lata starań 2016-2019
❌ Hashimoto, PCOS, niedoczynność tarczycy, tachykardia zatokowa
Alicja - 22.02.2012
Remigiusz - 05.10.2019 -
A ja zaczynam 9 tydzień ciąży
❤️ Mniej się tu udzielam mimo te termin na październik ale czuje się tu taka najmłodsza
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 marca 2019, 09:51
-
A mnie strach ogarnia. Jutro prenatalne i boje sie zeby wszystko sie udalo i zeby malenstwo bylo zdrowe. Juz dzisiaj glupi sen mialam. Ze maz wolal zostac przed gabinetem. Ze jakis krwiak byl. Ze serce wolno bilo
masakra... A do 12:30 jutro tyle czasu...
-
Anionka trzeba sie odzywac zeby sie nie stracic
Ze mnie wzdecia schodza... 3 dni sie meczylam. I strasznie mnie bolal zeladek z tego bo cala napuchnieta...
A jak tam u was objawy "naoczne"? Ja mam ciemniejsze juz brodawki i zaczelo znowu wyskakiwac wypryski... A brzuszek wydaje mi die ze bez zmian -
nowa na dzielni wrote:Ja chyba waśnie spróbuje posłuchać tylko bez podłączania do aplikacji, ale za kilka dni. Jutro idę jednak na ta dodatkowa wizytę sprawdzić, czy wszystko ok, dam znać
.
Ja mam właśnie bardzo szczupły brzuch ale mam bardzo płytko tętnice brzuszna, już mówiłam ze mi cały brzuch skacze w tempo tętna i na całym brzuchu bardzo słyszę swoje tętnoboje się, ze to może zagłuszać
A chciałam zwad zapytać o zaparcia. Wszędzie piszą, ze powinno się mieć zaparcia, u mnie nie dość, ze nie ma kompletnie to powiedxialabym, ze jest odwrotnie - jest ze tak powiem nawet luźniej w temacie
Macie zaparcia?
Wrzesień 2019, urodził się synuś 💙
Czerwiec 2022, urodziła się córcia❤
4xIUI,3x transfer
,1x crio
,1x transfer -biochemiczna
, 1x crio
, drugi crio
-
nick nieaktualny
-
Dominika32 wlasnie czulam od poczatku ze dziewczynka. Ale teraz sama nie wiem.
Chociaz ta ciaza jest o 180• inna niz z mlodym. I nie wiem czy to organizm starszy bo 8lat jak urodzilam, czy rzeczywiscie plec
z mlodym wysypalo mnie jak urodzilam a tu mam od poczatku wypryski.
Dominika32 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyWczoraj mnie strasznie piersi bolały odsamego chodzenia całe, a dziś juz tylko sutki. W sumie sutki bola mnie zawsze. Mdlosci wieczorami przychodzą i to jest koszmar.
Bardzo sie boje bo mam okropnie silny kaszel. Doatalam syropki od lekarza itp.
Jak sadzicie jest to bardzo niebezpieczne? Jestem w 10 tyg i sie martwie -
nick nieaktualnyDołączam do tych z ogromnym problemem z zaparciami. Dziś na przykład pół nocy nie przespałam tak mnie brzuch bolał.
A dietę mam raczej zdrowa: owsianki z otrębami i ziarnami, warzywa, owoce, w miarę regularne jedzenie. Jem tak naprawdę mniej już przeć ciąża, a brzuch ogromny, waga idzie w górę, czuje w jelitach z piec kilonaprawdę fatalnie się pod tym względem czuje...zaczynam zmuszać się do jedzenia, bo najchętniej nic bym nie jadła...
Aguula, co to za syropek??? -
U mnie wczoraj luz z wieczornym mulenie. A zaparcia miałam parę dni. Potem już wcale. Wzdęcia lekkie bo czasem zjem bagietkę a to gluten. Reszta w normie. Za to ciągle cierpne. Chwilę poleżę w jednej pozycji to zaraz ręce drętwe. Muszę zmieniać pozycję i układac się sto razy żeby było wygodnie. A co będzie z wielkiej brzuchem to nie wiem. Będę spać jak koń oparta o sciane
Bartuś 19.09.2019 20:14
37 tydzien 1 dzien
Witaj synku -
Kiniorek91 jestem mega ciekawa czy jutro się dowiesz jaka płeć nosisz pod sercem:)
Ty masz 8 I to dużo Ja 13 to tak jakbym pierwszy raz w ciazy była...
Jestem w 11+0 tc. A suwaczek się nie przesuwa..Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 marca 2019, 11:21
-
Kiniorek kciuki za badania. Na pewno wszystko będzie dobrze 😘
Dominika mi suwaczek z fajnamama.pl też się nie przesuwał.
U mnie mdłości są falami. Raz większe, raz mniejsze. Nie zdarzyło mi się wymiotować. Ale jestem głodna zawsze! Dziś w nocy zjadłam owocki córeczki. I zimno mi strasznie.14.10.2019 - Helena - zakochani od nowa
29.03.2018 - Zuzanna - miłość naszego życia
19.05.2017 - maleństwo 8 tydzień [*] -
Ja dzisiaj właśnie drugi raz prawie zemdlałam, raz jak szybko wstałam zrobiło mi się totalnie ciemno przed oczami, teraz po dłuższym staniu. Czuje się bardzo dobrze ale no naprawdę zakręciło się z głowie, ciemno i prawie poleciałam. Miałyście tak? Niby bywa w pierwszym trymestrze ;/2019 początek - strata, 10 tc
brunetka91 wrote:Wracam właśnie od lekarza. Mamy już 2,27 cm szczęścia, serduszko bije 158 bmp
Termin mam na 18 października i raczej się nie zmieni
Więc jeśli można to poproszę o zmianę terminu
Ja jestem z Maksymilianowa, obok Bydgoszczyze ktoś z moich okolic
Ja z Bydgoszczy