Mamusie październik 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Karoo trochę bez sensu leczą ci gbs. To paciorkowiec tego się nie leczy. Przy porodzie antybiotyk blokuje zarażenie dzidzi. Ale sam w sobie nie zniknie. I tak ci podadzą antybiotyk w szpitalu.
A co ja infekcje dostałaś?? Jak skończysz brać te globulki to zaopatrz się w lactovaginal. Taki probiotyk z kwasem mlekowym . Oczywiście skonsultuj z lekarzem
Bartuś 19.09.2019 20:14
37 tydzien 1 dzien
Witaj synku -
My po wizycie. Ciąża ogólnie wychodzi mlodsza niż z OM z tego co widzę to 15+1. Różnica między główką a brzuszkiem dalej tydzień. Glowka 15+3, brzuszek 14+2. CRL już nie mierzyła.. No nic za tydzień kontrola u tej od prenatalnych więc dowiem sie coś więcej...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia 2019, 16:42
Kookosowa, Dominika32, brunetka91, japonka, kasia1518 lubią tę wiadomość
13 cs szczęśliwy ❤
25.01 beta 197
28.01 beta 599
31.01 beta 1636 -
Na szczęście znalazłam w aplikacji luxmedu wszystko co
Mam zażywać. Powiedziała mi,że antybiotyk w ciąży bierze się
Wtedy gdy ma się złe wyniki moczu. A ja niestety miałam bardzo
Dużo bakterii ...
Na grzbice dostałam pimafucin.
Dodatkowo skierowanie na mocz i posiew.Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia 2019, 16:50
-
Karooo93 wrote:Na szczęście znalazłam w aplikacji luxmedu wszystko co
Mam zażywać. Powiedziała mi,że antybiotyk w ciąży bierze się
Wtedy gdy ma się źle wyniki moczu. A ja niestety miałam bardzo
Dużo bakterii ...
Badania moczu i posiew.
Oj to nie dobrze. Żurawinę jedz.
37 tydzien 1 dzien
Witaj synku -
nick nieaktualnybasia1987 wrote:My po wizycie. Ciąża ogólnie wychodzi mlodsza niż z OM z tego co widzę to 15+1. Różnica między główką a brzuszkiem dalej tydzień. Glowka 15+3, brzuszek 14+2. CRL już nie mierzyła.. No nic za tydzień kontrola u tej od prenatalnych więc dowiem sie coś więcej...
Kochana, ważne że Maluch rośnie !
U nas też w poniedziałek główka i nóżki były mocno do przodu, a brzuszek był +/- odpowiedni do wieku ciąży. Także różnica też wynosiła około tygodnia, a lekarz nasz Znajomy absolutnie nic nie mówił, poza tym, że wyjątkowo długie nóżki!
-
Karooo93 wrote:Eh! Ja jestem taka zła, że lepiej nie mówić. Byłam dzisiaj na wizycie i
Jak się okazało Panie w recepcji rzeczywiście zapisały mnie tylko na wizytę
Bez USG genetycznego ... Dziś jest 12+6 i mam tydzień, aby zrobić USG. Jestem
Zapisana na przyszla środę, ale czy uda mi się to zrobić to nie mam pojęcia ...
Dodatkowo dostałam jakieś leki na ten GBS? Tzn globulki i jakiś antybiotyki
(Podobno bez recepty?) Który mam brać 2 miesiące ... Wszystko fajnie tylko nie
Dostałam żadnej karteczki z nazwą tego, a niestety moja pamięć nie jest aż
Tak wspaniala 😐
Eh ... -
Ja w pierwszej ciąży brzuszek ciagle miałam do tylu. Najpierw tydzień, później 2 a na koniec nawet i 4. Miesiąc przed leżałam z podejrzeniem hipotrofii. Ale nie stwierdzili. O ile oczywiście na późniejszym etapie wszystko jest Ok. Tzn przepływy, łożysko to nie ma się czym przejmować.
Ponawiam pytanie, czy wiecie ile się czeka na posiew moczu? I czy jeśli mam skierowanie na posiew i badanie ogólne moczu to mogę oddać w jednym pojemniku? -
Paulina099 wrote:Ja w pierwszej ciąży brzuszek ciagle miałam do tylu. Najpierw tydzień, później 2 a na koniec nawet i 4. Miesiąc przed leżałam z podejrzeniem hipotrofii. Ale nie stwierdzili. O ile oczywiście na późniejszym etapie wszystko jest Ok. Tzn przepływy, łożysko to nie ma się czym przejmować.
Ponawiam pytanie, czy wiecie ile się czeka na posiew moczu? I czy jeśli mam skierowanie na posiew i badanie ogólne moczu to mogę oddać w jednym pojemniku?
