X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie październik 2019
Odpowiedz

Mamusie październik 2019

Oceń ten wątek:
  • ManiaM Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2019, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja u dentysty byłam na początku tyg i też nie mam dobrych wieści, ósemka wyszła popsuta i muszę usunąć. Mam nadzieję,że nie zaatakuje mi kolejnych zębów i będę mogła wstrzymać się z usunieciem do porodu....

oar843r8hxms7jm7.png
  • Agu1 Ekspertka

Wysłany: 12 kwietnia 2019, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarrrra wrote:
    Tak robiłam w 11 dpo (jak się okazało 14 dpo bo jednak owulka musiałam mieć 3 dni wcześniej niż myślałam). Kochałam się z mężem ok 8 dpo myśląc że nie mam jeszcze owulki bo nie miałam sluzu był biały. Śluz zobaczyłam 4 dni później a około tygodnia później poczułam klucie pod brzuchem tak samo jak z Wojtusiem. Nie uważałam z mężem ale myślałam że gdy człowiek stara się rok i zachodzi tylko przez zastrzyki to machnelismy ręką że do owulki jeszcze 4 dni więc tym bardziej nic nie będzie. Chwila olania sytuacji i zdziwienie że możliwe jest zajście bez zastrzyków. 11 dpo z czapy zrobiłam test skany i był mega cień noi poleciała na krew.
    Ja to akurat rozumiem, my zakladalismy starania stad niezabezpieczenie, ale cholera o Ize 1.5 roku stymulacje zastrzyki tez nie przypuszczalam, zezajde jeszcze kp.... ale znowu mialam juz 35 dc okresu ni widu ni slychu a przyszly testy owu z allegro i zawsze testuje oba czy dzialaja... no myslalam ze zepsute.
    A z mezem moze jednak szczerze pogadaj powiedz ze to wy tworzycie rodzine i po tqojej stronie ma byc bo tak wybral

oar8csqvruh93gj7.png
    km5scwa1vgft2op7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 kwietnia 2019, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca 2021, 23:59

• Dreamer Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2019, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez mam problem z dziąsłami. To chyba normalne. Akurat to mnie nie stresuje chyba jako jedyne:pl
    Widzę ze ta trzydziestka to wszystkich mobilizuje do ciąży. Mnie również. Ja planowałam w wieku trzydziestu być już po porodach. Ale życie.... choć moja lekarka mówi ze jestem jedna z najmlodszych jej pacjentek.

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 kwietnia 2019, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca 2021, 23:59

Kookosowa, Neroli, japonka, hura2017, nuśka91 lubią tę wiadomość

• Kookosowa Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2019, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    brunetka91 wrote:
    Ja po swoich zębach widzę, że się też psują teraz w ciąży. Miałam mieć wizytę w marcu, ale dentystla stwierdziła, że lepiej jak przyjdę w 2 trymestrze i mam na początku czerwca. Boję się dentysty jak ognia, bez znieczulenia nie daje nawet plombowac. Chyba w ciąży też są jakieś zastrzyki nie? Boję się że mi powie, że mam niewiadomo ile zębów do leczenia. 8 też mam jedną do wyrwania, ale nie boli więc w ciąży sobie daruje. Ta ósemka co mi wychodziła i bolało to się uspokoiło i niech się nie odzywa, aż po porodzie.

Ja tak miałam w pierwszej ciąży. Zeby nówki sztuki wszystkie ok. Nagle mi przy jedzeniu jeden poszedł do połowy. Myślałam że oszaleje. Dentysta zatrucie bo kanałowego nie zrobi w ciąży i ogląda a ty już 3 do roboty. Nawet nie wiem jak. I jeden miał robić ale ja jakoś nie chciałam tak kilku na raz i odpuściłam. I jak na złości na drugi dzień właśnie ten mi poszedł ( jadłam sezamki). Więc ciąża mnoga i utrata dwóch zębów. Ale na kanał poczekałam do porodu. I po porodzie już u dentysty zrobione dwa kanały i kolejne do leczenia chyba z 4. Ciąża masakrycznie psuje zęby. Teraz już czuję że jeden mi się kruszy. Muszę iść i zrobić. I aż się boje bo robiłam rok temu a teraz się dowiem że znowu to się załamie.

