Mamusie październik 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Lekarze maja na myśli raczej skończone tygodnie.
Japonka widzę ze Risk rulezzzz ( po kotarze w przymierzalni, ja miałam ochotę na RW w ptaki, ale mało ciążowa
i odpuściłam.
Jak potrzebowałam oficjalnej, eleganckiej sukienki, najpierw kupiłam w tatuumie niby normalna, ale ostatecznie się okazało ze za szybko rośniemy i super sukienkę znalazłam na pięknamama.pl- takie na wesele tez niektóre fajne.japonka lubi tę wiadomość
-
pOla34 wrote:Lekarze maja na myśli raczej skończone tygodnie.
Japonka widzę ze Risk rulezzzz ( po kotarze w przymierzalni, ja miałam ochotę na RW w ptaki, ale mało ciążowa
i odpuściłam.
Jak potrzebowałam oficjalnej, eleganckiej sukienki, najpierw kupiłam w tatuumie niby normalna, ale ostatecznie się okazało ze za szybko rośniemy i super sukienkę znalazłam na pięknamama.pl- takie na wesele tez niektóre fajne.na razie się cieszę bo wszystkie spodnie od nich mam na gumce więc brzuch wchodzi, dzisiaj chodziłam w kopertowej sukience i też bez problemu, we wtorek w innej i tylko trochę mi się na biuście rozchodzi ale bez dramatu. Jednak te ciuchy są mocno tolerancyjne dla zmiany rozmiarów więc ciążowo też
a w tej zielonej Vesper maxi się zakochałam.
Z ciążowych marek lubię MyTummy, Milk&Love (też do karmienia) i HappyMum.
Ps na wizyty zapisana 16+5 (wcześniej nie było) i 20+4, mam nadzieję że dla lekarzy okWiadomość wyedytowana przez autora: 3 maja 2019, 22:40
pOla34 lubi tę wiadomość
-
japonka wrote:A owszem Risk
na razie się cieszę bo wszystkie spodnie od nich mam na gumce więc brzuch wchodzi, dzisiaj chodziłam w kopertowej sukience i też bez problemu, we wtorek w innej i tylko trochę mi się na biuście rozchodzi ale bez dramatu. Jednak te ciuchy są mocno tolerancyjne dla zmiany rozmiarów więc ciążowo też
a w tej zielonej Vesper maxi się zakochałam.
Z ciążowych marek lubię MyTummy, Milk&Love (też do karmienia) i HappyMum.
Ps na wizyty zapisana 16+5 (wcześniej nie było) i 20+4, mam nadzieję że dla lekarzy ok
-
Haha wy się stroicie na wesela a ja się muszę ubrać na wesela ale jako fotograf i nie wiem w czym wystąpię. W czerwcu 4 zlecenia. Zazwyczaj to były czarne spodnie i koszula. Może być trochę ciężko... Zwłaszcza, że ostatnie to już będzie 27 tydzień! 😮 Nie mam pojęcia jak dam radę i z ubraniami i fizycznie.
