X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie październik 2019
Odpowiedz

Mamusie październik 2019

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 maja 2019, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca 2021, 23:47

Kiniorek91 lubi tę wiadomość

• przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 4 maja 2019, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rzepakowa dokładnie,ja z Polą w 17 tyg.czułam juź i to było już wyraźne to 😊 a teraz myślałam, że tak wysoko są jelita po prostu ale detektorem sprawdziłam a tam maluch i zaraz zacząl się wiercic 😀

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 maja 2019, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry, ja już wróciłam z majówki i dziecku musiało się podobać we Francji, bo tez jestem pewna, ze to właśnie Malucha czuje <3
    Kilka razy dziennie, mniej więcej tam gdzie detektorem słyszę serduszko, w połowie wysokości między pępkiem a spojeniem (lekarz twierdzi, ze łożysko jest z tylu i w miarę wysoko). Takie przyjemne laskotki...mysle, ze mogłam czuć je wcześniej, ale myliłam z jelitami... ;)

Wszystkim jubilatkom życzę wszystkiego najlepszego ❤️

• japonka Autorytet

Wysłany: 4 maja 2019, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś w ramach urozmaicenia miałam przymusowe malowanie, oczywiście z winy mojego ciazowego budyniu w głowie ;) jak sprzątałam w lodówce w Wielką Sobotę żeby zrobić miejsce na mazurki itp to wyjęłam z lodówki sok czy koktajl jagodowy w plastikowej butelce, miałam go wylać jak zlew będzie pusty i zapomniałam o nim na dwa dni a było ciepło. No to z niedzieli na poniedziałek wybuchł nam na cały sufit ;) ja przespałam wszystko, mąż myślał, że któryś z kotów nam wybuchł ;) Na szczęście dzisiaj przyszedł pan i zrobił w dwie godziny, ja znalazłam i zapłaciłam, ale wolałabym to wydać na ciuchy :) Oczywiście jeszcze się wystraszyłam że farba zaszkodzi dziecku więc otworzyłam wszystko co się dało i uciekam z domu, teraz już nie czuć ale wietrzy się dalej. Zdjęcie przed i po niżej (jeszcze była jedna ściana i wnęka okienna w soku), ktoś przebije moją wtopę :D?

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/d2baca82368f.jpg

nuśka91 lubi tę wiadomość

a5526252e0.png

38 lat | 5,5 r starań, 1 strata 5.2017 (Adaś,LBWC,16t)| JA: MTHFR 677T homo, IO, NK 20%, INF ⬆️, KIR Bx, AMH 1,3; ON: 4%, fDNA 32% | 3x IUI, 3 x ICSI (6 transferów, 8 zarodków, 4*)
  • Kookosowa Autorytet

Wysłany: 4 maja 2019, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/7120f5655f4b.jpg

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/fa9ca4dd5bb0.jpg
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/d92d500d7ced.jpg

A to moja sukienki. Mieszczę się więc na chrzciny mam ubranie :)

japonka, _nova, brunetka91, Karooo93, nuśka91, Cabrera lubią tę wiadomość

Bartuś 19.09.2019 20:14
    37 tydzien 1 dzien :)
    Witaj synku
  • Kookosowa Autorytet

Wysłany: 4 maja 2019, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Japonka kot wam wybuchł :) ale się uśmiałam.

nuśka91 lubi tę wiadomość

Witaj synku
  • japonka Autorytet

Wysłany: 4 maja 2019, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kookosowa wrote:
    Japonka kot wam wybuchł :) ale się uśmiałam.
    Ja się dalej z tego śmieję i mąż też :D ale to pierwsze co pomyślał, była 3 rano :) niestety jestem na tej przygodzie 450 zł w plecy :/

Kookosowa lubi tę wiadomość

a5526252e0.png

38 lat | 5,5 r starań, 1 strata 5.2017 (Adaś,LBWC,16t)| JA: MTHFR 677T homo, IO, NK 20%, INF ⬆️, KIR Bx, AMH 1,3; ON: 4%, fDNA 32% | 3x IUI, 3 x ICSI (6 transferów, 8 zarodków, 4*)
  • Kiniorek91 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2019, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kokosowa ale ładnie wyglądasz ;)

Japonka mnie kiedyś coś prysnęło na sufit... I później chciałam to wytrzeć... I wygląda jeszcze gorzej, ale ja niską jestem i nie patrzę w górę jak nie muszę bo to widać tylko jak przyswieci...

Dobra idę się zdrzemnąć i na łowy :P

Kookosowa lubi tę wiadomość

f2w3dqk3m66a9e1d.png
  • Kookosowa Autorytet

Wysłany: 4 maja 2019, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiniorek dziękuję :)

Witaj synku
  • Dreamer Autorytet

Wysłany: 4 maja 2019, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez składam najlepsze życzenia dla jubilatek :)
    Moja lekarka tez jest zdania ze 17 tydzień to już czas na czucie ruchów. Ale tak regularnie to od 20.
    Ja teraz jakoś zadziej czuje. Smuteczek

emikey lubi tę wiadomość

• CodziennoscM Ekspertka

Wysłany: 4 maja 2019, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monalisa88 wrote:
    Dzien dobry:)
    Wszystkiego najlepszego jubilatkom i solenizantkom🌷
    Dziękuję bardzo :) ja właśnie skończyłam szykować imprezę, ogarnęłam się i czekam na gości :)

moni05 lubi tę wiadomość

Insta: @CodziennoscM
    h44ehqvkxg5mefqn.png
  • moni05 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2019, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najlepsze życzenia dla dzisiaj świętujących urodziny i imieniny 😊😘🌷

