Mamusie październik 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Sarrrra wrote:Tak robiłam w 11 dpo (jak się okazało 14 dpo bo jednak owulka musiałam mieć 3 dni wcześniej niż myślałam). Kochałam się z mężem ok 8 dpo myśląc że nie mam jeszcze owulki bo nie miałam sluzu był biały. Śluz zobaczyłam 4 dni później a około tygodnia później poczułam klucie pod brzuchem tak samo jak z Wojtusiem. Nie uważałam z mężem ale myślałam że gdy człowiek stara się rok i zachodzi tylko przez zastrzyki to machnelismy ręką że do owulki jeszcze 4 dni więc tym bardziej nic nie będzie. Chwila olania sytuacji i zdziwienie że możliwe jest zajście bez zastrzyków. 11 dpo z czapy zrobiłam test skany i był mega cień noi poleciała na krew.
A z mezem moze jednak szczerze pogadaj powiedz ze to wy tworzycie rodzine i po tqojej stronie ma byc bo tak wybral
-
nick nieaktualny
-
Ja tez mam problem z dziąsłami. To chyba normalne. Akurat to mnie nie stresuje chyba jako jedyne:pl
Widzę ze ta trzydziestka to wszystkich mobilizuje do ciąży. Mnie również. Ja planowałam w wieku trzydziestu być już po porodach. Ale życie.... choć moja lekarka mówi ze jestem jedna z najmlodszych jej pacjentek. -
nick nieaktualny
-
brunetka91 wrote:Ja po swoich zębach widzę, że się też psują teraz w ciąży. Miałam mieć wizytę w marcu, ale dentystla stwierdziła, że lepiej jak przyjdę w 2 trymestrze i mam na początku czerwca. Boję się dentysty jak ognia, bez znieczulenia nie daje nawet plombowac. Chyba w ciąży też są jakieś zastrzyki nie? Boję się że mi powie, że mam niewiadomo ile zębów do leczenia. 8 też mam jedną do wyrwania, ale nie boli więc w ciąży sobie daruje. Ta ósemka co mi wychodziła i bolało to się uspokoiło i niech się nie odzywa, aż po porodzie.
Ja tak miałam w pierwszej ciąży. Zeby nówki sztuki wszystkie ok. Nagle mi przy jedzeniu jeden poszedł do połowy. Myślałam że oszaleje. Dentysta zatrucie bo kanałowego nie zrobi w ciąży i ogląda a ty już 3 do roboty. Nawet nie wiem jak. I jeden miał robić ale ja jakoś nie chciałam tak kilku na raz i odpuściłam. I jak na złości na drugi dzień właśnie ten mi poszedł ( jadłam sezamki). Więc ciąża mnoga i utrata dwóch zębów. Ale na kanał poczekałam do porodu. I po porodzie już u dentysty zrobione dwa kanały i kolejne do leczenia chyba z 4. Ciąża masakrycznie psuje zęby. Teraz już czuję że jeden mi się kruszy. Muszę iść i zrobić. I aż się boje bo robiłam rok temu a teraz się dowiem że znowu to się załamie.
Dentysty się nie boje. Kanały bez znieczulenia robiłam. Miałam tak dobrze zatrute że już nie było co boleć. Ja wręcz panicznie boje się igieł. Każde pobranie co miesiąc czy wenflon w szpitalu to jest takie przeżycie że łapie odloty.
Bartuś 19.09.2019 20:14
37 tydzien 1 dzien
Witaj synku -
Aguuula;2525 wrote:Spuchło mi dziąsło nad górną szóstką i siodemką. Nie wiem czy to od zęba. Do dentysty dopiero dostanę się po weekendzie. A jak nie przejdzie?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 kwietnia 2019, 21:55
kasia1518
-
Mąż chyba musiał mieć trochę czasy żeby ogarnąć drugiego chłopaka. Wczoraj raczej był na "super" a dziś powiedział, że za półtora roku wrócimy do tematu trzeciego dziecka bo on zawsze chciał mała siostrzyczke a miał brata. Teraz chciał coreczke a znów odwleklo się w czasie. I jakby nie spróbował trzeci raz (bo to max) to by do końca życia myślał czy by córki nie miał. Hmmm I jeszcze dodał, że kocha być ojcem. Ktoś tu chce 3?
