Mamusie październik 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
rzepakowepole wrote:Przedszkolanko, żeby dostać zasiłek musiałaś płacić dobrowolną składkę chorobową i nie mogłaś spóźnić się w ciągu 3 miesięcy ani o jeden dzień z ZUS-em. Jak dostaniesz zasiłek, to płacisz tylko składkę zdrowotną za czas zasiłku. No i oczywiście będąc na zwolnieniu nie możesz robić NIC w związku z działalnością, bardzo to obecnie kontrolują.
-
kasica_89 wrote:Ja też nie śpię od tygodnia zasypiam z córcią przed 21 a potem jestem rozbita jak wstanę i buszuję do 24
u mnie wczoraj była panika bo przy PCOS każdy ból brzucha niepokoi, ale jutro wizyta to zobaczymy co z moim groszkiem ten ostatni, szczęśliwy cykl był tak dziwny, że ciężko dokładnie określić tydzień ciąży -
Dominika32 wrote:Ile testów ciazowych robilyscie ??
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/867c3fde5d60.jpg
Na razie 5
Był jeszcze jeden, najwcześniejszy 11 dpo z cieniem cienia.
Mam jeszcze strumieniowy i osikam go ceremonialnie na pamiątkę jak ujrzęGrudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
2017-2018: 3CB
Prawie trzy lata starań 2016-2019
❌ Hashimoto, PCOS, niedoczynność tarczycy, tachykardia zatokowa
Alicja - 22.02.2012
Remigiusz - 05.10.2019 -
Dominika32 wrote:Ile testów ciazowych robilyscie ??kwiecień 2013 r. stwierdzone PCO
sierpień 2014 r. II kreseczki po 4 cyklach z Clo i Bromergonem
maj 2015 Oliweczka
grudzień 2017 r. zaawansowane PCOS kolejne starania rozpoczęte...
30.01.2019 r. .... II kreseczki -
No oprócz głupich snów spało mi się nieźle. Kinga też temp.nizsza, więc nie wstawałam do niej częściej niż zawsze.
Ja objawów też raczej nie mam. Czasem może coś tam zaczyna lekko mulic, głównie jak jestem głodna. Ale ja absolutnie na mdłości nie czekam, bo jak się już raz umierało nie chce się powtórki. Więc liczę na to, że z bobo wszystko ok, a to po prostu taka bezobjawowa ciąża, która czasem się trafia i która była dla mnie since fiction przy Kindze (jak leżałam trupem a ktoś mi mówił, że on w ciąży może z raz wymiotował, pracował przez 7 mcy, remont robił etc.to miałam ochotę zabić ) -
Oj ja też kilka
Ale wczoraj miałam masakre z jelitami..mdłości caly dzień,skurcze jelit itp.! Dzisiaj lepiej,zmuliło na głodnego i czasem teraz niby chce jesc niby nie,kręci się w głowie i osłabiona jestem ale tak to jest fajnie,tak może wyglądac te kilka tygodni waham się z tym l4z drugiej stroby by zarobić to muszę się narobić..
Swoja droga pochwale sie a co! Tak pisze,że szyję a szyje wyprawki dla dzieci bawełniane,z minky,velvet i takie tam już się nie mogę doczekac jak swojemu uszyje -
Jupik wrote:No oprócz głupich snów spało mi się nieźle. Kinga też temp.nizsza, więc nie wstawałam do niej częściej niż zawsze.
Ja objawów też raczej nie mam. Czasem może coś tam zaczyna lekko mulic, głównie jak jestem głodna. Ale ja absolutnie na mdłości nie czekam, bo jak się już raz umierało nie chce się powtórki. Więc liczę na to, że z bobo wszystko ok, a to po prostu taka bezobjawowa ciąża, która czasem się trafia i która była dla mnie since fiction przy Kindze (jak leżałam trupem a ktoś mi mówił, że on w ciąży może z raz wymiotował, pracował przez 7 mcy, remont robił etc.to miałam ochotę zabić )
Ps. Ciągnie mnie do kwaśnego,kolejny dzień kiszone jemJupik lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnySarrrra wrote:A skąd masz wiedzę jeśli chodzi o kontrolę? Ja byłam 23 dni na l4 przed Wojtkiem i nie było kontroli.
