Mamusie październik 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyDziewczyny, kciuki za wizyty
Ja dziś tylko dentysta i rodzinny (niech usłucha ten kaszel, bo już nie mam siły)
No i witam się w klubie dużych biustów
Przed ciąża 70f/ff, aktualnie 75??? (Wchodzę tylko w dwa staniki) czekałam, aż przestaną rosnąć, żeby cos kupić, ale muszę iść do kogoś, kto mnie porządnie wymierzy...
Generalnie moje piersi są aktualnie olbrzymie!!! -
nick nieaktualny
-
Kookosowa wrote:Dzień dobry
Kciuki za wizyty
Dominika u nas już wolne od dziś. Większość żłobków jeszcze pracuje ( ja mam szefowe które czują święta i chca też coś zrobić z rodziną) , a sklepy jeszcze w sobotę do 13.
Współczuję wam tych wielkich piersi. Mi w ciąży lekko rosną a już czuję że mi przeszkadzają. Zwykle noszę 75a
Edit słownik ma swoje plany co do tekstu
Pracujesz w żłobku? 🙂 -
nick nieaktualny
-
mia4444 wrote:Dziewczyny 3majcie kciuki jutro mam prenatalne badania.. ;(
Jeszcze mam.szumy u uchu i byłam u lekarza laryngologa i mam obniżony słuch na dźwięki wysokie.. zapisał witaminę b1.I kazał przyjść po majowce, nic nie mowil bo tomografu I tak nie mogę mieć.. nie wiem od czego to mam nigdy nie miałam problemu u uchem.. ;(mia4444 lubi tę wiadomość
-
ManiaM wrote:Ja też mam szumy uszne już dluugo bo od grudnia. Czasem są mniej dokuczliwe czasem bardziej , ale u mnie na tomografie głowy nic nie wykazało. Miałam w grudniu takie bóle u okropne szumy że nie pomagały zastrzyki przeciwbólowe domiesniowo, dozylnie, silne leki przeciwbólowe na receptę lykalam jak cukierki. Neurolog na IP powiedział że jak nic nie wyjdzie na przeswietleniu to mam brać leki na depresję. I może przejdzie bol glowy i szumy . Masakra, dobrze że nie zaczęłam tego brać. Zeszlam w ciążę i od tamtej pory bóle głowy rzadziej, mniejsze, szumy też... I nadal nie wiem nic.
❤❤❤.
-
brunetka91 wrote:Ale dzisiaj z rana miałam kołowrotek... Myślałam, że do łazienki nie dojdę.. Tak mi się kręciło w głowie.. Masakra..
Dziewczyny, a robicie sobie USG 3D? Jeśli tak to w którym tygodniu? Mnie tak korci iść, żeby mieć taką fajną pamiątkę + moze na takim USG widziałby już płeć 😍Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2019, 12:13
-
nick nieaktualnykkkaaarrr u mnie w medicoverze jest tak samo, lekarz przytyka sondę usg i tylko sprawdza czy serce bije, bez pomiarów, bez niczego
tam jest, jak w nfz, tylko 3 referencyjne usg porządne, a reszta byle by tylko była,
a prywatnie mam porządne usg z pomiarami na każdej wizycie -
Ja robię sobie to USG 4d/3d. Mialam z młodym i byłam zadowolona. Lekarz mi powiedział że nie wie czemu w PL jest przekonanie że jest to USG którego nie trzeba robić. Badanie prenatalne trzeciego trymestru może wykryć wady które się wykształciły w okresie wzrostu dziecka w łonie. Bo to że nie wykształciły się do połówkowych nie znaczy że dziecko urodzi się całkiem zdrowe. Mam odłożone 250zl i pójdę sprawdzić dla spokoju
-
Kiniorek91 wrote:Ile na raz mogę wziąć paracetamolu? I ile tabletek na dzień... Z tego wszystkiego zapomniałam się dentysty zapytać
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2019, 12:40
-
Kiniorek91 wrote:Ja robię sobie to USG 4d/3d. Mialam z młodym i byłam zadowolona. Lekarz mi powiedział że nie wie czemu w PL jest przekonanie że jest to USG którego nie trzeba robić. Badanie prenatalne trzeciego trymestru może wykryć wady które się wykształciły w okresie wzrostu dziecka w łonie. Bo to że nie wykształciły się do połówkowych nie znaczy że dziecko urodzi się całkiem zdrowe. Mam odłożone 250zl i pójdę sprawdzić dla spokoju
Usg trzeciego trymestru wcale nie musi być 3/4 d. Może je wykonać każdy lekarz który posiada usg, nawet tego starszego typu. I nie musi mieć do tego żadnego certyfikatu. Piszesz o usg 28-32 tygodnia, a brunetka mówi o poznaniu płci. W tych tygodniach to płeć jest już raczej znana. Chyba że dziecko nie współpracuje.Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2019, 13:02
-
Ja dostałam informacje na izbie przyjęć ze paracetamol jest tak bezpieczny ze można nawet 6 tabletek dziennie.
A z tym usg 3D to nie jest tak ze lekarz poprostu może ta opcje włączyć podczas zwykłego usg ?
Pytam bo nie wiem już teraz a wcześniej wydawało mi się to oczywiste. -
Karooo93 wrote:Kookosowa - ja też 😉 tzn teraz nie, ale ogólnie tylko żłobki. Prywatne,
Państwowe 😁
Ja nadal pracujeod 5 lat w tym żłobku jestem. Z córką w ciąży potem przerwa na 5 miesięcy i wróciłam z młodą do dzieci. Teraz już nie wrócę tak szybko i po macierzyńskim zobaczę czy znajdę gdzieś w żłobku pracę czy gdzieś indziej bo nie wiem co z mieszkaniem będzie bo planujemy zmianę.
Wykształcenie mi pozwala na pracę w przedszkolu, szkole 1-3 i terapię pedagogiczną ale mnie od zawsze ciągnęło do maluszków
Bartuś 19.09.2019 20:14
37 tydzien 1 dzien
Witaj synku -
sunshine03 wrote:kkkaaarrr u mnie w medicoverze jest tak samo, lekarz przytyka sondę usg i tylko sprawdza czy serce bije, bez pomiarów, bez niczego
tam jest, jak w nfz, tylko 3 referencyjne usg porządne, a reszta byle by tylko była,
a prywatnie mam porządne usg z pomiarami na każdej wizycie