X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie październik 2019
Odpowiedz

Mamusie październik 2019

Oceń ten wątek:
  • moni05 Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2019, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiniorek91 wrote:
    Kardiolozka powiedziala że jak będzie ok i nie będzie się nic działo a nie chce brać leku ciągle to mogę spróbować odstawić i obserwować... Powiedziała że nie daje słowa jaki to może mieć też wpływa na małego bo xande leki na serce nie są bezpieczne w ciąży... No i spróbowałam odstawić i dupa...
    Kiniorek po pierwsze większość leków odstawia się stopniowo - ten tez. Nie można sobie przestać brać z dnia na dzień. Ja schodziłam co 2-3 tyg z dawki.
    Po drugie masz tak mała dawkę ze ona bardzo nieznacznie wpływała na cokolwiek, to nie jest lek, który zagrażał Tobie lub dziecku. Według ogólnej dostępnej wiedzy oczywiście.
    Myśle, ze najrozsądniej będzie go brać i ponowić badania po prostu, bo w ciąży przy jakichkolwiek nieprawidłowościach powtarza się je znacznie częściej.
    Takie jest moje zdanie. Brałam przed pierwsza ciąża i kawałek w trakcie.

Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
    2017-2018: 3CB
    Prawie trzy lata starań 2016-2019
    ❌ Hashimoto, PCOS, niedoczynność tarczycy, tachykardia zatokowa

Alicja - 22.02.2012
    Remigiusz - 05.10.2019
  • Kiniorek91 Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2019, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moni dlatego sobie będę brać... Głupotę zrobiłam bo się przestraszyłam bo ogólnie anty lekowa .. ale teraz będę pilnować i brać. A postanowiłam że po laktacji idę ścieżki przecierać do zmniejszania piersi na NFZ... Tak mnie plecy bolą a wiem że na NFZ można. Podejrzewam że moje nerwobole bardziej są od kregoslupa niż od serca... A mam takie duże i codziennie tak obolała jestem po ściągnięciu biustonosza, że jak tylko skończę karmić to będę próbować :( gdzie mieć takie piersi wielkie :( to nawet nie wygląda ładnie ...

f2w3dqk3m66a9e1d.png
  • Agu1 Ekspertka

Wysłany: 17 kwietnia 2019, 23:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czyli tylko mi lekarz nie kazal co wixyte robic moczu i morfologi? Mam 16 tc a on tylko raz zlecil... mowi ze jeszcze mnie pokluja bo to dopiero poczatek...a tak serio to juz prawie polowa ciazy. Troche mnie irytuje podejscie

oar8csqvruh93gj7.png
    km5scwa1vgft2op7.png
  • Agu1 Ekspertka

Wysłany: 17 kwietnia 2019, 23:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiniorek91 wrote:
    Moni dlatego sobie będę brać... Głupotę zrobiłam bo się przestraszyłam bo ogólnie anty lekowa .. ale teraz będę pilnować i brać. A postanowiłam że po laktacji idę ścieżki przecierać do zmniejszania piersi na NFZ... Tak mnie plecy bolą a wiem że na NFZ można. Podejrzewam że moje nerwobole bardziej są od kregoslupa niż od serca... A mam takie duże i codziennie tak obolała jestem po ściągnięciu biustonosza, że jak tylko skończę karmić to będę próbować :( gdzie mieć takie piersi wielkie :( to nawet nie wygląda ładnie ...
    Kochana moze cie pociesze... nie wiem czy poprzednie dziecko karmilas ale ja przy pod boustem 65 miseczke mialam H... teraz po 16 mac kp to jest chyba z polowa H na szczescie ! Moze i tobie sie zmniejszy :)

oar8csqvruh93gj7.png
    km5scwa1vgft2op7.png
  • Olliiii Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2019, 07:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agu1 wrote:
    Dziewczyny czyli tylko mi lekarz nie kazal co wixyte robic moczu i morfologi? Mam 16 tc a on tylko raz zlecil... mowi ze jeszcze mnie pokluja bo to dopiero poczatek...a tak serio to juz prawie polowa ciazy. Troche mnie irytuje podejscie

No u mnie właśnie to samo. Badania miałam zlecone tylko raz w 6 tygodniu. A morfologia nie wyszła jakoś super, więc no ja sama wolę sobie powtórzyć, tak samo badanie moczu..