-
Hej
witam w 19 tygodniu 😍
My wesele bedziemy miec ale to juz po porodzie więc bedzie akcja "powrót do formy"😀 z Pola na swieta w 7 miesiącu wcisnęlam sie w malą czarną z koronką w rozmiarze xs 😀😀
Wczoraj waga pokazała kilka roznych liczb,ale stawiam ze przytylam 1kg.(nie liczac nadrobienia). Dowiem sie za 6 dni na wizycie konkretnie -
nick nieaktualny
-
CodziennoścM wszystkiego najlepszego z okazji urodzin;)
Dzisiaj w lidlu dla maluszków ciuszki sąpoprzednie mnie ominęly przez mdłości to dzisiaj jade popatrzeć 😀
Brunetko tak,ja tez tak znalazlam i tam czułam juz wypychanie- bylam w szokubrunetka91 lubi tę wiadomość
-
Neroli wrote:Ja ide w czerwcu na komunie, w szafie nic nie znajde ale pode szukac czegos podobnego do tej
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/15b78854073a.png
Ale super kiecka- też mam w połowie czerwca komunię i myślałam o czymś takim. Jakbyś gdzieś znalazła taka to daj znać ☺kasia1518
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
brunetka91 wrote:Hey dziewczyny 😀 Czy jak szukacie bobasow detektorem to znajdujecie je już wyżej np.w okolicach pępka? 🙂
Ja dzisiaj próbowałam znaleźć, ale na dole go nie znalazłam, a jak pojechałam bliżej pępka to pokazało jego tętno, ale nie słyszałam. Pewnie się tam kręcił bądź grubsza w tamtych okolicach jestem, że go nie wylapalo 😜
Ja dalej serduszko słyszę i widzę na detektorze bardzo nisko, niemal tak samo jak w 12 tyg. I już zaczęło mnie to martwić, bo wydaje mi się, że na tym etapie mały powinien być już wyżej. Oby się nie okazało, że łożysko jest nisko i jest przodujące.. za tydzień z hakiem usg to się dowiem. -
brunetka91 wrote:Hey dziewczyny 😀 Czy jak szukacie bobasow detektorem to znajdujecie je już wyżej np.w okolicach pępka? 🙂
Ja dzisiaj próbowałam znaleźć, ale na dole go nie znalazłam, a jak pojechałam bliżej pępka to pokazało jego tętno, ale nie słyszałam. Pewnie się tam kręcił bądź grubsza w tamtych okolicach jestem, że go nie wylapalo 😜 -
Brunetka też tak czasem mam. Bardziej obstawiam tik albo nerw. Niż bobasa. Za wysoko na takie pukanie. Dzidzia w tym okresie się przeciąga pływa i to czuć. A kopanie jeszcze trochę bo nie ma tyle siły.
Wszystkiego najlepszego dla was
Dziś podlapalam doła. Mam jakiej wahania nastroju. Posprzątałam dom ale nie pomogło. No i czuję spojenie łonowe więc wcale nie fajnie się siedzi. Znowu trzeba napompować piłkęemikey lubi tę wiadomość
Bartuś 19.09.2019 20:14
37 tydzien 1 dzien
Witaj synku -
I ja się witam
byłam z teściową na zakupach i z młodym. Młodego obkupiła w buty i sobie w końcu też kupiła a ja dalej bez niczego. Młody babcie ponaciagal a jak ja chciałam mu kupić to mi wzięła z koszyka i sama kupiła :p jakiś dzień dziecka chyba
Jadę dzisiaj do lumpka Vive profit. To jest sieć takich dużych hal z ubraniami. Mają mieć 40% znizki to mam nadzieję że coś kupię. A teraz kawa i paczek z prawdziwej paczakrni robiona na miejscu. Jak jestem w centrum to się zawsze kusze na jednego
Jutro wpada kuzyn z zaproszeniem na wesele. Muszę też coś ogarnąć żeby jakoś mieszkanie wyglądalo...Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 maja 2019, 13:09
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyrzepakowepole wrote:Spróbuj się położyć i wyczuć palcami macicę, ona będzie nieco twardsza niż reszta brzucha. Na tym etapie ciąży kończy się jakieś 2-3 palce pod pępkiem, więc raczej niemozliwe, żebyś koło pępka czuła ruchy. To prawdopodobnie jelita. W ogóle mało realne jest w pierwszej ciąży czucie ruchów w 17 tygodniu.
Ja już czuję długo, pierwsze w 14tygodniu i nie mam żadnych wątpliwości, że to tolekarka mi powiedziała, że to dzięki temu, że jestem szczupła. Obecnie kopniaki widać mi na brzuchu, jak leżę
Najwięcej mały szaleje, jak jestem w pracy. Chyba mu przeszkadzają hałasy, a do pracy wróciłam od kwietnia właśnie i od wtedy czujęteraz zdecydowanie częściej niż na początku
Na początku czułam na środku podbrzusza, tak ciut poniżej połowy drogi między pępkiem a spojeniemteraz głównie po lewej stronie, czasrm na środku, ale jest to jednak poniżej pępka
przedszkolanka:), Kookosowa lubią tę wiadomość