X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie październik 2019
Odpowiedz

Mamusie październik 2019

Oceń ten wątek:
  • .Aleksandra. Ekspertka

Wysłany: 17 kwietnia 2019, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiktoriaa wrote:
    Ja jeszcze miałam ogromne zaparcia, nic nie pomagało, namieszałam wszystkiego,kiwi, morele suszone, orzechy, syrop i teraz mam biegunkę. Lecę na dwa fronty normalnie idzie oszaleć
    Na zaparcia kup sobie laximame w postaci saszetek - duze zrodlo blonnika.
    A ile wody dziennie pijesz ?

01589vvj37l1te20.png
  • meerici Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2019, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .Aleksandra. wrote:
    A to masz niskie, jak ja. Wiec elektrolity jak najbardziej mozesz wprowadzic, a nawer powinnas zeby uzupelnic ich poziom. Bedzie dobrze ;)
    Ja dzis mam mega oslabienie i ciezka glowe, oby mnie znow nie bolala bo wtedy tez u mnie sie to konczy wymiotami.
    Polubiłam przez przypadek. Niskie ciśnienie mam od samego początku, jestem przez to takim zdechlakiem w tej ciąży :/ mi tez czasem dokuczają bóle głowy, szczególnie przy zmianie pogody, co ostatnio często ma miejsce :/

🤵🏽‍♀️35
    ahm <0,1 / KIR BX, kilka nieobecnych / Allo mlr 0%
    🤵🏻‍♂️35 ⭐
    2019 - Angelius GM - amh 0,1;
    bakteria, po wyleczeniu -> Cud 👶💗
    2022 - Angelius MP - amh leci
    ✨ 11.2023 DuoStim -> 2 komórki
    -> jedyny ❄ 5BB -> nieudany FET ❌
    ✨ 9.2024 Stymulacja -> punkcja -> lipa
    ✨ 11.2024 Stymulacja przerwana, jajniki nie reagują
    ✨ 2.2025 Stymulacja -> punkcja -> lipa
    Decyzja o AZ 🔮
    FET 3BB 🌼-> nieudany ❌
    Czeka na nas 2AA 🌷 -> grudzień
  • .Aleksandra. Ekspertka

Wysłany: 17 kwietnia 2019, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    meerici wrote:
    Polubiłam przez przypadek. Niskie ciśnienie mam od samego początku, jestem przez to takim zdechlakiem w tej ciąży :/ mi tez czasem dokuczają bóle głowy, szczególnie przy zmianie pogody, co ostatnio często ma miejsce :/
    Ja wlasnie przez te czestw bole glowy dostalam skiero do neurologa, ale tak mi niewiele pomoze w czasie ciazy.

01589vvj37l1te20.png
  • Kiniorek91 Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2019, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co na hemoroidy? Właśnie mi peknal :/ nie wiem jakieś maści są dozwolone? Nie boli ale krew się polała...

f2w3dqk3m66a9e1d.png
  • mia4444 Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2019, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cabrera wrote:
    Dziewczyny, co polecacie na suchy kaszel?? Już druga noc z rzędu wypływam płuca, Pani w aptece rozkłada ręce...jak do jutra nie przejdzie, to pójdę do lekarza (wolałabym tego uniknąć, bo tam pewnie masa chorych ludzi będzie :/)
    Hej syrop drosetux można na suchy kaszel ;)rodzinna mówiła .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia 2019, 12:46

Cabrera lubi tę wiadomość

74diwn15bdy1nj9o.png ❤❤❤.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 kwietnia 2019, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 marca 2021, 00:01

• Kotecki Ekspertka

Wysłany: 17 kwietnia 2019, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    meerici wrote:
    No właśnie tak staram się robić, małymi łyczkami piję żeby nie lecieć od razu :/ i jedyne co jako tako wchodzi to chrupki kukurydziane. O elektrolitach nie pomyślałam, muszę kupić.

Najlepszym sprawdzonym sposobem na jelitówke jest wygazowana lekko coca cola pita małymi łyczkami ale często. W pierwszej ciąży w 4 miesiącu miałam jelitowkę i położyli mnie do szpitala pod kroplówkę, dobrze że idziesz do lekarza dziś.