-
Jesteśmy po badaniach. Dzidzia zdrowa
przezierność 1,3. Baardzo sie ciesze ! Plec nieznana
przedszkolanka:), japonka, moni05, Kookosowa, CodziennoscM, mia4444, Cabrera, basia1987, Dominika32, adella1, hura2017, nuśka91, brunetka91 lubią tę wiadomość
-
emikey wrote:Mąż chyba musiał mieć trochę czasy żeby ogarnąć drugiego chłopaka. Wczoraj raczej był na "super" a dziś powiedział, że za półtora roku wrócimy do tematu trzeciego dziecka bo on zawsze chciał mała siostrzyczke a miał brata. Teraz chciał coreczke a znów odwleklo się w czasie. I jakby nie spróbował trzeci raz (bo to max) to by do końca życia myślał czy by córki nie miał. Hmmm I jeszcze dodał, że kocha być ojcem. Ktoś tu chce 3?
Ja bym chciała 3ale pierwsze było CC, nie wiadomo jaki będzie drugi poród.. ale jak uda się za SN, to za parę lat na pewno postaramy się jeszcze o 3 jak Bóg da
-
emikey wrote:Mąż chyba musiał mieć trochę czasy żeby ogarnąć drugiego chłopaka. Wczoraj raczej był na "super" a dziś powiedział, że za półtora roku wrócimy do tematu trzeciego dziecka bo on zawsze chciał mała siostrzyczke a miał brata. Teraz chciał coreczke a znów odwleklo się w czasie. I jakby nie spróbował trzeci raz (bo to max) to by do końca życia myślał czy by córki nie miał. Hmmm I jeszcze dodał, że kocha być ojcem. Ktoś tu chce 3?
My :p ale chcę, żeby chlopcy mieli już po 3,4 lub 4,5 lat, wtedy dopiero wrócimy do tematu. Pewnie też będziemy celować w dziewczynkę :p -
ale po porodzie mi przejdzie :p iza po porodzie miala byc jedynaczka
-
XYZ89 wrote:Ja bym chciała 3
ale pierwsze było CC, nie wiadomo jaki będzie drugi poród.. ale jak uda się za SN, to za parę lat na pewno postaramy się jeszcze o 3 jak Bóg da
zawsze chciałam mieć taką średniej wielkości rodzinę. Brat ma 3 dzieci i super patrzec jak się bawią. Do tego w UK to norma mieć 3-4. W Polsce patrzę, że też 3 zaczyna być popularna.
Swoją drogą po świętach zaczynam kurs fotografii i photoshopamimo, że mam podwójny tytuł magistra nie czuje się w tym co robię. Chcę zająć się fotografią dziecięca
, w Polsce jest na to boom ale w UK rynek kuleje. My mieliśmy problem znaleźć. No i kasa z tego niezła tam.
-
_nova wrote:My :p ale chcę, żeby chlopcy mieli już po 3,4 lub 4,5 lat, wtedy dopiero wrócimy do tematu. Pewnie też będziemy celować w dziewczynkę :p
No to my tak samoNajwcześniej kolejna ciąża gdzieś w 2023 roku
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 kwietnia 2019, 22:18
-
nick nieaktualnyDziewczyny, to że ciąża psuje zęby to powielany przez ludzi i lata MIT! Pracuję w gabinecie stomatologicznym i nie mogę patrzeć, jak takie głupoty piszecie.
Miałam pisać, co jak i dlaczego, ale na szczęście ktoś już to napisał, więc jeśli ktoś jest zainteresowany, dlaczego to jest MIT to zapraszam do przeczytania poniższego artykułu:
http://bedacmlodymdentysta.com/zeby-ciazy-koniecznie-zepsute/
Niestety to, że komuś się wydaje, że dba o zęby albo że dobrze je myje, a zęby same się psują, z rzeczywistością wiele wspólnego nie ma.ManiaM, meerici, CodziennoscM lubią tę wiadomość
-
A na 100 % chłopak?? Może jeszcze się zmieni.
U nas dwoje i koniec. Trzecie to już by byl przypadek. Mąż jest ode mnie starszy i już po jego 40 nie chcemy tworzyć kolejnego
Bartuś 19.09.2019 20:14
37 tydzien 1 dzien
Witaj synku -
Dziewczyny jaki adapter do pasów polecacie? Besafe, insafe czy może jeszcze coś innego?🤵🏽♀️34
ahm <0,1 / KIR BX, kilka nieobecnych / Allo mlr 0%
🤵🏻♂️34 ⭐
2019 - Angelius GM - amh 0,14;
bakteria, po wyleczeniu -> Cud 👶💗
2022 - Angelius MP - amh leci, omnitrope, androtop, cycloprogynova
✨ 11.2023 DuoStim -> 2 komórki
-> ❄ 5BB -> ET ❌
✨ 9.2024 Stymulacja -> punkcja -> lipa
✨ 11.2024 Stymulacja przerwana (poor responder)
✨ 2.2025 Stymulacja -> punkcja -> lipa
Decyzja o AZ 🔮
Czeka na nas 3BB 🌼-> transfer czerwiec 2025!