Dentysty się nie boje. Kanały bez znieczulenia robiłam. Miałam tak dobrze zatrute że już nie było co boleć. Ja wręcz panicznie boje się igieł. Każde pobranie co miesiąc czy wenflon w szpitalu to jest takie przeżycie że łapie odloty.

Bartuś 19.09.2019 20:14
    37 tydzien 1 dzien :)
    Witaj synku
  • kkkaaarrr Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2019, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zeby chyba psuja sie od braku wapnia. Jedzcie duuuzo nabialu, a jak nie wchodzi mozna suplementowac

eVspp2.png
    SBwKp2.png
    - Olga [*] 8.11.2015 [26tc] - mama Cię kocha córeczko -
  • kasia1518 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2019, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aguuula;2525 wrote:
    Spuchło mi dziąsło nad górną szóstką i siodemką. Nie wiem czy to od zęba. Do dentysty dopiero dostanę się po weekendzie. A jak nie przejdzie?
    Coś musi być ba rzeczy z tymi zębami bo mi od kilku dni przy ósemkach też spuchly dziąsła i bolą jak cholera. Póki co z wizyta do dentysty się wstrzymuje bo boję się że jej zwymiotuje na fotelu . W pierwszej ciąży byłam jakoś ok 5mc jak już mdłości ustały. W pierwszej ciąży żaden mi się nie popsuł, jak byłam na kontroli to wszystko było ok - liczę zw i tym razem tak będzie ☺

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 kwietnia 2019, 21:55

kasia1518

relg8iikdgf37yhc.png
    3i49ej280kg4r0lc.png
  • emikey Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2019, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mąż chyba musiał mieć trochę czasy żeby ogarnąć drugiego chłopaka. Wczoraj raczej był na "super" a dziś powiedział, że za półtora roku wrócimy do tematu trzeciego dziecka bo on zawsze chciał mała siostrzyczke a miał brata. Teraz chciał coreczke a znów odwleklo się w czasie. I jakby nie spróbował trzeci raz (bo to max) to by do końca życia myślał czy by córki nie miał. Hmmm I jeszcze dodał, że kocha być ojcem. Ktoś tu chce 3? :)

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • Kasiulina Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2019, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jesteśmy po badaniach. Dzidzia zdrowa :) przezierność 1,3. Baardzo sie ciesze ! Plec nieznana :)

przedszkolanka:), japonka, moni05, Kookosowa, CodziennoscM, mia4444, Cabrera, basia1987, Dominika32, adella1, hura2017, nuśka91, brunetka91 lubią tę wiadomość

l22nuay3rw9afu96.png
    2nn3s65g9yfjqtl3.png
  • XYZ89 Ekspertka

Wysłany: 12 kwietnia 2019, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emikey wrote:
    Mąż chyba musiał mieć trochę czasy żeby ogarnąć drugiego chłopaka. Wczoraj raczej był na "super" a dziś powiedział, że za półtora roku wrócimy do tematu trzeciego dziecka bo on zawsze chciał mała siostrzyczke a miał brata. Teraz chciał coreczke a znów odwleklo się w czasie. I jakby nie spróbował trzeci raz (bo to max) to by do końca życia myślał czy by córki nie miał. Hmmm I jeszcze dodał, że kocha być ojcem. Ktoś tu chce 3? :)

Ja bym chciała 3 :D ale pierwsze było CC, nie wiadomo jaki będzie drugi poród.. ale jak uda się za SN, to za parę lat na pewno postaramy się jeszcze o 3 jak Bóg da :)

• _nova Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2019, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emikey wrote:

My :p ale chcę, żeby chlopcy mieli już po 3,4 lub 4,5 lat, wtedy dopiero wrócimy do tematu. Pewnie też będziemy celować w dziewczynkę :p

• _nova Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2019, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co polecacie na wzdęcia? Załatwiłam się ogórkami kiszonymi. Zaraz mi brzuch pęknie... Espumisan można?

