X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie październik 2019
Odpowiedz

Mamusie październik 2019

Oceń ten wątek:
  • Kiniorek91 Autorytet

Wysłany: 3 maja 2019, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No u mnie dwa wesela. 2.06 i 24.08... no i jakby mi pasowała ta co wstawiłam to kupię i może mi też będzie pasowac na oba. Ale jutro jadę też na łowy do lumpeksu. Zobaczę czy tam coś znajde

f2w3dqk3m66a9e1d.png
  • pOla34 Autorytet

Wysłany: 3 maja 2019, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lekarze maja na myśli raczej skończone tygodnie.
    Japonka widzę ze Risk rulezzzz ( po kotarze w przymierzalni ;) , ja miałam ochotę na RW w ptaki, ale mało ciążowa :/ i odpuściłam.
    Jak potrzebowałam oficjalnej, eleganckiej sukienki, najpierw kupiłam w tatuumie niby normalna, ale ostatecznie się okazało ze za szybko rośniemy i super sukienkę znalazłam na pięknamama.pl- takie na wesele tez niektóre fajne.

japonka lubi tę wiadomość

• japonka Autorytet

Wysłany: 3 maja 2019, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pOla34 wrote:
    Lekarze maja na myśli raczej skończone tygodnie.
    Japonka widzę ze Risk rulezzzz ( po kotarze w przymierzalni ;) , ja miałam ochotę na RW w ptaki, ale mało ciążowa :/ i odpuściłam.
    Jak potrzebowałam oficjalnej, eleganckiej sukienki, najpierw kupiłam w tatuumie niby normalna, ale ostatecznie się okazało ze za szybko rośniemy i super sukienkę znalazłam na pięknamama.pl- takie na wesele tez niektóre fajne.
    A owszem Risk :D na razie się cieszę bo wszystkie spodnie od nich mam na gumce więc brzuch wchodzi, dzisiaj chodziłam w kopertowej sukience i też bez problemu, we wtorek w innej i tylko trochę mi się na biuście rozchodzi ale bez dramatu. Jednak te ciuchy są mocno tolerancyjne dla zmiany rozmiarów więc ciążowo też :) a w tej zielonej Vesper maxi się zakochałam.
    Z ciążowych marek lubię MyTummy, Milk&Love (też do karmienia) i HappyMum.
    Ps na wizyty zapisana 16+5 (wcześniej nie było) i 20+4, mam nadzieję że dla lekarzy ok :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 maja 2019, 22:40

pOla34 lubi tę wiadomość

a5526252e0.png

38 lat | 5,5 r starań, 1 strata 5.2017 (Adaś,LBWC,16t)| JA: MTHFR 677T homo, IO, NK 20%, INF ⬆️, KIR Bx, AMH 1,3; ON: 4%, fDNA 32% | 3x IUI, 3 x ICSI (6 transferów, 8 zarodków, 4*)
  • pOla34 Autorytet

Wysłany: 3 maja 2019, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    japonka wrote:
    A owszem Risk :D na razie się cieszę bo wszystkie spodnie od nich mam na gumce więc brzuch wchodzi, dzisiaj chodziłam w kopertowej sukience i też bez problemu, we wtorek w innej i tylko trochę mi się na biuście rozchodzi ale bez dramatu. Jednak te ciuchy są mocno tolerancyjne dla zmiany rozmiarów więc ciążowo też :) a w tej zielonej Vesper maxi się zakochałam.
    Z ciążowych marek lubię MyTummy, Milk&Love (też do karmienia) i HappyMum.
    Ps na wizyty zapisana 16+5 (wcześniej nie było) i 20+4, mam nadzieję że dla lekarzy ok :)
    No kopertowe u mnie tez dają radę jeszcze. W ciąży z synkiem głównie leżałam od 19 tc wiec mija ciążowa garderoba była raczej skromna, jakieś spodnie, dresy, bluzki chyba zwykle tylko luźniejsze, ale to była jesień i zima, teraz marzą mi sue jakieś fajne sukuenki, bo jak będzie takie lato jak ostatnio to będzie ciężko.

