Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Męska płodność - jakie składniki naprawdę warto suplementować w czasie starań o dziecko?
SPRAWDŹ
Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Dziewczyny, czas zadbać o męską płodność!
1 saszetka pełna mocy dla wsparcia jakości nasienia 🔥
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie październik 2019
Odpowiedz

Mamusie październik 2019

Oceń ten wątek:
  • Kiniorek91 Autorytet

Wysłany: 3 maja 2019, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No u mnie dwa wesela. 2.06 i 24.08... no i jakby mi pasowała ta co wstawiłam to kupię i może mi też będzie pasowac na oba. Ale jutro jadę też na łowy do lumpeksu. Zobaczę czy tam coś znajde

f2w3dqk3m66a9e1d.png
  • pOla34 Autorytet

Wysłany: 3 maja 2019, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lekarze maja na myśli raczej skończone tygodnie.
    Japonka widzę ze Risk rulezzzz ( po kotarze w przymierzalni ;) , ja miałam ochotę na RW w ptaki, ale mało ciążowa :/ i odpuściłam.
    Jak potrzebowałam oficjalnej, eleganckiej sukienki, najpierw kupiłam w tatuumie niby normalna, ale ostatecznie się okazało ze za szybko rośniemy i super sukienkę znalazłam na pięknamama.pl- takie na wesele tez niektóre fajne.

japonka lubi tę wiadomość

• japonka Autorytet

Wysłany: 3 maja 2019, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pOla34 wrote:
    Lekarze maja na myśli raczej skończone tygodnie.
    Japonka widzę ze Risk rulezzzz ( po kotarze w przymierzalni ;) , ja miałam ochotę na RW w ptaki, ale mało ciążowa :/ i odpuściłam.
    Jak potrzebowałam oficjalnej, eleganckiej sukienki, najpierw kupiłam w tatuumie niby normalna, ale ostatecznie się okazało ze za szybko rośniemy i super sukienkę znalazłam na pięknamama.pl- takie na wesele tez niektóre fajne.
    A owszem Risk :D na razie się cieszę bo wszystkie spodnie od nich mam na gumce więc brzuch wchodzi, dzisiaj chodziłam w kopertowej sukience i też bez problemu, we wtorek w innej i tylko trochę mi się na biuście rozchodzi ale bez dramatu. Jednak te ciuchy są mocno tolerancyjne dla zmiany rozmiarów więc ciążowo też :) a w tej zielonej Vesper maxi się zakochałam.
    Z ciążowych marek lubię MyTummy, Milk&Love (też do karmienia) i HappyMum.
    Ps na wizyty zapisana 16+5 (wcześniej nie było) i 20+4, mam nadzieję że dla lekarzy ok :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 maja 2019, 22:40

pOla34 lubi tę wiadomość

a5526252e0.png

38 lat | 5,5 r starań, 1 strata 5.2017 (Adaś,LBWC,16t)| JA: MTHFR 677T homo, IO, NK 20%, INF ⬆️, KIR Bx, AMH 1,3; ON: 4%, fDNA 32% | 3x IUI, 3 x ICSI (6 transferów, 8 zarodków, 4*)
  • pOla34 Autorytet

Wysłany: 3 maja 2019, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    japonka wrote:
    A owszem Risk :D na razie się cieszę bo wszystkie spodnie od nich mam na gumce więc brzuch wchodzi, dzisiaj chodziłam w kopertowej sukience i też bez problemu, we wtorek w innej i tylko trochę mi się na biuście rozchodzi ale bez dramatu. Jednak te ciuchy są mocno tolerancyjne dla zmiany rozmiarów więc ciążowo też :) a w tej zielonej Vesper maxi się zakochałam.
    Z ciążowych marek lubię MyTummy, Milk&Love (też do karmienia) i HappyMum.
    Ps na wizyty zapisana 16+5 (wcześniej nie było) i 20+4, mam nadzieję że dla lekarzy ok :)
    No kopertowe u mnie tez dają radę jeszcze. W ciąży z synkiem głównie leżałam od 19 tc wiec mija ciążowa garderoba była raczej skromna, jakieś spodnie, dresy, bluzki chyba zwykle tylko luźniejsze, ale to była jesień i zima, teraz marzą mi sue jakieś fajne sukuenki, bo jak będzie takie lato jak ostatnio to będzie ciężko.