12.01.2018r. - 2 Aniołki [*] 8tc 👼🏻👼🏻
    06.09.2018r. - Aniołek [*] 5tc 👼🏻
    18.10.2019 r. - Synek 👶🏼❤
    30.10.2021r. - Aniołek [*] 5tc 👼🏻

07.12.2021r. - ⏸️ hej maluchu 😍❤

🔸️Mthfr C677T hetero
    🔸️Mthfr A12986 hetero
    🔸️Pai-1 4G homo

3jgx43r8z5x07y20.png
  • meerici Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2019, 07:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :) ja po wczorajszej wizycie padłam jak kawka. Bobas wyglada dobrze, trochę mniejszy niż byc powinien, ale to przez to, ze bardzo skulony leżał sobie wczoraj. Lekarz powiedział, ze jakby się trochę wyprostował to bedzie w porządku :) ja dostałam lek przeciwwymiotny, przeciwbakteryjny tak na wszelki wypadek i ranigast Max. Jak wymioty będą się utrzymywać i wszystkie płyny będę zwracać to mam jechać do szpitala na kroplówkę. Pytałam tez o moje kłucia w pochwie i podbrzuszu, mówi ze to całkowicie normalne i to chyba takie moje odczucie ze szyjka, no z szyjką nic się nie dzieje. Co do dentysty to lekarz mówi jak najbardziej iść i co się da to pozałatwiać. Następna wizyta 8.05, czyli widzę, że będę się z nim spotykać co trzy tygodnie (wcześniej chodziłam do innego).

Kookosowa lubi tę wiadomość

🤵🏽‍♀️34
    ahm <0,1 / KIR BX, kilka nieobecnych / Allo mlr 0%
    🤵🏻‍♂️34 ⭐
    2019 - Angelius GM - amh 0,14;
    bakteria, po wyleczeniu -> Cud 👶💗
    2022 - Angelius MP - amh leci, omnitrope, androtop, cycloprogynova
    ✨ 11.2023 DuoStim -> 2 komórki
    -> ❄ 5BB -> ET ❌
    ✨ 9.2024 Stymulacja -> punkcja -> lipa
    ✨ 11.2024 Stymulacja przerwana (poor responder)
    ✨ 2.2025 Stymulacja -> punkcja -> lipa
    Decyzja o AZ 🔮
    Czeka na nas 3BB 🌼-> maj 2025 ?
  • moni05 Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2019, 07:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agu1 wrote:
    Miałam na początku ciąży dużo dużo i teraz jak byłam po prenatalnych dostałam mocz, morfologię i tsh na kolejna wizytę (ta będzie w 19tc). Jeśli masz kartę ciąży to na niej powinny być zalecane badania dla każdego trymestru. Ja mam jeszcze chyba z tygodniami mniej więcej, jeśli chcesz to Ci wrzucę :) możesz się na to powołać i podpytać. :)

Alicja - 22.02.2012
    Remigiusz - 05.10.2019
  • moni05 Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2019, 07:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiniorek, rozumiem. Tzn ja mam standardowe B/C, ale umiem sobie wyobrazić ból. Ja mam szewska klatkę piersiowa od urodzenia (na szczęście niezdeformowana) i jak młoda w brzuchu była już większa to nie mogłam oddychać. Bo normalnie już mam płuca i serducho ściśnięte. Tez myśle o operacji, ale na NFZ pokroją mnie jak bym się dusiła i umierała dopiero, a prywatnie to spory koszt ;) łamanie mostka i układanie go na nowo... wszystko przetrwamy, zobaczysz! :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2019, 08:15

Alicja - 22.02.2012
    Remigiusz - 05.10.2019
  • paulina2811 Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2019, 07:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie co wizyta to badania czyli około co miesiąc lub wcześniej zależy jak wypada wizyta. I powiedział, że to obligatoryjne żebym je robiła bo może na bieżąco sprawdzać czy wszystko jest ok

Paulina m3sxdzu5cirt3gl0.png
  • Dreamer Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2019, 07:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi na NFZ też nie przepisują badań. Oszczędności:(
    Prywatnie co miesiąc morfologia i mocz. Ale to akurat żadne pieniądze.

Kiniorek, co mąż na ten pomysl zmniejszenia piersi?

• CodziennoscM Ekspertka

Wysłany: 18 kwietnia 2019, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiniorek91 wrote:
    Też mam bardzo duze piersi 80G-H Byłaś u braffiterki? Dobry stanik to podstawa. Bez niego bym chyba umarła :)

Insta: @CodziennoscM
    h44ehqvkxg5mefqn.png
  • Kiniorek91 Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2019, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia i Agu ja mam F95... Ale duże piersi mam od zawsze. W 3klasie podstawówki już nosiłam zerówkę... U mnie to genetycznie.