• nuśka91 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2019, 01:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha wy się stroicie na wesela a ja się muszę ubrać na wesela ale jako fotograf i nie wiem w czym wystąpię. W czerwcu 4 zlecenia. Zazwyczaj to były czarne spodnie i koszula. Może być trochę ciężko... Zwłaszcza, że ostatnie to już będzie 27 tydzień! 😮 Nie mam pojęcia jak dam radę i z ubraniami i fizycznie.

• przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 4 maja 2019, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ;) witam w 19 tygodniu 😍

My wesele bedziemy miec ale to juz po porodzie więc bedzie akcja "powrót do formy"😀 z Pola na swieta w 7 miesiącu wcisnęlam sie w malą czarną z koronką w rozmiarze xs 😀😀
    Wczoraj waga pokazała kilka roznych liczb,ale stawiam ze przytylam 1kg.(nie liczac nadrobienia). Dowiem sie za 6 dni na wizycie konkretnie ;)

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • Dreamer Autorytet

Wysłany: 4 maja 2019, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez się witam w 19 tygodniu. Wypatruje już tego półmetku

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 maja 2019, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca 2021, 23:46

• przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 4 maja 2019, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CodziennoścM wszystkiego najlepszego z okazji urodzin;)

Dzisiaj w lidlu dla maluszków ciuszki są ;) poprzednie mnie ominęly przez mdłości to dzisiaj jade popatrzeć 😀

Brunetko tak,ja tez tak znalazlam i tam czułam juz wypychanie- bylam w szoku :D

brunetka91 lubi tę wiadomość

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • japonka Autorytet

Wysłany: 4 maja 2019, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CodziennoscM i Emikey wszystkiego dobrego :)

emikey lubi tę wiadomość

a5526252e0.png

38 lat | 5,5 r starań, 1 strata 5.2017 (Adaś,LBWC,16t)| JA: MTHFR 677T homo, IO, NK 20%, INF ⬆️, KIR Bx, AMH 1,3; ON: 4%, fDNA 32% | 3x IUI, 3 x ICSI (6 transferów, 8 zarodków, 4*)
  • kasia1518 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2019, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Neroli wrote:
    Ja ide w czerwcu na komunie, w szafie nic nie znajde ale pode szukac czegos podobnego do tej
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/15b78854073a.png

Ale super kiecka- też mam w połowie czerwca komunię i myślałam o czymś takim. Jakbyś gdzieś znalazła taka to daj znać ☺

kasia1518

relg8iikdgf37yhc.png
    3i49ej280kg4r0lc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 maja 2019, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca 2021, 23:46

emikey lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 maja 2019, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca 2021, 23:47

• Monalisa88 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2019, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry:)
    Wszystkiego najlepszego jubilatkom i solenizantkom🌷

emikey lubi tę wiadomość

Karolina 10.10.2019💞
    Lena 8.11.2012💞
    Samantha 27.10.2009💞

• Jupik Autorytet

Wysłany: 4 maja 2019, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    brunetka91 wrote:
    Hey dziewczyny 😀 Czy jak szukacie bobasow detektorem to znajdujecie je już wyżej np.w okolicach pępka? 🙂
    Ja dzisiaj próbowałam znaleźć, ale na dole go nie znalazłam, a jak pojechałam bliżej pępka to pokazało jego tętno, ale nie słyszałam. Pewnie się tam kręcił bądź grubsza w tamtych okolicach jestem, że go nie wylapalo 😜

Ja dalej serduszko słyszę i widzę na detektorze bardzo nisko, niemal tak samo jak w 12 tyg. I już zaczęło mnie to martwić, bo wydaje mi się, że na tym etapie mały powinien być już wyżej. Oby się nie okazało, że łożysko jest nisko i jest przodujące.. za tydzień z hakiem usg to się dowiem.