Co do ruchów to ja miałam schizę, bo dwa dni wydawało mi się, ze nie czuje. Staram się nie myśleć i żyje w przekonaniu, ze na tym etapie i tak nic się nie da zrobić. Od wczoraj już fika. :)
    Za to ja dzisiaj nawrot mdłości i absurdalna temperatura... 35,2. Czuje się jak zombie. :/

emikey lubi tę wiadomość

Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
    2017-2018: 3CB
    Prawie trzy lata starań 2016-2019
    ❌ Hashimoto, PCOS, niedoczynność tarczycy, tachykardia zatokowa

Alicja - 22.02.2012
    Remigiusz - 05.10.2019
  • CodziennoscM Ekspertka

Wysłany: 4 maja 2019, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    japonka wrote:
    Ja dziś w ramach urozmaicenia miałam przymusowe malowanie, oczywiście z winy mojego ciazowego budyniu w głowie ;) jak sprzątałam w lodówce w Wielką Sobotę żeby zrobić miejsce na mazurki itp to wyjęłam z lodówki sok czy koktajl jagodowy w plastikowej butelce, miałam go wylać jak zlew będzie pusty i zapomniałam o nim na dwa dni a było ciepło. No to z niedzieli na poniedziałek wybuchł nam na cały sufit ;) ja przespałam wszystko, mąż myślał, że któryś z kotów nam wybuchł ;) Na szczęście dzisiaj przyszedł pan i zrobił w dwie godziny, ja znalazłam i zapłaciłam, ale wolałabym to wydać na ciuchy :) Oczywiście jeszcze się wystraszyłam że farba zaszkodzi dziecku więc otworzyłam wszystko co się dało i uciekam z domu, teraz już nie czuć ale wietrzy się dalej. Zdjęcie przed i po niżej (jeszcze była jedna ściana i wnęka okienna w soku), ktoś przebije moją wtopę :D?

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/d2baca82368f.jpg
    Moja mama kiedyś zapomniała że wekowala skoki z dżemem wiśniowym. Woda się wygórowana i w środku nocy wszystko wybuchło. Cała kuchnia była wiśniowa. :)

japonka, nuśka91 lubią tę wiadomość

h44ehqvkxg5mefqn.png
  • CodziennoscM Ekspertka

Wysłany: 4 maja 2019, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja oczywiście też wszystkiego najlepszego najlepszego dla wszystkich jubilatek i solenizantek, żeby wszystko wam się układało.

Jak rozmawiacie o ruchach dziecka to aż mi się łezka kręci w oku, bo ja dopiero 15 tydzień więc jeszcze trochę muszę czekać, pierwsza ciaza i otyłość więc ruchy pewnie będę czuła grubo po 20 tygodniu. :)

h44ehqvkxg5mefqn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 maja 2019, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca 2021, 23:47

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 maja 2019, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ostatnio zaczelam duzo czesciej siusiac i mniejsze ilosci i czasem jak orzetrzymam to boli pecherz. To normalne czy raczej objaw infekcji? 3 tyg temu wyniki byly ok.

• Dreamer Autorytet

Wysłany: 4 maja 2019, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do temperatury ciała to przeczytałam ostatnio ze cała ciąże powinna być podniesiona do około 37 stopni. Ja tak miałam na początku ale teraz już wróciła do standardowej. Jak jest u Was ?

• paulina2811 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2019, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dzisiaj w nocy obudziłam się na brzuchu, zaczął mnie boleć tak jak przed okresem i dopóki nie wzięłam no spy to bolał tak przez 1.5 h. Dzisiaj też odczuwam podbrzusze, może nie tyle co boli ale jest wrażliwe. Coś mogło się stać bobasowi od takiego spania??

Paulina m3sxdzu5cirt3gl0.png
  • moni05 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2019, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dreamer wrote:
    Co do temperatury ciała to przeczytałam ostatnio ze cała ciąże powinna być podniesiona do około 37 stopni. Ja tak miałam na początku ale teraz już wróciła do standardowej. Jak jest u Was ?

Ja nigdy nie mam choćby 36,6 ;) taka moja natura, a ciąża rozwija się prawidłowo... dzisiaj już przegięcie przez pogodę podejrzewam. Ciśnienie i aura robi swoje...

Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
    2017-2018: 3CB
    Prawie trzy lata starań 2016-2019
    ❌ Hashimoto, PCOS, niedoczynność tarczycy, tachykardia zatokowa

Alicja - 22.02.2012
    Remigiusz - 05.10.2019
  • japonka Autorytet

Wysłany: 4 maja 2019, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dreamer wrote:
    Ja mam cały czas między 36,8 a 37 ale po pierwszym trymestrze przestałam mierzyć. Pomiar w ustach przed wstaniem z łóżka bo w ciągu dnia pod pachą wychodzi mniej, a jak jestem przeziębiona to potrafię mieć 35,9 :)

a5526252e0.png

‹‹ 474 475 476 477 478 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