X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie październik 2019
Odpowiedz

Mamusie październik 2019

Oceń ten wątek:
  • Kiniorek91 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2019, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kalcia wiem dobrze. Ja bym najchetniej poszla juz jutro. Ale bez sensu. Mam do 11.02 l4 wiec musialabym i tak isc znowu 12ego po kolejne. Boje sie cholernie, ze sie nie rozwinal, ze to jakas bajka. Ze cos pojdzie nie tak chociaz czuje ze bedzie dobrze. Niestety po stracie ten strach nie minie chyba na zadnym etapie. Tym bardziej ze sa dziewczyny ktore stracily po 20tc.
    Moja "siostra" urodzila martwego syna. Nikt nie zauwazyl ze sie owinal pepowina. Dopiero ostatnie usg przed porodem to pokazalo...

f2w3dqk3m66a9e1d.png
  • Sanatka Nowa

Wysłany: 6 lutego 2019, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pomóżcie bo już sama nie wiem co mam myśleć i robić.. :(
    Streszcze delikatnie sytuacje..: Mam regularne 26dniowe cykle no i zaczelismy sie z meżem starać o dzidziusia.. miesiączke miałam 11.01.
    22.01 i 23.01 roiłam testy owu i wychodziły pozytywnie wiec w te dni bardziej działaliśmy ;) 26.01 czyli 3 dpo miałam ból dość intensywny w podbrzuszu i rano poleciało mi kilka kropelek krwi i przestało,myslalam ze to zagniezdzenie. Zaczeły mnie strasznie boleć piersi a nigdy mnie nie bolaly przed okresem no i w krzyżu. Zaczełam już mieć malutka nadzieje ze sie udało zrobiłam 30.01 tj 7dpo bete i test bo mnie ciekawośc zrzerała no i nie wyszlo nic.. negatywne :( ale wyczytałam że to i tak za wsześnie żeby coś wykryło.. no i 3.02 tj 11dpo i 2 dni przed spodziewana@ dostałam już sama nie wiem czy to okres czy plamienie.. w pierwszy dzien słabo takim bardziej brazowym, lekko rozowym.. innym niz normalnie @ a w pierwsze dni miewalam bardzo intensywne i bolesne a tym razem nie.. w 2 dzień troche słabiej no i wczoraj tj 3 dzień bardziej no i już jak normalny okres i dzisiaj znow słabo z brazowymi przebarwieniami.. mieliscie podobna sytuacje? :( aa no i do tego mnie mdli.. od kilku dni rano i wieczorem.. do lekarza nie chce isc bo sie obawiam ze mi powie ze sobie uroiłam ciaze a to zwykly okres albo cos tego typu.. czy ktoras miala podobna sytuacje i sie jej udało z dzidziusiem? pomozcie :(

• paulina2811 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2019, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale Wy miałyście kilka razy robioną betę. U mnie po wizytę 29.01 lekarz kazał zrobić ja tylko raz. Wynik ma on, ja się dowiem 18 że względu na sporą odległość (wyników na telefon nie przekazują), ale wg. lekarza wszystko jest na dobrej drodze. I ja jestem aż tak głupia, że zadreczam się, czemu on nie powiedział że wszystko jest dobrze tylko na dobrej drodze. Ale to chyba wynik tego, że staramy się już 2.5 roku. Nie wierzę do tej pory, że w końcu mogłoby się udać l, zwłaszcza, że w marcu miałam mieć badanie drożności

Paulina m3sxdzu5cirt3gl0.png
  • basia1987 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2019, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paulina2811 wrote:
    Ale Wy miałyście kilka razy robioną betę. U mnie po wizytę 29.01 lekarz kazał zrobić ja tylko raz. Wynik ma on, ja się dowiem 18 że względu na sporą odległość (wyników na telefon nie przekazują), ale wg. lekarza wszystko jest na dobrej drodze. I ja jestem aż tak głupia, że zadreczam się, czemu on nie powiedział że wszystko jest dobrze tylko na dobrej drodze. Ale to chyba wynik tego, że staramy się już 2.5 roku. Nie wierzę do tej pory, że w końcu mogłoby się udać l, zwłaszcza, że w marcu miałam mieć badanie drożności
    Wiesz co ja nie wiem jak jest. Ale jak ja zrobiłam piersza bete to lekarka mówiła ze to nic nam nie mówi. Powiedziała ze najważniejszy jest przyrost i zeby powtórzyć.

