X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie październik 2019
Odpowiedz

Mamusie październik 2019

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 kwietnia 2019, 23:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    meerici wrote:
    Dziewczyny jaki adapter do pasów polecacie? Besafe, insafe czy może jeszcze coś innego?
    Ja kupiłam besafe. Dzisiaj zamontowałam i pierwszy raz użyłam :) co do innych porównania nie mam. Ten spełnia zadanie tak, jak trzeba :)
    kupiłam z kodem zniżkowym, więc kosztował coś koło 145 zł :) jak coś to kod zniżkowy mogę podrzucić

• meerici Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2019, 23:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sunshine03 wrote:
    Ja kupiłam besafe. Dzisiaj zamontowałam i pierwszy raz użyłam :) co do innych porównania nie mam. Ten spełnia zadanie tak, jak trzeba :)
    kupiłam z kodem zniżkowym, więc kosztował coś koło 145 zł :) jak coś to kod zniżkowy mogę podrzucić
    Kod z bezpiecznego malucha? :P Bo ja właśnie dzisiaj dostałam smsa, także dziękuję, ale raczej nie będzie potrzeby ;) Chyba też się w końcu na besafe zdecyduję, bo tego drugiego jakoś podejrzanie mało w internecie - na Allegro wyłącznie 2 oferty - chociaż to zapięcie podobno wygodniejsze jeśli podróżuje się w sukienkach.

Nie masz wrażenia, ze wciąż jest za wysoko i wchodzi na brzuch? Bo do takich opinii tez dotarłam.

🤵🏽‍♀️34
    ahm <0,1 / KIR BX, kilka nieobecnych / Allo mlr 0%
    🤵🏻‍♂️34 ⭐
    2019 - Angelius GM - amh 0,14;
    bakteria, po wyleczeniu -> Cud 👶💗
    2022 - Angelius MP - amh leci, omnitrope, androtop, cycloprogynova
    ✨ 11.2023 DuoStim -> 2 komórki
    -> ❄ 5BB -> ET ❌
    ✨ 9.2024 Stymulacja -> punkcja -> lipa
    ✨ 11.2024 Stymulacja przerwana (poor responder)
    ✨ 2.2025 Stymulacja -> punkcja -> lipa
    Decyzja o AZ 🔮
    Czeka na nas 3BB 🌼-> maj 2025 ?
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 kwietnia 2019, 23:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiesz co, jak pierwszy raz jechałam dzisiaj to miałam takie wrażenie, że za mało ten pas obniża, ale uznałam, że pewnie coś źle zamocowałam. Więc zanim wsiadłam drugi raz, jak wracałam ze sklepu to ścisnęłam mocniej ten pasek wokół fotela i podsunęłam bardziej do tyłu tą część, co jest pod tyłkiem i wtedy wszystko było ok. Pas był między nogami, niżej i o brzuch się w ogóle nie opierał, czyli tak, jak powinno być i jak wcześniej sobie wyobrażałam, że powinno być :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 kwietnia 2019, 23:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z sukienkami dluzszymi przy besafe będzie problem, z krotkimi raczej bez problemu, tylko mogą się trochę wygnieść

Tak kod miałam z warsztatów bezpieczny maluch do sklepu marko coś tam :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 kwietnia 2019, 23:48

• Dreamer Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2019, 00:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciężko myśleć o trójce jak się jeszcze nie ma ani jednego. Podobają mi się takie duże rodziny ale w praktyce to chyba wyzwanie. U nas chyba nie ma opcji. Mąż ma 38 lat w tym roku wiec jak chcemy mieć dwójkę to się trzeba spiąć.

japonka lubi tę wiadomość

• Dreamer Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2019, 00:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agu1 wrote:
    Można ja bralam w ciazy 3x 2 tabletki z zalecenia. Symetikon sie nie wchlania wiec sa bezpieczne

Potwierdzam mi tez lekarz powiedział ze jak najbardziej można brać bo nie przenika do krwi

• kasia1518 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2019, 00:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emikey wrote:
    Mąż chyba musiał mieć trochę czasy żeby ogarnąć drugiego chłopaka. Wczoraj raczej był na "super" a dziś powiedział, że za półtora roku wrócimy do tematu trzeciego dziecka bo on zawsze chciał mała siostrzyczke a miał brata. Teraz chciał coreczke a znów odwleklo się w czasie. I jakby nie spróbował trzeci raz (bo to max) to by do końca życia myślał czy by córki nie miał. Hmmm I jeszcze dodał, że kocha być ojcem. Ktoś tu chce 3? :)
    Ja bym chciała 3, ale teraz to min. 5 lat przerwy zanim zaczniemy się starać ☺

kasia1518

relg8iikdgf37yhc.png
    3i49ej280kg4r0lc.png
  • Jupik Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2019, 01:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emikey wrote:
    Mąż chyba musiał mieć trochę czasy żeby ogarnąć drugiego chłopaka. Wczoraj raczej był na "super" a dziś powiedział, że za półtora roku wrócimy do tematu trzeciego dziecka bo on zawsze chciał mała siostrzyczke a miał brata. Teraz chciał coreczke a znów odwleklo się w czasie. I jakby nie spróbował trzeci raz (bo to max) to by do końca życia myślał czy by córki nie miał. Hmmm I jeszcze dodał, że kocha być ojcem. Ktoś tu chce 3? :)

