Mamusie październik 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Dostałam smsa że PAPPA jest do odebrania, jadę. Proszę więcej kciuków
CodziennoscM, mia4444, Kookosowa, wiktoriaa, paulina2811, Kasiulina, Dominika32, Cabrera, przedszkolanka:), Spirit, moni05 lubią tę wiadomość
-
CodziennoscM wrote:Japonka tu info https://www.rodzicekangury.pl/index.php/warsztaty/zobacz-program-warsztatow
Może spotkamy się w maju -
Ok, ryzyko skorygowane jest 1:1030, 1:6500 i 1:19850, wydaje mi się że to jest ok. Mój gin mówił, że pomiędzy 1:300 a 1:1000 powinnam dorobić któryś z testów wolnego DNA (i tak zrobiliśmy) a przy ryzyku większym niż 1:300 amnio. Mogę trochę odetchnąć?
Kookosowa, Dominika32, przedszkolanka:), Cabrera, mia4444, moni05, Kasiulina, brunetka91, _nova lubią tę wiadomość
-
japonka wrote:Ok, ryzyko skorygowane jest 1:1030, 1:6500 i 1:19850, wydaje mi się że to jest ok. Mój gin mówił, że pomiędzy 1:300 a 1:1000 powinnam dorobić któryś z testów wolnego DNA (i tak zrobiliśmy) a przy ryzyku większym niż 1:300 amnio. Mogę trochę odetchnąć?Insta: @CodziennoscM
-
Dominika32 wrote:Dziewczyny mam pytanie
Wylegujecie się w wannach?
Mam prysznic i wannę,odkąd jestem w ciazy nie korzystam z wanny...
Trochę mi tego brakuje od czasu do czasu polezalabym w bąbelkachDominika32 lubi tę wiadomość
Insta: @CodziennoscM
-
a ja już po wizycie, dopiero się ogarnęłam:
Jak dr usłyszał o bólach to od razu fotel, szyjka długa,twarda,zamknięta. Na leżance usg: jest noseczek ,rączka pod główką, później pomachał i jest 5 paluszkówstópki, nóżki, serduszko (153) wszystko jest super. Łozysko również
luteine i magnez mam brać cały czas, dostałam znowu badania na mocz i morfologię a na niskie ciśnienie mogę ćwiczyć dla ciężarnych coś
lekarz zadowolony, że szczupła jestem bo wszystko przez brzuch idealnie widać
za 2-3 tyg. powinnam już czuć ruchy
kolejna wizyta 10 maja- Sunshine proszę w wolnej chwili o wpisanie
No iii... mamy oficjalnie SYNKAbyły nóżki i pomiędzy jajeczka - święcimy w sobotę hihi
Cabrera, wiktoriaa, Kotecki, mia4444, kasia1518, moni05, ManiaM, Dominika32, Kookosowa, Karooo93, brunetka91, _nova lubią tę wiadomość
-
przedszkolanka:) wrote:a ja już po wizycie, dopiero się ogarnęłam:
Jak dr usłyszał o bólach to od razu fotel, szyjka długa,twarda,zamknięta. Na leżance usg: jest noseczek ,rączka pod główką, później pomachał i jest 5 paluszkówstópki, nóżki, serduszko (153) wszystko jest super. Łozysko również
luteine i magnez mam brać cały czas, dostałam znowu badania na mocz i morfologię a na niskie ciśnienie mogę ćwiczyć dla ciężarnych coś
lekarz zadowolony, że szczupła jestem bo wszystko przez brzuch idealnie widać
za 2-3 tyg. powinnam już czuć ruchy
kolejna wizyta 10 maja- Sunshine proszę w wolnej chwili o wpisanie
No iii... mamy oficjalnie SYNKAbyły nóżki i pomiędzy jajeczka - święcimy w sobotę hihi
U mnie gin na bole tak samo wczoraj zareagowala i tez szyjka wszystko ok i tak jak Ty jestem na luteinie i magnezie;)
przedszkolanka:) lubi tę wiadomość
Karolina 10.10.2019💞
Lena 8.11.2012💞
Samantha 27.10.2009💞
-
japonka wrote:Ok, ryzyko skorygowane jest 1:1030, 1:6500 i 1:19850, wydaje mi się że to jest ok. Mój gin mówił, że pomiędzy 1:300 a 1:1000 powinnam dorobić któryś z testów wolnego DNA (i tak zrobiliśmy) a przy ryzyku większym niż 1:300 amnio. Mogę trochę odetchnąć?Karolina 10.10.2019💞
Lena 8.11.2012💞
Samantha 27.10.2009💞
-
Dominika32 wrote:Dziewczyny mam pytanie
Wylegujecie się w wannach?
Mam prysznic i wannę,odkąd jestem w ciazy nie korzystam z wanny...
