X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie październik 2019
Odpowiedz

Mamusie październik 2019

Oceń ten wątek:
  • Karooo93 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2019, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też nie planuje chodzić na szkołę, raz że krucho z
    Czasem, dwa jakoś mnie nie ciągnie 😁
    U nas póki co nikt w sumie nie wiem o ciąży, więc i
    Presji płci póki co nie ma 😉

6ff2db1f3a.png
    e787fc5cda.png
  • emikey Autorytet

Wysłany: 30 marca 2019, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _nova wrote:
    Cześć dziewczyny! Melduję na szybko, że jestem po prenatalnych. Moje dziecko dołączyło do bani siusiakow :p na 100prpc chłopak. Wszystko dobrze, maluszek zdrowy. Więcej napiszę, jak będę w domu, bo teraz lecimy na obiad, a później na zakupy :)
    To jest juz 14 do 6 ;P Pierwszy też synek jak dobrze pamiętam?

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • kkkaaarrr Autorytet

Wysłany: 30 marca 2019, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sunshine03 wrote:
    Paulina099 ja właśnie zaczęłam zgłębiać temat i wychodzi na to, że warto właśnie kupić valco snap 4 (jest tez z pompowanymi kołami) i do tego dokupić gondolę albo cybexa baliosa s, żeby później nie musieć zmieniać spacerówki na lżejszą i poręczniejszą.

Na razie nic nie oglądałam w sklepie, więc zielonego pojęcia nie mam, jak to w praktyce wygląda, ale rozeznanie internetowe robię :D
    Wozek bardzo fajny, zastanawialam sie nad nim jako alternatywa do Joie Mytrax. Jest tylko jedno ALE. Mokm zdaniem to super rozwiazanie dla starszaka, mi by chyba brakowalo mozliwosci odwrocenia siedziska w strone mamy na samym poczatku. To zaden must, ale dla mojej psychiki dobrze dzialalo, ze caly czas widze co ten moj urwis robi, czy mu w buziaka nie swieci itd.

eVspp2.png
    SBwKp2.png
    - Olga [*] 8.11.2015 [26tc] - mama Cię kocha córeczko -
  • CodziennoscM Ekspertka

Wysłany: 30 marca 2019, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    przedszkolanka:) wrote:
    Teraz prawdopodobnie tak,ale przed pierwszym wiadomo jak bylo- syna,córe, a co bedzie?
    A najbardziej mi sie podoba pytanie" wiesz co bedzie?" I ta odpowiedz " mowią,że dziecko ale zobaczymy przy porodzie"😂😂
    Za bardzo o tym myslisz. To Twoje dziecko, Ty nie spelniasz kryteriow innych a spełniasz swoje marzenia!! A jak córa to co? Gorszy sort? Ja na szczęście mam zbyt wredny charakter i nie dam sobie czyimis fochami popsuc radosci z dziecka ;)
    Ja mam inny tekst. Zawsze mówię że szansa są 50/50 :)

przedszkolanka:) lubi tę wiadomość

Insta: @CodziennoscM
    h44ehqvkxg5mefqn.png
  • CodziennoscM Ekspertka

Wysłany: 30 marca 2019, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasia1518 wrote:
    Mnie odrzucilo od kawy. Wcześniej mój ulubiony napój A teraz bierze mnie na wymioty. W pierwszej ciąży piłam 1 dziennie.
    Przed ciążą piłam litry kawy dziennie. To mój ukochany napój. Przestawiłam się na Inke :)

h44ehqvkxg5mefqn.png
  • CodziennoscM Ekspertka

Wysłany: 30 marca 2019, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _nova gratuluję! Super, że wszystko dobrze. W kwestii teściowej ja na swoją nie mogę narzekać. Rodziny nam się udały z jednej i z drugiej strony, ale wydaje mi się, że ja te jestem mocno elastyczna i wyrozumiała osobę i wszystkie kontakty ograniczam do tego co mi odpowiada.