Do posiewu chyba trzeba mieć oddzielny pojemniczek 😉
Agu1 lubi tę wiadomość
-
Hej
Na posiew okolo tygodnia.
Nie wiem.czy razem bo są inne pojemniki. Jeden sterylny drugi jakoś nie.
Ja dzis koło 22 bede miała wyniki pappa. W pracy myślałam że dziś padnę. Nie wygodnie mi sie przed biurkiem siedzi:-(. Plecy mnie zaczynają piec i podbrzusze:-(. Jak wy dajecie rade dziewczyny?.mam tak tylko w biurze. Jutro bede z domu pracowała a po swietach wezme tydzien zwolnienia. Oby do tego 10 lipca jak chciałam.choć coraz bardziej kusi mnie 10 czerwiec. NO zobaczymy. -
Dziewczyny, robicie co jakiś czas na własną rękę badania kontrolne? Tzn morfologia, badanie moczu, nie wiem czy coś jeszcze? Mi w sumie gin nic nie mówiła, miałam tylko raz na początku badania, ale stwierdziłam, że będę robić dla kontroli, zrobię jeszcze toksoplazmoze
-
Olliiii wrote:Dziewczyny, robicie co jakiś czas na własną rękę badania kontrolne? Tzn morfologia, badanie moczu, nie wiem czy coś jeszcze? Mi w sumie gin nic nie mówiła, miałam tylko raz na początku badania, ale stwierdziłam, że będę robić dla kontroli, zrobię jeszcze toksoplazmoze
Ja na wlasna reke nie robie. Co wizyte dostaje skierowanie od gin na badania ktore trzeba robic:) czescien mam tsh bo sie okazalo ze mam niedoczynnosc tarczycy:/ wiec dala teraz skierowanie na ponowne badanie do kontroli plus mocz i morfologia oczywiscie. Toksoplazmoze mialam wyniki na ta wizyte dzis miecKarolina 10.10.2019💞
Lena 8.11.2012💞
Samantha 27.10.2009💞
-
Dominika32 wrote:Dziewczyny czuje coś dziwnego...
Drgania w pochwie,takie lekkie wibracje...
Czulam też je rano ale myslalam że to moja wyobraźnia w połączeniu ze strachem o dziecko...Ale nie! Teraz leżę i czuje to wyraznie pochwa mi wibruje,to nie boli i trwa kilka sekund co kilka sekund... Szokgadałam z lekarzem, wykluczyłam infekcję babską i moczową, lekarz powiedział że to jakieś drgania mięśni głębszych w miednicy, magnez mi na to pomógł, od tej pory miałam tylko raz już w ciąży. Strasznie głupie uczucie.
-
.Aleksandra. wrote:Pewnie chodzi o GynoxinOptima
-
Dziewczyny, kojarzycie jakie są normy pappa i hcg? Mam wyniki ale opis pewnie najwcześniej za 2 dni i nie wiem czy to dobre czy złe wyniki... Medicover ma w ogóle inne normy więc w MOM wychodzi białko pappa 1-1.12 i beta hcg chyba ok 1 (w innym kalkulatorze 1.4)
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/cf3c8a2b25b6.jpgWiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia 2019, 18:59
-
japonka wrote:Hej ja to miałam z miesiąc przed ciążą, myślałam że mi odbija...
gadałam z lekarzem, wykluczyłam infekcję babską i moczową, lekarz powiedział że to jakieś drgania mięśni głębszych w miednicy, magnez mi na to pomógł, od tej pory miałam tylko raz już w ciąży. Strasznie głupie uczucie.
Japonka miałaś w ciąży? Jak długo trwały?
Jejku jak dobrze...myslalamze mi odbija
-
Olliiii wrote:Dziewczyny, robicie co jakiś czas na własną rękę badania kontrolne? Tzn morfologia, badanie moczu, nie wiem czy coś jeszcze? Mi w sumie gin nic nie mówiła, miałam tylko raz na początku badania, ale stwierdziłam, że będę robić dla kontroli, zrobię jeszcze toksoplazmoze
Ja nie. Dostaje co wizyta skierowanie. Mocz na każdej. Morfologia co druga. A TSH robię u endokrynologa. Teraz do moczu i morfologii dostałam znowu toksoplazmoze.
37 tydzien 1 dzien
Witaj synku -
Dominika32 wrote:Japonka miałaś w ciąży? Jak długo trwały?
Jejku jak dobrze...myslalamze mi odbija) więc pasowało do teorii że to mięsień drga. Ale wyklucz infekcję. Ps ja pytałam lekarza czy to nie mogą być pasożyty
wariatka
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia 2019, 18:38