• nuśka91 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2019, 01:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha wy się stroicie na wesela a ja się muszę ubrać na wesela ale jako fotograf i nie wiem w czym wystąpię. W czerwcu 4 zlecenia. Zazwyczaj to były czarne spodnie i koszula. Może być trochę ciężko... Zwłaszcza, że ostatnie to już będzie 27 tydzień! 😮 Nie mam pojęcia jak dam radę i z ubraniami i fizycznie.

• przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 4 maja 2019, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ;) witam w 19 tygodniu 😍

My wesele bedziemy miec ale to juz po porodzie więc bedzie akcja "powrót do formy"😀 z Pola na swieta w 7 miesiącu wcisnęlam sie w malą czarną z koronką w rozmiarze xs 😀😀
    Wczoraj waga pokazała kilka roznych liczb,ale stawiam ze przytylam 1kg.(nie liczac nadrobienia). Dowiem sie za 6 dni na wizycie konkretnie ;)

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • Dreamer Autorytet

Wysłany: 4 maja 2019, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez się witam w 19 tygodniu. Wypatruje już tego półmetku

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 maja 2019, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca 2021, 23:46

• przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 4 maja 2019, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CodziennoścM wszystkiego najlepszego z okazji urodzin;)

Dzisiaj w lidlu dla maluszków ciuszki są ;) poprzednie mnie ominęly przez mdłości to dzisiaj jade popatrzeć 😀

Brunetko tak,ja tez tak znalazlam i tam czułam juz wypychanie- bylam w szoku :D

brunetka91 lubi tę wiadomość

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • japonka Autorytet

Wysłany: 4 maja 2019, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CodziennoscM i Emikey wszystkiego dobrego :)

emikey lubi tę wiadomość

a5526252e0.png

38 lat | 5,5 r starań, 1 strata 5.2017 (Adaś,LBWC,16t)| JA: MTHFR 677T homo, IO, NK 20%, INF ⬆️, KIR Bx, AMH 1,3; ON: 4%, fDNA 32% | 3x IUI, 3 x ICSI (6 transferów, 8 zarodków, 4*)
  • kasia1518 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2019, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Neroli wrote:
    Ja ide w czerwcu na komunie, w szafie nic nie znajde ale pode szukac czegos podobnego do tej
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/15b78854073a.png

Ale super kiecka- też mam w połowie czerwca komunię i myślałam o czymś takim. Jakbyś gdzieś znalazła taka to daj znać ☺

kasia1518

age.png
    age.png
    preg.png
    03.2025 💔 - zatrzymanie serduszka 7t2d - chłopiec - trisomia 15
    09.2025 - 💔 - brak akcji serca do 8tyg

12.01.26:
    beta 1770,51 mUI/mg
    Progesteron 24.4 ng/ml
    14.01.26:
    beta 4425,68 mUI/mg
    Progesteron 28.3ng/ml
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 maja 2019, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca 2021, 23:46

emikey lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 maja 2019, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca 2021, 23:47

• Monalisa88 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2019, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry:)
    Wszystkiego najlepszego jubilatkom i solenizantkom🌷

emikey lubi tę wiadomość

Karolina 10.10.2019💞
    Lena 8.11.2012💞
    Samantha 27.10.2009💞

• Jupik Autorytet

Wysłany: 4 maja 2019, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    brunetka91 wrote:
    Hey dziewczyny 😀 Czy jak szukacie bobasow detektorem to znajdujecie je już wyżej np.w okolicach pępka? 🙂
    Ja dzisiaj próbowałam znaleźć, ale na dole go nie znalazłam, a jak pojechałam bliżej pępka to pokazało jego tętno, ale nie słyszałam. Pewnie się tam kręcił bądź grubsza w tamtych okolicach jestem, że go nie wylapalo 😜

Ja dalej serduszko słyszę i widzę na detektorze bardzo nisko, niemal tak samo jak w 12 tyg. I już zaczęło mnie to martwić, bo wydaje mi się, że na tym etapie mały powinien być już wyżej. Oby się nie okazało, że łożysko jest nisko i jest przodujące.. za tydzień z hakiem usg to się dowiem.

