X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie październik 2019
Odpowiedz

Mamusie październik 2019

Oceń ten wątek:
  • Jupik Autorytet

Wysłany: 7 maja 2019, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiniorek, mogłaś zapytać obsługi. U mnie też początkowo myślałam, że nie ma tego działu, a okazało się, że mają-na szarym końcu na regale podpisane "ubrania ciążowe" i w ogóle nie widać. Ja też podjadę jeszcze raz rozmiary zobaczyć

Uwemhe, a pytałaś o tą kość nosową, mówił Ci lekarz coś w tej kwestii?

dxomf71x292hw6jw.png
    f2wlj44j36x6tmua.png
  • Kiniorek91 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2019, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jupik :D ja blondynka nie jestem i się zapytałam :D

f2w3dqk3m66a9e1d.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 maja 2019, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiniorek nie wszędzie niestety jest hm mama :/ nawet w Warszawie ten dzial jest chyba tylko w 3 h&mach, a przeciez sklepów hm w wawie mnóstwo :/

• Karooo93 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2019, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też po wizycie. Tak jak przypuszczam bez USG. Serduszko ładnie bije ok 140/min. Szyjka zamknięta, jaka długość niestety nie wiem. Kolejna wizytę jak i USG połówkowe mam 19 czerwca - dopiero 😐 będzie to już 22 tydzień...
    Brunetka - Ty chyba teraz dość długo czekasz na wizytę?
    Ja mam za 6 tygodni, a wszyscy że bardzo długo jak na ciążę itd.
    Sama już nie wiem czy nie przyspieszyć ... 🤔

Co do imion to my jeszcze nawet nie rozmawialiśmy na ten temat 😂
    Ale wstępnie jest przyjęte,że ja wybieram, ale zobaczymy jak już będziemy wiedzieli kto jest w brzuszku 😁

moni05, mia4444 lubią tę wiadomość

6ff2db1f3a.png
    e787fc5cda.png
  • pOla34 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2019, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasia1518 wrote:
    Tak , pani z rejestracji. Też jej się powoływalam na to że czytałam artykuł ze 3dni do tyłu można a do przodu 1 dzień- twierdzi że doktor już miała takie przypadki. No cóż jak mi nie wypisze to będę miała 3 dni żeby załatwić gdzie indziej .

To nie chodzi o przypadki pani doktor tylko o zasady wypisywania zwolnien, grube błędy to od razu ten system wyrzuca. Nie było by problemu gdybys już była na zwolnieniu a rozumiem, ze to Twoje pierwsze. Panie z rejestracji nie ogarniają prawdopodobnie tej różnicy. A czemu nie chcesz po prostu sue umówić i zadzwonić po to zwolnienie 18.05.

Dreamer, kasia1518 lubią tę wiadomość

• Kookosowa Autorytet

Wysłany: 7 maja 2019, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ah i moje połówkowe zapisane mam na 4 czerwiec. :) Też będę w 22 tygodniu.

Bartuś 19.09.2019 20:14
    37 tydzien 1 dzien :)
    Witaj synku
  • moni05 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2019, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja kolejna wizyta 7 czerwca :) połówkowe zostaje na 4, bo to inny lekarz 😁 jakbyś miała Sunshine chwilkę... 😉 dziękuje 😘

Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
    2017-2018: 3CB
    Prawie trzy lata starań 2016-2019
    ❌ Hashimoto, PCOS, niedoczynność tarczycy, tachykardia zatokowa

Alicja - 22.02.2012
    Remigiusz - 05.10.2019
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 maja 2019, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karooo 6 tygodni trochę długo. Może spróbuj się umówić tydzień wcześniej :)

Mi lekarka zaleciła, że usg połówkowe najlepiej zrobić w tygodniu 20+0 do 20+6, bo dziecko jest na tyle duże, że już i tak wszystko można sprawdzić, ale też ze względów prawnych lepiej wtedy, gdyby (odpukac) było coś nie tak

• Karooo93 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2019, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie tylko mi w sumie słabo pasuje tydzień po tygodniu lekarz niestety 😐
    Wiadomo jak coś się dzieje wtedy dopisuja dodatkowa wizytę.
    Muszę to przemyśleć 😂

6ff2db1f3a.png
    e787fc5cda.png
  • Dreamer Autorytet

Wysłany: 7 maja 2019, 23:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moni no to pieknego bobasa już masz. To już wiesz dlaczego nie tyjesz. Maluch Cię odjada. A wiecie może ile mniej więcej przybierają na wadze nasze maluszki teraz?

Ja mam szyjkę 36 mm. I powiedziała ze ok. Ale czytałam ze dziewczyny maja po 6 cm wiec różnica spora. Podobno do 25 mm to jest jeszcze norma.

Po czym się poznaje ze spojenie się rozchodzi ?

