Mamusie październik 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
_nova wrote:Cześć dziewczyny! Melduję na szybko, że jestem po prenatalnych. Moje dziecko dołączyło do bani siusiakow :p na 100prpc chłopak. Wszystko dobrze, maluszek zdrowy. Więcej napiszę, jak będę w domu, bo teraz lecimy na obiad, a później na zakupy
-
sunshine03 wrote:Paulina099 ja właśnie zaczęłam zgłębiać temat i wychodzi na to, że warto właśnie kupić valco snap 4 (jest tez z pompowanymi kołami) i do tego dokupić gondolę albo cybexa baliosa s, żeby później nie musieć zmieniać spacerówki na lżejszą i poręczniejszą.
Na razie nic nie oglądałam w sklepie, więc zielonego pojęcia nie mam, jak to w praktyce wygląda, ale rozeznanie internetowe robię -
przedszkolanka:) wrote:Teraz prawdopodobnie tak,ale przed pierwszym wiadomo jak bylo- syna,córe, a co bedzie?
A najbardziej mi sie podoba pytanie" wiesz co bedzie?" I ta odpowiedz " mowią,że dziecko ale zobaczymy przy porodzie"😂😂
Za bardzo o tym myslisz. To Twoje dziecko, Ty nie spelniasz kryteriow innych a spełniasz swoje marzenia!! A jak córa to co? Gorszy sort? Ja na szczęście mam zbyt wredny charakter i nie dam sobie czyimis fochami popsuc radosci z dzieckaprzedszkolanka:) lubi tę wiadomość
Insta: @CodziennoscM
-
_nova gratuluję! Super, że wszystko dobrze. W kwestii teściowej ja na swoją nie mogę narzekać. Rodziny nam się udały z jednej i z drugiej strony, ale wydaje mi się, że ja te jestem mocno elastyczna i wyrozumiała osobę i wszystkie kontakty ograniczam do tego co mi odpowiada.Insta: @CodziennoscM
-
Nova super, i kolejny chłopak, wow
u nas cicha preferencja na dziewczynkę ale tak jak pisałam to naprawdę mi wszystko jedno, byle zdrowe. Poprzednio straciliśmy synka i zastanawiałam się przez chwilę, czy gdyby jeszcze do tego wszystkiego wyszło że była dziewczynka to byłoby gorzej czy nie.
U mnie plamień brak, to było tylko wczoraj przez godzinę na to wychodzi... Nawet po Crinone dopochwowo nic. Ale mam za swoje bo podjechałam z mężem do sklepu na chwilę żeby sobie coś kupić (a mówił żebym została) i zaliczyłam pierwsze zasłabnięcie, chyba mi cukier spadł czy coś. Zjadłam od razu, wróciłam i teraz do końca przyszłego tygodnia wstaję tylko na siku. Może to ciśnienie bo dalej mam 90-105.Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 marca 2019, 15:55
-
nick nieaktualny
-
Co do płci to powiem Wam tak. Ja marzyłam o córce. Moja mama o wnuczce bo ma juz 1 wnuka. Wszyscy mi mowili ze bedzie córka i psychika tak była nastawiona ze to dziewczynka, ze nawet nie myslałam o chłopcu. Na prenatalnych jak lekarz mi powiedział ze na 80% syn to w 1 momencie się zszokowałam. Ze jak to?
Ale tak na prawdę bardzo sie cieszymy bo przecież po tylu przejściach, próbach inv, najwazniejsze ze zdrowe! Mąż juz nawet mówi po imieniu do niegoteraz wszyscy mówią że bedzie synek mamusi.
Psychika potrafi dużo zdziałać. Kazdej z nas dziecko będzie najwspanialsze.
Ja dzis dziwnie dobrze sie czuję, nawet zadnego kłucia, nic... Oczywiście lampka się włączyła ale muszę przestac panikować.Wrzesień 2019, urodził się synuś 💙
Czerwiec 2022, urodziła się córcia❤
4xIUI,3x transfer
,1x crio
,1x transfer -biochemiczna
, 1x crio
, drugi crio
-
Aguuula;2525 wrote:Co do płci to powiem Wam tak. Ja marzyłam o córce. Moja mama o wnuczce bo ma juz 1 wnuka. Wszyscy mi mowili ze bedzie córka i psychika tak była nastawiona ze to dziewczynka, ze nawet nie myslałam o chłopcu. Na prenatalnych jak lekarz mi powiedział ze na 80% syn to w 1 momencie się zszokowałam. Ze jak to?
Ale tak na prawdę bardzo sie cieszymy bo przecież po tylu przejściach, próbach inv, najwazniejsze ze zdrowe! Mąż juz nawet mówi po imieniu do niegoteraz wszyscy mówią że bedzie synek mamusi.
Psychika potrafi dużo zdziałać. Kazdej z nas dziecko będzie najwspanialsze.
Ja dzis dziwnie dobrze sie czuję, nawet zadnego kłucia, nic... Oczywiście lampka się włączyła ale muszę przestac panikować. -
japonka wrote:Aguuuula, u Was też za 6 razem?
japonka lubi tę wiadomość
Wrzesień 2019, urodził się synuś 💙
Czerwiec 2022, urodziła się córcia❤
4xIUI,3x transfer
,1x crio
,1x transfer -biochemiczna
, 1x crio
, drugi crio
-
Odżyłam, więc melduję, co następuje:
Moje dziecko pięknie współpracowało przy badaniach. Pani doktor powiedziała, że już na pierwszy rzut oka, widać, że wymiary będą dobre, dziecko zdrowe i widać, jaka będzie płeć i zapytała, czy chcemy wiedziećmoje przeczucia się potwierdziły o będzie chłopak. Ponoć na 100%. Także mój Nikoś będzie miał brata - roboczo - Czarek (i tak pewnie już zostanie).
Badanie wykonane w 12+0.
Mały ma 53,6 mam, nt 1,5, wszystkie wymiary w normie. Duża, widoczna kość nosowa. Ryzyko trisomii raczej niskie. Wyniki pappy za 2 tygodnie mogę odebrac, ale jakby coś było nie tak, to będą dzwonić.
Widzieliśmy malucha w 3d i to było niesamowite! Taki mały ludzik! Jestem zakochana. Wiele osób życzyło mi coreczki, ale ja się ogromnie cieszę z drugiego chłopaka.
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/c82b20995956.jpg
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/90bd089fec7d.jpgKotecki, ManiaM, wiktoriaa, Kookosowa, emikey, przedszkolanka:), Kaktusia, Matka30+, japonka, basia1987, kasia1518, Aguuula;2525, paulina2811, brunetka91, Cabrera, Goemi, Jupik, Dominika32, mia4444, Kasiulina, moni05, CodziennoscM lubią tę wiadomość