WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie październik 2019
Odpowiedz

Mamusie październik 2019

Oceń ten wątek:
  • Dominika32 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2019, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emikey Nie daj sobie wmówić takich rzeczy! Dzieci ciagle z czegoś spadaja w cos uderzają.. I co to zawsze jest kara za grzechy matki?
    Weź się w garść i zjeb ich.
    Normalnie się wkurzylam..Jak oni mogli

w57vrjjgdjn1sode.png

qdkkkqi1yy4kqg9a.png

lprkcwa1u3xyt21v.png

• Irka Przyjaciółka

Wysłany: 12 kwietnia 2019, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasia1518 wrote:
    Irka to widzę że nasze córeczki bardzo podobne. U nas też nocki całe śpi, nie było kolek, mało płacze i ogólnie grzeczna i radosne dziecko, tylko teraz nie chce jeść. Na początku było ok jadła super, pięknie przybierala, a teraz jakiś dramat z tym jedzeniem- głównie mleka nie chce. Na szczęście dietę zaczęlysmy szybko rozszerzać bo miała 3mce 3tyg i zastępuje jej innymi rzeczami to mleko, ale przybiera po 250-350g miesięcznie- taki długi chuderlak z niej.

U nas za to tylko mleko a inne rzeczy są niedobre. Coś tam skubnie, ale nie na tyle żeby się najeść. Krzyczy że chce mleko i koniec. Jest na samym końcu siatki centylowej. W górę rośnie pomalutku, ale waga to masakra. Od prawie roku nie może przekroczyć 10 kg.

Mnie na szczęście mąż zawsze wspiera jak mam jakiegoś doła, chociaż rzadko mam. Nie wyobrażam sobie żeby miał gdzieś moje problemy. Przykro, że nie macie oparcia w najbliższych. Ale dobrze, że mamy tą grupę. Chociaż tu można się wygadac, powspierac. Jesteśmy anonimowe i możemy pisać o wszystkim nie bojąc się, że ktoś nas będzie oceniał.

sce8joy.png
    di3k7n9.png
  • paulina2811 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2019, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny boję się bardzo, że te skurcze od krwiaka spowodują poronienie... :(

Paulina m3sxdzu5cirt3gl0.png
  • przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2019, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agu1 wrote:
    Tez chcialam szybko a tersz sie boje jak sobie poradze... moze o to chodzi
    Być moźe. Ale zobaczysz jak się urodzi,zorganizujesz i wszystko będzie naturalne i się ucieszysz że tak wyszlo;)

Dziewczyny ja znowu mam pytanie, te ktore sluchają detektorem. Od kiedy mam te bole to maly jest znowu tuź nad spojeniem..a jak u Was to wygląda? Bo ostatnio juź bywał po lewej albo prawej stronie.

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • Dominika32 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2019, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paulina2811 wrote:

Bierzesz leki? Leżysz?

w57vrjjgdjn1sode.png

qdkkkqi1yy4kqg9a.png

lprkcwa1u3xyt21v.png

Wysłany: 12 kwietnia 2019, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paulina2811 wrote:
    Spokojnie,słuchaj zaleceń lekarza i dużo odpoczywaj. Znam przypadki z krwiakiem i wszystko jest ok;)

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • paulina2811 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2019, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leżę cały czas, boję się tylko tych skurczy..

• CodziennoscM Ekspertka

Wysłany: 12 kwietnia 2019, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :) mi dziś w końcu udało si zrobić USG genetyczne. Wszystkie parametry prawidłowe - nosek, przezierność, rączki, nóżki, serce itp. dziecko na 6,6cm. Urosło skubane 2 cm w tydzień :) i jak już wiedziałam wszystko o zdrowiu to zapytałam o płeć i raczej będzie to dziewczynka :) zobaczymy czy nic jej nie wyrośnie. :)

przedszkolanka:), Dominika32, meerici, brunetka91, Spirit, Kookosowa, Kotecki, nuśka91, Kasiulina, kasia1518, japonka, moni05, Awaria_90, Jupik lubią tę wiadomość

Insta: @CodziennoscM
    h44ehqvkxg5mefqn.png
  • wiktoriaa Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2019, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny przez te klucia też trochę świruje i naszło mnie na zakup detektora. Jaki polecacie? Wiem że temat już był ale raczej się do niego nie dokopie.
    A i czy myślicie że warto kupić używany np z olx?