07c53323878e7dd225406f978b2fcede.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2019, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie za to skurcze jelit..ale u mnie to norma,jedynie jak pilnowalam diety to byl spokój.
    Co do niskiego ciśnienia to właśnie znowu kawe popijam bo na stojąco zasypiam..
    Brunetka wiezadła ;)
    Kiniorek może masc hialuronowa? Ale nie wiem czy mozna,dopytac bys musiała.

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • .Aleksandra. Ekspertka

Wysłany: 17 kwietnia 2019, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiniorek91 wrote:
    A co na hemoroidy? Właśnie mi peknal :/ nie wiem jakieś maści są dozwolone? Nie boli ale krew się polała...
    Unigel procto kup sobie naprawde skuteczne i oczywiscie bezpieczne.

01589vvj37l1te20.png
  • Kiniorek91 Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2019, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .Aleksandra. wrote:
    Unigel procto kup sobie naprawde skuteczne i oczywiscie bezpieczne.

Dzięki... Mam już parę lat jeden zewnętrzny... Raz jest raz nie ma. A przy zaparciach to katastrofa... :(

f2w3dqk3m66a9e1d.png
  • .Aleksandra. Ekspertka

Wysłany: 17 kwietnia 2019, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiniorek91 wrote:
    Dzięki... Mam już parę lat jeden zewnętrzny... Raz jest raz nie ma. A przy zaparciach to katastrofa... :(
    To jak masz tylko zewnetrzny to do smarowania posterisan - przebadany na kobietach w ciazy.

01589vvj37l1te20.png
  • kkkaaarrr Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2019, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agu1 wrote:
    Kkkaaarrr absolutnie nie ma plamien przy skracaniu... a przynajmniej nie zawsze. Mi sie szyjka zgladzila, a ja nie wiedzialam, dopiero jak zaczela sie rozwierac to mialam mocne bole krzyzowe i w 30 tc trafilam na podtrzymanie do szpitala
    no zgadza sie, o tym wlasnie pisalam, ze skracanie szyjki z plamieniami sie nie lacza :) w poprzedniej ciazy tez przerabialam temat skracania, na szczescie wylapano to szybko przy ok 20-24mm w zaleznosci od tego kto mierzyl, bylo to chyba w 27tc, tez trafilam na patologie, dstalam sporo lekow i po tygodniu mnie wypuscili, ale musialam lezec. Dotrwalam do 37tc.

eVspp2.png
    SBwKp2.png
    - Olga [*] 8.11.2015 [26tc] - mama Cię kocha córeczko -
  • Kiniorek91 Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2019, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .Aleksandra. wrote:
    To jak masz tylko zewnetrzny to do smarowania posterisan - przebadany na kobietach w ciazy.

No to sobie pójdę do apteki przy okazji i kupię. Kiedyś miałam fajna maść z kasztanowca. I pomogła. Serio. Dwa lata spokój miałam...

f2w3dqk3m66a9e1d.png
  • Kookosowa Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2019, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry:) ja dziś męża budziłam bo zaspał, potem sama miałam sto myśli i zasnąć nie mogłam.

Kciuki za wizyty i wyniki :)

U nas dziś piękne słoneczko więc teraz najadłam się owoców a jak wstanie żłobek to na dworek.

Mnie dopadł katar. I coś pyli i ktoś mnie zaraził. Dwa w jednym.

Bartuś 19.09.2019 20:14
    37 tydzien 1 dzien :)
    Witaj synku
  • .Aleksandra. Ekspertka

Wysłany: 17 kwietnia 2019, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiniorek91 wrote:
    No to sobie pójdę do apteki przy okazji i kupię. Kiedyś miałam fajna maść z kasztanowca. I pomogła. Serio. Dwa lata spokój miałam...
    Tylko ze te co maja kasztanowiec zazwyczaj maja tez lidokaine ktorej nie mozesz w ciazy.