Piękne macie ubranka. Osobiście mi się najbardziej te białe podobają. Lubię jak takie maluszki śpią w jasnych. Takie aniołki małe.

W moim h&m są dosłownie dwa wieszaki z ubraniami dla mam. Tez ciężko jest je znaleść. I wybór słaby.

moni05 lubi tę wiadomość

• Kookosowa Autorytet

Wysłany: 7 maja 2019, 23:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dreamer mnie boli stąd wiem. A lekarz zbadał kość na wzgórku. Palcami podotykal po kości i gdzieś w połowie stwierdził że tu jest już rozejście.

Bartuś 19.09.2019 20:14
    37 tydzien 1 dzien :)
    Witaj synku
  • CodziennoscM Ekspertka

Wysłany: 7 maja 2019, 23:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sunshine03 wrote:
    Kiniorek nie wszędzie niestety jest hm mama :/ nawet w Warszawie ten dzial jest chyba tylko w 3 h&mach, a przeciez sklepów hm w wawie mnóstwo :/
    W sklepach jest mały wybór rzeczy. Dużo lepiej jest zamawiać przez internet i ewentualnie zwrócić stacjonarnie.

Insta: @CodziennoscM
    h44ehqvkxg5mefqn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 maja 2019, 23:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca 2021, 23:41

• Jupik Autorytet

Wysłany: 7 maja 2019, 23:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sunshine03 wrote:
    Karooo 6 tygodni trochę długo. Może spróbuj się umówić tydzień wcześniej :)

Mi lekarka zaleciła, że usg połówkowe najlepiej zrobić w tygodniu 20+0 do 20+6, bo dziecko jest na tyle duże, że już i tak wszystko można sprawdzić, ale też ze względów prawnych lepiej wtedy, gdyby (odpukac) było coś nie tak

Tak, mi lekarz od USG też mówił, że to najlepszy termin, więc idę 20+3 choć mam nadzieję, że wszystko jest ok.
    (Do dopisania 14.05 połówkowe u mnie ;-) )

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 maja 2019, 23:52

dxomf71x292hw6jw.png
    f2wlj44j36x6tmua.png
  • Jupik Autorytet

Wysłany: 7 maja 2019, 23:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pytanie, jak wam mierzą długość szyjki???

dxomf71x292hw6jw.png
    f2wlj44j36x6tmua.png
  • adella1 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2019, 07:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dreamer wrote:
    Moni no to pieknego bobasa już masz. To już wiesz dlaczego nie tyjesz. Maluch Cię odjada. A wiecie może ile mniej więcej przybierają na wadze nasze maluszki teraz?

Ja mam szyjkę 36 mm. I powiedziała ze ok. Ale czytałam ze dziewczyny maja po 6 cm wiec różnica spora. Podobno do 25 mm to jest jeszcze norma.

Po czym się poznaje ze spojenie się rozchodzi ?

Piękne macie ubranka. Osobiście mi się najbardziej te białe podobają. Lubię jak takie maluszki śpią w jasnych. Takie aniołki małe.

W moim h&m są dosłownie dwa wieszaki z ubraniami dla mam. Tez ciężko jest je znaleść. I wybór słaby.

Dzień dobry. Te białe to długo białe nie będą raczej😉
    Kciuki za wizyty dzisiejsze!🙂
    U Was też mroźny poranek? Zimno jak nie wiem co...

• CodziennoscM Ekspertka

Wysłany: 8 maja 2019, 07:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry kochane :)
    Jak minęła wam noc?
    Ja jak zwykle świetnie spałam i podpalanym jeszcze, ale w oknie nie mam zasłon i budzi mnie światło. Muszę w końcu kupić zasłony albo rolety.

Insta: @CodziennoscM
    h44ehqvkxg5mefqn.png
  • paulina2811 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2019, 07:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry, dziewczyny czy Wy też tak często w ciągu nocy wstajecie do łazienki?

Paulina m3sxdzu5cirt3gl0.png
  • przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 8 maja 2019, 07:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej.
    Ja nie moglam zasnąć. Bolal mnie brzuch,nie wiem czy mały się kręcił czy co bo czulam przemieszczanie..

Kciuki za wizyty dzisiaj ;)

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • Kiniorek91 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2019, 07:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam :) ja w sumie dzisiaj wierciłam się strasznie... I chyba idę dalej się położyć... Dzisiaj na zakupy muszę iść ale to pod dom na targ wiec szybko pójdzie.

Przedszkolanka ja czułam kłucie i aż do cewki szło... Ale chyba dlatego ze się bezwiednie kładłam bardziej na brzuchu niż na boku :/

Jupik mierzy się chyba na palec... Tak mi się wydaje z poprzedniej ciazy.

Paulina mnie się zdarza po 3-4 razy iść...

f2w3dqk3m66a9e1d.png
‹‹ 490 491 492 493 494 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