3jgxvfloilgh1ndu.png

13 cs szczęśliwy ❤
    25.01 beta 197
    28.01 beta 599
    31.01 beta 1636
  • moni05 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2019, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sanatka wrote:
    Pomóżcie bo już sama nie wiem co mam myśleć i robić.. :(
    Streszcze delikatnie sytuacje..: Mam regularne 26dniowe cykle no i zaczelismy sie z meżem starać o dzidziusia.. miesiączke miałam 11.01.
    22.01 i 23.01 roiłam testy owu i wychodziły pozytywnie wiec w te dni bardziej działaliśmy ;) 26.01 czyli 3 dpo miałam ból dość intensywny w podbrzuszu i rano poleciało mi kilka kropelek krwi i przestało,myslalam ze to zagniezdzenie. Zaczeły mnie strasznie boleć piersi a nigdy mnie nie bolaly przed okresem no i w krzyżu. Zaczełam już mieć malutka nadzieje ze sie udało zrobiłam 30.01 tj 7dpo bete i test bo mnie ciekawośc zrzerała no i nie wyszlo nic.. negatywne :( ale wyczytałam że to i tak za wsześnie żeby coś wykryło.. no i 3.02 tj 11dpo i 2 dni przed spodziewana@ dostałam już sama nie wiem czy to okres czy plamienie.. w pierwszy dzien słabo takim bardziej brazowym, lekko rozowym.. innym niz normalnie @ a w pierwsze dni miewalam bardzo intensywne i bolesne a tym razem nie.. w 2 dzień troche słabiej no i wczoraj tj 3 dzień bardziej no i już jak normalny okres i dzisiaj znow słabo z brazowymi przebarwieniami.. mieliscie podobna sytuacje? :( aa no i do tego mnie mdli.. od kilku dni rano i wieczorem.. do lekarza nie chce isc bo sie obawiam ze mi powie ze sobie uroiłam ciaze a to zwykly okres albo cos tego typu.. czy ktoras miala podobna sytuacje i sie jej udało z dzidziusiem? pomozcie :(

No teraz zdecydowanie juz możesz powtórzyć betę, bo ciężko tak wywróżyć :)
    Prawdopodobnie da już wiarygodny wynik ;)

Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
    2017-2018: 3CB
    Prawie trzy lata starań 2016-2019
    ❌ Hashimoto, PCOS, niedoczynność tarczycy, tachykardia zatokowa

Alicja - 22.02.2012
    Remigiusz - 05.10.2019
  • moni05 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2019, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paulina2811 wrote:

Lekarz opiera się na tym jak beta przyrasta, czy prawidłowo. Więc musi być oznaczona co najmniej dwa razy.

Alicja - 22.02.2012
    Remigiusz - 05.10.2019
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 lutego 2019, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paulina2811 wrote:
    widać Twój lekarz chciał mieć tylko potwierdzenie ciąży. Większość lekarzy, jak nie ma złych objawów w ogóle bety nie każe robić, bo to wprowadza niepotrzebny stres, a do czasu aż będzie ciąża widoczna na usg nic nie zmienia tak naprawdę.

• Kiniorek91 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2019, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sunshine ja sobie dwa razy zrobiłam, tak jak mam w stopce mam, i strasznie się bałam, że jest słaby przyrost, ale po 6tys wzort procentowy maleje więc stwierdziłam, że się nie będę stresować i wiecej nie oznaczałam :)

f2w3dqk3m66a9e1d.png
  • kalcia Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2019, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez zrobilam tylko dwa razy, w 10 dpo i 48 godzin pozniej, zeby zobaczyc przyrost, pozniej szkoda mi bylo kasy i klucia sie... to i tak nic nie zmieni, czekam do srody na wizyte

hchy43r8jppec09d.png
    l22ne6yd6rygrh0v.png
    i1vregz2ti2cyxol.png
    10dpo-18,5 beta, 12dpo-94,6 beta
    24 lata
  • paulina2811 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2019, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, bo jeśli pęcherzyk jest pusty, to objawy ciąży różnią się czymś od tej prawidłowo się rozwijającej? Martwi mnie zupełny brak mdłości,czasami mi niedobrze ale na sekundę, jeść mogę wszystko