A pół nocy nie spałam, tak mnie nogą rwie. Jeszcze za 2godz mam dentystę i się zastanawiam czy wyrywać ten korzeń czy poczekać jeszcze chwilę i zorbic sobie ściąganie kamienia... Boje się że jak mi korzeń wyrwie to będzie trzeba antybiotyk brać :/

f2w3dqk3m66a9e1d.png
  • Kiniorek91 Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2019, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dreamer wrote:
    mi na NFZ też nie przepisują badań. Oszczędności:(
    Prywatnie co miesiąc morfologia i mocz. Ale to akurat żadne pieniądze.

Kiniorek, co mąż na ten pomysl zmniejszenia piersi?

Mąż powiedział że jak ma mi być lepiej i mają mi przejść te nerwobole i ogólnie ból kręgosłupa to żebym spróbowała. Mówi, żeby tylko nie cały, ale o połowę ... No i też bym tak chciała...

f2w3dqk3m66a9e1d.png
  • moni05 Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2019, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiniorek, a czytałaś o tej rwie kulszowej? Bo noga to raczej od tego.
    Kamień ściągać lepiej z wyleczonych zębów. Czyli te korzenie tez byś powyrywać.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2019, 08:33

Alicja - 22.02.2012
    Remigiusz - 05.10.2019
  • Kiniorek91 Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2019, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czytałam i to by się zgadzało... Muszę tylko ta akupresurę zrobić bo wczoraj nie miałam już głowy... :/

No to dzisiaj rwanie mnie czeka

moni05 lubi tę wiadomość

f2w3dqk3m66a9e1d.png
  • Dominika32 Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2019, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień Dobry
    Kciuki za wizyty:)
    Moje wczorajsze wibracje odpuscily dopiero po nospie...mam nadzieję że dzisiaj już się nie powtórzą,być może faktycznie to jakies drgania mięśni bo od poniedzialku jestem na pelnych przedświątecznych obrotach,niby nie dzwigam ale co chwilę się schylam...dobrze że na dziś tylko posciel i prasowanie firan mi zostało,potem małe zakupy bo jutro już wszystko pozamykane(w De wielki piatek to już święto)

Kiniorek doskonale Cię rozumiem ja mam 75h
    Jak pracowalam na szklarni po calym dniu pierwsze co po powrocie do domu to zamiast butów sciagalam stanik,a w wolny dzień to calkiem bez stanika po chacie latalam. A teraz jak tyje pierwsze kg w cycki idą...Zamówiłam sobie na allegro stanik bezszwowy,jutro mama wraca z Pl to mi przywiezie,liczę na to że będzie bardzo wygodny..
    Szczerze powiem wam że liczę też że dzidziuś będzie pił z cyca i wyssie ze mnie te wszystkie kg które wejdą w czasie ciazy :-P

w57vrjjgdjn1sode.png

qdkkkqi1yy4kqg9a.png

lprkcwa1u3xyt21v.png

• przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2019, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej.
    Ja mam badania drugi raz ,ale mam poslizg z nimi 3 tyg.przez ostatni antybiotyk bo wtedy nie zrobiłam.
    Proszę o kciuki dzisiaj! Ide z lista peeeełną pytań 😀

Dominika32, sunshine03, Kookosowa, kasia1518, brunetka91, japonka, Cabrera, moni05 lubią tę wiadomość

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • Dominika32 Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2019, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przedszkolanka kciuki:-)

przedszkolanka:) lubi tę wiadomość

w57vrjjgdjn1sode.png

qdkkkqi1yy4kqg9a.png

lprkcwa1u3xyt21v.png

• _nova Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2019, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry!
    Przedszkolanka, kciuki!! :)

przedszkolanka:) lubi tę wiadomość

• Kookosowa Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2019, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)
    Kciuki za wizyty
    Dominika u nas już wolne od dziś. Większość żłobków jeszcze pracuje ( ja mam szefowe które czują święta i chca też coś zrobić z rodziną) , a sklepy jeszcze w sobotę do 13.

Współczuję wam tych wielkich piersi. Mi w ciąży lekko rosną a już czuję że mi przeszkadzają. Zwykle noszę 75a

Edit słownik ma swoje plany co do tekstu :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2019, 09:06

ManiaM lubi tę wiadomość

Bartuś 19.09.2019 20:14
    37 tydzien 1 dzien :)
    Witaj synku
‹‹ 417 418 419 420 421 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