• Agu1 Ekspertka

Wysłany: 12 kwietnia 2019, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emikey wrote:
    Ja chce :) ale po porodzie mi przejdzie :p iza po porodzie miala byc jedynaczka

oar8csqvruh93gj7.png
    km5scwa1vgft2op7.png
  • emikey Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2019, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    XYZ89 wrote:
    Ja bym chciała 3 :D ale pierwsze było CC, nie wiadomo jaki będzie drugi poród.. ale jak uda się za SN, to za parę lat na pewno postaramy się jeszcze o 3 jak Bóg da :)
    Ja ogólnie nie mam nic przeciwko 3. Chociaż wizja 3 chłopaków przeraża :P zawsze chciałam mieć taką średniej wielkości rodzinę. Brat ma 3 dzieci i super patrzec jak się bawią. Do tego w UK to norma mieć 3-4. W Polsce patrzę, że też 3 zaczyna być popularna.

Swoją drogą po świętach zaczynam kurs fotografii i photoshopa :) mimo, że mam podwójny tytuł magistra nie czuje się w tym co robię. Chcę zająć się fotografią dziecięca :), w Polsce jest na to boom ale w UK rynek kuleje. My mieliśmy problem znaleźć. No i kasa z tego niezła tam.

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • Agu1 Ekspertka

Wysłany: 12 kwietnia 2019, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _nova wrote:
    Co polecacie na wzdęcia? Załatwiłam się ogórkami kiszonymi. Zaraz mi brzuch pęknie... Espumisan można?
    Można ja bralam w ciazy 3x 2 tabletki z zalecenia. Symetikon sie nie wchlania wiec sa bezpieczne

oar8csqvruh93gj7.png
    km5scwa1vgft2op7.png
  • XYZ89 Ekspertka

Wysłany: 12 kwietnia 2019, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _nova wrote:
    My :p ale chcę, żeby chlopcy mieli już po 3,4 lub 4,5 lat, wtedy dopiero wrócimy do tematu. Pewnie też będziemy celować w dziewczynkę :p

No to my tak samo :) Najwcześniej kolejna ciąża gdzieś w 2023 roku :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 kwietnia 2019, 22:18

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 kwietnia 2019, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, to że ciąża psuje zęby to powielany przez ludzi i lata MIT! Pracuję w gabinecie stomatologicznym i nie mogę patrzeć, jak takie głupoty piszecie.
    Miałam pisać, co jak i dlaczego, ale na szczęście ktoś już to napisał, więc jeśli ktoś jest zainteresowany, dlaczego to jest MIT to zapraszam do przeczytania poniższego artykułu:
    http://bedacmlodymdentysta.com/zeby-ciazy-koniecznie-zepsute/

Niestety to, że komuś się wydaje, że dba o zęby albo że dobrze je myje, a zęby same się psują, z rzeczywistością wiele wspólnego nie ma.

ManiaM, meerici, CodziennoscM lubią tę wiadomość

• Kookosowa Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2019, 23:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emikey wrote:

A na 100 % chłopak?? Może jeszcze się zmieni.
    U nas dwoje i koniec. Trzecie to już by byl przypadek. Mąż jest ode mnie starszy i już po jego 40 nie chcemy tworzyć kolejnego

Bartuś 19.09.2019 20:14
    37 tydzien 1 dzien :)
    Witaj synku
  • meerici Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2019, 23:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jaki adapter do pasów polecacie? Besafe, insafe czy może jeszcze coś innego?

🤵🏽‍♀️34
    ahm <0,1 / KIR BX, kilka nieobecnych / Allo mlr 0%
    🤵🏻‍♂️34 ⭐
    2019 - Angelius GM - amh 0,14;
    bakteria, po wyleczeniu -> Cud 👶💗
    2022 - Angelius MP - amh leci, omnitrope, androtop, cycloprogynova
    ✨ 11.2023 DuoStim -> 2 komórki
    -> ❄ 5BB -> ET ❌
    ✨ 9.2024 Stymulacja -> punkcja -> lipa
    ✨ 11.2024 Stymulacja przerwana (poor responder)
    ✨ 2.2025 Stymulacja -> punkcja -> lipa
    Decyzja o AZ 🔮
    Czeka na nas 3BB 🌼-> transfer czerwiec 2025!
‹‹ 384 385 386 387 388 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