Mamusie październik 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Kookosowa wrote:Dzień dobry
Kciuki za wizyty
Dominika u nas już wolne od dziś. Większość żłobków jeszcze pracuje ( ja mam szefowe które czują święta i chca też coś zrobić z rodziną) , a sklepy jeszcze w sobotę do 13.
Współczuję wam tych wielkich piersi. Mi w ciąży lekko rosną a już czuję że mi przeszkadzają. Zwykle noszę 75a
Edit słownik ma swoje plany co do tekstu
Cześć wszystkim:) powodzenia dziś
Miałam zacyt. A nie polubić post - nie ważne.
Mam ten sam rozmiar , teraz się zaookraglily i są nabrzmiale, ale po tym co wyżej przeczytałam, nie będę narzekała na swoje .
Współczuję ciężaru dziewczyny
-
Co do badan mnie na mocz i morfologie sle teraz drugi raz wiec co 2gi miesiac wychodzi.
Magnez mam brac 2x1 (Aspargin)
Z lekow od poprzedniej wizyty biore rano jeszcze Euthyrox 25 rano
2x1 luteine i oczywiscie witaminy dla kobiet w ciazy. Mowila ze teraz jak bede kupowala mam brac prenatal duo
Pytalam ja czy mam zelazo suplementowac za wczasu
(W drugiej ciazy wyszla mi anemia ciazowa)
Mowila ze narazie normalnie witaminy gdyby w wynikach cos wyszlo dopiero wtedy.
No i wiadomo zbilansowana dietaKarolina 10.10.2019💞
Lena 8.11.2012💞
Samantha 27.10.2009💞
-
paulina2811 wrote:Dzięki leczeniu krwiak się zmniejszył o ponad połowę ma obecnie 1x1cm a miał 2,78x1,5.infekcja pęcherza już minęła dzięki uroseptowi a skurcze były przez brak magnezu. Także wiadomości dobre na święta
Hej, jakie leczenie zastosowano u Ciebie na krwiaka? Ja tez mam małego ale dowiedziałam się ze jedynym „leczeniem” jest odpoczynek i jak najmniej ruchupaulina2811 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Byłam wczoraj na wizycie w Medicover.. Rajuuu, podziwiam kobiety, które decydują się na prowadzenie ciąży w takich miejscach. Ja tam chodzę tylko dlatego, aby brać skierowania na darmowe badania, bo poza tym to jest jakaś masakra.
Pytam szanownego pana doktora czy możemy zmierzyć/zważyć dzidziusia. Skrzywił się okrutnie, no ale polał brzuch żelem i przykłada sondę. Pokazuje palcem tu głowa, tu serce bije. Pytam czy zmierzy, skoro już oglądamy. Zaczął klikać guziczki, ewidentnie nie wiedząc co robi, po czym podał mi ręcznik papierowy i oznajmił 'dziękuję za badanie'...
Aby było mało, patrzy w moją morfologie, hemoglobina poprawiła mi się z 11 na 11.5. Norma ciążowa nawet w 1 trymestrze jest od 11.5 a w 2 od 11, suplementacje WHO zaleca poniżej 11. On do mnie, że hemoglobina zaznaczona przez laboratorium, że jest poniżej normy, więc trzeba zwiększyć dawkę żelaza. No to ja mu mówię, że laboratorium podaje normy poza ciążą, a w ciąży są inne i powołuje się na WHO. Nic nie powiedział, wypisał receptę na większą dawkę żelaza. Tragedia.. -
Miśka06 wrote:Hej, jakie leczenie zastosowano u Ciebie na krwiaka? Ja tez mam małego ale dowiedziałam się ze jedynym „leczeniem” jest odpoczynek i jak najmniej ruchuPaulina
-
A jak najmniej ruchu to prawda. Jak sam lekarz powiedział mogę zejsc na śniadanie wielkanocne i siedzieć ale nie mogę już ni c absolutnie robić jeśli chce żeby szybko zniknął. Całe szczęście jest umiejscowiony tak, że absolutnie nie zagraża dzieckuPaulina
-
W temacie cyckowym to ja w zależności od wagi mam 65E/70DD a teraz mam uwaga, 75F.W 2 miesiące urosły mi o 7-8 cm w obwodzie
-
kkkaaarrr wrote:Byłam wczoraj na wizycie w Medicover.. Rajuuu, podziwiam kobiety, które decydują się na prowadzenie ciąży w takich miejscach. Ja tam chodzę tylko dlatego, aby brać skierowania na darmowe badania, bo poza tym to jest jakaś masakra.
Pytam szanownego pana doktora czy możemy zmierzyć/zważyć dzidziusia. Skrzywił się okrutnie, no ale polał brzuch żelem i przykłada sondę. Pokazuje palcem tu głowa, tu serce bije. Pytam czy zmierzy, skoro już oglądamy. Zaczął klikać guziczki, ewidentnie nie wiedząc co robi, po czym podał mi ręcznik papierowy i oznajmił 'dziękuję za badanie'...
