Mamusie październik 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyPrzedszkolanko ja dostałam na pierwszej wizycie w 4+3 przez plamienie zwolnienie na 3 tygodnie do następnej wizyty u tego lekarza.
Natomiast chyba nie można dostać więcej niż na miesiac, ale moge sie mylic.
Z kasą to zalezy czy pracujesz na etacie, dzialalnosci czy innej umowie -
kkkaaarrr wrote:A ja od wczoraj czuje sie jakby mi spuchly wnętrzności, nie wzdęcia, nie wywalony brzuch, tylko tak jakbym spuchla od środka. Nie wiem jak to opisać, poprzednio tak nie miałam.
O tak, wydaje mi się, że czuje balon zamiast macicy. Albo to dość dziwny objaw albo mocna autosugestia.
Dziękuję dziewczyny :* Wy akurat rozumiecie, po prostu mam wrażenie, że to wybitnie piękny sen i jutro się z niego obudzę.
Jednocześnie nie mogę się doczekać i się boję, liczę, że zobaczę kropka choć wiem, że to praktycznie niemożliwe...
Zrozumieć kobiety to ciężka sprawa. Za zrozumienie ciężarnych kobiet powinni dawać nobla.Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
2017-2018: 3CB
Prawie trzy lata starań 2016-2019
❌ Hashimoto, PCOS, niedoczynność tarczycy, tachykardia zatokowa
Alicja - 22.02.2012
Remigiusz - 05.10.2019 -
nick nieaktualnyprzedszkolanka:) wrote:mam działalność,jeszcze mały zus dlatego nie łapię się w tym zupełnie.. a że szyję i niestety sporo na kolanach wycinam a teraz przy mdłościach i torbielu jest to uciążliwe to chyba wykorzystam póki co na ile da..
jeśli to był zus preferencyjny to na miesiac wyjdzie tyle ile podstawa skladki, czyli 630zl, bo w ciazy zwolnienie na 100%, jeśli opłacałaś składki 12 miesiecy oczywiscie. Bo wyliczają średnią z 12 miesięcyWiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2019, 21:25
-
Sunshine te 630 zł.to na ręke? Wiem tyle od księgowej,że opłacać składkę chorobową i tak będę (teraz podnieśli) reszta dla mnie (grosze,ale wiecie.. tak to nawet na zus nie zarobie albo zaryzykuje ciążą, w ciąży z Polą ani grosza nie miałam.). A z tymi mdłościami nie ogarnę pracy.
-
nick nieaktualnymozesz dopytac ksiegowej o dokladne kwoty, ja sprawdzalam teraz w necie za 2018 rok. Ale moje kolezanki na dzialalnosci, jak placily preferencyjny zus to mialy wlasnie ten problem na zwolnieniu/macierzynskim, ze po zaplaceniu skladki zdrowotnej ledwie co im zostawalo
ale macierzynski chyba podwyzszaja do 1000 od ktoregos roku na minimum, jesli dobrze kojarzeWiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2019, 21:32
-
nick nieaktualnyja psikalam unibenem czyli inna nazwa tantum verde, jak mnie bolalo 2 tygodnie temu gardlo. Mozna w ciazy i dziala.
A w tym preparacie fiorda nie za bardzo ma co dzialac na gardlo, delikatnie antybakteryjnie, ale wiekszosc infekcji jest wirusowa
to juz lepiej woda z sola plukac gardloPaolka_25 lubi tę wiadomość
-
sunshine03 wrote:ja psikalam unibenem czyli inna nazwa tantum verde, jak mnie bolalo 2 tygodnie temu gardlo. Mozna w ciazy i dziala.
A w tym preparacie fiorda nie za bardzo ma co dzialac na gardlo, delikatnie antybakteryjnie, ale wiekszosc infekcji jest wirusowa
to juz lepiej woda z sola plukac gardlo
no bede jutro działać. Na razie znowu miałam zwrot chyba donut orzechowy nie zasmakował...