Mamusie październik 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyjaponka wrote:Wbiłam sobie w kalkulator na stronie FMF, mam nadzieję, że skorygowane faktycznie wyjdzie niskie, rocznik nie jest po mojej stronie
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/5457f2471849.jpg
Przy 1:2000 nawet sanco nie jest jakoś zalecane, więc to małe ryzyko. A że sanco robisz, to będziesz mogła spać spokojniej -
Kookosowa wrote:Paulina pewnie błąd pomiaru. USG czasem się myli. Ruszał się więc mogło nie domierzyc. Ile miał ogólnie??
Wiktoria ja biorę dwie tabletki magne b6 plus witaminy z dha i acard. Rano euthyrox. Czy to dużo? Witaminy są potrzebne nawet i bez ciąży. W zimie ciazko na naturalne więc trzeba suplementy. Teraz w lato nadrobimy to będzie można odstawić suplementymoni05 lubi tę wiadomość
-
sunshine03 wrote:Japonka ja sobie liczylam kalkulatorem z fmf zanim mialam wyniki od gina i wyszedl bardzo podobny wynik.
Przy 1:2000 nawet sanco nie jest jakoś zalecane, więc to małe ryzyko. A że sanco robisz, to będziesz mogła spać spokojniej -
wiktoriaa wrote:Nie wiem mój lekarz jest ogólnie przeciwny witaminom w tabletkach, woli żeby mieć zróżnicowaną dietę, jeść dużo warzyw i owoców, tym bardziej jeśli badania i morfologia są ok. Mam zamiar zacząć jeść prenatal duo bo mi go polecił ale kazał co drugi dzień bo takie witaminy dla ciężarnych powodują mdłości i zaparcia A i bez tego mam z tym problem. Tak czy inaczej magnez dołączę sobie sama pewnie
Lekarz na dobre podejście. Ja póki co biorę tylko kwas foliowy, pewnie od jutra mi zaleci Composita Mama, bo z tego co pamiętam w pierwszej ciąży zaczęłam brać od II trymestru. Magnezu póki co nie lykam, myślę że kwestia czasu, aż przyjdą nocne skurcze łydek- gdzie płakałam w nocy przy nich w pierwszej ciąży. Ale brałam poprzednio 2x1 i było ok. Z magnezem trzeba uważać bo przy dużych ilościach dziecko może mieć później słabe napięcie mięśni- bardzo się tego bałam w pierwszej ciąży, ale 3 lekarzy powiedziało że jest ok. Choć przy porodzie dostała 1pkt apgar A nie 2 za napięcie mięśni.kasia1518
-
ManiaM wrote:Wiktoriaa, ja biorę właśnie prenatal duo I jestem zadowolona, tylko biorę 1 tabletkę z dha dziennie z tego zestawu bo po dwóch źle się czułam. No i rano i w południe magne b6
O to widzę ze identycznie się suplementujemy. Ja się jakos pewniej czuje jak coś łykam bo te zimowe warzywa kiepskie są a i apetyt racej na mniej wartościowe rzeczy. Ale przyznaje ze mnie mdli już jak tylko pomyśle ze mam jakaś tabletkę połknąć.ManiaM lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJa biore cytrynian magnezu 112,5 mg z firmy Soma Naturalis. Witamine B complex - w tym jest kwasfoliowy. Witamina D3 mi sie skonczyla ale bralam 10 000, musze domowic i do tego Dha plus witamine C 3g.
Latem tez bede suplementowac Witaminke D3.
Jutro jade odebrac wynik Pappy... Narazie staram sie o tym nie myslec.
Ciesze sie z Waszych dobrych wiadomosci.
Milej nocy -
wiktoriaa wrote:Nie wiem mój lekarz jest ogólnie przeciwny witaminom w tabletkach, woli żeby mieć zróżnicowaną dietę, jeść dużo warzyw i owoców, tym bardziej jeśli badania i morfologia są ok. Mam zamiar zacząć jeść prenatal duo bo mi go polecił ale kazał co drugi dzień bo takie witaminy dla ciężarnych powodują mdłości i zaparcia A i bez tego mam z tym problem. Tak czy inaczej magnez dołączę sobie sama pewniePaulina
-
Kookosowa wrote:Paulina pewnie błąd pomiaru. USG czasem się myli. Ruszał się więc mogło nie domierzyc. Ile miał ogólnie??
Wiktoria ja biorę dwie tabletki magne b6 plus witaminy z dha i acard. Rano euthyrox. Czy to dużo? Witaminy są potrzebne nawet i bez ciąży. W zimie ciazko na naturalne więc trzeba suplementy. Teraz w lato nadrobimy to będzie można odstawić suplementyPaulina -
ManiaM wrote:Wiktoriaa, ja biorę właśnie prenatal duo I jestem zadowolona, tylko biorę 1 tabletkę z dha dziennie z tego zestawu bo po dwóch źle się czułam. No i rano i w południe magne b6
Kiedyś brałam prenatal uno, ale po nim mi się strasznie rybą odbijało i zmieniłam na folik. Mam nadzieję że te duo mój organizm będzie lepiej tolerował.