Tak, mój mąż. Ja mu mówię, żeby w łeb się puknął. Niech se zostanie najpierw chociaż kilka dni sam na sam z Kingą (beze mnie, czyli sytuacja jak on mi wyjeżdża a ja muszę wszystko ogarniać sama) a potem dorzuci najlepiej jeszcze to drugie, które jeszcze w brzuchu, i dopiero wtedy niech się wypowie. Coś mu odbiło. O pierwsze nie mogłam się naprosic. Starania odkładaliśmy w czasie, bo nie był gotowy. Jak już był, wyszło 5 lat starań. W ciąży był przerażony i nawet trudno mi stwierdzić, czy tak prawdziwie się cieszył, czy uczestniczył bo tak trzeba.. a teraz ma swoją córeczkę tatusia i mi truje tyłek, że on chce trójkę, i to w brzuchu to nie koniec. Weź tu nadąż za facetem :-/

Myślę, że właśnie dużo z tych, które mają dzieci okoloroczne przezywa właśnie najwięcej rozterek- bo nasze dzieci są jeszcze małe, absorbujące i bardzo nas potrzebują. Stąd te nasze dylematy, że boimy się czy damy radę (ja dziś padam na pysk..), czy nie robimy krzywdy temu co już jest, bo pójdzie w pewnym stopniu w odstawkę, a jednak będzie na tyle małe, że może to być dotkliwe, no i wyrzuty w stosunku do tego w brzuchu, bo nawet nie ma czasu się nim nacieszyć, a przeciez pierwsza ciąża to było och i ach. Ale wiecie co, to wszystko zupełnie normalne :-) Pokochamy te dzieci tak czy siak i z pewnością ani to starsze ani młodsze w ostatecznym rachunku nie będą poszkodowane, bo dajemy im coś super- możliwość wychowywania się z rodzeństwem :-) a że my przy tym padniemy, cóż, ofiara musi być :-P

dxomf71x292hw6jw.png
    f2wlj44j36x6tmua.png
  • Kasiulina Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2019, 06:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/42b66b4ef6dc.jpg zapomniałam napisać,że termin porodu zmienił się na 20 październik :)

Kookosowa, Dominika32, nuśka91, japonka, brunetka91 lubią tę wiadomość

l22nuay3rw9afu96.png
    2nn3s65g9yfjqtl3.png
  • CodziennoscM Ekspertka

Wysłany: 13 kwietnia 2019, 06:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dreamer wrote:
    Ciężko myśleć o trójce jak się jeszcze nie ma ani jednego. Podobają mi się takie duże rodziny ale w praktyce to chyba wyzwanie. U nas chyba nie ma opcji. Mąż ma 38 lat w tym roku wiec jak chcemy mieć dwójkę to się trzeba spiąć.
    Mój ma 42 lata, ja 37. To nasze drugie małżeństwo, więc poznaliśmy się późno. Maz ma 12 latkę z pierwszego małżeństwa. Ale kolejnego dziecka już nie planujemy. Jeśli ta ciąża zakończy się szczęśliwie to chyba nie będę ryzykowac.

Insta: @CodziennoscM
    h44ehqvkxg5mefqn.png
  • CodziennoscM Ekspertka

Wysłany: 13 kwietnia 2019, 07:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sunshine03 wrote:
    Dziewczyny, to że ciąża psuje zęby to powielany przez ludzi i lata MIT! Pracuję w gabinecie stomatologicznym i nie mogę patrzeć, jak takie głupoty piszecie.
    Miałam pisać, co jak i dlaczego, ale na szczęście ktoś już to napisał, więc jeśli ktoś jest zainteresowany, dlaczego to jest MIT to zapraszam do przeczytania poniższego artykułu:
    http://bedacmlodymdentysta.com/zeby-ciazy-koniecznie-zepsute/