dxomf71x292hw6jw.png
    f2wlj44j36x6tmua.png
  • rzepakowepole Autorytet

Wysłany: 4 maja 2019, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    brunetka91 wrote:
    Hey dziewczyny 😀 Czy jak szukacie bobasow detektorem to znajdujecie je już wyżej np.w okolicach pępka? 🙂
    Ja dzisiaj próbowałam znaleźć, ale na dole go nie znalazłam, a jak pojechałam bliżej pępka to pokazało jego tętno, ale nie słyszałam. Pewnie się tam kręcił bądź grubsza w tamtych okolicach jestem, że go nie wylapalo 😜
    Spróbuj się położyć i wyczuć palcami macicę, ona będzie nieco twardsza niż reszta brzucha. Na tym etapie ciąży kończy się jakieś 2-3 palce pod pępkiem, więc raczej niemozliwe, żebyś koło pępka czuła ruchy. To prawdopodobnie jelita. W ogóle mało realne jest w pierwszej ciąży czucie ruchów w 17 tygodniu.

ex2bvcqgjnvonbri.png
  • Kookosowa Autorytet

Wysłany: 4 maja 2019, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brunetka też tak czasem mam. Bardziej obstawiam tik albo nerw. Niż bobasa. Za wysoko na takie pukanie. Dzidzia w tym okresie się przeciąga pływa i to czuć. A kopanie jeszcze trochę bo nie ma tyle siły. :)

Wszystkiego najlepszego dla was :)

Dziś podlapalam doła. Mam jakiej wahania nastroju. Posprzątałam dom ale nie pomogło. No i czuję spojenie łonowe więc wcale nie fajnie się siedzi. Znowu trzeba napompować piłkę

emikey lubi tę wiadomość

Bartuś 19.09.2019 20:14
    37 tydzien 1 dzien :)
    Witaj synku
  • Kiniorek91 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2019, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I ja się witam ;) byłam z teściową na zakupach i z młodym. Młodego obkupiła w buty i sobie w końcu też kupiła a ja dalej bez niczego. Młody babcie ponaciagal a jak ja chciałam mu kupić to mi wzięła z koszyka i sama kupiła :p jakiś dzień dziecka chyba :D

Jadę dzisiaj do lumpka Vive profit. To jest sieć takich dużych hal z ubraniami. Mają mieć 40% znizki to mam nadzieję że coś kupię. A teraz kawa i paczek z prawdziwej paczakrni robiona na miejscu. Jak jestem w centrum to się zawsze kusze na jednego :)

Jutro wpada kuzyn z zaproszeniem na wesele. Muszę też coś ogarnąć żeby jakoś mieszkanie wyglądalo...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 maja 2019, 13:09

f2w3dqk3m66a9e1d.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 maja 2019, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca 2021, 23:47

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 maja 2019, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rzepakowepole wrote:
    Spróbuj się położyć i wyczuć palcami macicę, ona będzie nieco twardsza niż reszta brzucha. Na tym etapie ciąży kończy się jakieś 2-3 palce pod pępkiem, więc raczej niemozliwe, żebyś koło pępka czuła ruchy. To prawdopodobnie jelita. W ogóle mało realne jest w pierwszej ciąży czucie ruchów w 17 tygodniu.
    Rzepakowepole można czuć ruchy i w 17 tygodniu :)
    Ja już czuję długo, pierwsze w 14tygodniu i nie mam żadnych wątpliwości, że to to :) lekarka mi powiedziała, że to dzięki temu, że jestem szczupła. Obecnie kopniaki widać mi na brzuchu, jak leżę :D
    Najwięcej mały szaleje, jak jestem w pracy. Chyba mu przeszkadzają hałasy, a do pracy wróciłam od kwietnia właśnie i od wtedy czuję :) teraz zdecydowanie częściej niż na początku :)
    Na początku czułam na środku podbrzusza, tak ciut poniżej połowy drogi między pępkiem a spojeniem :) teraz głównie po lewej stronie, czasrm na środku, ale jest to jednak poniżej pępka :)

przedszkolanka:), Kookosowa lubią tę wiadomość

‹‹ 473 474 475 476 477 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Rana po cc – jak o nią dbać na każdym etapie jej gojenia?

Rana po cesarskim cięciu to nie tylko ślad na skórze, lecz także miejsce, które przez wiele tygodni wymaga uważnej pielęgnacji. Od pierwszych dni po operacji aż do momentu, gdy blizna blednie i mięknie, zmienia się zarówno jej wygląd, jak i potrzeby. Sprawdź, co jest typowym etapem gojenia, jak dbać o ranę w domu, czego unikać, a także kiedy zmiany w okolicy blizny wymagają konsultacji z lekarzem.

CZYTAJ WIĘCEJ