01589vvj37l1te20.png
  • moni05 Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2019, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dzisiaj obejrzałam webinar z udziałem Pani Docent, do której zostałam wczoraj skierowana (ta z Poznania), no i ona opowiada się za aminopunkcji, ba, za DWOMA (!) dla pewności. Spisała sobie spostrzeżenia po tym webinarze, ale są dość obszerne, wiec wrzucę pewnie ale w formie jak wczoraj - jak ktoś kiedyś może będzie szukał...
    No i oszalałam chyba, bo napisałam do niej maila opisując mój przypadek...

japonka, mia4444 lubią tę wiadomość

Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
    2017-2018: 3CB
    Prawie trzy lata starań 2016-2019
    ❌ Hashimoto, PCOS, niedoczynność tarczycy, tachykardia zatokowa

Alicja - 22.02.2012
    Remigiusz - 05.10.2019
  • Monalisa88 Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2019, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny:)
    Ja juz po wizycie.
    Od wieczora mialam bole brucha wiec wspomnialam lekarce. Na szczescie niz sie nie dzieje. Mam brac luteine i magnez w gorszych przypadkach gdyby mocno bolalo to no spe.
    Maluch ma sie dobrze ladnie rosnie mimo ze od poczatku jest ciaza mlodsza o 2tyg niz om wskazywala.
    Polowkowe 21.05
    No i hmmm. Plec nie znana. Wiedzialam😋 moje cory tez nie pozwalaly mi poznac plci. ;)
    Takze kolejny miesiac bede gdybac czy to synek czy coreczka😊

Mam pytanie:) mam wrazenie ze moja gin sie pokrecila z lekka. Pytalam ile maluch ma cm. Mowila 14.6. Jesli mierzyla z nozkami jest opcja ze takie duze? (Na suwaczku mam wiek ciazy wdl usg z 6tc, wdl om byloby 2 tyg wiecej)
    Mam wrazenie ze mi podala wiek ciazy a nie wielkosc😉

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia 2019, 13:22

japonka, kasia1518 lubią tę wiadomość

Karolina 10.10.2019💞
    Lena 8.11.2012💞
    Samantha 27.10.2009💞

• Jolciaaa Koleżanka

Wysłany: 17 kwietnia 2019, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monalisa88 wrote:
    Hej dziewczyny:)
    Ja juz po wizycie.
    Od wieczora mialam bole brucha wiec wspomnialam lekarce. Na szczescie niz sie nie dzieje. Mam brac luteine i magnez w gorszych przypadkach gdyby mocno bolalo to no spe.
    Maluch ma sie dobrze ladnie rosnie mimo ze od poczatku jest ciaza mlodsza o 2tyg niz om wskazywala.
    Polowkowe 21.05
    No i hmmm. Plec nie znana. Wiedzialam😋 moje cory tez nie pozwalaly mi poznac plci. ;)
    Takze kolejny miesiac bede gdybac czy to synek czy coreczka😊

Mam pytanie:) mam wrazenie ze moja gin sie pokrecila z lekka. Pytalam ile maluch ma cm. Mowila 14.6. Jesli mierzyla z nozkami jest opcja ze takie duze? (Na suwaczku mam wiek ciazy wdl usg z 6tc, wdl om byloby 2 tyg wiecej)
    Mam wrazenie ze mi podala wiek ciazy a nie wielkosc😉
    A ile na USG prenatalnym miało cm dzieciątko??

Jolciaaa
  • Dominika32 Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2019, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mania jak u Ciebie dzisiaj?
    Mnie boli ale dzisiaj jakoś inaczej,tak pod pepkiem i ucisk na pęcherz mega,i czasem mam takie wrażenie jakby coś tam się przesuwalo..(wiem że to nie dziecko)

w57vrjjgdjn1sode.png

qdkkkqi1yy4kqg9a.png

lprkcwa1u3xyt21v.png

• adella1 Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2019, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Napiszę na szybko- w wynikach pappy ryzyko wyszło niskie.
    Czy mogę prosić o zmianę terminu porodu na 16.10? I w wpisanie usg polowkowego na 4 czerwca?🙂

moni05, Dominika32, Kookosowa, Cabrera, brunetka91, mia4444 lubią tę wiadomość

‹‹ 412 413 414 415 416 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