Niestety to, że komuś się wydaje, że dba o zęby albo że dobrze je myje, a zęby same się psują, z rzeczywistością wiele wspólnego nie ma.
    Świetny artykuł. :) Ja chodzę do dentysty co pół roku, w skrajnych przypadkach co rok. Mój lekarz zawsze śmieje się, że jestem jego ulubioną pacjentka, bo nigdy nie ma nic do roboty. Co najwyżej kamień. Teraz przed ciążą nie zdążyłam zdjąć i poszłam dwa tygodnie temu, ale powiedział że jest ok i poczekajmy do końca ciąży. Za to dostałam zapalenia dziąseł. Powiedzial że to normalne. Kazał płukać woda z wodą. Przeszło po trzech dniach :)

Insta: @CodziennoscM
    h44ehqvkxg5mefqn.png
  • Olala Koleżanka

Wysłany: 13 kwietnia 2019, 07:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam insafe , narazie użyłam raz , ale bardzo wygodne, pasy wcale nie dotykają brzucha, trzymają się na udach 😊

• meerici Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2019, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olala a kwestia montażu? Bo to chyba idzie pod siedzeniem ? Nie bedzie to niewygodne gdyby trzeba było przepinac z siedzenia pasażera na kierowcę?

🤵🏽‍♀️34
    🤵🏻‍♂️34 ⭐
    -> ❄ 5BB -> ET ❌
    Decyzja o AZ 🔮
  • Dreamer Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2019, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się w sobotni poranek po pierwszej przespanej nocy od kilku tygodni :)

Moje zdanie jest takie ze rodzeństwo z mała różnica wieku to najlepsze co możemy dać dzieciom. Wiadomo dla rodziców wyzwanie i nie przeżywanie wszystkiego tak jak za pierwszym razem ale nie może być w życiu idealnie.

• Olala Koleżanka

Wysłany: 13 kwietnia 2019, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja rzadko prowadzę, ewentualnie podmiana do innego auta, pierwszy montaż zajął 2 minutki może , póżniej to pewnie kwestia wprawy, ale rzeczywiście montaż może bardziej kłopotliwy niż besafe. Dla mnie ważne, że pas wcale nie dotyka brzucha 😊

• przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2019, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam w 16 tygodniu 😊
    Miłego dnia!

moni05, sunshine03, hura2017, wiktoriaa, nuśka91, Kasiulina lubią tę wiadomość

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • moni05 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2019, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przedszkolanka, gonię Cię o 2 dni, jutro 15+0 wg OM, bo usg tydzień starsze :P i nie mogę uwierzyc, ze to już ponad jedna trzecia za nami... ech.
    Miłego dnia wszystkim! :)

PS nie wypowiadałam się, bo temat wczorajszy mi zupełnie obcy. Ja sie wreszcie doczekałam ciąży i biorę ja ze wszystkimi skutkami ubocznymi i tym bagażem emocjonalnym, bo od 5 lat to moje największe marzenie było :) po 3 biochemach i operacji szyjki cieszę sie jak przedszkolak z lizaka :)

przedszkolanka:), Cabrera, japonka, Zimri lubią tę wiadomość

Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
    2017-2018: 3CB
    Prawie trzy lata starań 2016-2019
    ❌ Hashimoto, PCOS, niedoczynność tarczycy, tachykardia zatokowa

Alicja - 22.02.2012
    Remigiusz - 05.10.2019
  • moni05 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2019, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I chętnie zafunduje sobie trzecie, o ile los da z mała różnica wieku, ale najpierw musimy znaleźć większe lokum :)

Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
    2017-2018: 3CB
    Prawie trzy lata starań 2016-2019
    ❌ Hashimoto, PCOS, niedoczynność tarczycy, tachykardia zatokowa

Alicja - 22.02.2012
    Remigiusz - 05.10.2019
  • meerici Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2019, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olala wrote:
    Ja rzadko prowadzę, ewentualnie podmiana do innego auta, pierwszy montaż zajął 2 minutki może , póżniej to pewnie kwestia wprawy, ale rzeczywiście montaż może bardziej kłopotliwy niż besafe. Dla mnie ważne, że pas wcale nie dotyka brzucha 😊
    A jest możliwe, że pas zsunie się z tego cypelka? Według producenta oczywiście nie ma takiej opcji, ale tak „na chłopski rozum”? Sory, że tak Was męczę, ale mam prawdziwą zagwozdkę :P

🤵🏽‍♀️34
    🤵🏻‍♂️34 ⭐
    -> ❄ 5BB -> ET ❌
    Decyzja o AZ 🔮
  • Olala Koleżanka

Wysłany: 13 kwietnia 2019, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jechałam dopiero raz, ale nic nie zapowiada, żeby się wysuwało, ten cypelek jest dość głęboki i długi, pasy nie są luźne ( w tedy pewnie większa możliwość) , ale są mocno ściagnięte , więc to wszystko się trzyma.... nie mam teraz możliwości zrobienia fotki, bo mąż zabral auto do pracy

‹‹ 385 386 387 388 389 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