moni05 lubi tę wiadomość
-
przedszkolanka:) wrote:Swoja droga pochwale sie a co! Tak pisze,że szyję a szyje wyprawki dla dzieci bawełniane,z minky,velvet i takie tam już się nie mogę doczekac jak swojemu uszyje
Aż szkoda tego Twojego L4, klientek byłoby sporo
Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
Alicja - 22.02.2012
Remigiusz - 05.10.2019 -
sunshine03 wrote:Sarrra wszystkich nie skontrolują przecież, ale kontrole są coraz częstsze, bo zus nie ma kasy i kontrolują, żeby cofać zwolnienia i odzyskać kasę szczególnie zwolnienia, które są długie albo zaraz po podjęciu pracy czy założeniu działalności poza tym kontrolują losowo. Czasem kontrolują tylko dokumentację medyczną u lekarza
Tak jest, potwierdzam, koleżanka pracuje w ZUSie i no cóż, target mają większy...
Ale nie ma co się martwić jeśli serio są powody, ja się boję wręcz, że już mam rozwarcie, mam krótką szyjkę, prawdopodobnie dmuchaći chuchać będzie trzeba, dwa cykle temu miałam ostatnią operację, także...Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
Alicja - 22.02.2012
Remigiusz - 05.10.2019 -
przedszkolanka:) wrote:Hihi dlatego jeszcze się waham później mam zamiar szyć od 2 trymestru i tak .
Z dzisiejszym póki co samopoczuciem to luuuz
W sumie nie musisz ciągnąć L4 cały czas, tylko wtedy, kiedy źle się czujesz a masz jakąś stronkę?przedszkolanka:) lubi tę wiadomość
Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
Alicja - 22.02.2012
Remigiusz - 05.10.2019 -
sunshine03 wrote:Sarrra wszystkich nie skontrolują przecież, ale kontrole są coraz częstsze, bo zus nie ma kasy i kontrolują, żeby cofać zwolnienia i odzyskać kasę szczególnie zwolnienia, które są długie albo zaraz po podjęciu pracy czy założeniu działalności poza tym kontrolują losowo. Czasem kontrolują tylko dokumentację medyczną u lekarza
moni05, Jupik, przedszkolanka:), sunshine03 lubią tę wiadomość
-
Paolka_25 wrote:Cześć Kasica
U mnie nocka całkiem ok, rano obudzili nas robotnicy bo robią remont na klatce.
Moni trzymam kciuki za wizytę
PEwa fajnie, że jest pęcherzyk czekaj teraz na groszka
Kurczę przez te Wasze wizyty korci mnie iść wcześniej by coś podejrzeć... Ale muszę się trzymać planu, jeszcze półtora tygodnia, dam radę! No kto jak nie jaPaulina -
Kiniorek91 wrote:L4 ciążowe jest płatne 100% wyliczają Ci średnią z ostatnich wypłat z paru miesiący (nie pamiętam 3 czy 6) i z tej średniej masz wypłate
-
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/d27ecdeb4043.jpg
Wy tez macie takie przylepy? Od jakiegos czasu ciagle tak kolo mnie przesiaduje
Baylee wlasnie wiem ze cos sie zmienilo w zeszlym roku bo inaczej to bylo przeliczane. Musze sprawdzic
Edit: masz racje z 12mscWiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2019, 10:58
Baylee, moni05, przedszkolanka:) lubią tę wiadomość
-
Kiniorek91 wrote:https://naforum.zapodaj.net/thumbs/d27ecdeb4043.jpg
Wy tez macie takie przylepy? Od jakiegos czasu ciagle tak kolo mnie przesiaduje
Baylee wlasnie wiem ze cos sie zmienilo w zeszlym roku bo inaczej to bylo przeliczane. Musze sprawdzic
Edit: masz racje z 12mscWrzesień 2019, urodził się synuś 💙
Czerwiec 2022, urodziła się córcia❤
4xIUI ,3x transfer ,1x crio ,1x transfer -biochemiczna , 1x crio , drugi crio