h44ehqvkxg5mefqn.png
  • japonka Autorytet

Wysłany: 30 marca 2019, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nova super, i kolejny chłopak, wow :) u nas cicha preferencja na dziewczynkę ale tak jak pisałam to naprawdę mi wszystko jedno, byle zdrowe. Poprzednio straciliśmy synka i zastanawiałam się przez chwilę, czy gdyby jeszcze do tego wszystkiego wyszło że była dziewczynka to byłoby gorzej czy nie.
    U mnie plamień brak, to było tylko wczoraj przez godzinę na to wychodzi... Nawet po Crinone dopochwowo nic. Ale mam za swoje bo podjechałam z mężem do sklepu na chwilę żeby sobie coś kupić (a mówił żebym została) i zaliczyłam pierwsze zasłabnięcie, chyba mi cukier spadł czy coś. Zjadłam od razu, wróciłam i teraz do końca przyszłego tygodnia wstaję tylko na siku. Może to ciśnienie bo dalej mam 90-105.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 marca 2019, 15:55

a5526252e0.png

38 lat | 5,5 r starań, 1 strata 5.2017 (Adaś,LBWC,16t)| JA: MTHFR 677T homo, IO, NK 20%, INF ⬆️, KIR Bx, AMH 1,3; ON: 4%, fDNA 32% | 3x IUI, 3 x ICSI (6 transferów, 8 zarodków, 4*)
  • Kiniorek91 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2019, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dzisiaj dopadlam na osiedlu w cukierni lody rzemieslnicze! Boze nie pamietam kiedy zjadlam dwie galki. Ale mango to bedzie hit tego lata cos czuje.

f2w3dqk3m66a9e1d.png
  • CodziennoscM Ekspertka

Wysłany: 30 marca 2019, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiniorek91 wrote:
    A ja dzisiaj dopadlam na osiedlu w cukierni lody rzemieslnicze! Boze nie pamietam kiedy zjadlam dwie galki. Ale mango to bedzie hit tego lata cos czuje.
    Dla mnie mango w każdej postaci jest hitem :)

h44ehqvkxg5mefqn.png
  • Kiniorek91 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2019, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CodziennoscM wrote:
    Dla mnie mango w każdej postaci jest hitem :)

Ogolnie dzisiaj mam parcie na owoce. Za chwile biore sie za wyciskarke :) jablka, pomarancze i wmiksije banana :)

f2w3dqk3m66a9e1d.png
  • paulina2811 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2019, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy crl w 12t 5.5 to za mało?

Paulina m3sxdzu5cirt3gl0.png
  • paulina2811 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2019, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chodzi o 12t1d

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 marca 2019, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina nie jest za mało, w sam raz :)

• paulina2811 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2019, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję :* a ja już wymyślam, że za małe i jeszcze nakręcam męża a on się złości, że głupoty wygaduje

• Aguuula;2525 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2019, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do płci to powiem Wam tak. Ja marzyłam o córce. Moja mama o wnuczce bo ma juz 1 wnuka. Wszyscy mi mowili ze bedzie córka i psychika tak była nastawiona ze to dziewczynka, ze nawet nie myslałam o chłopcu. Na prenatalnych jak lekarz mi powiedział ze na 80% syn to w 1 momencie się zszokowałam. Ze jak to?
    Ale tak na prawdę bardzo sie cieszymy bo przecież po tylu przejściach, próbach inv, najwazniejsze ze zdrowe! Mąż juz nawet mówi po imieniu do niego :) teraz wszyscy mówią że bedzie synek mamusi.
    Psychika potrafi dużo zdziałać. Kazdej z nas dziecko będzie najwspanialsze.
    Ja dzis dziwnie dobrze sie czuję, nawet zadnego kłucia, nic... Oczywiście lampka się włączyła ale muszę przestac panikować.

Wrzesień 2019, urodził się synuś 💙
    Czerwiec 2022, urodziła się córcia❤
    4xIUI :( ,3x transfer :( ,1x crio :( ,1x transfer -biochemiczna :( , 1x crio :), drugi crio :)
  • Dreamer Autorytet

Wysłany: 30 marca 2019, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paulina2811 wrote:
    Dziewczyny czy crl w 12t 5.5 to za mało?

