WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie październik 2019
Odpowiedz

Mamusie październik 2019

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 kwietnia 2019, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, kciuki za wizyty :)
    Ja dziś tylko dentysta i rodzinny (niech usłucha ten kaszel, bo już nie mam siły :/)

No i witam się w klubie dużych biustów ;)
    Przed ciąża 70f/ff, aktualnie 75??? (Wchodzę tylko w dwa staniki o.O ) czekałam, aż przestaną rosnąć, żeby cos kupić, ale muszę iść do kogoś, kto mnie porządnie wymierzy...
    Generalnie moje piersi są aktualnie olbrzymie!!!

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 kwietnia 2019, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaa, mi lekarz zleca morfologię i mocz raz w miesiącu...

• Karooo93 Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2019, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kookosowa wrote:
    Dzień dobry :)
    Kciuki za wizyty
    Dominika u nas już wolne od dziś. Większość żłobków jeszcze pracuje ( ja mam szefowe które czują święta i chca też coś zrobić z rodziną) , a sklepy jeszcze w sobotę do 13.

Współczuję wam tych wielkich piersi. Mi w ciąży lekko rosną a już czuję że mi przeszkadzają. Zwykle noszę 75a

Edit słownik ma swoje plany co do tekstu :)

Pracujesz w żłobku? 🙂

6ff2db1f3a.png
    e787fc5cda.png
  • Karooo93 Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2019, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do badan, ani lekarzy też w sumie nie mogę narzekać. Z Jasiem chodziłam
    Na NFZ. Dostawałam skierowania normalnie co wizytę, badania itd. Teraz chodzę
    Prywatnie i też co wizytę mam skierowania 😉

6ff2db1f3a.png
    e787fc5cda.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 kwietnia 2019, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 marca 2021, 00:02

• ManiaM Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2019, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mia4444 wrote:
    Dziewczyny 3majcie kciuki jutro mam prenatalne badania.. ;(
    Jeszcze mam.szumy u uchu i byłam u lekarza laryngologa i mam obniżony słuch na dźwięki wysokie.. zapisał witaminę b1.I kazał przyjść po majowce, nic nie mowil bo tomografu I tak nie mogę mieć.. nie wiem od czego to mam nigdy nie miałam problemu u uchem.. ;(
    Ja też mam szumy uszne już dluugo bo od grudnia. Czasem są mniej dokuczliwe czasem bardziej , ale u mnie na tomografie głowy nic nie wykazało. Miałam w grudniu takie bóle u okropne szumy że nie pomagały zastrzyki przeciwbólowe domiesniowo, dozylnie, silne leki przeciwbólowe na receptę lykalam jak cukierki. Neurolog na IP powiedział że jak nic nie wyjdzie na przeswietleniu to mam brać leki na depresję. I może przejdzie bol glowy i szumy . Masakra, dobrze że nie zaczęłam tego brać. Zeszlam w ciążę i od tamtej pory bóle głowy rzadziej, mniejsze, szumy też... I nadal nie wiem nic.

mia4444 lubi tę wiadomość

oar843r8hxms7jm7.png
  • mia4444 Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2019, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ManiaM wrote:
    Ja też mam szumy uszne już dluugo bo od grudnia. Czasem są mniej dokuczliwe czasem bardziej , ale u mnie na tomografie głowy nic nie wykazało. Miałam w grudniu takie bóle u okropne szumy że nie pomagały zastrzyki przeciwbólowe domiesniowo, dozylnie, silne leki przeciwbólowe na receptę lykalam jak cukierki. Neurolog na IP powiedział że jak nic nie wyjdzie na przeswietleniu to mam brać leki na depresję. I może przejdzie bol glowy i szumy . Masakra, dobrze że nie zaczęłam tego brać. Zeszlam w ciążę i od tamtej pory bóle głowy rzadziej, mniejsze, szumy też... I nadal nie wiem nic.
    Ja mam tydzień.. To może mi też minie..ja mam na ucho prawe. Mnie głowa nie boli przy tym. Tylko ten szum wkurza..

74diwn15bdy1nj9o.png ❤❤❤.
  • Kookosowa Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2019, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karooo93 wrote:
    Pracujesz w żłobku? 🙂

Tak :)

Bartuś 19.09.2019 20:14
    37 tydzien 1 dzien :)
    Witaj synku
  • Kookosowa Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2019, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i dziś mamy wyniki rekrutacji i Judka dostała się do przedszkola :)

adella1, Kasiulina, CodziennoscM lubią tę wiadomość

Witaj synku
  • adella1 Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2019, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    brunetka91 wrote:
    Ale dzisiaj z rana miałam kołowrotek... Myślałam, że do łazienki nie dojdę.. Tak mi się kręciło w głowie.. Masakra..
    Dziewczyny, a robicie sobie USG 3D? Jeśli tak to w którym tygodniu? Mnie tak korci iść, żeby mieć taką fajną pamiątkę + moze na takim USG widziałby już płeć 😍
    Hej dziewczyny! Co do tego usg 3d to raczej sobie daruję( na dzień dzisiejszy). Zależy czy masz łożysko na przedniej czy tylnej ścianie. Jak jest na przedniej(?) to słabo może być maluch widoczny.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2019, 12:13