• moni05 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2019, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paulina2811 wrote:
    Dziewczyny, bo jeśli pęcherzyk jest pusty, to objawy ciąży różnią się czymś od tej prawidłowo się rozwijającej? Martwi mnie zupełny brak mdłości,czasami mi niedobrze ale na sekundę, jeść mogę wszystko

Nie, bo beta też ponoć przyrasta, nie wiem w jakim stopniu, a to głównie ten hormon jest odpowiedzialny za mdłości.
    Nie zawsze muszą wystąpić wszytkie objawy, w pierwszej ciąży kilka razy może miałam zgagę i tyle. Każda ciąża jest zupełnie inna :)

Alicja - 22.02.2012
    Remigiusz - 05.10.2019
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 lutego 2019, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paulina2811 wrote:
    Nie ma reguły. Na wczesnym etapie ciąży może nie być objawów. Nasilają się zazwyczaj 9,10 tydzień. Są kobiety, które całą ciążę nie mają objawów. Można mieć objawy wszelkie, a ciąża się może zatrzymać i już nie rozwijać.

Radzę wrzucić na luz, nie dopatrywać się braku/nadmiaru objawów, bo zamartwianie się w niczym nie pomoże. Trzeba czekać cierpliwie na USG.

kalcia, moni05 lubią tę wiadomość

• Kiniorek91 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2019, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie różnią się niczym, po prostu na pewnym etapie ciąża się nie rozwija. nie rozwija się płód, ciałko żółtkowe zanika. a tylko pęcherzyk ciążowy rośnie a organizm odbiera to jako ciąże Rośnie do pewnego etapu a później maleje i następuje oczyszczenie. Czasami tak jak ja miałam trzeba podać tabletki na przyśpieszenie albo wykonać zabieg łyżeczkowania.

Jeżeli Cię to niepokoi zrób sobie w labolatorium bete 2 razy. drugą po 48godz. Pamiętaj że powyżej 6tys bhcg rośnie wolniej. więc przyrost będzie mniejszy niż 66%.

f2w3dqk3m66a9e1d.png
  • kkkaaarrr Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2019, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sunshine, a może na pierwszej stronie dodamy trochę informacji, hmm?

Ja na przykład cały czas nie wyłapałam nikogo z Warszawy. Jest tu jeszcze jakaś Warszawianka?? Może coś w formacie

X października 2019
    nick - miasto

a potem jak pojawi się serduszko to:

X października 2019
    nick - miasto - <3

a potem jak będzie płeć/imię:

X października 2019
    nick - miasto - CHŁOPIEC Imię
    nick - miasto - DZIEWCZYNKA Imię

a potem jak już będą rozwiązania to na koniec jeszcze info o porodzie i parametrach dzidziusia. Co myślicie???

Edit: poprawione

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2019, 13:26

moni05, Dominika32 lubią tę wiadomość

eVspp2.png
    SBwKp2.png
    - Olga [*] 8.11.2015 [26tc] - mama Cię kocha córeczko -
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 lutego 2019, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kkkaaarrr nie ma problemu :) z serduszkami jak będą i dziewczynką/chlopcem to i tak planowalam dopisywać. Jeśli chcecie też miasto może być.

A z Warszawy jestem ja :)

kkkaaarrr lubi tę wiadomość

• Kiniorek91 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2019, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja Katowice :) 7.10 termin :)

f2w3dqk3m66a9e1d.png
  • kalcia Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2019, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z Olsztyna :)

hchy43r8jppec09d.png
    l22ne6yd6rygrh0v.png
    i1vregz2ti2cyxol.png
    10dpo-18,5 beta, 12dpo-94,6 beta
    24 lata
  • paulina2811 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2019, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja Białystok :)

• przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2019, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wałbrzych (okolice);)

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • moni05 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2019, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Toruń :)

Alicja - 22.02.2012
    Remigiusz - 05.10.2019
‹‹ 58 59 60 61 62 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