Jest idealne :)

paulina2811 lubi tę wiadomość

• japonka Autorytet

Wysłany: 30 marca 2019, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aguuula;2525 wrote:
    Co do płci to powiem Wam tak. Ja marzyłam o córce. Moja mama o wnuczce bo ma juz 1 wnuka. Wszyscy mi mowili ze bedzie córka i psychika tak była nastawiona ze to dziewczynka, ze nawet nie myslałam o chłopcu. Na prenatalnych jak lekarz mi powiedział ze na 80% syn to w 1 momencie się zszokowałam. Ze jak to?
    Ale tak na prawdę bardzo sie cieszymy bo przecież po tylu przejściach, próbach inv, najwazniejsze ze zdrowe! Mąż juz nawet mówi po imieniu do niego :) teraz wszyscy mówią że bedzie synek mamusi.
    Psychika potrafi dużo zdziałać. Kazdej z nas dziecko będzie najwspanialsze.
    Ja dzis dziwnie dobrze sie czuję, nawet zadnego kłucia, nic... Oczywiście lampka się włączyła ale muszę przestac panikować.
    Aguuuula, u Was też za 6 razem?

a5526252e0.png

38 lat | 5,5 r starań, 1 strata 5.2017 (Adaś,LBWC,16t)| JA: MTHFR 677T homo, IO, NK 20%, INF ⬆️, KIR Bx, AMH 1,3; ON: 4%, fDNA 32% | 3x IUI, 3 x ICSI (6 transferów, 8 zarodków, 4*)
  • Aguuula;2525 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2019, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    japonka wrote:
    Aguuuula, u Was też za 6 razem?
    Tak, 6ty transfer. 10ty zarodek.

japonka lubi tę wiadomość

Wrzesień 2019, urodził się synuś 💙
    Czerwiec 2022, urodziła się córcia❤
    4xIUI :( ,3x transfer :( ,1x crio :( ,1x transfer -biochemiczna :( , 1x crio :), drugi crio :)
  • _nova Autorytet

Wysłany: 30 marca 2019, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odżyłam, więc melduję, co następuje:
    Moje dziecko pięknie współpracowało przy badaniach. Pani doktor powiedziała, że już na pierwszy rzut oka, widać, że wymiary będą dobre, dziecko zdrowe i widać, jaka będzie płeć i zapytała, czy chcemy wiedzieć :) moje przeczucia się potwierdziły o będzie chłopak. Ponoć na 100%. Także mój Nikoś będzie miał brata - roboczo - Czarek (i tak pewnie już zostanie).
    Badanie wykonane w 12+0.
    Mały ma 53,6 mam, nt 1,5, wszystkie wymiary w normie. Duża, widoczna kość nosowa. Ryzyko trisomii raczej niskie. Wyniki pappy za 2 tygodnie mogę odebrac, ale jakby coś było nie tak, to będą dzwonić.
    Widzieliśmy malucha w 3d i to było niesamowite! Taki mały ludzik! Jestem zakochana. Wiele osób życzyło mi coreczki, ale ja się ogromnie cieszę z drugiego chłopaka.

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/c82b20995956.jpg

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/90bd089fec7d.jpg

Kotecki, ManiaM, wiktoriaa, Kookosowa, emikey, przedszkolanka:), Kaktusia, Matka30+, japonka, basia1987, kasia1518, Aguuula;2525, paulina2811, brunetka91, Cabrera, Goemi, Jupik, Dominika32, mia4444, Kasiulina, moni05, CodziennoscM lubią tę wiadomość

• XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 30 marca 2019, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nova a gdzie vylas na prenatalnych ?
    Super dzidzius i fajnie ze plec pewna na 100% :) mozesz zaczac szalec:)

Ja mam nadzieje ze w czw lekarz na mojej wizycie mi zerknie na plec dluzej i potwierdzi chłopca z prenatalnych:)

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
‹‹ 316 317 318 319 320 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