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 kwietnia 2019, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kkkaaarrr u mnie w medicoverze jest tak samo, lekarz przytyka sondę usg i tylko sprawdza czy serce bije, bez pomiarów, bez niczego :P
    tam jest, jak w nfz, tylko 3 referencyjne usg porządne, a reszta byle by tylko była,
    a prywatnie mam porządne usg z pomiarami na każdej wizycie

• Kiniorek91 Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2019, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem po wyrwaniu tego korzenia .. znieczulenie schodzi a ja mam tylko paracetamol do dyspozycji :(

f2w3dqk3m66a9e1d.png
  • Kiniorek91 Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2019, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja robię sobie to USG 4d/3d. Mialam z młodym i byłam zadowolona. Lekarz mi powiedział że nie wie czemu w PL jest przekonanie że jest to USG którego nie trzeba robić. Badanie prenatalne trzeciego trymestru może wykryć wady które się wykształciły w okresie wzrostu dziecka w łonie. Bo to że nie wykształciły się do połówkowych nie znaczy że dziecko urodzi się całkiem zdrowe. Mam odłożone 250zl i pójdę sprawdzić dla spokoju

f2w3dqk3m66a9e1d.png
  • Karooo93 Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2019, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kookosowa - ja też 😉 tzn teraz nie, ale ogólnie tylko żłobki. Prywatne,
    Państwowe 😁

Kookosowa lubi tę wiadomość

6ff2db1f3a.png
    e787fc5cda.png
  • Kiniorek91 Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2019, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ile na raz mogę wziąć paracetamolu? I ile tabletek na dzień... Z tego wszystkiego zapomniałam się dentysty zapytać :(

f2w3dqk3m66a9e1d.png
  • japonka Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2019, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiniorek91 wrote:
    Ile na raz mogę wziąć paracetamolu? I ile tabletek na dzień... Z tego wszystkiego zapomniałam się dentysty zapytać :(
    1-4g dziennie z tego co kojarzę. 4 to jest maksymalna dawka z ulotki, bez ciąży. Myślę że 3x500 jak weźmiesz dziennie to będzie ok

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2019, 12:40

a5526252e0.png

38 lat | 5,5 r starań, 1 strata 5.2017 (Adaś,LBWC,16t)| JA: MTHFR 677T homo, IO, NK 20%, INF ⬆️, KIR Bx, AMH 1,3; ON: 4%, fDNA 32% | 3x IUI, 3 x ICSI (6 transferów, 8 zarodków, 4*)
  • adella1 Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2019, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiniorek91 wrote:
    Ja robię sobie to USG 4d/3d. Mialam z młodym i byłam zadowolona. Lekarz mi powiedział że nie wie czemu w PL jest przekonanie że jest to USG którego nie trzeba robić. Badanie prenatalne trzeciego trymestru może wykryć wady które się wykształciły w okresie wzrostu dziecka w łonie. Bo to że nie wykształciły się do połówkowych nie znaczy że dziecko urodzi się całkiem zdrowe. Mam odłożone 250zl i pójdę sprawdzić dla spokoju

Usg trzeciego trymestru wcale nie musi być 3/4 d. Może je wykonać każdy lekarz który posiada usg, nawet tego starszego typu. I nie musi mieć do tego żadnego certyfikatu. Piszesz o usg 28-32 tygodnia, a brunetka mówi o poznaniu płci. W tych tygodniach to płeć jest już raczej znana. Chyba że dziecko nie współpracuje.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2019, 13:02

• Dreamer Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2019, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dostałam informacje na izbie przyjęć ze paracetamol jest tak bezpieczny ze można nawet 6 tabletek dziennie.

A z tym usg 3D to nie jest tak ze lekarz poprostu może ta opcje włączyć podczas zwykłego usg ?
    Pytam bo nie wiem już teraz a wcześniej wydawało mi się to oczywiste.

• Kookosowa Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2019, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karooo93 wrote:
    Kookosowa - ja też 😉 tzn teraz nie, ale ogólnie tylko żłobki. Prywatne,
    Państwowe 😁

Ja nadal pracuje :) od 5 lat w tym żłobku jestem. Z córką w ciąży potem przerwa na 5 miesięcy i wróciłam z młodą do dzieci. Teraz już nie wrócę tak szybko i po macierzyńskim zobaczę czy znajdę gdzieś w żłobku pracę czy gdzieś indziej bo nie wiem co z mieszkaniem będzie bo planujemy zmianę.
    Wykształcenie mi pozwala na pracę w przedszkolu, szkole 1-3 i terapię pedagogiczną ale mnie od zawsze ciągnęło do maluszków :)

Witaj synku
  • kkkaaarrr Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2019, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sunshine03 wrote:
    kkkaaarrr u mnie w medicoverze jest tak samo, lekarz przytyka sondę usg i tylko sprawdza czy serce bije, bez pomiarów, bez niczego :P
    tam jest, jak w nfz, tylko 3 referencyjne usg porządne, a reszta byle by tylko była,
    a prywatnie mam porządne usg z pomiarami na każdej wizycie
    Mnie tylko przeraża to, że ten mój ewidentnie nie radzi sobie z obsługą tego sprzętu. Bo nawet może i by chciał coś więcej, tylko klika po omacku w te guziczki..

eVspp2.png
    SBwKp2.png
    - Olga [*] 8.11.2015 [26tc] - mama Cię kocha córeczko -
‹‹ 419 420 421 422 423 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