X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie październik 2019
Odpowiedz

Mamusie październik 2019

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 kwietnia 2019, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 marca 2021, 00:08

• Kasiulina Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2019, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    brunetka91 wrote:
    Aaaaa, i czy każda z Was, która miała prenatalne to miała też test Pappa? Czy któraś tego badania nie miała robionego?
    Ja w pierwszej ciąży nie robiłam i teraz też nie będę :*

brunetka91 lubi tę wiadomość

l22nuay3rw9afu96.png
    2nn3s65g9yfjqtl3.png
  • Kookosowa Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2019, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    brunetka91 wrote:
    Aaaaa, i czy każda z Was, która miała prenatalne to miała też test Pappa? Czy któraś tego badania nie miała robionego?

Ja nie.

Bartuś 19.09.2019 20:14
    37 tydzien 1 dzien :)
    Witaj synku
  • Jupik Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2019, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasia1518 wrote:
    Dziewczyny przemyślcie zakup wózka retro - to prawda są piękne i urocze, ale kompletnie nie praktyczne. Sama w pierwszej ciąży bardzo chciałam taki wózek i oglądałam sporo, ale w takim wózku koła się nie kręcą trzeba całym wózkiem machać żeby skręcić, nie mają żadnych amortyzatorów- nawet w jednym sklepie , Pani szczerze mi powiedziała że to są wózki do gazet i zdjęć- zero praktyki

Zgadzam się. Poza tym szybko zobaczycie, że przy maluchach nie wygląd się liczy, a praktyka, i to zaczynając od wózka po inne rzeczy na ciuchach kończąc.

dxomf71x292hw6jw.png
    f2wlj44j36x6tmua.png
  • Kookosowa Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2019, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ManiaM wrote:
    A jaki wynik ?

Maniam. 2.4 urosło mi na 3. Ale to wiadomo że to wina diety. W czasie mdłości odstawiłam większość warzyw owoców. Pomagało tylko gazowanej, i chleb z masłem to i tarczyca mi zastrajkowała. Teraz od tygodnia wróciłam do restrykcyjnej diety Hashimotki i czuję po sobie że wracamy do normy :)

Witaj synku
  • przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2019, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O mamo,moje normalne ciśnienie to 60/100 ;D ale wiem jak to uciążliwe. Ja piję kawe ale tylko jak juz kręci w glowie po wstaniu bo ostatnio mi powieka drgała to i tak nie chce tak na codzień pijac.

Brunetka ja nie miałam pappy,lekarz nie stwierdził takiej potrzeby.

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • Kookosowa Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2019, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do wózka, to brat odda mi mój po córce. Jego syn już będzie miał rok i oni zrezygnują że spacerówki albo kupią jakaś parasolkę. A póki co to jeszcze korzystają do października. Więc u nas nadal camarelo Figaro i kasa zostaje w kieszeni

Witaj synku
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 kwietnia 2019, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 kwietnia 2019, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wysłany: 7 kwietnia 2019, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brunetka ja mialam plany Poli swoje z dzieciństwa wziąć łóżeczko ale okazalo sie ze jest mega niewymiarowe pod dzisiejsze materace - zmierz lozeczko czy będzie pasowac ;)
    Ostatecznie kupilismy nowe i teraz tez,ale to akurat ze wzgledów praktycznych no i w tym Poli szczebelki wycinalismy 😜

Co do olx to ja bym sie bala..kurcze jest tyle przekretów i wysylaja "idealne" a tu plamy,dziury..jakby co to pogadam z przyjaciolka bo ona ma po 2 synach wiec i ja wszystkiego nie wezme bo mam juz 3 mamy bliskie z wyprawka a ona chce sprzedawac za grosze- jakbys byla zainteresowana to zagadne a zawsze to sprawdzone ;) no i to stara ovu mama 😀

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 kwietnia 2019, 19:42

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • ManiaM Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2019, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kookosowa wrote:
    Maniam. 2.4 urosło mi na 3. Ale to wiadomo że to wina diety. W czasie mdłości odstawiłam większość warzyw owoców. Pomagało tylko gazowanej, i chleb z masłem to i tarczyca mi zastrajkowała. Teraz od tygodnia wróciłam do restrykcyjnej diety Hashimotki i czuję po sobie że wracamy do normy :)
    Ja się chyba gorzej czuje jak mam TSH poniżej 1. Też miałam tak jak ty w okolicach 3 ponad, biorę letrox 100 od 1,5 msc I teraz mam 0,4 . Zrobię teraz kontrolnie i chyba będę brała mniejszą dawkę. Oczywiście po konsultacji telefonicznej z endokrynologiem. Ja niestety też hashi ale nie stosuje diety, nie potrafię

oar843r8hxms7jm7.png
  • ManiaM Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2019, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    brunetka91 wrote:
    No i ciuszki praktycznie też będziemy musieli kupić, bo nawet nie mam kogo, żeby od niego dostać bądź pożyczyć. Jedynie może na olx znajdę jak ktoś oddaje bądź tanio sprzedaje. Siostra rodzi w czerwcu, ale mam z nią liche relacje więc raczej mi ich nie wyśle.
    To zupełnie tak jak ja, wszystko od zera.

oar843r8hxms7jm7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 kwietnia 2019, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• Kookosowa Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2019, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maniam na początku tęskniłam za chlebem i jogurtem. Tylko to jadłam wcześniej. A teraz to nie wyobrażam sobie inaczej jeść. Nawet mąż woku mój makaron z mąki kukurydzianej niż swój. :) U mnie powyżej 3 to puchne cała i czuję się jak wrak.