Aby było mało, patrzy w moją morfologie, hemoglobina poprawiła mi się z 11 na 11.5. Norma ciążowa nawet w 1 trymestrze jest od 11.5 a w 2 od 11, suplementacje WHO zaleca poniżej 11. On do mnie, że hemoglobina zaznaczona przez laboratorium, że jest poniżej normy, więc trzeba zwiększyć dawkę żelaza. No to ja mu mówię, że laboratorium podaje normy poza ciążą, a w ciąży są inne i powołuje się na WHO. Nic nie powiedział, wypisał receptę na większą dawkę żelaza. Tragedia..Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2019, 10:08
-
japonka wrote:Myślę że to kwestia lekarza a nie Medicover i wszędzie się może ktoś słaby trafić. Ja prowadzę ciążę tam i prenatalne miałam tam, obaj lekarze super.
ja testowałam już różnych i jeden gorszy od drugiego, więc ostatecznie chodzę do takiego, do którego mam przynajmniej blisko i często przyjmuje
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2019, 10:12
-
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/04901d8827d2.jpg
Jesteśmy coraz więksi.W tydzień mnie wywaliło
japonka, mia4444, brunetka91, Karooo93, Neroli, kasia1518, _nova, Matka30+, Kasiulina lubią tę wiadomość
Bartuś 19.09.2019 20:14
37 tydzien 1 dzien
Witaj synku -
Co do żelaza to widzę ze większość zażywa prenatl duo a tam jest w składzie bardzo dużo żelaza w porównaniu do innych suplementów. Wg mnie trochę zaduzo dlatego ja zażywam na zmianę z pregną. Co do hemoglobiny to mi tez trochę leci w dół ale lekarka powiedziała ze jak spadnie poniżej 10 to będziemy coś działać. Ale jak spada to warto profilaktycznie trochę rzeczy wprowadzić do diety np herbata z pokrzywy, produkty z buraków, czerwone mięso, kakao + cytrusy ze względu na witaminę c. Ja walczyłam z anemia po zabiegu łyżeczkowania bo się prawie wykrwawiłam jak postanowiłam ze poronie w domu. I szybko się poziom wyrównał.
-
Co to przychodni typu luxmed czy medicover to moje doświadczenie tez jest takie ze tam pracują lekarze takie typowe średniaki. Nie musza walczyć o pacjenta to im wszystko jedno czy wróci. I tak większość osób ma pakiety z pracy to im nie zależy. Dobrzy lekarze niestety najczęściej maja prywatne gabinety. A jak są na swoim to się musza starać o pacjenta. Najlepsza reklama to i tak poczta pantoflowa. Zadowolony pacjent poleci koleżance. Wiadomo w każdej przychodni może się trafić dobry lekarz nawet na NFZ. Ale to tez od razu widać bo ciężko się do takiego wpisać. Ludzie zawsze wyczują do kogo warto iść. Ja zazdroszczę trochę tym co trafili na dobrego lekarza na NFZ. To naprawdę nie lada wyzwanie. Ja się na przykład mojej lekarki boje ze mi krzywdę zrobi. Bada bardzo niedelikatnie. Uciska na brzuch. Brrrr
-
kkkaaarrr wrote:A masz normalnie porządne USG na każdej wizycie? Pochwal się co to za lekarz!
ja testowałam już różnych i jeden gorszy od drugiego, więc ostatecznie chodzę do takiego, do którego mam przynajmniej blisko i często przyjmuje
-
Dziewczyny 3majcie kciuki jutro mam prenatalne badania.. ;(
Jeszcze mam.szumy u uchu i byłam u lekarza laryngologa i mam obniżony słuch na dźwięki wysokie.. zapisał witaminę b1.I kazał przyjść po majowce, nic nie mowil bo tomografu I tak nie mogę mieć.. nie wiem od czego to mam nigdy nie miałam problemu u uchem.. ;(❤❤❤.
-
japonka wrote:Na razie miałam głównie między wizytami i dość często, na pierwszej wizycie dostałam skierowanie, zrobiłam w 7 czy 8 tygodniu w Medicover, wróciłam, dostałam skierowanie na usg genetyczne, w międzyczasie miałam jakieś małe plamienie więc znowu usg sprawdzić co się dzieje, potem miałam Sanco gdzieś indziej gdzie też jest usg przed pobraniem krwi, a potem wróciłam do lekarza znowu i wtedy już mi zrobił na wizycie. A w tym tygodniu z kolei miałam już genetyczne. Za tydzień wracam do lekarza z genetycznym i pappa to nie wiem czy będzie mi robił czy nie ale dostałam wskazanie żeby w 16 tygodniu powtórzyć jeszcze usg więc pewnie znowu zrobię poza wizytą...