syy26iye928jhyb7.png
  • wiktoriaa Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2019, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paulina2811 wrote:
    Leżę cały czas, boję się tylko tych skurczy..
    Leż i się nie denerwuj, wiem łatwo powiedzieć, ale jak mi się zdarzyło plamienie lekarz dał duphaston i też kazał leżeć. W sumie mi po 4 dniach przeszło i wstałam ale jak mi to powiedzieli działa cuda. Będzie dobrze !

syy26iye928jhyb7.png
  • paulina2811 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2019, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odebrałam wyniki moczu i mam PH 8, natomiast we krwi obniżone bazofile i limfocyty a podwyższone neutrofile. Co to może oznaczać?

• meerici Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2019, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiktoriaa wrote:
    Dziewczyny przez te klucia też trochę świruje i naszło mnie na zakup detektora. Jaki polecacie? Wiem że temat już był ale raczej się do niego nie dokopie.
    A i czy myślicie że warto kupić używany np z olx?
    Ja dla odmiany czuję się bardziej zaniepokojona kiedy nic nie czuję. To kłucie daje mi jakiś ułamek pewności, że wszystko jest w porządku, po prostu macica się powiększa, ludzik przecież rośnie teraz niemiłosiernie szybko!

A tak naprawdę co Wam dają te detektory na tym etapie? Jak któraś nie usłyszy bicia serca to i tak niestety nic z tym nie zrobi...

🤵🏽‍♀️34
    ahm <0,1 / KIR BX, kilka nieobecnych / Allo mlr 0%
    🤵🏻‍♂️34 ⭐
    2019 - Angelius GM - amh 0,14;
    bakteria, po wyleczeniu -> Cud 👶💗
    2022 - Angelius MP - amh leci, omnitrope, androtop, cycloprogynova
    ✨ 11.2023 DuoStim -> 2 komórki
    -> ❄ 5BB -> ET ❌
    ✨ 9.2024 Stymulacja -> punkcja -> lipa
    ✨ 11.2024 Stymulacja przerwana (poor responder)
    ✨ 2.2025 Stymulacja -> punkcja -> lipa
    Decyzja o AZ 🔮
    Czeka na nas 3BB 🌼-> maj 2025 ?
  • Karooo93 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2019, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina2811 - powiedz jak wykryto Ci tego krwiaka? Na usg, podczas badania ?

Emikey - bardzo współczuję takiego zachowaniu i to u najbliższych. Absolutnie
    Nie daj sobie wmówić takich rzeczy 😐

6ff2db1f3a.png
    e787fc5cda.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 kwietnia 2019, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 marca 2021, 00:06

wiktoriaa lubi tę wiadomość

• paulina2811 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2019, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj w nocy czułam delikatne skurcze, jakby parcie na siku. Nad ranem były kolejne. Wieczorem pojechałam na usg i wyszedł krwiak. W nocy skurcze były częstsze. Dziś już jest lepiej ale skurcze są. Dostałam luteine 2x1,magnez 3x1,no spa 2x1,a dziś dodatkowo okazało się, że mam infekcje pęcherza moczowego więc mam kupić urosept. Miala któraś z Was infekcje pęcherza?

• adella1 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2019, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina, ja mam infekcje. Biorę urosept.

• paulina2811 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2019, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A czy to możliwe, że te niby skurcze są od pęcherza a nie od krwiaka? Jak się u Ciebie objawiala infekcja? Ja mam PH 8 i krew poobnizana i popodwyzszana

Wysłany: 12 kwietnia 2019, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina a jak te skurcze odczuwasz?

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • paulina2811 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2019, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak jak podaje się rękę na uściśnięcie, są dosłownie sekundowe. Lekki ucisk, jakby ktoś złapał za rękę i natychmiast puścił. Wczoraj były w dzień co około 1 godzinę, dziś już częściej. Jestem zdziwiona, bo do wczoraj nie miałam żadnych objawów. Normalnie sikałam, nie odczuwałam nic. A tu jednego dnia jak się posypało

Wysłany: 12 kwietnia 2019, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli twardnienie macicy?

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
‹‹ 382 383 384 385 386 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