Brunetka ja też ciuszki od zera bo po córce oddałam wszystko po różnych biednych mamach. Ale na dwa pierwsze rozmiary kupuje po kilka sztuk. Body plus śpiochy a do spania pajace. Po 5-6 i tyle.

Witaj synku

Wysłany: 7 kwietnia 2019, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    brunetka91 wrote:
    Przedszkolanka, to możliwe, że się skuszę na ciuszki ;) Dzięki :*
    Ok,juz jej napisalam ;D od jutra zacznie to ogarniac wiec jak tylko sie obrobi to nam zdjecia wysle wiec bedziemy sie zgadywac jak cos ;) ja juz dostalam hustawke dla malucha od niej to nówka!

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • Dreamer Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2019, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olliiii wrote:
    Ja jak dzwoniłam się zapisać na prenatalne to miałam wytłumaczone, że w skład prenatalnych wchodzi usg genetyczne, potem wizyta u genetyka i na koniec pobranie krwi do pappy. Dostałam kartkę z wszystkimi informacjami czyli przeziernosc i tak dalej, i wyliczone ryzyko trisomii i porodu przedwczesnego. A no i zdjęcia malucha chociaż były tak niewyraźne, że ledwo tam co widać ;)

A tak zapytam z ciekawości jakie miałaś ryzyko porodu przedwczesnego ?
    Mi wyszło 1:110 chyba. I ciekawe jak to się ma do rzeczywistości

• Dreamer Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2019, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    brunetka91 wrote:

To chyba dużo zależy od lekarza. Czesc lekarzy naciska na pappe a inni twierdzą ze to badanie niewiele wnosi o naszym dziecku. Ja tez nie miałam. Mi lekarka powiedziała ze ona zleca jak coś jej się nie podoba w usg albo dziecko nie chce czegoś pokazać. Robiłam u lekarza z certyfikatem

• .Aleksandra. Ekspertka

Wysłany: 7 kwietnia 2019, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Neroli wrote:
    Znajoma 2 tyg temu byla na prenatalnych w Katowicach bo w Czestochowie juz nie bylo miejsc i tam po badaniu dostala caly opis ze zdjeciami na kartce A4. Wszystko o pepowinie, przeziernosci itd itd...
    Ja hak dzwonilam sie zapusywac to Pani mi mowila ze nie musze byc na czczo, mam miec tylko dowod hehe ;)

P.s. mi tez sie podobaja wozki retro, np z Roan albo Lonex. Natomiast bede musiala wyprobowac przed zakupem i mam nadzieje ze sie spisza. Poszukam jeszcze innych firm ;)
    Neroli a my mamy ten test papp-a i to po usg ?

01589vvj37l1te20.png
  • Spirit Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2019, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    brunetka91 wrote:
    Ja wózek będę musiała kupić, więc troszkę kasy pójdzie. Wstępnie miałam mieć łóżeczko dziecięce swoje jak sama byłam mała, jest w dobrym stanie, schowane u rodziców na strychu, że tylko musiałabym materac kupić. Ale dzisiaj mama dziecka, która przyprowadza do nas do żłobka swojego synka zaproponowała, że odda mi za czekolade dla niego łóżeczko z prawie nowym materacem. Darowanemu koniowi nie zagląda się w zeby i wezmę. Łóżeczka chyba są jednakowe nie? Bo może bym do swojego łóżeczka wzięła ten materac i by było idealnie :) A wymiar 120x60 tego materaca.
    Łóżeczko używane jak najbardziej ale materaca bym nie chciała używanego ;) dzieci jednak chorują, poca się, uczą się spać bez pieluchy,wymiotuja, wylewaja mleko i potem życie wewnętrzne materaca kwitnie :(

przedszkolanka:) lubi tę wiadomość

2017 #1
    2019 #2
    :D
  • Jupik Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2019, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie ja mam materac używany, od siostry wprawdzie, ale i tak doszłam do wniosku, że Kindze kupię teraz nowy, bo wprawdzie nie mam zastrzeżeń co do czystości, ale jednak mam wrażenie, że stracił formę, tzn.w środku jest trochę bardziej wyrobiony. I jak była malutka to to nie przeszkadzało, bo tak jak ją położyłam tak leżała, ale teraz moje dziecko leży w przeróżnych pozycjach i na różnych stronach i mnie denerwuje jak widzę, że leży jakoś nierówno, bo martwię się o jej kręgosłup :-/
    Mamy - jakie macie materace, co polecacie?

dxomf71x292hw6jw.png
    f2wlj44j36x6tmua.png
‹‹ 356 357 358 359 360 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