ManiaM lubi tę wiadomość
-
wiktoriaa wrote:Nie wiem mój lekarz jest ogólnie przeciwny witaminom w tabletkach, woli żeby mieć zróżnicowaną dietę, jeść dużo warzyw i owoców, tym bardziej jeśli badania i morfologia są ok. Mam zamiar zacząć jeść prenatal duo bo mi go polecił ale kazał co drugi dzień bo takie witaminy dla ciężarnych powodują mdłości i zaparcia A i bez tego mam z tym problem. Tak czy inaczej magnez dołączę sobie sama pewnie
Wiadomo że dieta najlepsza. Teraz wiosna tyle na bazarku świeżych owoców i warzyw to i niedobory z zimy się nadrobi
Bartuś 19.09.2019 20:14
37 tydzien 1 dzien
Witaj synku -
wiktoriaa wrote:To też tak będę brać
Kiedyś brałam prenatal uno, ale po nim mi się strasznie rybą odbijało i zmieniłam na folik. Mam nadzieję że te duo mój organizm będzie lepiej tolerował.
Duo też ma dha. Mi po dha odbija się rybskiem. Okropniestwo
Paulina to chyba w normie maluszek. Moje w 13 tyg miało 6.5 to w sumie teraz pewnie ma ok 10. Dzidzię rosną w swoim tempie. Raz podwoi miarę a raz urośnie tylko ciutWiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia 2019, 21:26
Bartuś 19.09.2019 20:14
37 tydzien 1 dzien
Witaj synku -
Cześć dziewczyny, jestem po wizycie u genetyka. Przejrzał dokładnie wyniki i wyjaśnił co to moze znaczyć. Może,czyli niekoniecznie. Zalecił mi amniopunkcję i dokładnie wszystko wyjaśnił i się na nią zdecydowalam. Idę 6 maja, dodatkowo zrobimy badanie Fish więc wyniki najczęstszych aberracji będziemy mieć wcześniej, a pewna i dokładną diagnoze każdej możliwości po dwóch tygodniach. Pytalam o ryzyko powikłań po amniopunkcji i wyjaśnił że nikt tych powikłań nie bada bo to bez sensu. Faktycznie kiedyś się zdarzały jak się nie używało USG do badania i w ciemno kłuli. Sanco nie robię, bo lekarz stwierdził że ono wykarze nam tylko te trzy popularne aberracje, a problem może być gdzie indziej. Podwyższone beta hcg może być z miliona powodów. A może być taka uroda. Tak więc teraz 2,5 tygodnia oczekiwania na badanie. Trochę się uspokoiłam i liczę na to że w miarę w spokojny sposób dotrwam do 6 maja a potem do wyników.
japonka, mia4444 lubią tę wiadomość
Insta: @CodziennoscM
-
Codzienność, jakakolwiek decyzje byś nie podjęła to jest ona najlepsza, pamiętaj :* w Twoim przypadku amniopunkcja jest uzasadniona, ja od swojej odstąpię raczej po obejrzeniu dzisiejszego webinaru Pani Docent, do której zostałam skierowana.Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
2017-2018: 3CB
Prawie trzy lata starań 2016-2019
❌ Hashimoto, PCOS, niedoczynność tarczycy, tachykardia zatokowa
Alicja - 22.02.2012
Remigiusz - 05.10.2019 -
przepraszam że dziś jestem mniej skrywane ale coś mi się z tym pulsem dzieje... Jutro idę się do ogólnego zapisać... Znowu miałam niskie bo 109/80 i dla mnie jest ok ale puls 106 i trochę mnie w klacie szczypalo. A przed chwilą miałam taki nerwoból że nie mogłam oddechu złapać
i się popłakałam
-
nick nieaktualny
-
Kiniorek, a kto zlecił Ci odstawienie leku na serce?Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
2017-2018: 3CB
Prawie trzy lata starań 2016-2019
❌ Hashimoto, PCOS, niedoczynność tarczycy, tachykardia zatokowa
Alicja - 22.02.2012
Remigiusz - 05.10.2019 -
moni05 wrote:Kiniorek, a kto zlecił Ci odstawienie leku na serce?
Kardiolozka powiedziala że jak będzie ok i nie będzie się nic działo a nie chce brać leku ciągle to mogę spróbować odstawić i obserwować... Powiedziała że nie daje słowa jaki to może mieć też wpływa na małego bo xande leki na serce nie są bezpieczne w ciąży... No i spróbowałam odstawić i dupa...