Trochę mi tego brakuje od czasu do czasu polezalabym w bąbelkach
Ja wlasnie od kiedy jestem w ciąży chętniej wybieram wannę niz prysznic, jakos mnie drażni to ciśnienie wody ściekające skore brzucha teraz. Wody do wanny pilnuje zeby nie była za ciepła i nie siedze tam krócej wiadomo -
U nas po wizycie wszystko ok. Dzidzia ma 71mm, przezierność karkowa 1.4mm, kość nosowa obecna, przepływ w przewodzie żylnym i pępowinowym prawidłowy, wszystkie narządy obecne. Termin z om pokrywa się z tym z usg . Serduszko pięknie bije. Szyjka twarda , zamknięta 32mm. Łożysko na tylnej ścianie- gin mówi że dobrze bo nie będzie się wrastac w blizne. Płeć nie chciała jeszcze powiedzieć (chyba dlatego że w pierwszej ciąży źle obstawila na usg genetycznym) mówiła tylko że może być jeszcze przyrośnieta łechtaczka i nie chce mówić. Mój mąż usilnie twierdzi że widział że to chłopak, ja tam nic nie widzialam
wiktoriaa, przedszkolanka:), ManiaM, japonka, Dominika32, Kookosowa, moni05, Karooo93, brunetka91, _nova, mia4444, Cabrera lubią tę wiadomość
kasia1518
-
CodziennoscM wrote:Wylegiwanie to może za dużo powiedziane, ale jak jestem bardzo zmęczona wchodzę na 10-15 minut do wanny ale też nie w tak ciepłej wodzie jak przed ciążą
do 10 min w nie za gorącej wodzie jest ok.
-
Przedszkolanka gratuluje synka
Kasiu super wieści.
Mi po magnezie przestaje twardnieć brzuch ale i tak na wizycie powiem niech sprawdzi.
Ale dziś piękny dzień. Cały dzień na dworze. Dziecko mi padło o 19przedszkolanka:), kasia1518 lubią tę wiadomość
Bartuś 19.09.2019 20:14
37 tydzien 1 dzien
Witaj synku -
nick nieaktualnyJakie dobre wiadomosci
)
Ja dzis odebralam pappe..
Wiec u mnie:
Wolne BgCg 11,24 IU/I odpowiada 0,421 MoM
Pappa 1,330 IU/I odpowoada 0,481 MoM
I tu mi ktos napisze czy ok?
A co do ryzyka to
T 21 podstawowe 1:923 a skorygowane 1:6547
T 18 pods. 1:10894. A skoryg. <1:20000
T 13 pods. <:20000. -||-Kookosowa, .Aleksandra., brunetka91, CodziennoscM, mia4444 lubią tę wiadomość
-
Neroli wrote:Jakie dobre wiadomosci
)
Ja dzis odebralam pappe..
Wiec u mnie:
Wolne BgCg 11,24 IU/I odpowiada 0,421 MoM
Pappa 1,330 IU/I odpowoada 0,481 MoM
I tu mi ktos napisze czy ok?
A co do ryzyka to
T 21 podstawowe 1:923 a skorygowane 1:6547
T 18 pods. 1:10894. A skoryg. <1:20000
T 13 pods. <:20000. -||-te MOM to tylko lekarzowi do wyliczeń są potrzebne i ponieważ skorygowane masz dużo niższe ryzyko to znaczy że ok
-
Hello.
U nas pappa wyszła zła. 1:115 brak widocznej tej kości bardzo zaniżył widok. Dziś byłam u innego lekarza ktory tez mo robił prenatalne ale 2 tyg wcześniej i nie sprawdzał kosci nosowej i powiedzial ze tego nie robil bo teraz sa zalecenia ze nie trzeba
Mam isc so genetyka ale chyba zrezygnuje. Bo wiem.co.mi.zaproponuje nifty albo amnio bo to trisomia 21. Przemysle wszystko ale sadze ze tak to zostawimy i bedziemy ufali ze jest i bedzie ok:) -
Tymczasem w Medicover napisał do mnie ginekolog i się zdenerwowałam... Niech już będzie to Sanco, Panoramy nie będę robić.
Quote:Witam. Wynik dla trisomii 21 wynosi 1; 1029 i jest w strefie ryzyka względnego. Zaleca się test PANORAMA. jeśli jest Pani zainteresowana zapraszam do 15 tyg. ciąży. -
Uwemhe, na pewno będzie dobrze! :* ale podziwiam Cię za podejścieGrudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
2017-2018: 3CB
Prawie trzy lata starań 2016-2019
❌ Hashimoto, PCOS, niedoczynność tarczycy, tachykardia zatokowa
Alicja - 22.02.2012
Remigiusz - 05.10.2019