dxomf71x292hw6jw.png
    f2wlj44j36x6tmua.png
  • rzepakowepole Autorytet

Wysłany: 4 maja 2019, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    brunetka91 wrote:
    Hey dziewczyny 😀 Czy jak szukacie bobasow detektorem to znajdujecie je już wyżej np.w okolicach pępka? 🙂
    Ja dzisiaj próbowałam znaleźć, ale na dole go nie znalazłam, a jak pojechałam bliżej pępka to pokazało jego tętno, ale nie słyszałam. Pewnie się tam kręcił bądź grubsza w tamtych okolicach jestem, że go nie wylapalo 😜
    Spróbuj się położyć i wyczuć palcami macicę, ona będzie nieco twardsza niż reszta brzucha. Na tym etapie ciąży kończy się jakieś 2-3 palce pod pępkiem, więc raczej niemozliwe, żebyś koło pępka czuła ruchy. To prawdopodobnie jelita. W ogóle mało realne jest w pierwszej ciąży czucie ruchów w 17 tygodniu.

ex2bvcqgjnvonbri.png
  • Kookosowa Autorytet

Wysłany: 4 maja 2019, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brunetka też tak czasem mam. Bardziej obstawiam tik albo nerw. Niż bobasa. Za wysoko na takie pukanie. Dzidzia w tym okresie się przeciąga pływa i to czuć. A kopanie jeszcze trochę bo nie ma tyle siły. :)

Wszystkiego najlepszego dla was :)

Dziś podlapalam doła. Mam jakiej wahania nastroju. Posprzątałam dom ale nie pomogło. No i czuję spojenie łonowe więc wcale nie fajnie się siedzi. Znowu trzeba napompować piłkę

emikey lubi tę wiadomość

Bartuś 19.09.2019 20:14
    37 tydzien 1 dzien :)
    Witaj synku
  • Kiniorek91 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2019, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I ja się witam ;) byłam z teściową na zakupach i z młodym. Młodego obkupiła w buty i sobie w końcu też kupiła a ja dalej bez niczego. Młody babcie ponaciagal a jak ja chciałam mu kupić to mi wzięła z koszyka i sama kupiła :p jakiś dzień dziecka chyba :D

Jadę dzisiaj do lumpka Vive profit. To jest sieć takich dużych hal z ubraniami. Mają mieć 40% znizki to mam nadzieję że coś kupię. A teraz kawa i paczek z prawdziwej paczakrni robiona na miejscu. Jak jestem w centrum to się zawsze kusze na jednego :)

Jutro wpada kuzyn z zaproszeniem na wesele. Muszę też coś ogarnąć żeby jakoś mieszkanie wyglądalo...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 maja 2019, 13:09

f2w3dqk3m66a9e1d.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 maja 2019, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca 2021, 23:47

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 maja 2019, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rzepakowepole wrote:
    Spróbuj się położyć i wyczuć palcami macicę, ona będzie nieco twardsza niż reszta brzucha. Na tym etapie ciąży kończy się jakieś 2-3 palce pod pępkiem, więc raczej niemozliwe, żebyś koło pępka czuła ruchy. To prawdopodobnie jelita. W ogóle mało realne jest w pierwszej ciąży czucie ruchów w 17 tygodniu.
    Rzepakowepole można czuć ruchy i w 17 tygodniu :)
    Ja już czuję długo, pierwsze w 14tygodniu i nie mam żadnych wątpliwości, że to to :) lekarka mi powiedziała, że to dzięki temu, że jestem szczupła. Obecnie kopniaki widać mi na brzuchu, jak leżę :D
    Najwięcej mały szaleje, jak jestem w pracy. Chyba mu przeszkadzają hałasy, a do pracy wróciłam od kwietnia właśnie i od wtedy czuję :) teraz zdecydowanie częściej niż na początku :)
    Na początku czułam na środku podbrzusza, tak ciut poniżej połowy drogi między pępkiem a spojeniem :) teraz głównie po lewej stronie, czasrm na środku, ale jest to jednak poniżej pępka :)

przedszkolanka:), Kookosowa lubią tę wiadomość

‹‹ 473 474 475 476 477 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